Diskusije : Emigracija

 Komentar
„Lepo je izgleda ko americki neki grad”
Seeb-VN1700
18. april 2021. u 06.48
Marko_011
(Buongiorno a tutti)
18. april 2021. u 07.30
Moglo je to mnogo bolje, jer mi ovi soliteri
u fazonu 70-ih, nisu uopste uklopljivi u
taj deo.
Znaci, stavis ili neke ultra modernog dizajna
ili modernog a tih solitera nas zaobidjes.
Ja sam dete solitera NBGD, znam da kasnije
ako se o istim ne vodi racuna, propadnu.
Danas, kada se vratim nazad, izadjem na
terasu, bacim pogled dole, pocne da mi se
vrti u glavi i strah.
skoljka1
18. april 2021. u 10.59
Adekvatan komentar- lijep ko američki grad.
Seeb-VN1700
18. april 2021. u 13.19
sirchulle
(CAD Designer)
19. april 2021. u 11.19
Marko je u pravu. Ovo je trebalo da bude sto je započeto ali na mnogo bolji i ozbiljniji način. Neki bas hard core. Ono palate, trzni centri i slično. Setalista, predstavnistva, viseci parkovi i tako to. Nešto za 21. vek. Nikakvi stanovi za novokomponovanu elitu i slično ali nazalost potrosen je prostor i ideja. Zato mi se ne svidja ali realno da je bilo drugacije to bi bilo OK.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
19. april 2021. u 11.51
Nisu losi komentari. Naravno, ako se izuzmu oni koje su jadni botovi po partijskoj duznosti, za platu ostavili.
Seeb-VN1700
19. april 2021. u 12.49
Iako mi vjerovatno vise neće trebat svejedno mi bas iskreno zao Beogradske stare zeljeznicke stanice.
Svaki grad ima svoju staru zeljeznicku stanicu i sve se izmjestalo i premjestalo.. ali zeljeznicka stanica ne.
Beograd je vjerovatno jedini grad u svijetu koji je izgubio svoju zeljeznicku stanicu.
Zašto? Za jednog arapina?
Sto mu nisu dali da gradi negdje na periferiji Beograda?..kako ćeš gradit tako velike objekte u starom sredistu nekog grada?
I ko će tu u tim novim zgradama zivjet?
Beogradjani, Emigracija, Stranci, niko..?

-
sirchulle
(CAD Designer)
19. april 2021. u 13.02
Meni naravno nije zao te stanice jer me za nju vezu samo neprijatne uspomene. Ništa lepo se tamo ne desava i ništa se lepo nikada nije desilo. I stvarno ne znam zašto ljudi imaju tako neki sentiment vezan za recimo beogradsku ili zagrebacku, pulsku ili splitsku? Pa to su najgora mesta na ovome svetu. Pored Vinkovaca, Knina i ostalih...Evo po meni su dve najgore zeljeznicke stanice na svetu recimo u Splitu i u Beogradu. Pa obe su me ispracale i dopracale uvek kada nisam hteo da dodjem ili kada nisam hteo da odem. Taman se naviknem na Split ja moram u Beograd, taman se naviknem na Beograd ja moram u Split. Ne mogu da volim ni jednu da ne upotrebim neku tezu reč. Mrzim zeleznicke stanice a naravno mrzim i aerodrome, sto u Splitu, Beogradu, Puli i Tivtu odakle sam često poletao i sletao...
Seeb-VN1700
19. april 2021. u 14.32
Evo kako izgleda rupa za 190.000 eura bez terase, a izgled i raspored ulaznih vrata i prostorija je vjerovatno radjeno sa kupljenim diplomama..
Tuš isto u stilu modernih metropola..
-

https://www.halooglasi.com/nekretnine/prodaja-stanova/beograd-na-vodi-magnolija-2-0-garazno-mesto-i/54 25636341765?kid=4&sid=1618856307048

„Magnolia se nalazi na mirnoj lokaciji, nedaleko od gradskih komercijalnih sedišta i prostora za rekreaciju. Glavne atrakcije koje nudi Belgrade Waterfront obuhvataju bogat izbor najposećenijih kafea, restorana i poznatih prodavnica, na samo nekoliko minuta hoda.”

