Diskusije : Zdravlje

 Komentar
Crna stolica
majaman
(ekonomista)
23. novembar 2016. u 12.27
Suprug 53 godiste ima crnu stolicu kao ugalj već 2 dana.
Oseca se ok.
Uradio nalaze krvi gvozdje,zelezo itd u priv laboratoriji.Svi nalazi u granicama.
Uzeo je da pije controloc jer je prethodnih dana pio dosta alkohola a manje jeo i imao gorusicu.
Molim vas za neko iskustvo a takođe i Dr Galeba i Opisa
Hvala vam
OPIS-50
(OPISIVAC)
30. novembar 2016. u 18.22
Šta dovodi do pojave crne stolice? Ona može nagovestiti postojanje stomačnog čira, gastritisa ili probleme sa crevima, kao u slučaju Kronove bolesti.

Ukoliko primetite crnu, katranastu stolicu u wc šolji, nakon defekacije, moguće je da imate problema sa unutrašnjim krvarenjem. Kada krv dođe u kontakt sa stolicom, stolica menja boju u crnu. Stalni stomačni problemi, bolne defekacije, povraćanje, pojava zatvora ili dijareje su neki od uobičajenih simptoma crne stolice.


Uzroci crne stolice

Unutrašnje krvarenje
Unutrašnje krvarenje može nastati usled brojnih zdravstvenih tegoba koje su vezane za predeo creva i stomaka. Najčešći uzroci unutrašnjeg krvarenja su sledeći:

Stomačni čir
Kao što znamo čirevi u stomaku su otvorene rane koje krvare obilno nakon dodira. Čirevi koji se formiraju na sluzokoži stomaka ili donjeg dela tankog creva su podložni krvarenju. Krv se zatim prenosi kroz debelo crevo i meša sa stolicom, što dovodi do crne defekacije.

Uzroci: Infekcija bakterijom Helikobakterija pilori, neumerena upotreba lekova protiv bolova, kao što su ibuprofen, naproksen, aspirin, mogu dovesti do pojave čireva u stomaku.

Gastritis
Kod ovog oboljenja, sluzokoža stomaka je ili oštećena ili upaljena. Sluzokoža stomaka sadrži ćelije koje luče želudačnu kiselinu koja pospešuje varenje. Dakle, bilo koje oštećenje stomačne sluzokože može dovesti do poremećaja organa za varenje.Crna stolica se kod većine ljudi javlja baš zbog ovog oboljenja.
Uzroci: Alkoholizam, helikobakterija pilori, kao i dugoročno uzimanje lekova protiv bolova, su samo neki faktori koji dovode do iritacije stomačne sluzokože, koja može dovesti do gastritisa.

Kopiranje sadržaja bez postavljanja linka ka izvornom članku NIJE DOZVOLJENO http://dijetaplus.com/crna-stolica-uzroci-šta-dovodi-do-ove-pojave-pr/
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for PomPom Keychains?
.