Diskusije : Religija

 Komentar
Lažno Evandjelje - Šta je to koje je to Evandjelje
K-MC
(llkktt)
24. februar 2019. u 18.23
Jedina nauka koja sadrzi informacije za spasenje i preobrazenje covjeka je Evandjelje. Sve Hrišćanske vjere uce Evandjelje, čak i Islam sadrzi u svom ucenju Evandjelje (Lažno)

Pa zašto onda tako malo promjenutih ljudi?

Razlog promasaja je u LAZNOM interpretiranju Evanjdjelja - Lažno Evanjdjelje. Nema dva Evandjelja ili tri, samo je jedno 4x opisano u svetom Pismu.

Ima samo JEDAN PRAVI Način interpretacije Evandjelja, i ako se izokrenu neke stvari onda ono gubi svoje dejstvo i NIJE VISE SPASONOSNO.

Da krenemo od Islama:
1-Islam uci lažno evandjelje, laz je u tome sto oni uce da je Isus bio samo prorok i ništa vise, I DA NIJE ON UMRO NA KRSTU, nego da je podnetnut neko drugi. Tu nema šta puno da se komentarise. Takvo Evandjelje je beskorisno i nema efekta u sebi. Jer ako Hristos nije postradao/umro na krstu i vaskrsao, nije ni placena cjena za ljudske grijehe niti je covjek iskupljen.

2-Katolicizam i Pravoslavlje uce iz Pisma Evandjelje, ali oni uce da se bez VLASTITIH DOBRIH DJELA ne može spasiti. Dakle legalizam, spasavas se na osnovu svojih dobrih djela. Tu se gubi iz vida cinjenica da su sva nasa dobra djela kao prljava haljina, kao trun, u poredjenju koliko je potrebno. Gubi se iz vida i Bozija velikodusnost i MILOST radi koje On nas spasava. Gubi se iz vida i Isusovo djelo na krstu. Isus uci da će se spasiti na osnovu vjere i pokajanja i oni koji dodju u zadnji cas i ne budu imali priliku da nešto bitno urade dobro u svom zivotu. Jer spasenje je i onako DAR BOZIJI, po MILOSTI BOZIJOJ. Imamo i primjer razbojnika na krstu koji se kaje i vjeruje u zadnji cas, a Isus mu obecava spasenje. Ako se spasenje mora zaraditi svojim vlastitim trudom i mukom, za čega je onda Hristos postradao? Zato se mucenistvo piše velikim slovima u obe vjere. Vjerujuci da što se vise muci ovde u ovom zivotu, da je veca prilika za spasenje. Takođe, u obe vjere ne postoji ucenje o SIGURNOSTI U SPASENJE, sve je u neizvjesnosti, može biti a i ne mora. A takvo ucenje je jako loše za psihu covjeka i oduzima radost spasenja i iskupljenje.

3- Protestantizam (klasicni) uci opet pogresno Evandjelje, oni uce da se spasava SAMO VJEROM, bez djela, djela nisu bitna, napustanje grijeha se ne smatra bitnim. To je takođe stranputica i nije istinsko Evandjelje koje imamo u Pismu. Dakle promasaj, jer ljudi ne shvataju ozbiljnost grijeha i neophodnost svetog zivota, koji naravno treba da proizlazi iz dejstva Bozije blagodati.

