Diskusije : Emigracija

 Komentar
Oblica: „Zašto se santa više ne javlja?”
santa
28. januar 2021. u 10.04
Daje se do znanja, svim prijateljima i 'ostalim', da je santa primio i preziveo i drugu „Phizer-2” vakcinu, te shodno tome, bar do dajnjeg , NE gubite dragoceno radno-vreme na pretrazivanju - OBITUARY, tj. CITULJE.
zoxthegreat
28. januar 2021. u 10.07
ja te nism tražio u jaj obi ja cekam vest
osuncani provalnik upao u kucu i greškom obljubio sosana umesto sose

to se zove treca vakcina - treca sreća

p.s. kako ide prevodilacki posao
zlatiborac
28. januar 2021. u 11.57
Pozdrav i svako dobro - bracela...

P.s. „Svako cudo za tri dana” - pa i ovo.
Hobo
(Pacifing by force)
28. januar 2021. u 12.50
Neki primili po dve ...? A kažu da nema dovoljno vakcina
Stari__Gost
28. januar 2021. u 13.08
znao sam! jesam lepo dole napisao da je ziv i da samo folira. :)))

santa,

pa bas lepo sto si primio i drugu, čestitamo! sad primi i treću jer mi Srbi sve raimo po tri puta, pravoslavno i svetosavski! dosta si glumio amerikanca, ipak si ti nas! :)

Profesor-Kanada
(Profesor)
28. januar 2021. u 15.51

Santa, želimo Vam sve najbole i brzi povratak na diskusije.
santa
28. januar 2021. u 15.57
Hvala prof. moraci malo redje i onako 'probrano' gde i kada da se ubacim, jerBo, nebih hteo da zavrsim (čak i virtualno!), po onoj narodnoj; - dva losa ubise Milosa. :)
Stari__Gost
28. januar 2021. u 16.01
ja nisam još uvek primio ni prvu, a kamoli drugu! :)

primicu je tek ako uvedu da se ide u zatvor ako ne primis, ili da ne mogu da idem za Srbiju avionom.

do tada, ima da se nacekaju na mene da im dodjem na pelcovanje. to je ono sto kažu „ides mechki na rupu”.
santa
28. januar 2021. u 16.09
Mnogi će ti biti zahvalni sto nisi, niti hoćeš, jer potraznja je daleko veca od ponude!
Seeb-VN1700
28. januar 2021. u 17.06
Cestitam!
Ipak još nikad u istoriji jedna vakcina nije tako brzo napravljena, testirana i upotrebljena.

Inače po zakonima medicine za neku novu vakcinu testiranje traje 7-10 god.
Zašto jer sad tako kako nikad ranije nije bilo pitanje je?
Zašto su politicari toliko angazovani i glasni a manje struka..
Uvijek do sada u jesen i proljece dolazilo bi do sezonske gripe.. zašto nema gripe?

-
santa
28. januar 2021. u 17.16
Seeb, razlog za 'brzinu' pronalazenja/razbvoja Covid-19 vakcine je upravo sto je ona izvucena iz ranijih pendemija, a ne iz početka bez ikakve osnove poznavanja, a i tehnoloski procesi pronalazenja i proizvodnje su neuporedivi efikasniji i pouzdaniji. Tacka.
Stari__Gost
28. januar 2021. u 17.20
meni je jako cudno u celoj prici da niko ne spominje doniranje krvi, i kako na to sve utice COVID. recimo, da li se krv dobrovoljnih davalaca testira na COVID?

ne znam da li znate, ali u Americi NIKO ko je živeo u Evropi tokom '80-ih i '90-ih nema pravo da donira krv. jednostavno je cela Evropa na crnoj listi, ukljucujuci i nas Balkance, i nije nam dozvoljeno da doniramo krv u USA. nepodobni smo. nasa krv nije dovoljno dobra za njih.

na moje pitanje u centru za donaciju o cemu se radi i zašto je to tako, rekli su mi da je to zbog bolesti ludih krava, koja je navodno harala Evropom u tom periodu. to je totalna glupost, zato što je od bolesti ludih krava umrlo ukupno dvoje ljudi.

znaci pozadina ovoga je Bog te pitaj šta. neki razlog ima, ali neće da kažu koji. nejasno je ako zbog ludih krava niko iz Evrope ne sme da daje krv u USA, kako to da nema sad neke takve price i u vezi COVID-a?

takođe je malo cudno da se ne traže davaoci krvi i da se ne apeluje preko medija da ih se sto vise javi pored ovoliko bolesnog naroda. pa valjda i tokom pandemije nekom trebaju transfuzije, infuzije i slično. odjednom tajac! čak i u normalno vreme, kad nema pandemije, stalno apeluju da se daje krv i uvek je malte ne nestasica krvi, sad o tome niko ni jedne reći da prozbori.

malo cudno, zar ne?

Tubby
28. januar 2021. u 17.25
Медији у Кини најавили су увођење аналног бриса за тесторање на коронавирус, позивајући се на тврдње Ли Тонгзенга, заменика директора задуженог за заразне болести у пекиншкој болници „Иоуан”! Неки тестови су већ спроведени, а очекује се већи број уочи припреме за кинеску Нову годину, преноси канадски антиглобалистички портал „Глобал рисрч”.

20:35 28.01.2021.