-
Seeb-VN1700
19. april 2021. u 14.34
Seeb-VN1700
19. april 2021. u 14.36
Lukzuzan stan za te pare pa u čitavom stanu jedan jedini mali prozor..

-
sirchulle
(CAD Designer)
19. april 2021. u 14.43
Ovde mislim da postoji ocigledan nesporazum.Svaka rupa ima svoga kupca samo to verovatno ne vazi za Srbe jedino za Nemce. Znaš li ti šta ja placam 930 EU mesecno u Minhenu? Kada bi to znao ovo bi rekao da je blagoslov za onog koji to kupi i placa. Prika ne raduj se pre nego se zavrsi.
sirchulle
(CAD Designer)
19. april 2021. u 15.06
@Seeb: Neki dan prolazim ovde pored neke nemacke agencije za nekretnine i tamo vidim nešto potpuno besmisleno, a sada da li sam ja glup vreme će reci svoje. Naime na Rodosu (Grcka) prodaje se jedna vila sa nešto kvadrata i bazenom nešto oko sto metara od mora sa posebnim bazenom i slično. Taman kao i neki stan u Minhenu ovde onaj sirotinjski u najmanju ruku u kojem ja živim...Cisto nagadjam, onako seljacki..
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
19. april 2021. u 15.25
Moja poznanica u, kako sam skapirao, blago fancy kraju u mjuniku, pljunula je jače od milke za gajbu - koja nije bila useljiva tada - nego ono - ajmo malo renoviranje, pa ćemo onda. -ništa specijalna gajba btw.

Sibe, cekaj, je l' opet zahebavas posten narod ovde, ili si stvarno poverovao da bilo kakav arapin ima veze sa ovim projektom koji si linkovao? -ako si poverovao da je i jedan arapin, ulozio i jedan jedini, ne znam... indijski rupi :) u to - onda si stvarno veverica :)
zlatiborac
19. april 2021. u 15.46

Beograd na vodi:

The project was initiated in 2014 between the Government of Serbia and Eagle Hills, a leading Abu Dhabi-based private investment and development company that is focused on the creation of new city hubs in high-growth international markets. Around €3.5 billion will be invested by the Serbian government and their Emirati partners. The project[2] includes office and luxury apartment buildings, Belgrade Park, Sava Promenada, five-star hotels, Belgrade Mall and Belgrade Tower, which will be the home to Serbia's first St Regis Hotel & St Regis Residences. Standing at 168 metres (551 ft),[3] this building is designed by the architectural firm, Skidmore, Owings & Merrill.[4]
barabarela
19. april 2021. u 20.36
meni je zeljeznicka stanica najljepsa zgrada u beogradu ne nužno zbog arhitekture zgrade (mada I to je) koliko zbog polozaja , prilaza .
ne znam šta sada tu namjeravaju da grade ali zao bi mi bilo da je uklone (posta, zeljeznicka, tramvajska stanica )
zlatiborac
19. april 2021. u 21.53
Osim zeleznicke stanice,ima priličan broj zzgrada tkzv. 'zadduzbina'
iz 19-og veka i prve plovine 20-og.

Pored zeleznicke stanice, bila se svojevremeno i posta br 2 koja
je delimicno ostecena 41 6-og aprila za vreme nemackog bombardovanja,
ali je daleko vise stradala 3 godine kasnije od bombardovanja
saveznika. Ove detalje (kao i mnoge druge) saznao sam svojevremeno
od starih Beogradjana kada sam se 1960 dosao mu Bg. na skolovanje.