4- Pseudohrišćanstvo, speudoprotestantizam (Amerikanizam) takođe ima u glavnom pogresno ucenje i tumacenje Evandjelja. Pošto tu ima vise razlicitih pokreta i smjerova, teško je sve to pojedinacno opisati. Reci ću ono osnovno. Problem kod ovih je mjesanje ucenja glavnih osnivaca pokreta sa ucenjima Evandjelja na istom nivou vaznosti. Ta ucenja osnivaca pokreta su često pogresna i ne baziraju se na svetom Pismu. Imaju samo djelimicno oslonac u Pismu ali ne i jasan i potpun. Tako se potenciraju neke stvari koje zaista nisu najbitnije u istinskom Evandjelju i na njih se stavlja FOKUS. Radeci tako, gubi se Hristos koji mora da bude i jest pravi FOKUS u Evandjelju. Uslovljava se spasenje sledbenicima pokreta sa time dali oni zaista mecu FOKUS NA TE SPOREDNE STVARI. Zatim neke grupacije rade sličnu grešku kao i katolici i pravoslavni, mecu ZAKON ispred svega drugog (uticaj Jevreja u stvaranju pokreta) umjesto da je Hristos ispred svega drugog, koji daje blagodat tako da vjernik tvori ZAKON i ne grijesi sam od sebe jer je pod blagodati. Neki od njih uce da je dovoljno samo izgovoriti jednu pokajnicku molitvu u kojoj se Hristos poziva da se useli u srce covjeka, i nakon toga je spasenje zagarantovano i nema sanse da se izgubi. Velika zabluda, jer takvi onda ne prezaju ni od grijeha jer su uvjereni da su zapecaceni Duhom svetim za sva vremena.

To bi bilo to u kratko o laznom Evandjelju ili da kažem o laznom interpretiranju Evandjelja i obesnazivanja istog.

Pravo Evandjelje uci jasno da covjek biva spasen Bozijom akcijom. Bog prvo navodi covjeka da povjeruje, pa onda da se pokaje i obrati Bogu, Bog preporadja covjeka Duhom svetim, cisti ga od grijeha i oslobadja od sile grijeha/satane. Vodi ga blagodacu tako da covjek može da živi slobodan od poroka, itd. Ali, sve to se desava uz covjeciju volju i molitvu. Bog ne čini ništa ako covjek ne trazi i ne dozvoljava. Ako nije voljan da ostavi sve grijehe i odrekne se svjetovnosti i sebe, pomiri se sa svojim problemima (uzme svoj krst) i sledi Hrista u rjeci i djelu. Bog je i izradio plan spasenja, sam postradao i platio za ljude, dakle sve je Bozija akcija. Mi samo sudjelujemo prihvatajuci sve to i pokazujuci volju da nas Bog spasi i preporodi.

Eto malo o tome, tema bi mogla da se proširi na par knjiga, ali ko razumije i ovo je dosta
pravda_i_istina
24. februar 2019. u 18.49
buduci da vi subotari aminaminamin-ujete jedni drugima - međusobno, to kada zatrpavate legitimna pitanja da ne bi odgovorili, evo prilike da ti odgovoris jer je tvoj cartenzije utekao, a reviozor zatrpao kopiranjem;
elem, zašto je osnivac tvoje adventisticke sekte prorokovao o drugom dolasku, ako niko ne zna vreme, odnosno da li se možda sada zna vreme buduci da je tada kada je to rekao Hristos bio u telu, jer ovaj tvoj isto to kaže po pitanju nadleznosti, ko će da sedne do Hrista na prestol?

pravda_i_istina
21. februar 2019. u 18.09
Isus, pošto je još uvek u telu, želju majke prebacuje na Oca.
Zar je ovo toliko teško da se razume?

MATEJ 20,23 ... ALI SESTI MENI S DESNE I S LEVE STRANE, NIJE MOJE DA DAM, NEGO KOJIMA JE PRIPREMIO OTAC MOJ.
Otac je to unapred pripremio, odredio ko će da sedne...

OK, recimo da si ti u pravu za momenat, onda sledi da isto možeš da kažeš da je u telu rekao da je Otac zadrzao vremena i rokove za sebe kada će biti drugi dolazak, a potom vaznevsi Hrista, otkrio preko andjela kojoj god sekti tačan datum - zar to nije opravdanje/alibi za sekte sve do jedne koje su prorokovale o drugom dolasku?
Ili je nešto Otac zadrzao za sebe, ili nije, ali ovo sto ti nudis kao razumevanje je djavolska diverzija.
0
pravda_i_istina
21. februar 2019. u 18.16
to kod vas koji poturate se možda prebacuje, ali ako kaže da niko ne zna ni dan ni cas osim Oca, onda je to isto kao kad kaže da je Otac odredio ko će da sedne pored njega, ali tek kada sedne na presto slave svoje, po drugom dolasku, bez obzira sto je Otac to ranije još onda odredio i PRIPREMIO,... nema tu prebacivanja kako bi se opravdali lažni proroci i njihove lukavo izmišljene bajke.
pravda_i_istina
24. februar 2019. u 18.56
men' se čini da je tvoja adventisticka sekra čak dva puta cekala ili objavljivala KADA će Hristos d dodje, milerom i elen vajt, pa me interesuje da li je to vase pravo da objavite i možda TRECI put, jer je Hristos rekao da je vremena i rokove Otac zadrzao za sebe - kada je bio u telu (misli se na Gospoda Isusa), a da sada to više ne vazzi.

