Diskusije : Zdravlje

 Komentar
Za dr. galeba
doms
24. novembar 2016. u 08.29
Postovani dr.,

Interesuje me Vase mišljenje o vakcini MMR. Da li smatrate da treba vakcinisati djecu ili ste protiv vakcine MMR?
Mnogi pominju razne stetne efekte koje daje ta vakcina.
MOje dijete je primilo MMR vakcinu sa 13 mjeseci, nakon toga jnarednih 20 dana dijete je bilo nekkao malaksalo,uglavnom je trazilo da se drzi i nosi u rukama. NIje imalo temperaturu. Hvala BOgu to je nakon 2 do 3 sedmice prošlo. Tek sada tj. u zadnje vrijeme procitala sam mnoge strasne stvari u vezi te vakcine i sad treba da izvrsimo revakcinaciju sa 7 i po godina i jako se plasim. Inače dijete povraca kada vidi i pomirise jaje, ali u namirnicama svim jede,znaci kad ne vidi i ne osjati miris.
Dugo vremena pratim Vasa pisanja i mnogo bi mi znacilo Vase mišljenje da li da vakcinise dijete ili ne s obzirom na tu neku rekaciju da kažem od prvog puta.
Svako dobr i velii pozdrav.
Galeb
24. novembar 2016. u 18.53
MUR je vakcina koja se primjenjuje radi prevencije navedenih obolenja. Dijete koje ne primi ovu vakcinu može imati daeko vece probleme nego sto može dobiti od ovih obolenja protiv kojih prima vakciju To se posebno odnosi na probleme na mozgi a kod zensku djecu jer u toku trudnoće dijet e može imati razlicite anomalije. Vakcina koja se prima daje problema kod jednog od 1.200 do 1 na 2.500. Ovaj procenat je kud i kamo redji nego kod obolevanja.
E asad u vezi vaseg djeteta:
Poslije vakcine djeca mogu imati reakcije na vakcinu kakve je imalo vase dijete i to upravo traje 2-3 nedelje. Te raakcije mogu se javiti cesce kod djece koja:
- u isto vreme već imaju infekciju od neko drugo virusno obolanje
- koj primaju steroidnu terapiju iz raznih razloga (alegija, cancer} ili djeca koja imaju cancer. Ova skupina djece se ne vakcinisu i vakcina se odlaze dok navedeni problem ne prođe
Savjaf: Vi se trebate javite kod ljekara koji vrsi vakcinaciju i koji je pregledao vase dijete pregledao prije vakcinacije i kada je bilo slabo da iskljuci moguću reakciju kao posledica vakcine iako sam napomenuo da je manje vjerovatno da je to vase dijete imalo obzirom na ono sto ste naveli da je bilo kod njega prisutno.
Sve najbolje vama i vasem djetetu, Galeb.
doms
25. novembar 2016. u 04.38
Doktore,

Izvinite nisam bas dobro shvatila.
Da li kazete da je u svakom slučaju dobro da se vakcina primi bez obzira na sva pisanja o stetnosti pomenute vakcine?

Takođe da li mislite da kod mog djeteta nije bila reakcija na vakcinu ili nije?

Ako sam Vas dobro shvatila da pred vakcinaciju dijete dr. pregleda i ukoliko je zdravo da primi vakcinu bez obzira na tu reakciju sa godinu dana,mislm da tu malaksalost i to što dijete kao da nije moglo na noge?

Još jednom veliko hvala i veliki pozdrav.