Zgrada pošte broj 2: Tužna sudbina gradske lepotice koju ...
https://www.011info.com/upoznaj-beograd/zgrada-poste-broj-2-tuzna...
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
20. april 2021. u 02.46
e hvala zlatiborac na linku. stvarno nisam znao za taj igl hils i te arape, izgleda da je stvarno arapska kompanija ulozila arapski novac u beogradu u srbiji. znao sam da su nam arapi prijatelji.

reci mi, da li možeš da mi nadjes nešto i o kompaniji al dahra, oni su isto arapi, privatizovali su pkb-beograd. (veca teritorija od trenutnog naseljenog beograda). kako sam skontao preduzece je registrovano nešto sitno pre privatizacije, i registrovano je bilo, pazi sad - za muzu krava. posto je arabija pored svoje graditeljske tradicije, poznata i po stocarstvu, uzgoju krava na primer, i mlekarstvu. poznato je da su prakticno sve arapske zemlje pod pasnjacima i travom, pa otuda i to, tradicionalno uzgajanje krava - i muza, naravno. ono, povuces kravu za vime, i iscuri mleko kravlje...
-možda su isti arapi vlasnici igl hilza i al dahre, a?

pre par dana je bila godisnjica jednog od jedno sedam bombardovanja beograda od strane amera - 16 i 17, na uskrs, odvalili su grad.
Ortak moj ima u kuci parce aluminijuma - skinuli nemci jedan b17 valjda, pao tamo blizu bajlona - i njegov cale, tada mladunac se muvao, i doneo kuci parcence topljenog aluminijuma od aviona - pre nego sto su nemci stavili pandura tu - da narod ne cacka - da ne izgine neko dodatno eventualno.
mislim da su povadili bili i par neeksplodiranih bombi bas kad su to tamo krcmili, i mislim da su bas bile od brace saveznika, koji su nam bratski pomogli... (bas kao i rusi, neposredno po tom).
Seeb-VN1700
20. april 2021. u 04.12
Posledice neshvatljive odluke države da arapskoj firmi proda specijalnu opremu..

Al Dahra uništila postrojenje na biomasu u PKB-u
Kotao na biomasu koji je zagrevao plastenik veličine jednog hektara u Poljoprivrednom kombinatu Beograd, vredan 160 hiljada evra, postao je kolateralna šteta privatizacije tog preduzeća, doživevši sudbinu da nedavno bude isečen i bačen u staro gvožđe.

Prema rečima Dragoljuba Dakića, naučnog savetnika Instituta „Vinča” u penziji, kotao u poslednje dve godine nije radio jer je u procesu privatizacije PKB-a pripao novom vlasniku većeg dela kombinata, kompaniji Al Dahra Srbija, dok je plastenik čijem je grejanju jedino i služio, ostao u delu PKB-a koji nije privatizovan, i pod ingerencijom je države.

– U takvim odnosima nije moglo da se nađe rešenje za rad kotla i snabdevanje gorivom. Posle dve godine nerada kotao je morao da se remontuje. Umesto toga kotao je isečen. Time je načinjena značajna šteta jer plastenik u kome se gaji rano povrće više ne može da radi kao što je zamišljeno, jer nema jeftinog grejanja. Najveća šteta je u tome što mladi istraživači koji su nastavili razvoj pomenute tehnologije mogu izgubiti entuzijazam i osnovu za dalji razvoj jer su izgubili eksperimentalnu i demonstracionu bazu za svoj rad. Kotao je svojevremeno bio zamišljen da bude eksploatacioni, eksperimentalni i demonstracioni – kaže Dakić za Danas.

Naš sagovornik dodaje da je pomenuti kotao startovao sa radom 2008. godine i da je izgrađen sredstvima ministarstava poljoprivrede i nauke.

