Diskusije : Obrazovanje

 Komentar
Može li emigrant biti nastavnik Engleskog jezika?
mali_ja
(zidar)
12. jun 2011. u 21.07
Idem u skolu i želim da budem nastavnik i sad treba da izaberem polje koje ću da ucim. Moje interesovanje je Engleski i Knjizevnost, ali me zanima kakve su moje sanse za dobijanje posla u ovoj oblasti?
Šta vi mislite?
mariella
(student)
20. jun 2011. u 15.38
Može, zašto da ne. Ako ćeš se skolovati za tu oblast, nije bitno odakle si. Razumije se, ne bi bilo poželjno da imaš neki teski akcenat - teško razumljiv. Ostalo, nema frke.
djnzloop
(Decrement and Jump if Not Zero)
24. jun 2011. u 13.31
nikakav problem, ni na Engleskom govornom podrucju bitno je samo znanje.
Mile_Zivic
22. jul 2011. u 11.26
Nislim da se treba dobro raspitati...
Nisam sto posto siguran ali mislim da ako nisi „native speaker” onda, bar u Ilinoisu, ne možeš da budes nastavnik engleskog jeziku u regularnim skolama. Sad ti možeš da budes emigrant pa da još uvek možeš da prođes kao „Native speaker”...
Još jednom da ponovim da nisam siguran u to i da treba proveriti...

Srećno
djnzloop
(Decrement and Jump if Not Zero)
01. avgust 2011. u 01.56
u UK defintivno ne moras da si native speaker. provereno :)
svetlana72
(.)
21. mart 2012. u 00.00
Cao, naravno da može..u zemljama gde engleski je sluzbeni jezik, postoje radna mesta u prosveti gde mogu da se zaposle i oni kojima engleski nije maternji.
* Ovde u Australiji, u sklopu osnovnih i srednjih skole postoji predmet - ESL (English as a Second Language) gde rade i takvi predavaci. Taj predmet uglavnom pohadjaju deca iz migrantsih porodica u kojima se u kuci ne govori engleki, ili se govori kombinovano ali i deca iz porodica tek pridoslih u zemlju.
* osim kao predavaci deci, profesori engleskog mogu da predaju na koledzima novodoslim odraslim migrantima, inostranim studentima jezika na kursevima ili da rade kao prevodioci u socijalnim ustanovama, sudovima ili honorarno preko agencija za prevodilacke usluge.. Puno sreće!
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Bracelets?
.