Diskusije : Obrazovanje

 Komentar
Nemačka, upis na Uni bachelor ekonomija
septembar
17. decembar 2014. u 15.57
Poštovanje svima,
postavio bih pitanje vezano za mogućnosti zaposlenja u Nemačkoj nakon završenih osnovnih i master studija Ekonomije na nekom od nemačkih fakulteta.
Ja sam sada na završnoj godini srednje škole u Srbiji sa za sada maksimalnim ocenama a namera mi je da upišem bachelor na nekom od Ekonomskih Univerziteta u Nemačkoj.
Trenutno sam u pripremama za polaganje ispita TEST DAF.
Gomila podataka o rangiranju fakulteta mi je u glavi sa raznih sajtova,rangiranje po schanghai-skoj listi ,ZEIT CHE-ranking,Times rankings,Financial time business rankings itd.
Za sada razmišljam da konkurišem na nekim od sledećih Unija: Humboltd,Freie Uni u Berlinu,Uni u Kelnu i Uni u Mannheimu ali gledajući pomenuta rangiranja nemačkih Ekonomskih fakulteta vidim da na nekim listama nema ni pomena npr.Humboltda dok je on na opštoj schanghai listi među 50-100 na svetu.Minhenski Ludwig Maximilians Uni sam eliminisao zbog kako sam primetio velikih skupoća i ozbiljnih poteškoća oko pronalaženja smeštaja.
Takođe vidim da postoji razlika u smerovima Business administration i Economy sto ja nikako da shvatim koja je razlika između ova dva smera i eventualno prednost nekog od njih u pronalaženju posla nakon završenih studija.
Pošto vidim da Ekonomija ne spada u deficitarno zanimanje na teritoriji Nemačke/već vidim da su to uglavnom elektro struka,IT sektor,medicinske usluge/,najveća mi je dilema da li je uopšte moguće naći posao u struci i izdejsvtovati stalni boravak i radnu dozvolu nakon završetka Bachelor i Master studija Ekonomije u Nemačkoj obzirom na rok od 18 meseci za pronalaženje posla u struci nakon završetka mastera što je po novom zakonu koliko vidim Vlada Nemačke propisala.
Unapred zahvaljujem svima na odgovorima i pomoći.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.