– Kotao su, bez ikakvog profita, izgradile firme TIPO, UMBRA i Termocentar sa nadom da će izgradnja nekog budućeg kotla doneti željeni profit. Time su doprineli njegovom razvoju. Inače kotao je u potpunosti plod domaćeg razvoja čiji su nosioci bili Institut „Vinča”, Mašinski fakultet iz Beograda i njegov Inovacioni centar, Fakultet tehničkih nauka iz Novog Sada, Poljoprivreni fakultet iz Novog Sada i Institut za zemljište iz Beograda. Sličnu tehnologiju sagorevanja su pokušali da razviju Danci i Nemci ali bez uspeha. Tehničko rešenje kotla je patentirano i jedinstveno je u svetu. U okviru razvoja urađeno je nekoliko doktorskih radova i objavljeno više desetina radova u najpoznatijim domaćim i stranim stručnim časopisima. Svojevremeno su projekti u okviru kojih je kotao razvijan ocenjen kao ubedljivo najbolji projekti ministarstva nauke iz oblasti energetike pa i šire. Puštanje u rad kotla su obeležile mnoge novinske i TV kuće i to prikazale kao veliko dostignuće domaće nauke – objašnjava Dakić.

Zahvaljujući uspešnom radu tog kotla istraživači koji su ga razvili participirali su detaljnim elaboratom kod švajcarske vladine organizacije SECO za donatorska sredstva za izgradnju sličnog kogenerativnog postrojenja za proizvodnju toplotne i struje. Švajcarci su posle detaljne analize elaborata odobrili donaciju od oko 10 miliona evra.

– Tim sredstvima je trebalo da se izgradi novo postrojenje i da se izvrši energetska sanacija bolnice u Padinskoj skeli. Realizovano je samo oko pola sredstava i to za sanaciju bolnice dok postrojenje nikad nije izgrađeno – kaže Dakić.

Kontaktirali smo Al Dahru Srbija sa pitanjima zbog čega je ovaj uređaj isečen umesto da kroz poslovni aranžman države i te kompanije nastavi sa svojom funkcijom, međutim do zaključenja ovog izdanja nismo dobili odgovor. Kako Danas nezvanično saznaje nadležni u državi, pod čijom je ingerencijom neprivatizovani deo PKB su pokušali da pregovaraju sa poslovodstvom Al Dahre Srbija, na čijem čelu je biznismen Vojin Lazarević, međutim nisu naišli na razumevanje novog vlasnika PKB-a.

Ono što ostaje kao enigma je kako su nadležni u Vladi Srbije prilikom prodaje PKB-a dozvolili da kotao pripadne novom vlasniku a plastenik koji taj kotao greje ostane u posedu države. Takođe, kako je zgrada u kojoj je kotao smešten i dalje u vlasništvu države dok je taj pogon i pored toga pripao Al Dahri, predstavlja pravu papirološku misteriju i potpunu nelogičnost.

Agroekonomista Milan Prostran kaže za Danas da je sudbina kotla koji je zagrevao plastenik samo jedna od posledica pogrešne odluke o prodaji PKB-a.

– Imao sam priliku da prisustvujem otvaranju tog pogona. Umesto da je kupljen kotao iz inostranstva proizvela su ga naša preduzeća. Velika je šteta što je pogon koji je proizvela domaća pamet uništen kao i što plastenik koji je opsluživao neće više imati jeftino grejanje – kaže Prostran. Prema njegovim rečima, uništenje kotla pokazuje da poljoprivredna proizvodnja, sa izuzetkom stočarske, u principu ne zanima Al Dahru Srbija i da je razlog kupovine PKB-a zemljište koje može da postane veoma skupoceno u slučaju da dobije status građevinskog.
zlatiborac
20. april 2021. u 07.30
„ znao sam da su nam arapi prijatelji.”

Aha, nešto u smislu kad pitali Cigu;'Cigo, šta mislis o sterilizaciji
pasa lutalica? Cigo:'pa treba na svi kerovi da se zubi povadu'.
Ma ne to...znam.znam,nastavlja Cigo,'neće nas kerovi da he*u nego
da ujedu bre'.

Samo lagano, kad izgradnju privedu kraju, sledi useljavanje i po
neka 'svetinja' sa tornjem i polumesecom - dovoljno za početak...

p.s. koliko ono imade njihovih 'izbeglica' po rezevatima sirom SRB?
UglaMom i samo muski - 'mobilisani' i sa 'mobilnim' sve do jednog.
Seeb-VN1700
20. april 2021. u 10.09
Imam jedno pitanje pa ako neko može da odgovori i obrazlozi..