Ли каже да су анални тестови на коронавирусу корисни за смањење лажно негативних резултата код високо ризичних пацијената, јер вирус може да се задржи у цревном тракту данима након што се избаци из респираторног система.
„Ако додамо тестирање аналног бриса, то може повећати стопу откривања заражених пацијената”, рекао је на ЦЦТВ у недељу. „Али наравно, с обзиром на то да сакупљање бриса из аналног подручја није тако згодно као бриса из грла, тренутно само кључне групе попут оних у карантину дају оба бриса.”
Другим речима, од грађана се неће тражити да спуштају гаће у испитним центрима широм земље, где ће брисови грла за сада остати изабрани метод испитивања.
Анални брисеви до данас нису широко прихваћени у другим земљама, али агенције за јавно здравље у многим земљама, укључујући Канаду, тестирале су канализацију како би стекле општи осећај присуства вируса у локалном становништву.
Кинески здравствени званичници позивају на интензивнија тестирања уочи лунарне новогодишње сезоне, када ће скокови путовања бити између краја јануара и 8. марта. Приближно 1,7 милијарди путничких путовања очекује се током 40-дневне навале, према владиним проценама . То је 40 процената ниже од броја пре-пандемије, али 10 процената више од прошлогодишњег фестивала, који је такође био ометен вирусом.
За сада нису најављени планови за анално тестирање међународних посетилаца.
Stari__Gost
28. januar 2021. u 17.33
a mogu i da im prvo uzimaju bris iz dupeta, pa onda iz usta, istim stapicem... sto šta fali? sve u cilju nauke i opsteg boljitka! :))))

kt61
(*BCM)
28. januar 2021. u 18.12
jel može od atleticara krv za bledolokog

jel i tu ima restrikcija?
Stari__Gost
28. januar 2021. u 19.39
de znam, samo znam da nasa ne može ni za najgoreg camugu...

drugo je ako slazes, ili te ne pitaju iz koje si zemlje, ali po zakonu ne smes da dajes u USA krv.

ako neko ne veruje, evo pa nek cita sam:

„In an attempt to protect the nation's blood supply from mad cow disease, the FDA banned blood donation from people who had previously lived in Europe.”

https://www.google.com/search?q=why+european+can%27t+donate+blood&oq=why+europeans+can%27t+donate+bloo&aqs =chrome.1.69i57j0i22i30.10621j1j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8
Stari__Gost
28. januar 2021. u 19.42
a evo koliko je ljudi obolelo i umrlo u celom svetu od te „opake” bolesti:

„As of 2019, 232 people worldwide are known to have become sick with vCJD, and unfortunately, they all have died.”

https://www.google.com/search?q=how+many+people+died+from+mad+cow+disease&oq=how+many+people+died+from+ma&aq s=chrome.2.69i57j0l2j0i455.8507j1j9&sourceid=chrome&ie=UTF-8
oblica
(ima ih na pretek)
29. januar 2021. u 04.15
Sante, nek si ti ziv izdrav, sve ostalo (vakcine i tvoje odusevljenje istim itd.) neću da komentarisem

Mladina (posebno u pubertetu) kao i starijima (u starackom pubertetu) moramo mnogo toga kod prste progledati, nikakva diskusija tu ne pomaze
Seeb-VN1700
29. januar 2021. u 06.22
Santa
„ razlog za 'brzinu' pronalazenja/razbvoja Covid-19 vakcine je upravo sto je ona izvucena iz ranijih pendemija, a ne iz početka bez ikakve osnove poznavanja, a i tehnoloski procesi pronalazenja i proizvodnje su neuporedivi efikasniji i pouzdaniji”
-

Ovo je tačno sto si rekao. Tocka :))

-
sirchulle
(CAD Designer)
29. januar 2021. u 08.33
@Stari_Gost: Nisu Kinezi blesavi, znaju oni za izreku da je lakse coveku uterati metar u dupe nego centimetar u glavu...Zato koriste bris iz dupeta.

A evo i vica u vezi blood supply. Nisu ni Ameri bas blesavi.

Jednom se jedan Nemac vozio oko zlatiborcevog kraja i kako se malo zaneo sleti ti on u jarak. Izvuce njega prva pomoć i u bolnicu ali ne lezi vraze retka krvna grupa. Objave oni na radiju da hitno treba ta i ta krvna grupa i cuje ti jedan zlatiborac pa potrci da da krv u bolnicu. Sve se lepo zavrsi i onda onaj Nemac da mu se zahvali kaže mu da ima kod sebe samo dvesta trista eura ali kad se vrati u Nemcku bogato će ga nagraditi. Na to će zlatiborac:„Ma, daj ti meni prijatelju to što imaš ako već hoćeš jer kad u tebi proradi moja krv ne videh ja ni to što sada imaš”...

vodena
(*)
29. januar 2021. u 09.41
Stvarno mi je novost i cudno ovo za nemogućnost davanja krvi u Americi.

Ja sam živela u Srbiji do 2000 godine i u Kanadi sam već godinama dobrovoljni davalac. Nisam fanatik davalac ali dajem, naročito kada na reklamama pocnu da kukaju da su u nedostatku Rh- krvi.

Ovde testiraju na HIV, sifilis, Hepatitis B i C i još nešto. Ima i nekih drugih kriterijuma koji na određeno vreme stopiraju donaciju (nova tetovaza, slabo gvozdje, žene koje imaju manje od 50 kg, sex muskarca sa muskarcem u nešto tipa 3 ili 6 meseci, lažno rekativan test na neki od obaveznih screening-a...mislim cancer takođe i sl).

