Diskusije : Švajcarska

 Komentar
Nbava kua/poklon za prvi maj
spectator45
(you can`t touch this)
01. maj 2013. u 07.31
Mi obitelj smo sjeli za stol u kužinu dašmo ručat. Kad smo sjeli tata je mene pitao: „Jesi opra ruke?” Ja sam rekao: „Jesam!” Tata je rekao: „Lažeš ka pas! Nisan te vidija da si bija u banju!” Ja sam rekao: „Kako nisam, bija san sinoć!” Tata je nanišanijo sa kažimprstom i rekao je: „Jel ti to mene lagano prcaš u glavu, a?” Ja sam rekao: „Pita si me jesan li opra ruke, a ne kad san ih opra!” Tata je podviknijo: „Aj mrš u banju dok ti nisan jednu zavida priko ćunke! Sto puti san ti reka da mi nemoš sa šporkim rukama sidat za stol!” Ja sam zakolutačijo sa očima i pitao sam: „Ali zašto?” Tata je rekao: „Zato šta idemo ručat, a ne vodit državu!”
spectator45
(you can`t touch this)
01. maj 2013. u 07.32
Kad sam ja vratijo se iz banja počeo je ručak. Mi obitelj smo navalili na žnjopu. Za stolom se čulo samo mljackanje i fljackanje. Onda je mama usred žnjope okrenila se prema tati i rekla je: „A jesi čuja, mišu, ono za Kragićku?” Tata je pitao: „Kojo za Kragićku?” Mama je rekla: „Pa ono… nisi čuja?” Tata je rekao: „Nisan, je.bate! Kojo?” Mama je rekla: „Ne znaš da ima aferu?” Tata je progucao veliki guc i rekao je: „N bava kua? Kragićka da ima aferu? A Kragić za to ne zna?” Mama je mumala i klimnila je sa glavom. Onda sam ja pitao: „Šta je to afera?” Tata je okrenijo se prema meni i rekao je: „Afera je kad se neko od bračnih partnera je.be izvan braka!” Mama je rekla: „A daj, čoviče, ne budi tako grez prid ditetom!” Tata je rekao: „Eto ga na! Sad san ja grez zato šta Kragićka ima švalera!” Onda sam ja pitao: „Šta je to švaler?” Tata je rekao: „Švaler je, sine, srbizam! Takve riči ne govorimo za stolom! Tati se slučajno omaklo!”
spectator45
(you can`t touch this)
01. maj 2013. u 07.33
Onda smo mi obitelj nastavili sa žnjopom. Za stolom se čulo klapanje peruna i noža po pijatima. Onda je tata mamu pitao: „A sa kim se to Kragićka je.b… mislim, ima aferu?” Mama je nagnila se prema tati i utiho je rekla: „Sa onim Krešom iz mesarnice! Jel to moš virovat?” Tata je zinijo: „Molim?! Sa Krešom iz mesarnice?!” Mama je klimnila sa glavom i nabola je sa perunom fetu pomidore iz salate. Tata je rekao: „Čoviče! Krešo da kreše Kragićku? To mi je znamstvena fantastika!” Mama je rekla: „Šta ti je fantastika, mišu? Da je ženska kurbetina i dramfulja?” Tata je rekao: „Znam, mačak, al Krešo ima metar i lamicu i plus mu je trokutasta glava! Izgleda ka Kvazimodo, ...ate! A Kragić je ipak, ono, pristojno stavljen čovik!” Mama je značajski dignila ombrve i rekla je: „E, al zato Krešo osigurava opskrbu! Bereš?” Tata je pitao: „Kakvu opskrbu?” Mama je rekla: „Ne znan sad sve detalje, al svašta se priča! Spominju se bržole, pa mulam za lešo, pa šniceli od buta…” Tata je podviknijo: „Nemoj me je.bat?! Ma nemoj me ...at da je to razlog?!” Mama je slegnila sa ramenima i rekla je: „Tako san ja čula!” Tata je pitao: „Šta si čula?” Mama je nagnila se prema njemu i mignila je: „Meso za meso! Bereš?”
spectator45
(you can`t touch this)
01. maj 2013. u 07.34
Tata je žvakao i dumao je. Plus je piljio u stonjak preda se. Onda je on rekao: „Čoviče božji, nemoš bilivit kakve se stvari događaju! Ova je zemlja stvarno išla uk.urac!” Mama je mumala i klimala je sa glavom. Tata je dodao: „I to mesarski!” Mama je mumala i klimala je sa glavom. Onda je tata pitao: „A šta je sa ostalom opskrbom?” Mami je uletilo čudilo: „Kako to misliš?” Tata je rekao: „Pa mislim, šta je sa spizom koja Kragićki triba iz Konzumove posluge, naprimjer primjera? Tamo je zaposleno barenko tries ljudi!” Mama je rekla: „Nemoš tako razmišljat, mišu, pa tamo rade same ženske!” Tata je rekao: „Šta ima veze, mačak, pa ne triba u današnje vrime imat neznan kakve predrasude!” Mama je rekla: „Znaš šta, malo mi je koma da prid ditetom pričamo o ovim stvarima! Aj posli ćemo o tome!” Tata je okrenijo se prema meni i rekao je: „Ma ne razumi ovi kremple bože tebe! Robi, jesi ti ubra išta od ovog šta mama i tata razgovaraju?” Ja sam rekao: „Jesam!” Tata je pitao: „Šta si ubra?” Ja sam rekao: „Kad se ...eš sa švalerom imaš aferu sa srbizmom!”
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Necklaces?
.