Dali je narod Srbije podaničko ili gradjansko drustvo?

-
Seeb-VN1700
20. april 2021. u 10.45

https://www.youtube.com/watch?v=9As2xoZM4J8
-

Stara zeljeznicka stanica da je malo obnovljena bila bi jedna od najljepsih u evropi..
Srusise i urusise i zgradu i istoriju..sve radi nekog prevaranta iz Dubaja.

Imao sam ja prilike u Holandiji sresti slične tome arapinu. Okicen dijamatima, sat rolex, Bentley auto, elegantna garderoba.. i šta mi sve covjek na tecnom Njemckom ne isprica.. a običan prevarant sličan onom koji je prevario Vučića i njegove sa kupljenim diplomama.

-
zlatiborac
20. april 2021. u 11.10
'Srusise i urusise i zgradu i istoriju..sve radi nekog prevaranta iz Dubaja.'

Fyi; stanicna zgrada nije srusena već sve ostalo sto je cinilo stanicu. Ne samo to, već i mnoge druge putem nasilja kojem se
ne nazire kraj - do daljnjega...
Seeb-VN1700
20. april 2021. u 16.11
Isto je, samo sto oni koji danas „bjeze” ne odlaze sa stare zeljeznicke..

https://www.youtube.com/watch?v=C4zIsSlUHe4

-
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
20. april 2021. u 16.19
Izvini, ali moram ovako:

- buraz, ti si ono opusteno glup, ili stvarno ne uvidjas da tu nema, nije bilo, niti će ikada biti ikakvog arapina ili ikakvih arapa?

nema tu nikakvih arapa, kontas?
zlatiborac
20. april 2021. u 18.11
„Isto je, samo sto oni koji danas ”bjeze„ ne odlaze sa stare zeljeznicke..”

Auuuuh Seeb, gde me nadje?

Tek mi se sad poce 'odmotavati' film o pomenutim godinam kroz koje je velika vecina prolazila. A ko da je juče bilo. Tek od polovine 60-ih kada se pocelo odlaziti u pecalbu, krenuulo s` mrtve tacke. Pošto sam još uvek bio samac i bez obaveza, nije bila neka potreba za odlazak. Za jedna usta - uvek se nadje nešto za u kljun.

Pretezno su odlazili porodicni muski clanovi. Preduslov je da su mladi i zdravi,sto nije moglo proćibez lekarskog pregleda, ali ne od naših već nemackih lekara.
Do tada se po zivotnom standardu nismo razlikovali od istocnog bloka. Pa ipak zbog tkzv. 'neutralnosti' imali smo kakvu takvu prednost pod geo-strateskim okolnostima. Mnogi su tokom 50-ih ilegalno prelazili u Austriju & Italiju - pretezno Austriju. Tamo su bili lageri za privremeni boravak, odakle je vecina odlazila u prekookeanske zemlje.
Bio sam granicar nedaleko od Gorice i lično uverio na licu mesta.
Kada sam stigao ovde,upoznao nekoliko od tih ilegalaca koji su samo neku godinu pre prošli pored 'moje' karaule. Kakva slučajnost
Među njima stric moje supruge sa zenom i detetom u narucju. Još
uvek je na ovom svetu sa 92 godine.
Nekoliko godina kasnije sam i ja krenuo njihovim putem,ali porodicno i sa pasosem koji još uvek posedujem. Naravno avionom umesto teretnim brodom (kao oni) koji je putovao bar mesec dana, Ovi koji dodjose nedavno, stigose tkr ko turisti-pesimisti, mada ima i izuzetaka kao i svemu ostalom.
DarkBlue
(istrazivac)
21. april 2021. u 02.34
„Sibe, cekaj, je l' opet zahebavas posten narod ovde, ili si stvarno poverovao da bilo kakav arapin ima veze sa ovim projektom koji si linkovao? -ako si poverovao da je i jedan arapin, ulozio i jedan jedini, ne znam... indijski rupi :) u to - onda si stvarno veverica”
-----------------------------------------------------------------------