pitam, po analogiji, jer kod vas ne vazi da nije na Hristu ko će da sedne do njega, jer je Otac to pripremio, dato više ne vazi, poste se Hristos vazneo, jer je to rekao u telu...

šta sve ne verujete sto je Hristos rekao u telu? da li mozete da nabrojite sve što ne verujete, osim ove dve stvari, već navedene, od kojih pobegoste ztrpavanjam i aminovanjem jedan drugome.
pravda_i_istina
24. februar 2019. u 19.11
lažno jevandjelje?

ne verujete da je ISTINA sto je Isus Hristos rekao da nije na njemu da da ko će da sedne njemu s desna i leva (jer je to rekao u telu)

ne verujete da niko ne zna dan i cas, jer je rokove, kao i ko će da sedne, Otac zadrzao za sebe (jer to isto Isus Hristosrekao u telu)

sledstveno:

pravite Hrista lazovom (u telu), izmišljajuci da je sada s neba vama lično, kao i piscu laznog otkrivenja, poslao andjela (palog) da vam kaže ko će da sedne i kada će dodje, pa cekate 1 put s milerom, pa 2. put s elen vajt, ... koliko još laznih proroka će iznedriti subotari-adventisti, jer ne veruju ISTINI JEVANDJELJA?
K-MC
(llkktt)
24. februar 2019. u 19.33
pravda_i_istina,

Tebe neće spasiti ni Miler ni Elen Vajt, ako si se nadao, dakle nije ti vredelo ni da si ostao tamo, sredi svoje racune sa Adventistima i sredi se, pa te možda prime nazad. Ja ne znam šta si tamo zabrljo i zašto su te izbacili, to samo ti znaš odakle tolike frustracije u vezi toga. Ili pokusaj kod J.Svjedoka da se ubacis ako te neće pravoslavni. Šta drugo da ti kažem. Ocito si ljut i isfrustriran što se nisi probio kod njih pa sad su ti svi krivi i Elen Vajt i Miler i Rasel i forum ovde i ko još ne. Ne zamaraj vise sa tim, sredi to sam tamo gde trebaš, a ovde se drzi teme ako imaš šta da kažeš pametno. Ja sam mislim ukljucio i jedne i druge pod tacku 4 pa vidi šta trebate da korigujete. Mislim, nema stvarno smisla da kvaris svaku temu skretanjem.
pravda_i_istina
24. februar 2019. u 19.40
KAKO DELUJU SUBOTARI-AVDENTISTI?

prave diverziju poturajuci laži, prave diverziju na veru i dela (zna se tačno, mrzi me sad da tražim od kog su dobili ideju), prave diverziju i kod Istine Jevandjelja, sto je Isus rekao u telu, kako bi mogli da izmišljaju laži da im sad javlja s neba ovo ili ono: ko će da sedne na presto do njega, kad će biti drugi dolazak...

klasican diverzantsko-propagandni rat, jer d nije ne bi bezali od istine jevadjelja koju svi možemo da proverimo procitamo, vajkajuci se da je Hristos to rekao u telu,... i onda sve dobija svoj smisao, oni mogu da imaju koliko god hoće laznih proroka, kao da miler i e.g.w. nisi bili dovoljni, koji će da tvrde kako su dobili obavestenje kada će Hristos ponovo da dodje ili kome će da d sedne do njega, nema veze sto je Hristos rekao da je to na OCU, on je to rekao dok je bio u telu.

K-MC
(llkktt)
24. februar 2019. u 19.46
Jel te neko tero da se tamo prikljucis? Šta ima sad da se ovde zalis. I ako nisi vise clan zašto se ne priljucis kod J.Svjedoka?

