Diskusije : Zdravlje

 Komentar
Proteini i klirens kreatinina povišeni
lavanda
21. jun 2017. u 08.17
Molim dr Galeba za tumačenje nalaza. Urađena je biohemijska i hematološka analiza krvi koje je preporučio nefrolog. Utvrđrno je da je nalaz dU-Proteini 24h povišen i iznosi 0,42 g/24h (ref vrij. 0,02-0,15). Također je povišen Klirens Kreatinina i iznosi 3,4ml/sec (ref. vrij. 1,5-2,6). Ostali biohemijski nalazi su u referentnim granicama.
Od hematoloških nalaza Monociti su povišeni iznose 11,5% (ref. vrij.2,5-8,8), a ostali hematološki rezultati su u ref. granicama.
Radi se o mladom čovjeku, 33 godine, a upućen je na pretrage, jer mu je na ultrazvuku utvrđeno da mu je jedan bubreg manji (6,5 cm) a drugi malo veći (11,5 cm). Dosta vježba, trenira borilačku vještinu a vježba i kod kuće (sklekovi, zgibovi i slično). Mogu li ovakvi nalazi biti objašnjeni većom fizičkom aktivnošću. Od ljekova ne pije ništa i nikad nije imao nikakvih problema s bubrezima. Kao dijete nakon više upala krajnika utvrđeno mu je prisustvo streptokoka pa je operisao krajnike u dobi od 5 godina. Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru.
Galeb
20. avgust 2017. u 18.48
Za davanje odgovora na navedena pitanja potrebno je poznavanje stanja unosa proteina iz razzloga sto metabolizam ide preko jetre i bubrega, radi hidriranosti organizma itd. Vas doktor treba preispititati kompletnije rad bubgrega i jetre kao i ostalo sto je vezano za unos i potrosnju a zatim eliminaciju rzgradnih podukata proteina.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.