Kada sednes sa nurse u sobu pre davanja ima upitnik kroz koji prolazi, gleda ti vene da li imaš markere od igle/drogiranja i sl ali to sve ide brzo kao na traci.

Mene su jednom odbili zbog niskog pritiska, sada čitam posle prve donacije vise ga neće ni meriti. E da, jedno vreme su nam tražili da jedemo snack (donosili) dok cekamo na red ili u toku donacije (obično je posle), ali to su prestali. Ne znam da li teestiraju na COVID, ali znam sa sigurnoscu da možeš da dajes ako si prelezao COVID.
pravda_i_istina
29. januar 2021. u 10.20
da je santa primio i preziveo i drugu „Phizer-2” vakcinu,

santa, ja mislim da tebi nije dobro pod tog fizz-a, vidi da ti sosa smucka neki koktel, zayebi pfizer vise
pravda_i_istina
29. januar 2021. u 10.24
Santa
„ razlog za 'brzinu' pronalazenja/razbvoja Covid-19 vakcine je upravo sto je ona izvucena iz ranijih pendemija, a ne iz početka bez ikakve osnove poznavanja, a i tehnoloski procesi pronalazenja i proizvodnje su neuporedivi efikasniji i pouzdaniji”
-

Ovo je tačno sto si rekao. Tocka :))

==

ne može da bude dalje od istine

tehnologija mrna je poznata možda 10 godina, ali niti za jednu vakcinu nije odobrena, pa ni sada nije odobrena, već samo zbog urgentnosti se daje, ali se opet prave vestacke nestasice, jer ste vi kao santa upravo sada zamorcici
pravda_i_istina
29. januar 2021. u 10.30
ja sam imao negde spisak gde je sve mrna vakcina kod kojih sve bolesti ODBIJENA, TAKO DA SANTA MASTA I IZMišljA, POTURAJU SE POLUINFORMACIJE I DEZINFORMACIJE, NPR. https://en.wikipedia.org/wiki/Solid_lipid_nanoparticle TEHNOLOGIJA NEAVISNA OD OVIH MRNA VAKCINA
pravda_i_istina
29. januar 2021. u 10.38
VI KAO SANTA STE ZAMORCI, MRNA VAKCINE NISU ODOBRENE, VEC SAMO ZA HITNU UPOTREBU

„While not an FDA approval, today’s emergency use authorization of the Pfizer-BioNTech COVID-19 Vaccine holds the promise to alter the course of this pandemic in the United States,” said Peter Marks, M.D., Ph.D., Director of the FDA’s Center for Biologics Evaluation and Research.
santa
29. januar 2021. u 10.40
pravda_; i dalje te prati halucinacija kao i o tvom - dear leaderu. Vreme ti je da - GROW UP, ili menjaj pilule!
Stari__Gost
29. januar 2021. u 10.42
Vodena,

E pa to me je bas zanimalo, da li može da se donira krv ako si prelezao COVID. Hvala za info, to me ustvari ne cudi.

A ovo sto tebe cudi sto u USA ne može da da krv niko ko je živeo u Evropi cudi i mene. A još je cudnije obrazlozenje! Zbog ludih krava?!? WTF!
vodena
(*)
29. januar 2021. u 10.45
Da, bas cudno. Pošto me je ovo bas zainteresovalo otisla sam na sajt Candian Blood Servica i ovo je najnovije:

December 16, 2020:
COVID-19 update: added vaccination for COVID-19 to list of vaccinations, indicating there is no deferral period post-vaccination. Read more



November 2, 2020:
COVID-19 updates: If you tested positive for COVID-19 but have had no symptoms, you can donate 14 days after your positive test if you meet all other eligibility criteria. If you have been hospitalized with COVID-19 you will need to wait 21 days after your full recovery to donate blood.

Ne piše ništa za bolest ludih krava, bar ja nisam nasla.
vodena
(*)
29. januar 2021. u 10.47
E da, vidim i da su ponovo uvelo da mora da se jede salty snack neposredno pre donacije. To je bilo na recimo 2 davanja, pa su ukinuli..sad vidim ponovo uveli.
Stari__Gost
29. januar 2021. u 10.51
pravda_i_istina,

Verovati u vakcinu, ili verovati u ono sto ti kaže Government, je isto kao i verovanje u Boga ili u Deda Mraza. Jednostavno neko veruje, neko ne. I tu ne vredi nikakvo ubedjivanje.

Ja sam recimo neverni toma i ne verujem bukvalno nikom ništa, pa tako ni u vakcine. Ali evo moja majka recimo u Srbiji potrcala odmah da se vakcinise među prvima, ovako ko Santa. Otprilike su i istih godina.

Ja se ne bih u zivotu vakcinisao. A naročito ne sa 80 godina. Ne razumem toliku plasljivost za svoj zivot u tim godinama. Još pogotovo ako se bukvalno nigde i ne kreces. Šta, sam ćeš od sebe da se zarazis u kuci? Mislim ne razumem...
Stari__Gost
29. januar 2021. u 10.59
Vodena,

Ja sam ovde u USA ovim djubradima hteo da dajem krv, sto iz humanih razloga, sto zbog toga sto je dobro davati krv s' vremena na vreme, pogotovo ako imaš visi pritisak ko ja. Međutim nisu hteli i iskulirase me na pravdi Boga. Kažu zabranjeno. I još mi pokazase plastificirani spisak (crnu listu) svih Evropskih država.
DarkBlue
(istrazivac)
29. januar 2021. u 11.01
„ razlog za 'brzinu' pronalazenja/razbvoja Covid-19 vakcine je upravo sto je ona izvucena iz ranijih pendemija, a ne iz početka bez ikakve osnove poznavanja, a i tehnoloski procesi pronalazenja i proizvodnje su neuporedivi efikasniji i pouzdaniji”
----------------------------------------------------------------------

Iz kojih tačno „ranijih pandemija”? Kako mislis „izvucena”?