Nije obična veverica, nego posebna vrsta. One sto laju i reze...
Seeb-VN1700
21. april 2021. u 16.43
Zlatiborac
„Do tada se po zivotnom standardu nismo razlikovali od istocnog bloka”
-

Gledo sam jednu emisiju davno snimljeno u bivšem DDR-u.
Nevjerovatno šta su Rusi napravili tim ljudima i kako izgledaju. Meni su ti zitelji DDR-a djelovali nekako smotano i degenericno.. velika razlika naspram zapadnih Njemca.

A što se tiče Beograda na vodi nisu mi poznati detalji kao uostalom i malo kome. Da arapi nisu ulozili ni jedan jedini dinar lako je moguće.
Nevjerovatno kako su prefrigani i lopovi prve klase.
Onaj arapin u Holandiji između ostalog nudio mi 15% ako mu razmjenim novcanice od 500 eura. Jer kao ima restorane po Holandiji i prikazuje veci pazar nego sto ima (vjerovatno pranje love) ali ne može u banku da nosi dnevni pazar gdje su novcanice sve od 500 eura.
Ma nebiste vjerovali koje su to lopuze..
Oni Vucicevi sa kupljenim diplomama nemaju sanse sa arapima..

-
zlatiborac
21. april 2021. u 17.57
„Nevjerovatno šta su Rusi napravili tim ljudima i kako izgledaju.”

Pre bi se reklo Sovjeti nacelu neRusom Staljinom i svojim po zlu
znanim zemljakom-dousnikom Berijom. Kao Broz,Kardelj i Krajacic
u nasem slučaju. To je nešto duza prica i za drugu temu.

„Da arapi nisu ulozili ni jedan jedini dinar lako je moguće.”

Kao npr. Air Serbia? Nravno da nisu ulozili dinar već US $$
prodajuci 'crno zlato' i pretvaraju svoje pustinje u oaze.

Nije mi poznato da li si čuo za Quatar-Dubai u koje odlaze
i nasi ljudi na pecalbu. O rasprodaji propalih poljoprivrednih
dobara po Vojvodini - je prica za sebe.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
22. april 2021. u 02.31
Nešto čitam solzenjicina već neko vreme... - da, modalitet propasti rusije je bio identican kao i nas ovde kao i kineza u kini. doduse, mao je bio cist kinez, a i kina je bila tada priličan raspad od zemlje (tako da ih i nije nešto spektakularno unazadio). ali prva stvar koju su drugovi uradili je bila opsta pljacka - dakle momentalno otimanje velikih sistema, i sto je bitnije - otimanje zemlje od malih posednika - seljaka - koji su bili prakticno ekonomski nezavisni od sistema. jer sistem bilo koji ljudski, u principu - radi na ljude - a ljudi - rade na hranu i vodu. kao sto sus motori rade na ugljovodonike. realno, ako ti ukinu sve sem vode i klope - prezivljavas. ako ti daju sve sem vode i klope sto možeš da zamislis - umires u roku od oko deset dana.
dakle sssr, iako je veci deo teritorije bio oteta rusija, nikako nije rusija, nije to nikada bio - bio je vrlo anti-rusija, i svaki rus koji je tada digao glas ili postavio pitanje, bilo koje - zavrsio je kao rob u gulagu.
sibe, ajde lepo stani pred ogledalo, gledaj se u oci i ponavljaj, naglas: NEMA NIKAKVIH ARAPA U SRBIJI.
ps. -kad su tolike face arapi - pa kako ih to onda onolicni izrael, po sred njihove zemlje/teritorije j... u zdrav mozak, evo od kad su ga napravili tamo negde 47' ili već ne znam kad. -izrael ceo, fazon k'o opstina/opstine kairo, samo jedno tri puta manje - i premudre arape razvaljuje kako 'oce i gde 'oce. recimo.
Seeb-VN1700
22. april 2021. u 08.18
Dal je ovaj bio Rus ili ne?.. da je bio neka sirotinja pa i hajde al plemić..