Galeb
26. novembar 2016. u 13.06
Vi ste dijete pslije vakcinacije kada nije moglo na noge morali odvesti kod pedijatra da vidim da li se radi o reakciji na vakcinu ili o necem drugom. Nije moguće sada tačno reci bez prethodnog pregleda kad je dijete bilo slabo, da li je to normalna reakcija koja se javlja kod vakcinisane dijece ili je bilo u pitanju nešto drugo, odnosno nešto ozbiljnije. Doktor razlikuje slabost djeteta i oduzetost misica te taj doktor treba da vam kaže da li jijete treba primii vakcinu ili ne.
Sve najbolje Galeb
Cartagena
(Ko tebe kamenom ti njega jos v)
02. decembar 2016. u 19.32
Gospodjo, Vi bi trebalo da slusate SEBE i da VI odlucujete o zdravlju Vaseg deteta, naravno informisuci se kod lekara - pedijatra, odnosno kod vise njih ili ako poznajete nekog ko se bavi imunologijom.
Cudno da Vi kao majka trazite savet od nekog anonimnog coveka koji ovde piše predstavljajuci se kao doktor Galeb. Da li jeste doktor ili nije to ne znam ali me sokira to da Vi ovde pitate o tome da li da vakcinisete dete. O detetu treba da se brinete, da jede zdravu hranu, da ima dobru higijenu,da provodi vreme na svezem vazduhu (zimi ne dugo), da spava u zdravoj sredini i da mu date puno ljubavi i paznje i tako će imati jak imuni sistem i biće Vam zdravo. Ne dozvolite da Vas plase koje-kakvim smrtonosnim ishodima, niti da Vas ucenjuju da će biti nešto loše ako ne postupite onako kako neki žele. Posmatrajte Vase dete, osecajte šta želi i to mu ispunjavajte. Pravite zdravu hranu detetu i ne bi trebalo da mu dajete puno tih industrijskih slatkisa i sličnih proizvoda. Vi gospodjo lepo trazite da Vam pedijatri daju neki vid garancije da dete neće dobiti problem pa ga onda vakicnisite ponovo.
Postovanje za doktora Galeba kada stigne sve da odgovori. Samo je cudno da doktor Galeb poznaje bas sve oblasti medicine od pedijatrije, preko onkologije pa sve do imunologije i genetike.
E sada cinjenice
MMR vacina je uvedena 1988 godine. Dakle, koliko je ljudi pre toga umrlo od malih boginja, zauske ili rubeola, da li znate? Ja nisam čula, mada moguće da ima neki sporadicni slučaj ali ne od ove tri bolesti već da su ove tri bolesti samo iskomplikovale već postojecu bolest. Provetite to prvo. Mi koji smo rođeni mnogo, mnogo pre 1988 nismo primili te vakcine, ja se secam da sam prelezala većinu tih zaraznih bolesti i nisam umrla, niti bilo koje dete iz moja skole ili iz tog grada gde sam odrasla a grad je jako velik. Ovo sto doktor Galeb piše komplikacije kod zenske dece verovatno misli da kada ta zenska deca budu trudnice da tada ako budu izlozena rubeoli onda mogu imati problem tj problem kod ploda tj. bebe. Takođe smatram da niti jedna trudnica nije tolika budala da se izlaze riziku i kontaktu sa bolesnima.
Takođe ako ste u mogućnosti posetite neku Romsku zajednicu i pitajte ih da li su im deca vakcinisana i da li je bilo ko od njih vakcinisan? S obzirom na uslove u kojima žive (mnogi Romi na Balkanu) trebalo bi da su već odavno mrtvi, ali nisu. Dakle, zakljucite sami, šta Vam je ciniti. Nisu svi organizmi isti i zato bi trebalo osluskivati signale koje nam telo salje. Ja postujem Rome ali sam ih morla navesti kao primer. Vase zdravlje i zdavlje Vaseg deteta je u Vasim rukama. Vi o svemu odlucujete, jer ako se nešto loše desi onda nema nikog (svi se povuku i nestanu) nego samo ste Vi tu!!! Sigurna sam da ćete doneti pravu odluku i da će sve biti dobro. Sretno!
Galeb
10. decembar 2016. u 17.20
Gospodine-gospodjo Kartagena,
Davali ste savjet kojem niste dorasli. A sada da vam kažem: Ja sam zavrsio Med, Fakulet U Zagrebu, Pedijatriju u Beogradu, Subspecijalizaciju iz Klinicku Farmakologiju u Zagrebu i Intenzivnu Njegu u Ljubljani sa međunarodnim certifikatom. Sada sam u penziji ali još uvije pratim medicinu i to mi je moj zivot. Kao klinicki farmakolog trebam da poznajem svaku bolest u smislu patofiziologije, mehanizama koji su kod toga ukljuceni, stadije te bolesti da bih mogao odrediti sa kojim lijekom kod koje stadija je najbolje djelovati. Sigurno da ne mogu znati sve o svakoj bolesti i tada i ne dajem savjet u smislu lijecebja ali mogu dati savjet u kojem pravcu oboleli ili roditelj trebaju da idu sa djetetom da se do toga dodje. Roditelji su to mogli zakljuditi iz mojih savjeta a pojedn sam mogao primiti za i sad u TORONTU.
A sada o vasim savjetima na pr' o Rubeoli. Iskustvo vase nije ni za jedan mali satisticki uzorak. Šta bi vi mogli reci o Rubolarnoj encefalopatiji kada dije dobije cencefalitis koji ide sa otokom mozdanih stanica i sa posledicama tim. Šta bi mogli reci sa trudnicom koja dobije rubeolub i problemima sa vidom kod djece. E vidis Gospodine takvi teski pacienti su kod mene lezali na odjelu Intenzivne njge gdje sam ja cijalog zivota bio sef odjela za najteza obolenja. Vidite ja se sav najezim kada neko ne poznaje problematiku a javlja se za diskusiju da kritikuje ono sto nezna. Ja vam savjetujem da budete uzdrzani, jer i sa medicina i druge nauke koje prate covjeka ne mogu da daju odgovore na sva zlozena pitanja koja prate covjeka.
Nekoliko stotina godina prije KRISTA na ulazu u svetilistima je pisalo: Ako hocete nešto da znate o sebi i o svojoj buducnosti i o svom mišljenju, pronadjite sebe u sebi pa se onda manifestujte.
Želim vam svako dobro Galeb.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklace?
.