Ma nema veze, treca je sreća...uzivaj
Stari__Gost
29. januar 2021. u 11.11
Ako covek veruje, pustite ga na miru.

On tako veruje, i to je to. Ima na to pravo i ne ugrozava vas ni na koji način.
santa
29. januar 2021. u 11.19
„Iz kojih tačno ”ranijih pandemija...„

Procitaj malo dalje od SC, možda ti bude jasnije?! ”
vodena
(*)
29. januar 2021. u 11.21
Da budem iskrena ja sam ovde prvo pocela da dajem zbog socijalizacije i finog dugog break-a u toku dana.

Prijavila sam se u grupu jer je drustvo koje je islo bilo cool. Po nas dolazi (dolazio je) mali kamionet, odveze nas do centra, tamo cekamo i zezamo se, onda sednes u najudobnije stolice (fotelje) na svetu i das krv. U prostoriji je uvek super temperatura, svi su ljubazni, svi koji dajemo smo u foteljama koje su u krug tako da se gledamo i zezamo, posle toga ides u sobi za odmor - kao da si se od nečega umorio?!, lol, i tamo ti služe sok, caj, kafu ili toplu cokoladu i snekove. I opet cekacina dok ne dodje vozac da nas vozi nazad na posao. Dok si trepuno prošlo je 2h.

A, eto, i pomazes nekome, naročito se mi Rh „negativci” osecamo vazni kad dajemo, k'o da spasavamo cetu vojnika. :) :)
santa
29. januar 2021. u 11.27
vodena
(*)
29. januar 2021. u 11.38
Ja recimo verujem u ove vakcine, ali sa tim sto od njih imam realna ocekivanja. Naime, ja ne ocekujem kao mnogi ljudi da će one iskoreniti COVID niti da je realno ocekivati da i jedna vakcina potpuno zastiti od zaraze.

Ja od ovih vakcina imam slična ocekivanja kao od vakcine gripa (koju ne uzimam ali to ne znači da u nju ne verujem), a to je da se i dalje možeš zaraziti COVID-om, i dobiti COVID ali će simptomi biti mnogo laksi nego bez vakcine. Kao sto i mislim da će COVID polako postati ovo sto je sada grip - uvek među nama ali sve manje smrtonosan.

I mislim da kada bi (da su) proizvodjaci vakcina od početka postavili stvari tako bilo manje teorija zavere.

Npr čitam o novoj vakcini Johnson Johnson i svidelo mi se sto stu podatke izbacili bas na taj način:

Vakcina je samo 1 doza. U 66% stiti od umerenih oblika korone, u 85% of teskih i do sada 100% stiti od smrti usled korone. Ali nisu rekli da stiti od zaraze koronom.
DarkBlue
(istrazivac)
29. januar 2021. u 11.56
It infected 8,098 people worldwide and killed 774 people. The disease caused high fever, body aches, and dry cough which then led to pneumonia in some cases.
------------------------------------------------------------------------

Znaci poslednja 'pandemija' je odnela 774 zivota sirom sveta?
Onda su na osnovu toga 'otkrili' vakcinu za kovid? Izvukli istrazivanja
iz ranijih pandemija?

E moj santa...
sirchulle
(CAD Designer)
29. januar 2021. u 11.57
Ja ne verujem ni u jednu vrstu vakcine a verujem da iza mojeg stava stoji fizika, hemija, matematika, biologija i slične „neboluzne” nauke.

Virusi, mikrobi, bakterije su dominantni oblici zivota na planeti i njihove genetske modifikacije su apsolutno dominantne u odnosu na naše znanje. Mi to kao nešto negde i nabodemo u trazenju igle u plastu sena. Ali opet igramo na njihovom terenu tako da ne verujem da ćemo ikada biti u prednosti. Dok god idemo u bitku biologija protiv biologije unapred smo izgubili. Mi možemo nasu biologiju da unapredjujemo ali nikada ne možemo stici njihov potencijal. Prvenstveno smo daleko komplikovaniji organizmi od njih. One mogu da žrtvuju milijarde milijardi jedinki da nam zagorcaju zivot od običnog proliva do smrtonosnih posledica. Mi taj luksuz nemamo. Eto u zadnjih sto godina smo se zastitili vestacki izazvanim imunitetima na razne nacine i opet ništa. Dodje sledeći i Jovo nanovo. To je zato što igramo na gostujucem terenu a tamo protivnik ima milijarde godina evolucije kao prednost domaćeg terena.
zlatiborac
29. januar 2021. u 12.27
„Da budem iskrena ja sam ovde prvo pocela da dajem zbog socijalizacije i finog dugog break-a u toku dana.”

