Diskusije : Obrazovanje

 Komentar
Naše diplome gradjevinskog fakulteta
Central
(officer all around)
08. avgust 2012. u 15.49
Dragi moji i drage moje, znate li možda da li su u prekookeanskim zemljama, tacnije Americi i Australiji priznate diplome naših gradjevinskih fakulteta ili treba polagati razliku tamo? Hvala!
milica-devojcica
09. avgust 2012. u 11.22
Probacu da pojasnim. Ja sam u Kanadi i dosla sam sa diplomom PMF-a. Za posao niko ti ne trazi diplomu. Ako hoćeš da nastavis da se skolujes, onda ti traže dokaze o zavrsenim skolama tj diplome. I znam da su naše diplome su priznate. Oni izvrse evaluaciju i na osnovu toga kažu to ti je ekvivalentno sa nasom diplomom srednje skole ili B.Sc. ili koz zna šta već.
E sada, da bih bila nastavnik u osnovnoj i srednjoj skoli, jesu mi priznali diplomu PMF-a, ali mi su naveli da nemam dovoljan broj sati provedenih u skoli na casu i nemam dovoljno tih metodickih i pedagoskih ispita, te su mi tražili da zavrsim čitavu godinu ekstra za taj njihov sertifikat. Kažem zavisi, ako ti treba za zaposlenje po firmama niko je ne trazi, ako hoćeš da radis za neku vladinu organizaciju onda treba.
Ja sam prošle godine kod nas dobila master diplomu i to su priznali kao kao njihov master.
Evo i sajt pa možeš tu da pogledas kako oni to odradjuju. http://www.wes.org/
Pozdrav i srećno
istraziteljbg
31. maj 2014. u 02.05
Велики поздрав,

у фирми у којој радим имамо грађевинаца и из Србије. Траже диплому на увид јер има свега и свачега међу људима али ти је нико не тражи у смислу да сумња нешто у тебе или неке провере које су резултат неповерења. Посао који радиш показаће колико знаш. У принципу цене наше грађевинце, чињеница више ове по старом систему али полако прихватају и болоњце.
Мислим да ту нема неких великих изузетака нигде по свету
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Unicorn Gifts?
.