Lenjin je došao u Petrograd u specijalnom vozu. Naime, nemačke vlasti su želele da izbace Rusiju iz rata, a bilo im je dobro poznato da se Lenjin, kao i njegove pristalice, bori za izlazak iz rata. Tu su nemačke imperijalne vlasti imale svoj interes u okončanju rata na istoku, da bi prebacili snage na zapadno bojište. Lenjin je znao za njihove kalkulacije i iskoristio ih: uspeo je da dogovori da zajedno sa nekoliko desetina pristalica (među njima su bili i budući boljševički prvaci Grigorij Zinovjev i Karl Radek) dobije finansijsku pomoć Nemačke i obezbeđen prolaz ekstrateritorijalnog voza, posebne kompozicije koja se, pošavši iz Švajcarske, smela zaustaviti u Nemačkoj samo zbog nabavke namirnica — voz su pratila dva nemačka oficira i nekoliko vojnika. Stigli su na Finsku stanicu u Petrogradu za manje od dva dana. Kao što je napisao austrijski romanopisac i biograf Stefan Cvajg: „Milioni ubilačke tanadi ispaljeni su u svetskom ratu... Ali nijedan metak nije bio dalekometniji i nije odlučnije delovao na sudbinu novije istorije nego taj voz koji je nabijen najodlučnijim revolucionarima veka, u tom času jurnuo od švajcarske granice preko čitave Nemačke da bi stigao u Petrograd i onde razbio poredak vremena.”

-
zlatiborac
22. april 2021. u 09.28
Seeb, mesas pojmove onako s` brda s` dola i na osnovu istih donosis gotove zakljucke.

Kako istorijski izvori kažu i tumace, Lenjin je bio revolucionar
zanesenjak celog zivota i kao takav u mirnom dobu nije mogao doći
do izrazaja. Utoliko sto nije birao sredstva za dolazak na vlast i
s` time nije imao veliko uporiste u narodu. Drugim rečima revolucionarni terorista. Kada je izbio japansko-ruski rat na
dalekom istoku, iskoristio je priliku i zapoceo revoluciju svim
mogućim sredstvima, a koja su dolazila iz Z. Evrope. Kako ona
ideoloska (marksizam) još vise materijalna koja su značajnija.
Posle neuspeha, od 1905 otisao u Svajcarsku uzivajuci sve moguće
privilegije u izobilju i raskosi kao retko koji stranac. I dan danas u toj zemlji postoji zgrada-muzej milionskih vrednosti.

Kada je izbio rat svetskih razmera,bio je vise nego povoljan trenutak da stupi u akciju. Nemci su ga vozom doveli u u zariste rata, pa je tako u početku delovao iz Finske. Glavna materijalna podrska nije stigla od Nemaca (koji su bili iscrpljeni u ratu sa Francuskom) već od V. Britanije uz podrsku iz USA. I kao sto znamo, Rusija je strahovito postradala, ne samo u ljudstvu, već moralno,ekonomski i teritorijalno. Danas imamo sličan scenario
u Ukrajini koja je kolevka ruske državnosti, sto i Kosovo za Srbe.

Prema tome: samo lagano i svaka stvar će doći i naći svoje mesto.
sirchulle
(CAD Designer)
22. april 2021. u 15.25
A revolucija nije nastala tako što sto su Romanovi bili najbogatija dinastija (možda) u istoriji sveta a njeno podanistvo isto tako samo malo suprotno (mislim ono najsiromasnija u istoriji sveta)? Pa i robovi su i Egiptu bili na visem stepenu prava i slobode nego oni u Rusiji pre revolucije...
Seeb-VN1700
22. april 2021. u 16.25
„Pa i robovi su i Egiptu bili na visem stepenu prava i slobode nego oni u Rusiji pre revolucije”
-

Ma koja prava i slobode da dades običnim ljudima?
Šta to treba običan covjek da dobije od vladara ili predsjednika pa da se osjeca slobodan? ..ili prava, koja prava?