Ovde to nije tema, samo da ti kažem,

ovde je tema ,,Lažno Evandjelje,,

Pricaj o tome a možeš i o ,,Pravom Evandjelju,,

pravda_i_istina
24. februar 2019. u 19.47
i onda okrecu stvari na licni plan, prvo izmišljaju alkohol, - lažu, pa da sam izbacen IZ NJIHOVE SEKTE - OPET laz, i tako lažu u nedogled...

lažno jevandjelje ne postoji, samo postoje adventisti koji obuzeti demonskim naukama i znanjem palih andjela, služe antihristu, u nadi da naprave laznim JEVANDJELJE GOSPODNJE, pa kada im navedem dva primera da odgovore onda i mene prave alkosem, izbacenim,...
K-MC
(llkktt)
24. februar 2019. u 19.54
Ocito je da ili si izbacen ili si hteo da se prikljucis pa ti nisu dali. Inače nebi bio toliko opsjednut i toliko isfrustriran sa svim tim, i nepismen može zakljuciti o cemu se radi. Ali nije bitno, skreno sam ti paznju da se držiš teme,

Dole si mi pokvario temu Otkrivenjem ovde kvaris opet drugim temama, nema smisla

K-MC
(llkktt)
24. februar 2019. u 19.56
Drzio se teme,

Ako hoćeš da pricas o ASdventistima ili Jehovinim Svjedocima, otvori temo o tome , ovo je jako nekulturno sto radis
pravda_i_istina
24. februar 2019. u 20.02
neverovatno koliko ovaj kmc, obuzet demonima ne može da se suzdrzi, a da ne laže na diskutante da su izbaceni od bilo koga - mene niko nikad nije izbacio, jer nikad nisam ni bio ni u 1 sekti, a ti?
pravda_i_istina
24. februar 2019. u 20.05
pa ja, ajd sad ja da dokazem ako mogu da sam nisam ni odbijen iz tvoje subotarske sekte, a ne da sm izbacen

zašto ne odgovoris gore konkretno, kako je to skretanje s teme?
K-MC
(llkktt)
24. februar 2019. u 20.10
Ja nemam sektu niti sam kad bio u kakvoj sekti, to stoji za sigurno, inače bi te možda pozvao da mi se pridružiš,

ali tebe ODAJE TVOJE PONASANJE

znaš ono, niko se ne cese tamo gde ga ne svrbi, ako nisi bio clan ili ako nisu hteli da te prime, zašto si toliko isfrustriran?

Mislim da se malo razumijes u psihologiju
pravda_i_istina
24. februar 2019. u 20.15
Dole si mi pokvario temu Otkrivenjem ovde kvaris opet drugim temama, nema smisla

lažno otkrivenje ti kvari temu?
istina jevndjelja ti kvari temu?

a kada lažeš da sam odbijen, ili izbacen iz neke sekte, onda je to tema? to je kultura LAGANJA?
zašto nisi otvorio temu lažni ucitelji, lažni pokreti, već lažno evandjelje? trazis interpretaciju, pa kada je ponudim, nema onog revizora da me ztrpa, izvlacsi alkohol i lažno optuzujes kako bi izbegao da odgopvoris,... stvarno je ta kultura subotarska na nivou, alal vam vera na pokvarenosti
K-MC
(llkktt)
24. februar 2019. u 20.24
Ti se sam otkrivas, niko te nije vuko za jezik,

ja sam na OSNOVU TVOJIH RJECI zakljucio da tu nesta ima između tebe i Milera, Vajt, Rasel, itd. Šta mogu da zakljucim, da si bio pa izbacen, ili kreno pa te odbili, nema druge opcije

izvini ako sam pogrjesio i objasni mi onda pravi razlog tvoje OPSJEDNUTOSTI SA IZVESNOM ELEN VAJT, jesi li hteo da je zenis pa te odbila ili si bio u braku sa njom pa te napustila, šta je u pitanju?