Da budem malo'iskreniji',samo jedanput sam bio dobrovoljni davalac
a nekoliko puta 'toboznji'. Reč je o 60-im minulog veka kada su
posete u bolnicama bile ogranicene na dva dana u nedelji (četvrtak i nedelja) od 2 do 4. Pa ipak za po nekog je bilo protekcije, sto poznanstvom sto podmicivanjem portira sa flasom 'brlje' ili paklom cigara.
Međutim pusti Zlatiborac (ko i svaki siromah Era) se uctivo i
obazrivo obrati portiru sa; 'jelte druže, gde i na kojem odelenju
se ovde daje krv?'. Jel vidis tamo one stepenice? - pokaza drug
portir rukom prema ulazu u bolnicu. Vidim.'E kad udjes,sidji dole
u suteren, druga vrata levo soba B2'.
I naravno udjem na ona ista vrata pa na drugi sprat kod pacijenta.
Cudi se on, a još vise 'sestra' bolnicarka koja se tu zadesila.

p.s. i tako nekoliko puta,ali u drugacijoj odeci - nekad s` kapom
a nekad gologlav 'da se Vlasi ne dosete'.

p.s.s. izvinjenje Santi na skretanju s` teme...;-)

santa
29. januar 2021. u 12.38
„ izvinjenje Santi na skretanju s` teme..”

Ih, bracela, nema potrebe, da nema 'skretanja' nebi se zvalo - srpska posla (i mirna Backa)!
Simo
29. januar 2021. u 12.40
Vakcina ne stiti od zaraze ni 1%
Ako se vakcinisana osoba sretne sa virusom zarazi se bez problema.
Virus se jako lepo udomi u svakom organizmu međutim kod vaksinisanih on na svojoj putanji prođe kao i svaki spermatozid koji se sretne sa anti bebi pilulama, uzaludna mu rabota.
Dakle Covid voli samo ne vakcinisane dok nevakcinisani mu ugrozavaju biznis.
santa
29. januar 2021. u 12.51
„Dakle Covid voli samo ne vakcinisane dok nevakcinisani mu ugrozavaju biznis.”

Right on, Bro!
zlatiborac
29. januar 2021. u 13.01
„Vakcina ne stiti od zaraze ni 1%”

„Kod mnogo babica - kilava deca” - „svi ljudi - sve znaju”.
sirchulle
(CAD Designer)
29. januar 2021. u 13.06
@santa: A, je li santa, može li virus da programira CNC masinu? Da sastavi neki ozbiljan algoritam? Cisto me interesuje...
santa
29. januar 2021. u 13.09
Hmm..., sirchulle, ako kažem da može, ti ćeš reći da NE može; ako kažem da ne može ti ćeš reci da... (znaš već i sam odgovor, ar ne?).
Simo
29. januar 2021. u 13.18
Sanata primedba je na mestu,
treba,
dok vakcinisani mu ugrozavaju biznis.„
Omatorio sam i brljam samo tako.
sirchulle
(CAD Designer)
29. januar 2021. u 13.20
Ima jedna dobra izreka da se sa budalom nikada ne treba raspravljati zato što moras da se spustis na njegov nivo a on te tu dobije na iskustvo. Tako je i sa virusima. Nema tog znanja koje će da pobedi njihovo iskustvo.

Kako Stari_Gost rece za svoju majku tako i ja za moju. Ne raspravljam se sa njom vise. Probao dva tri puta ali ništa. Kako je nekada volela Tita, tako je volela Slobu, pa onda Vucica. Jedino je mrzela Djindjica i Koštunicu samo ne znam zašto kad je sve volela mogla je i ovu dvojicu? Jer vladar je vladar ali slabo. Nema tu da je ona nešto nacionalista ili slično. Volela bi Koštunicu a ne Djindjica i obrnuto. Ali eto izgleda da su bili malo komplikovani za nju. Obojica. Kao zidu da pricas. Međutim brinu me moj brat i sestra koji su mladji od mene. I oni potrcali da ih spricaju.
sirchulle
(CAD Designer)
29. januar 2021. u 13.30
@santa:

Hmm..., sirchulle, ako kažem da može, ti ćeš reći da NE može; ako kažem da ne može ti ćeš reci da... (znaš već i sam odgovor, ar ne?).

Dakle i ja da izbegavam pitanje? Dakle, može?
zlatiborac
29. januar 2021. u 13.38
„Ima jedna dobra izreka da se sa budalom nikada ne treba raspravljati zato što moras da se spustis na njegov nivo a on te tu dobije na iskustvo.”

Jel može i ova da prođe? 'Ako je neko lud & glup - ne budi mu drug'.

Ili; 'hebo lud zbunjenog - pa napravio sasavog'.
;-)

santa
29. januar 2021. u 14.14
„@santa: A, je li santa, može li virus da programira CNC masinu?”

pa evo ovako, sirchulle moj, u ono vreme kad sam ja poceo da se bakcem sa NC programiranjem, tj. APT (circa 1973/74) nije moglo, jer taj Covid-19 nije postojao, a kasnije kada sam presao na Cad/CAm - CATIA, MasterCam, etc. sve do 2004te, opet (bio sam srećkos!) ni traga ni glas od tog virusa, a ovo danas koji se i dalje bakcaju sa Covid-19 i sa ostalim CAM softwarima siguran sam da i sa 'virusom' programiraju sasvim upspesno dokle se ne nadju na respiratoru, a onda, samo ocenas ukoliko im to može pomoći.

Još nešto oko vakcine i CNC programiranja?
Stari__Gost
29. januar 2021. u 15.13
„recimo verujem u ove vakcine, ali sa tim sto od njih imam realna ocekivanja.”

i ja imam realna ocekivanja. a to je da su beskorisne.

