Diskusije : Zdravlje

 Komentar
Pitanje za Dr Galeba- bolovi i promjnena vremena
silk1
(none)
01. jun 2016. u 14.34
Doktore na visoku vlagu u vazduhu, osjecam uzasne bolove u prstima,ramenima ,ostanem bez snage ,ne mogu nicim kao da mi neko „trga misice”.Ne bi mogla te dane prezivjeti da nema lijekova protiv bolova.Namjeravam da odem doktoru ali ovdje gdje živim su losi doktori ,nisu kao kod nas sirokoumno obrazovani kao vi.Hvala
OPIS-50
(OPISIVAC)
05. jun 2016. u 13.30
Za naše zdravlje opasne su nagle promjene temperature, vlažnosti i atmosferskog tlaka zraka. Tako nagli udar hladnoće praćen porastom atmosferskog tlaka (15-20 mm Hg) izaziva vazokonstrikciju (stiskanje krvnih žila), što uzrokuje povišenje krvnog tlaka. Nagla pojava topline uz povećanu vlažnost izaziva vazodilataciju (opuštanje krvnih žila) što nepovoljno utječe na osobe s niskim krvnim tlakom i kroničnim respiratornim bolestima. Na potonje osobito loše utječe i prisustvo peludi u zraku.

Iako gotovo svi reagiramo na neki način na nagle promjene vremena, na njih su uglavnom najosjetljivije osobe s kroničnim bolestima, stariji, djeca i osobe s oštećenjem imunološkog sustava. Pojam meteoropat odnosi se na osobe kod kojih je pojava zdravstvenih tegoba, odnosno pogoršanje osnovne bolesti povezna s lošim vremenskim uvjetima.

Od zdravstvenih tegoba zbog utjecaja vremenskih (ne) prilika najčešće se javljaju:
- glavobolja, migrena
- smanjena koncentracija
- umor
- poremećaji sna, nesanica
- promjene raspoloženja, razdražljivost, depresija
- bolovi u kostima i zglobovima
- bolovi na mjestu prethodnih ozljeda.

Što uraditi kako bismo spriječili negativan učinak vremena na zdravlje?
Prvi preduvjet ublažavanja negativnog utjecaja vremena na zdravlje su zdrave životne navike: uravnotežena prehrana, redovita tjelesna aktivnost, uzimanje dovoljno tekućine, osiguravanje odmora i sna, nepušenje i nekonzumiranje alkohola.
Kronični bolesnici i starije osobe trebale bi izbjegavati pojačane napore, te redovito uzimati propisane lijekove.
U slučaju bilo kakvih naglih pogoršanja zdravstvenog stanja nužno je savjetovati se s liječnikom.
Redovito se informirati o biometeorološkoj prognozi kako biste se na vrijeme pripremili
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Mantra Bracelets?
.