P.S, ti si po svom obicaju PRVI KRENUO SA LAZIMA, kako dole na temi tako i ovde,

pravda_i_istina
24. februar 2019. u 20.29
dole sam se javio jer si istinu Jevandjelja falsifikovao/krivotvorio, istrgnuvsi iz konteksta i sakrivsi bezvodna mesta i 7 duhova, kako bi opravdao demone za koje si se hvalio da ulaze u ljude kada ih ti izgonis, jer nema Svetog Duha; vrlo jasno sam dokazao da ti hvaleci se da ih izgonis, u stvari ih ugonis u ljude, jer si i sam obuzet demonima, lažeš, pa ne možeš da se zaustavis, tj. pribegavas lazima na licnom nivou kada uprpis da si razotkriven
pravda_i_istina
24. februar 2019. u 20.31
na kraju sateran u cosak, ti okreces na ruganje, nema tu coveka
K-MC
(llkktt)
24. februar 2019. u 20.41
Kakvih 7 duhova, kakva bezvodna mjesta...??!! Knjiga od Enoha je LAZ, Podvala; TACKA.

Ko laže (osim tebe), kakve laži?

Ako nisi bio clan Adventista ili J.Svjedoka, zašto se toliko pravdas? I zašto si toliko opsjednut sa njima?

Ja iz iskustva znam da su najzesci protivnici neke zajednice oni koji su IZASLI van, napustili neku zajednicu, ili čak hteli da budu clan tamo pa odbijeni, ili grijesim?

U redu, imam prijedlog za rjesenje ove dileme:

Otidi zemljace kod Adventista i neka ti daju potvrdu da nisi nikad bio clan niti da si podnio zahtjev za prikljucivanje, i onda je uslikaj i okaci na internet da svi vidimo. Jel posteno? A onda isto tako i kod J.Svjedoka. A ne ovde da se natezemo, jesi li il nisi. Ja ću za uzvrat isto uraditi, pa da vidimo KO LAžE.

A to samo zato STO SI PRVI LAžNO SVJEDOCIO NA BLIZNJEGA SVOGA, i ovde i dole na temi.

Cekam,
pravda_i_istina
24. februar 2019. u 20.59
zaslepljen mrznjom, upao u laži i samo se nastavlja

ja tebi koji si me lažno optuzivao nisam ništa duzan, ko hoće, može da ode na temu, pa da vidi kako sam se prvi put javio i odakle sam citirao i zašto, pa da vidi zašto si sakrio bezvodna mesta i da se radi o sedam duhova,...i posle sam to isto ponovio, pa sad trzis opet

vi subotari ćete i tu da kazete da je Hristos to rekao u telu, puj pike ne vazi, ali šta je mene briga, sami sebe razotkrivate kome služite, koga pravite lazovom, a koje duhove branite.
pravda_i_istina
24. februar 2019. u 21.02
šta cekas? daj mi potvrdu da nisam vas clan i da se nikad nisam ni prijavljivao u subotare, okaci ovde, pa nam onda daj tvoje iskustvo koje pominjes.
pravda_i_istina
24. februar 2019. u 21.04
Kakvih 7 duhova, kakva bezvodna mjesta...??!! Knjiga od Enoha je LAZ, Podvala; TACKA

BEZUMNICE, SOTONO, HRISTA PRAVIS LAZOVOM!
K-MC
(llkktt)
24. februar 2019. u 21.18
Ja cekam da okacis potvrdu, kad okasic i ako bude stajalo da stvarno nisi ni bio clan ni tražio da budes, ja ću se izviniti sto sam imao takve pretpostavke i sto sam ti to predbacio. I odma nakon tebe ja ću da isto okacim potvrdu da se vidi jasno, tako da se još jednom dokaze KO LAžE I KO JE PUN MRZNJE.

Ajde da naucis nešto jednostavno:

Ti volis da LAžNO SVJEDOCIS NA BLIZNJEGA SVOGA, i to ti ocito stvara zadovoljstvo,

a kad neko za tebe nesta kaže čak i nebitno, što se tebi ne svidja, e onda je taj najgori na svjetu i ti ga nazivas najgorim imenima. Hristos kaže: što ne želite da vama ljudi cine, ne cinite ni vi njima. A isto u Pismu stoji: kakvom mjerom mjeris, onakvom ti se i vraca.