„Ja od ovih vakcina imam slična ocekivanja kao od vakcine gripa”

upravo tako, isto kao vakcina za grip, posto ni one ne rade.

:)
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
29. januar 2021. u 15.51
Stari__Gost
29. januar 2021. u 16.03
ma fala Bogu da je ziv, taj će sve da nas nadzivi! :)

još sad kad se pelcovao COVID vakcinom, ima dvesta godina da živi!

to mu je ko Supermenu kriptonit.
Stari__Gost
29. januar 2021. u 17.29
„@Stari_Gost: Nisu Kinezi blesavi, znaju oni za izreku da je lakse coveku uterati metar u dupe nego centimetar u glavu...Zato koriste bris iz dupeta.”

ja se uopste ne zezam, ako virus ostaje u debelom crevu, čak i nakon što su se izlecili, i ne može vise da se detektuje oralnim brisom, onda bi stvarno mogli/trebali da uzmu taj bris sa virusom iz dupeta, i da im tim istim stapicem malo prodzaraju po krajnicima, da bi videli dal' će opet da se zaraze ili neće. i dali mogu sami sebe da zaraze, ili samo druge? mislim da bi to bilo značajno otkrice i saznanje.

:)))
Tubby
29. januar 2021. u 17.34
santa, da li si dobio neke instrukcije šta i kako posle druge vakcine? da li i dalje moras da nosis masku, da li si dobio kovid „pasos”, da li postoje neke restrikcije oko putovanja ...?

*** inače, sad su javili da je medicinski radnik u ontariju dobro PONOVO kovid i ako je 2X vakcinisan (primio je i prvu i drugu dozu fajzerove vakcine).
santa
29. januar 2021. u 18.29
Tubby, prilikom prve Pfizer vakcina obio sam karticu sa mojim imenom i naziv vakcine sa datumom druge vaccine. Po CDC/WHO guidelines pun efekat vakcine home 45+ dana, za to vreme preventivne mere isto ka i pre vakcinacije (vredno ispostovati sa vecom sigurnoscu ako te corona i uhvati, brze i manje ćeš biti pogodjen).

Go, get it, it cost you nothing!
pravda_i_istina
29. januar 2021. u 19.09
Stari__Gost

ljudi ne mogu da shvate da santa, zapadnjaci uopste ne primmaju vakcine, kao rusi i kinezi, već da im se ucitava hardverska platforma

mRNA Platform: Drug Discovery & Development - Modernawww.modernatx.com › mrna-technology › mrna-platfo...
Our Operating System In our case, the „program” or „app” is our mRNA drug - the unique mRNA sequence that codes for a protein. We have a dedicated team of several hundred scientists and engineers solely focused on advancing Moderna's platform technology.

stari koncept vakcinacije i lecenja se polako napusta,, i zapad je sada ZAMORAC NA KOME SE TESTIRA MRNA TEHNOLOGIJA... ODATLE NAVODNA NESTASICA, JER SE BOJE DA NAS SVE NE UPROPASTE, PORED NEPOVERENJA LJUDI U NOVO

vidis kako santa nema blage veze sa zivotom, ali šta njega briga? pa i ja ako napunim 80, priastao bih da budem zamorac
pravda_i_istina
29. januar 2021. u 19.14
neće biti potrebe za trećim svetskim ratom i nuklearnim unistenjem, hvala koroni, i ovim ''koronisanim u vugla''
santa
29. januar 2021. u 21.37
„santa, zapadnjaci uopste ne primmaju vakcine, kao rusi i kinezi, već da im se ucitava hardverska platforma”

pravda_, po svom izgledu, ti si bio i ostao verni pobornik 'teorije zavere' i sa gore pomenutim hogwash samo potvrdjujes da si covece potpuno - skrenuo sa zdravog razuma.
kt61
(*BCM)
29. januar 2021. u 21.57
pravda_i_istina
30. januar 2021. u 02.50
pravda_, po svom izgledu, ti si bio i ostao verni pobornik 'teorije zavere' i sa gore pomenutim hogwash samo potvrdjujes da si covece potpuno - skrenuo sa zdravog razuma.

santikuse, pa ovo je sa njihovog sajta, to ti je mrna tech i u fajzerusi kojom su te uboli 2x, valjda znaš english - READ:

mRNA Platform: Drug Discovery & Development - Modernawww.modernatx.com › mrna-technology › mrna-platfo...
Our Operating System In our case, the „program” or „app” is our mRNA drug - the unique mRNA sequence that codes for a protein. We have a dedicated team of several hundred scientists and engineers solely focused on advancing Moderna's platform technology.
pravda_i_istina
30. januar 2021. u 02.52
to ti je njihov oficijelni sajt od moderne, kako ja mogu da budem teoreticar zavere onda? pricas ggluposti hogwasherish.
santa
30. januar 2021. u 09.30
https://www.modernatx.com/mrna-technology/mrna-platform-enabling-drug-discovery-development

pravda_, nadji nekog da ti procita (iznad tarzanskog engleskog!) ceo prilog i objasni o cemu se radi, jer 'znati' citati i u potpunosti razumeti nije jedno te isto.
skoljka
(student)
30. januar 2021. u 09.36
Pravdo, to je biologija, ne computer science, tako da si pogrešno razumio
koncept messenger RNA koja nosi kod za proizvodnju proteina u ćeliji. Nikakve veze sa kompjuterskim programiranjem, chipovima i sl. Iako vokabular koji se koristi zvuci kao to što ti misliš.
santa
30. januar 2021. u 09.41
skoljka, nije u pitanju njegovo (pravda_) nedovoljnog poznavanja engleskog jezika koliko da pripada grupi kult licnosti gde se ide po onoj: - ne vredi gluvom govoriti, a coravom pokazivati!
sirchulle
(CAD Designer)
30. januar 2021. u 09.52
@skoljka: Ne bih se slozio sa tobom. Kompjuter je okruznje u kojem se može programirati ali i RAN je okruzenje koje se može programirati.
santa
30. januar 2021. u 09.55
„Ne bih se slozio sa tobom.”
----