Taj Rus sa svojom Oktobarskom revolucijim je unistio Slavene. I glup covjek je mogao vidjet i predvidjet da to sa komunizmom gura narode u propast, a kamo ne takav skolovan covjek i filozof.
I u mome gradu je bila Lenjinova bista nekih 5-6 m visine na najljepsem trgu. I? ..trebalo im 50 god. da shvate da su se zayebali pa odmah srusili bistu.

Od tog Ruskog komunizma jedino je zapadna Evropa imala koristi.
tkz. Marsalov plan, Americka pomoć Evropi.
Nisu Ameri pomagali Evropu već spasavli sebe.
Nakon što je Rusija postala prva komunisticka država i drugi se pomamili kao Grcka, Italija, Balkan.. pa se Ameri uplasili da se to ludilo ne proširi i na Ameriku.
Nudili su Ameri pomoć i Rusima ali da zayebu komunizam, ovi odbili.

Možda je malo poznata dobra saradnja prije 1. sv.rata između Njemacke i Srbije. Zahvaljujuci toj dobroj saradnji Srbija je imala nejmodernija oruzija u tim vremenima. Redovito je od Njemaca dobijala podatke ko, koliko i kog oruzija je narucio.
Njemci su tada predlagali da se svi Slaveni ujedine a oni sa Austrijom. I da bi tako ostvarili odličnu saradnju prosperitet dvaju naroda.

-
zlatiborac
22. april 2021. u 18.08
„ u mome gradu je bila Lenjinova bista nekih 5-6 m visine na najljepsem trgu. I? ..trebalo im 50 god. da shvate da su se zayebali pa odmah srusili bistu.”

Pomenuti zlikovac-sizofrenicar tj. mongoloidni sifilicar - kako Rusi kažu, naneo je vise zla narodu kojem pripada - kao niti jedan koje pamti istorija. Nasdledio ga Gruzijanac od kojeg između dva
sto u tkzv. cistkama,gulazima i od gladi stradalo preko 20 miliona
Rusa - uglavnom elite. Ukrajina je nekada bila svetska zitnica gde
je tokom 'agrarne reforme' od gladi pomrlo između 4-5 miliona.
Isti je takođe okoncao kao sifilisicar po uzoru na prethodnika.
Gradovi i obelezja sa njihovim imenima je ponistila istorija
novijeg datuma, mada ih još po negde u sibirskim tajgama ima.

Inače do stvaranja SSSR, Ukrajina i Belorusija su bile oblasti,
odnosno geografske odrednice (toponimi) ruskog carstva. U Kijevu je osnovana i nastala ruska država od istoimenog naroda koje je
tokom dva svetska rata vestacki i spolja nametnuta ideologija osakatila. „zavadi pa vladaj = divide and rule”.

p.s. ali samo lagano, Rusi su konacno krenulu napred, a vreme će zaleciti rane...
zlatiborac
22. april 2021. u 18.24
od kojeg između dva 'svetska rata'...
pravda_i_istina
29. maj 2021. u 18.59
ma, arapi su pokrice za pranje narko para...

sve u srbiji je jedna dobro/loše reziranna pozorisna predstava sa vucicem u glavnoj ulozi
pravda_i_istina
29. maj 2021. u 19.15
zlatiborac

zapadnjaci, franci ugrabise aerodrom u bgd-u [treba videti koji % smo duzni francuzima, jel pariski klub], ali po svoj prilici zbogom eu, zbogom natou, kinezi su nam usli, a sa njima i rusi... bas na odlasaku cuh da opet vezbamo s rusima, vojno... tako da tarabici sa ,malim zutim ljydima ''ubodose'' kao prstom u...
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Mantra Bracelets?
.