Diskusije : Obrazovanje

 Komentar
Prolećni stručni seminar studenata tehnike Evrope
arhaurora1
22. april 2012. u 12.36
Prolećni stručni seminar studenata tehnike Evrope
„Together We Make Flying Safe”

Udruženje studenata tehnike Evrope – BEST Beograd (Board of European Students of Technology) ovog proleća organizuje internacionalni stručni seminar na temu bezbednosti u vazduhoplovstvu, pod nazivom „Together We Make Flying Safe”. Seminar će se održati u periodu od 11. do 21. maja, na Mašinskom i Saobraćajnom fakultetu u Beogradu.

Učešćem na ovom seminaru 24 studenta sa 19 evropskih univerziteta, zajedno sa kolegama sa Univerziteta u Beogradu, imaće priliku da steknu nova znanja vezana za konstrukciju vazduhoplova i bezbednost u vazdušnom saobraćaju. BEST kao organizacija koja širom Evrope podstiče saradnju univerziteta, kompanija i studenata, kroz ovakve događaje želi da poboljša razmenu znanja i kulturnih vrednosti mladih širom Evrope.

Po prvi put, prepoznavši veliko interesovanje studenata za temu letenja, BEST ove godine bira oblast vazduhoplovstva kao temu seminara. Na taj način želi da u najboljem svetlu predstavi našu zemlju - koja neguje ovu tradiciju već više od 100 godina unazad. Takođe, kao glavni zadatak postavlja opravdanje dobre reputacije pred budućim inženjerima iz cele Evrope i povećanje interesovanja za ovu struku među domaćim studentima.

BEST Beograd daje priliku, kako domaćim, tako i inostranim studentima koji dolaze na usavršavanje u Srbiju, da kroz razmenu iskustva i znanja steknu uvid u metode rada na drugim fakultetima, postavljajući osnovne ciljeve seminara:

• pružanje temeljnog znanja putem predavanja renomiranih profesora sa Univerziteta u Beogradu i stručnjaka iz kompanija;
• praktičan rad putem studija slučaja i brojnih radionica, kao i kroz posete institutima, aerodromima, muzejima i kompanijama;
• stvaranje novih kontakata i poznanstava kroz timski rad na projektu;
• upoznavanje sa kulturom, običajima i načinom života u Beogradu i Srbiji;
• polaganje završnog testa sastavljenog od strane profesora i stručnjaka iz kompanija, na kome se ocenjuje stečeno znanje;
• dobijanje ESPB bodova, koji se na većini univerziteta u Evropi priznaju.

Projekat je podržan od strane Vazduhoplovnog saveza Srbije i avio kompanije Prince Aviation.

Za više informacija o seminaru i načinu prijave posetite internet prezentaciju www.spc2012.best.rs, kao i prezentaciju Udruženja www.best.rs .
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.