Eh, po onoj; - šta bi bilo kad bi bilo, da se covek bar sa nekim slozi (često puta, čak i sa samim sobom)?!
sirchulle
(CAD Designer)
30. januar 2021. u 09.57
Ode poruka pre vremena. Elem, programiranje nije ograniceno na nešto sto ima CPU, RAM, SSD i slično. Postoji drustveno programiranje između ostaloga. Zašto ne bi postojalo i RNA (DNK) programiranje? Zbog morala? Zbog posledica i mogućih međusobnih interakcija između genetskih segmenata RNA koda? Pa da li je to ikoga ikad sprečilo?
velebitV
30. januar 2021. u 11.46
Za dobrovoljne davaoce krvi: vi smatrate da cinite dobro delo, nesebično, humano..

A to je samo roba kao i svaka druga, oni je prodaju bolnicama za 280-300€ litar, vama udele sendvicic i iluziju da ste dobar covek
santa
30. januar 2021. u 11.56
„oni je prodaju bolnicama za 280-300€”

I gde je tu losa racunica, kad ti zatreba 'zlu ne trebalo' vaznije je imati nego nemati!

Bas svasta o 'moralu' i principu (kad šta i kako)!
Stari__Gost
30. januar 2021. u 12.52
Ja samo znam da sam hteo da dam krv, ali oni nisu hteli da uzmu, kažu nepodoban jer sam iz Evrope.

E znaš kad ću da im dam sad? Nikad! Čak i da se promeni taj glupi zakon i da me mole da doniram, neću! Nek pocrkaju svi.

Nek im daju njihovi amerikanci svoju „plavu” kaubojsku krv kad im nasa nije dobra...
sirchulle
(CAD Designer)
30. januar 2021. u 13.37
@santa:

„oni je prodaju bolnicama za 280-300€”

I gde je tu losa racunica, kad ti zatreba 'zlu ne trebalo' vaznije je imati nego nemati!

Ja na ovo nemam komentara. Covece, šta si ti sve u zivotu uradio da dodjes na mesto gde si sada? Pitam ali ne želim da čujem odgovor...Neka ti je laka zemlja iako si još uvek ziv barem fizicki.
velebitV
30. januar 2021. u 13.38
Plitko razmišljas.
Korektno bi bilo da te organizacije fakturisu svoje troskove, eventualno dodaju neku malu marzu, i tada bi litar kostao 50€ a ne 300.
sirchulle
(CAD Designer)
30. januar 2021. u 13.41
Jel' ja plitko razmišljam?
santa
30. januar 2021. u 13.45
„Ja na ovo nemam komentara.”

Pa da znaš, da je nekad i bolje tako, nego plitko prosudjuvati (šta je pisac hteo da kaže)!
sirchulle
(CAD Designer)
30. januar 2021. u 13.51
Iskreno ja bih na qrac nabio sva ta besplatna davanja na koje nas tera virus davno posadjen u nas mozak a to je moral. To je opaka bolest. Ne postoji gora bolest od nje. Zamisli samo, ja odem da dam krv, moja satnica 50 eura, potrosim dva tri sata, jurim parking, parkiram se nekako. Platim parking jer nema ništa za dzabe ni kod babe, onda dam svoju krv jer me opasno hebe virus u mozgu sto su mi preci ugradili i onda oni zavale nekom jadniku za 200-300 $ uz racun za bolnicke usluge. I to nije strasno koliko je strasno što se svi slazu sa time...Ja sam uvek tvrdio da ni jedno dobro delo ne može da prođe nekaznjeno.
velebitV
30. januar 2021. u 14.05
Komentar je bio namenjen Santi, naravno
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
30. januar 2021. u 14.48
ja vise puta dao krv. i svaki put sam onako bio bas pun sebe - k'o posle dobre svirke. fazon - bas sam pravu stvar uradio...
kod nas to uglavnom funkcionise (malo) na kvarno - oni ti kažu kad imaš neku operaciju - tanki smo, dovedi xy davalaca. i sad, ta krv ti zatreba, ili ti ne zatreba toliko (eventualno) - i kapiram da od te neupotrebljene (ako im stvarno u startu uopste i treba toliko koliko traže) prave krvne produkte. -mada, obrni-okreni, zavrsi kod nekog kome je potrebno - pa makar i tako što zna nekog iz tranfsuzije, ili već iz neke med. ustanove. -kapiram da niko zdrav ne dodje da primi krv jbg...
meni jednom kad je trebala krv, mislim da su mi tražili pet davalaca - u roku od 15 min. su mi se javnuli ortaci / znanci /virtuelni znanci - onda neki nisu mogli, - posle dva dana, u roku od drugih 15 min. sam nasao drugih pet.
a ovi smradovi sto nekom daju racun na 300 baksa - od srca im, stvarno, želim da im ustreba ta krv za po 300, i da nema, a da im bas treba, -pa da ponude tri soma - i da i dalje nema...
mogu da vezbaju jogi disanje - povecace oksigenizaciju i sa malo krvi, je l'...
pravda_i_istina
30. januar 2021. u 17.20
Pravdo, to je biologija, ne computer science, tako da si pogrešno razumio
koncept messenger RNA koja nosi kod za proizvodnju proteina u ćeliji. Nikakve veze sa kompjuterskim programiranjem, chipovima i sl. Iako vokabular koji se koristi zvuci kao to što ti misliš.