Ali ti ovo iz Pisma ne zapazas niti primjenjujes u praksu, ne , ti BEZOBZIRNO I BEZOBRAZLO SVJEDOCIS LAžNO NA BLIZNJEGA SVOGA. Neki satanista te je programirao da se protivis Otkrivenju i cemu još već, i ti dan i noc samo na tome radis. Ne valja zemljace, ne valja ti poso, pokaj se i prestani da budes tako pogordjen i drzak. Jer to nikako ne pristoji jednom Hrišćaninu.

Sve u dobrim namjerama izreceno, nema ljutis, nema mrznje, samo ljubav i dobra namjera da budes bolji Hrišćanin i covjek.
pravda_i_istina
24. februar 2019. u 22.43
ma laži protiv mene dokle te volja, jer zašto bih ja dozvolio tebi da me ucenjujes da ćeš prestati sa lazima protiv mene, ako ja uradim to i to, da bi ti pretao da lažeš??? bezumnice, sotono, pa ti lažeš i protiv Hrista - protiv JEVANDJELJA, i hvalis se da nema Svetoga Duha kada se teras s demonima, hvaleci se da znaš duhove,... pa šta je mene briga sto lažeš i protiv mene koji sam samo pravoslavni hrišćanin i nikad nisam bio ni u 1 drugoj nazovi crkvi/pokretu/kultu
K-MC
(llkktt)
25. februar 2019. u 04.15
pravda_i_istina
24. фебруар 2019. у 22.43

mene koji sam samo pravoslavni hrišćanin i nikad nisam bio ni u 1 drugoj nazovi crkvi/pokretu/kultu

<<<< Zašto da ti vjerujemo na rjec? Ovde poturas laznu knjigu o Enohu, sprovodis bezumlje nekog sataniste koji te je programirao da je Otkrivenje lažno. I sad treba da ti vjerujemo na rjec da se nisi drzo/držiš za skuti nekome od tih likova koje stalno spominjes (šta je kome u dusi o tome i prica) i uzdao da će te oni spasiti ??? Ko će normalan da ti vjeruje?
Ja sam fer, dajem ti priliku da postavis potvrdu, nije teško, otidi u glavne komande tih ustanova i oni će da ti daju.

A ja lično mogu da ti dam potvrdu da si demonizovan, put demona ko sibica, jer se PROTIVIS SVAKOJ ISTINI. Podmeces, kleveces, pun si mrznje, pun zlobe, pun laži, klero fasista (tipicni neobraceni komuno pravoslavac) Strasno, ako se takav postaje u Parvoslavlju i ako covjek biva zaposjednut sa tako strasnim demonima, onda smo mi kao narod gotovi.

Nisam video da je iko toliko pogan od tih na koje pljujes. Poznajem nekoliko J.Svjedoka, Adventisa, Baptista, Pentekostalaca, Muslimana itd i sa svima njima popricam normalno o religiji i ako se ne slazemo u nacinu vjerovanja. Još se u zivotu nisam posvadjo sa bilo kim od pomenutih niti tako šta. Oni svoje, ja svoje, na kraju pozdrav i svako sebi, bez optuzivanja, vredjanja, podmetanja, napakivanja laži svega i svačega. Ali sa pravoslavnim/katolicima to je druga prica, na zalost, ti nisi jedini u pravoslavlju koji se tako ponasa kao ti, strasno. Da vlast dozvoli, tekla bi krv u potocima onih koji se ne slazu i koji ne aminuju svemu kako uce pravoslavne/katolicke vodje. Djecu sirocad pravoslavni/katolici ne daju da vide i pomognu neki druge vjere a ni slučajno da ih zbrinu. Kažu, boje se da ih ne prevedu u drugu vjeru, a onda istu tu djecu siluju i ako se bune ubijaju sve redom, a država cuti i cuva im ledja. Država stoji iza crkve, glavesine imaju imunitet, svaka cast to je prava vjera. I takvi onda pljuju na druge. Hristos bi rekao: Licemjeru, izvadi prvo brvno iz oka svojega, pa ćeš onda moći da izvadis trun iz oka brata svojege. Monah kaže: to je samo vrh brda sto je on otkrio.
https://www.youtube.com/watch?v=djPfL1hsaL0&t=11s

