Diskusije : Obrazovanje

 Komentar
Privatne skole priznate?
M80
14. novembar 2011. u 13.58
Da li su privatne vise skole iz Srbije priznate u svetu?

Konkretno radi se o Visoj skoli za industrijski menadzment.
kobayashi
(haiku)
01. januar 2012. u 17.45
Nisu priznate ni kod nas, a kamoli u svetu (pustite to što su svi dobili akreditaciju, to parce papira ne garantuje ništa, jer su mnogi profesori angazovani na vise mesta po 30%, tako da primaju ukupno i po 2-3 cele plate, jer rade na 5-6 mesta, posto ne postoji jedinstven registar svih nastavnika.

Takođe, manite se ljudi tog menadzmenta i studirajte nešto konkretnije, informatiku ili sl. U USA, odakle je taj menadzment i dosao, menadzeri neretko imaju srednju skolu i neki kurs od 3 meseca (npr. US Steel u Smederevu, nekim našim inzenjerima sefovi su sa srednjom skolom i tim kursom).
Koja je poenta zavrsiti fakultet, nakon kojeg ne znate ništa da radite.
Neki ovde na mom faksu, koji studiraju menadzment, kažu da će po dobijanju diplome da UPRAVLJAJU!!!

Cime da upravljaju? Koji normalan vlasnik privatne firme ili direktor će dati nekom ko je zavrsio fakultet da bilo cime upravlja?

Pre će zaposliti nekog inzenjera ili informaticara, koji zna da radi nešto konkretno, a upravljanje se nauci za 7 dana.

A tamo gde stvarno treba znanje iz menadzmenta, tamo ne može da se dodje bez 10-20 godina iskustva, tako da fakultetska diploma i nije bitna (u smislu sa kog je fakulteta), ali se u takve firme najcesce dolazi sa nekim konkretnim znanjem.

Jedini izuzetak su npr. oni koji zavrse neki Megatrned, pa imaju vezu da se zaposle u EPS, Telekom i sl., pa im samo treba bilo kakva diploma da bi imali veću platu!
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Bracelets?
.