====
SKOLJKO, PA JEL VIDIS DA I SANTA ZNA da ja i pored tarzanskog engleskog odlično kapiram... ali pišes na pogresnu adresu: moderna koristi taj vokabular praveci aluzije sa operativnim sistemima, a ne ja

ok, ako smo se nasalili, evo ja ne mslim da je santa sad kiborg, bar ne još uvek, posle 2. doze fajzeruse
santa
30. januar 2021. u 17.29
pravda_ : „kiborg”

Mislis na tarzanskom 'cyborg', ili je to licna umotvorina, ha?
pravda_i_istina
30. januar 2021. u 17.42
Tebi je opran mozak odavno, ali posteno si priznao da nisi ni za demokrate...

politicka cistka, koncetracioni logori, o tome vi ludaci mastate, a mi vas samo posmatramo i cudimo se gde vam je kraj
santa
30. januar 2021. u 17.45
„a mi vas samo posmatramo...”

Ma ko ste 'mi' čak i da je tako, to ne može biti posmatranje - dalje od nosa.
pravda_i_istina
30. januar 2021. u 17.49
oprostili ste se vi od pameti odavno, i sad projavljujete paranoju... niko više ne kupuje vase gluposti kao da smo mi teoreticari zavera, hvata vas panika masovnog cenzurisanja, ne znate vise KO SMO TO MI, GDE SMO, ODAKLE IZVIREMO...
pravda_i_istina
30. januar 2021. u 17.54
POSLUSAJ SVOG BAJDENA, KAžE TI DA KUPIS SATGAN

https://welovetrump.com/2021/01/30/joe-biden-buy-a-shotgun/
First, this is gun-grabber Joe Biden advocating for people to buy a shotgun.

pravda_i_istina
30. januar 2021. u 17.58
Vaccinated Congressman Tests Positive For COVID
https://www.thegatewaypundit.com/2021/01/vaccinated-congressman-tests-positive-covid/

A lot of vaccinated people are going to get COVID-19?

SANTA, KADA CES DA SE TESTIRAS kada je 46. dan, STA CE DA BiDNE AKO SI U TIH 5%?

šta bi bilo da je neka smrtonosna bolest, a 5% vakcina ne deluje?
pravda_i_istina
30. januar 2021. u 18.00
5% vakcina ne deluje, a virus 95% ne deluje, na decu možda i 99% ne deluje?

a šta bi bi bilo da deluje vise, koliko bi onda vakcina manje delovala ? PREVARA!
santa
30. januar 2021. u 18.06
pravda_ : „KAžE TI DA KUPIS SATGAN”

I wouldn't worry, if I were you!
pravda_i_istina
30. januar 2021. u 18.24
kaže komsija pun mu tavan, on sam će da odbrani celu ulicu, tako da ne brinem... a šta ćeš ti cipovani, 'oćeš da poslusas svog predsednika?
DarkBlue
(istrazivac)
30. januar 2021. u 20.32
https://www.youtube.com/watch?v=UFk-cpzOcRw&t=1065s

Ovaj profesor genetike i molekularne biologije pokusava da objasni
običnim jezikom šta je uopste RNK, kako rade testovi i mRNA vakcina.

Možda će nekima biti interesantno...
zoxthegreat
31. januar 2021. u 09.37
ma nije to prvi put da pravda cuje ili procita nešto ofrlje

na prethodnom poslu su mu pricali da je genitalac a on se hvalio svojoj ženi da ga zovu genijalac
pravda_i_istina
31. januar 2021. u 15.30
posrbljeno,
Kиборг је кибернетски организам који се састоји од вештачих и природних делова, или - како на то данас најчешће гледамо - организам који има побољшане способности захваљујући технологији.

inače samo ograniceni santa može da misli da je engleski jezik zasluzan za sve:

The word cybernetics comes from Greek κυβερνητική (kybernētikḗ), meaning „governance”, i.e., all that are pertinent to κυβερνάω (kybernáō), the latter meaning „to steer, navigate or govern”, hence κυβέρνησις (kybérnēsis), meaning „government”, is the government while κυβερνήτης (kybernḗtēs) is the governor, pilot, or „helmsperson” of the „ship”. As with the ancient Greek pilot, independence of thought is important in cybernetics.[15]
pravda_i_istina
31. januar 2021. u 15.31
pravda_ : „kiborg”

Mislis na tarzanskom 'cyborg', ili je to licna umotvorina, ha?

pogledaj, reč je originalno grcka sajborze cipovani.
pravda_i_istina
31. januar 2021. u 15.32
tj. koren reci sajber-netika
sirchulle
(CAD Designer)
01. februar 2021. u 01.26
Jedan od prvih oblika kibernetike su naocari i kontaktna sociva. Poslednji u nizu je mobilni telefon. Moje skromno razmišljanje. Iako fizicki nisu delovi našeg tela fakticki jesu...
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Mantra Bracelets?
.