Kažeš:
mene koji sam samo pravoslavni hrišćanin i nikad nisam bio ni u 1 drugoj nazovi crkvi/pokretu/kultu

<<<< Možda je to i problem, jer da si proveo negdje par godina, kod Jehovinih , Adventista, Baptista, Pentekostalaca,itd, SIGURNO NEBI BIO TAKO BRUTALAN, takav klero fasist i toliko opsjednut demonima. Mogao bi covjek da normalno prica sa tobom, nebi bio toliko opsjednut sa mrznjom i zlobom. Jer kako rekoh, ja i ako se ne slazem sa vjerovanjem tih ljudi, mogu da komuniciram normalno sa njima.

Za tebe je ,,kucnuo cas,, dobro razmisli o ovome sto ti kažem, radi se o tebi i tvom zivotu. Stavio sam ti pred oci istinu o tebi. Možeš da se pokajes i preporodis Bozijom silom , ili da sve negiras i ostanes kako jesi. Mene možeš lažno da optuzujes do mile volje, mogu ljudi i da ti povjeruju, ali to meni ništa ne znaci. Ja znam da sam odgovoran samo pred Bogom, a Bog zna šta je laz a šta je istina, pa ti izvoli , nastavi.
K-MC
(llkktt)
25. februar 2019. u 10.56
Šta ako se uspostavi da nema razlike u praksi između Katolika i Pravoslavnih, šta onda? Oćeš li i onda da se hvalis i gordis cinjenicom sto si clan ??? Šta ono rece Hristos onima koji su se u njegovo vrijeme gordili zbog svoje pripadnosti i gledali gadjenjem sa visine na druge?

Biraj, Religija-tradicija ili Hristos,

https://www.danas.rs/drustvo/žrtve-pedofilije-svestenika-tuzice-spc-sudu-u-londonu/

http://rs.n1info.com /English/NEWS/a454551/Paedophilia-law-suits-filed-against-Serbian-Orthodox-Church-in-London.html
K-MC
(llkktt)
25. februar 2019. u 13.31
cartensius
(pisac)
25. februar 2019. u 16.54
Prva greška ovog čoveka, šteta što to nisam od samog početka rekao, je anonimus (nick), „pravda i istina”, kojim se predstavlja. To dosta govori o toj ličnosti. Šta vi mislite o ovoj primedbi, je li opravdana
ili nije?
pravda_i_istina
25. februar 2019. u 20.45
o cartenzije nije utekao od odgovora, sada želi da odgovori? neće revizor da zatrpa, već je mc zatrpao, pa evo opet replika na cartensi-eve reci, ovo su njegove reci, citiram ga:

„Isus, pošto je još uvek u telu, želju majke prebacuje na Oca.
Zar je ovo toliko teško da se razume??

buduci da vi subotari aminaminamin-ujete jedni drugima - međusobno, to kada zatrpavate legitimna pitanja da ne bi odgovorili, evo prilike da ti odgovoris jer je tvoj cartenzije utekao, a reviozor zatrpao kopiranjem;
elem, zašto je osnivac tvoje adventisticke sekte prorokovao o drugom dolasku, ako niko ne zna vreme, odnosno da li se možda sada zna vreme buduci da je tada kada je to rekao Hristos bio u telu, jer ovaj tvoj isto to kaže po pitanju nadleznosti, ko će da sedne do Hrista na prestol?

pravda_i_istina
21. februar 2019. u 18.09
Isus, pošto je još uvek u telu, želju majke prebacuje na Oca.
Zar je ovo toliko teško da se razume?

MATEJ 20,23 ... ALI SESTI MENI S DESNE I S LEVE STRANE, NIJE MOJE DA DAM, NEGO KOJIMA JE PRIPREMIO OTAC MOJ.
Otac je to unapred pripremio, odredio ko će da sedne...

