Diskusije : Skandinavija

 Komentar
Cigani s/ru po Svedskoj!
BeliVuk
22. jun 2014. u 08.51
Cigani iz Srbije, Rumunije i Bugarske dolaze u Svedsku i nemaju osnovnu kulturu, kradu, s+ru po ulicama, prave veliku sanitarnu nezgodu: http://www.mitti.se/centrumet-fylls-av-manniskobajs/
Kakvo je vase rešenje?
Cartagena
22. jun 2014. u 14.45
rešenje: Povecati broj javnih toaleta u centru... :)
O3PEHKO
(Ritter Sport-Freund)
24. jun 2014. u 04.34
Ponuditi svoj wc osobi u nuzdi!

Bez zezanja, ne znam na šta će izaci onaj broj prosjaka i čega već sada nema na svakom cosku u Stokholmu (kontam da je tako u svim gradovima). Skoro sam bio gore i bio sam iznenadjen. Mislim, ima prosjaka i ovde ali ne toliko.
Koliko sam čuo, zemlje odakle dolaze ne žele da saradjuju oko resavanja problema, a opet, nemoguće im je zabraniti boravak jer su - državljani EU i Schengena. Status quo.
Balkanoid
26. jun 2014. u 08.54
Ni Bugarska, ni Rumunija (a ni Srbija :) nisu u sengenu...

Ali sad mi je palo na pamet, da mi u opste nije jasno kako to funkcionise, cisto pravno??
Mogu li svedjani nekome iz npr. Rumunije zabraniti ulazak u sengen? Ili u Svedsku? A mogi li zabraniti ulazak nekome iz npr. Danske?

Jel imamo nekog pravnika na forumu :)
O3PEHKO
(Ritter Sport-Freund)
27. jun 2014. u 04.02
Možda nema veze sto nisu u Sengenu jer su u EU.. i ti kad ides u Britaniju, možeš da udjes bez problema sa svedskim pasosem. Doduse, ne znam kako je što se tiče boravka, koliko i to.
Cartagena
27. jun 2014. u 12.27
Jadni su ti ljudi sto prose. To je unosan biznis, nisu oni dosli ovde sami već ih je neko dovezao i oni rade za nekoga. Ja sam primetila jednu baku sto prosi (romske nacionalnosti) a slučajno sam primetila i jednog mladjeg decka (oko 26-28 godina, mali i debeo) koji redovno dolazi pozadi prodavnice kod koje baka prosi i onda sedi sa njim neko vreme na klupi. moguće da mu daje novac koji je sakupila. Isti decko juče u drustvu jedne devojke (20-ak godina) kupio je paket piva (6 x 0.5 l) i kilogram jeftinog kikiriki-ja. Meni se čini da njih baka izdržava. Ta jadna baka sedi na putnoj torbi crne boje i sa nekim t...encetom prekrila noge, sedi na betonu ispred MAXI-ja kod ulaza. Jako je kulturna i ne trazi ništa. Moji prijatelji i ja nismo za to da im dajemo novac ali neko voce (banana, jabuka ili hranu) može da dobije.
Balkanoid
28. jun 2014. u 19.16
Raspitao sam se malo.
Kad su prosjaci u pitanju, pravila su vrlo jasna: Prosenje je zabranjeno zakonom u danskoj. Može se čak i robija dobiti. Sto i objašnjava zašto u danskoj prosjaka skoro da i nema.

A što se boravka u danskoj tiče, eu državljani mogu da ostanu do 3 mjeseca bez problema, još 3 mjeseca ako aktivno traže posao - a posle toga moraju da dokazu da imaju realne sanse da dobiju zaposlanje da bi mogli ostati.

Ali sva ta pravila o boravku su vise manje mrtvo slovo na papiru. Jel danci npr. ne mogu zabraniti nekom rumunu ulaz u sengen, nego samo u dansku. A posto na sengenskim granicima nema kontrole, onda je tom rumunu koji je dobio izgon iz danske dovoljno da prespava u flensburgu...i da se ujutru opet vrati u dansku.
Cartagena
06. jul 2014. u 20.23
BeliVuk da li ste nasli rešenje? Verujem da radite u opstini pa ste upuceni.
sns888
(yrke)
30. avgust 2014. u 15.07
Проблем може да реши једино Партија швеђана (Svenskarnas parti-SVP), а њихов лек за ту болест је следећи:
Излазак из Европске уније
Протеривање муслимана, не-европљана и оних који се баве криминалом и просјачењем
Враћање Шведске на стару добростојећу државу, где нико неће имати разлога да проси
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Necklaces?
.