OK, recimo da si ti u pravu za momenat, onda sledi da isto možeš da kažeš da je u telu rekao da je Otac zadrzao vremena i rokove za sebe kada će biti drugi dolazak, a potom vaznevsi Hrista, otkrio preko andjela kojoj god sekti tačan datum - zar to nije opravdanje/alibi za sekte sve do jedne koje su prorokovale o drugom dolasku?
Ili je nešto Otac zadrzao za sebe, ili nije, ali ovo sto ti nudis kao razumevanje je djavolska diverzija.
0 ”
Bazorilo
27. februar 2019. u 13.44
Evo s kojim ciljem se propagira i uvlaci na mala vrata nauka opisana u apokrifnim evandjeljima i drugim knjigama navodno biblijskim.Autori te ideje rade upravo na diskvalifikovanju pravog Evandjelja koje jedino može ljude da dovede Jedinome Bogu i njegovom Jedinorodnom sinu Isusu Hristu.

Neki autori čak idu tako daleko da tvrde da će britanski princ Vilijam ustvari biti prvi vladar Ujedinjenog sveta. Po njima bi na tim igrama u Londonu taj princ trebao da se objavi kao „Sin Božji”. Osnova za ovo tvrđenje , po njima, ima više. Britanija je, kažu, najmoćnija zemlja sveta, da je Britanska kruna najjača aristokratska porodica, a i da ima interesantno poreklo. Raširen je mit da su pripadnici britanske krune ustvari potomci Isusa Hrista, a time i cara Davida. Teorija da je Isus Hrist imao potomstvo, koja je u poslednjih 40-tak godina doživela eksploziju kroz „otkrića” tzv „Apokrifnih jevanđelja”, tobožnjih skrivenih spisa, koje su tobožnji falsifikatori Biblije navodno sakrili, a koji navodno „otkrivaju” pravu pozadinu hrišćanstva i Biblije. U tim spisima se tvrdi da je Isus Hristos ustvari običan čovek, učitelj, koji je širio moralna učenja i nije ustvari nikakav Bog, a i nije umro na krstu i uskrsnuo, već je na krstu razapet neko drugi, pa čak i Juda Iskariotski, a Isus je oženio Mariju Magdalenu, koja je po razorenju Jerusalima od strane Rimljana 70-te godine n. e. otišla u zapadnu Evropu, Francusku ili Englesku, i tamo je Isusova loza nastavljena. Svetski bestseler, knjiga „Da Vinčijev kod” Dena Brauna je zasnovana na ovim tvrdnjama. Roman koji je za neupućenog čoveka prepun „dokaza” je pročitalo na milione ljudi, i veruju u njegovu sadržinu. Knjiga „Sveta krv sveti gral” (Bejdžent – Linkoln – Li) je uzdrmala svet. Po njenoj ideji je kasnije Den Braun i napisao svoj roman „Da Vinčijev kod.” Hrišćani su u ovim spisima videli vrlo perfidan napad na božanstvo Isusa Hrista. Napad koji je sve jači. Većina ljudi, koji nisu upućeni ni u Bibliju, ni u istoriju, ni u arheologiju, ni u teologiju, milioni tradicionalnih vernika, laika i površnih poznavalaca, prihvatili su pomenute teorije, koje su se kao eksplozija pojavile u raznim bestselerima, kao i pomenute apokrifne spise, senzacionalna izdanja, nasedajući na ove priče, koje su odlično „legle” na način života neoliberalnog, ateističkog društva. Isusovo potomstvo nestaje negde u Francuskoj, čuvaju ga Templari, koji znaju tajnu, i zbog toga ih progone pape i Rim koji hoće da se tajna sačuva, da svet i dalje slepo veruje u crkvene dogme. Sve se seli u Englesku, koja od neznatnog ostrva postaje svetska imperija, sve je prepuno skrivenih simbola, alegorija, koje golicaju maštu, a obični ljudi u tome uživaju. Naravno, priču o princu Vilijemu ćemo uzeti sa rezervom... .
Bazorilo
27. februar 2019. u 13.48
Biblijska proročanstva za naše vreme: Olimpijske igre u ...
hristovdrugidolazak.blogspot.com/2012/01/olimpijske-igre-u-londonu...

... rimokatolički i pravoslavni ... „Dok hrišćani očekuju ponovni Hristov dolazak, ... a i da oponaša Drugi Hristov dolazak koji se treba stvarno ...”
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Unicorn Gifts?
.