Testenina sa brokolijem

Date: Dec 24, 2010. | Category: Main Dishes


Tijana Juca (posetilac)

Zooom

Skill Level

easy

Easy

Total Time

45 minutes

Rating

Thanks!

Click to rate

Introduction

Ovo je jedno vrlo ukusno jelo, brzo se sprema i još brže pojede. Dakle, kada ne znate šta biste za ručak, možete pripremiti testeninu sa brokolijem. Znajte da sastojke koje volite uvek možete da dodate (čeri paradajz, kukuruz, šargarepu, grašak, umesto slaninice možete staviti prašku ili domaću šunku itd.), ja pravim uglavnom ovako. Ovo jelo jedemo i kada je toplo, a i kada je hladno, čak i sutradan.


Ingredients

400 gtestenine (bilo koje, špagete, fusili, školjkice itd.)
1 pakovanjezamrznutog brokolija, a može i sveža velika dva buketića, možete, ukoliko volite intenzivniji ukus i više brokolija da stavite
1jedna mala kisela pavlaka u čaši
2 režnjaslaninice (možete staviti i više, ona je tu da da lepši miris, a i ukus)
sir pogodan za rendanje (trapist, gauda, edamer, pivnički)

Method

1

Skuvati testeninu po uputstvu za upotrebu sa kese. Kada je testenina gotova, izvaditi je iz vode u posebnu posudu i izručiti celu pavlaku, dobro izmešati i ostaviti sa strane.

2

U vodi u kojoj se kuvala testenina (u tu vodu pre ključanja i stavljanja testenine, dodam maslinovo ulje i so, da se testenina ne bi lepila) skuvate brokoli.

3

Dok se brokoli kuva u većem tiganju (veći, jer ćete tu posle dodati i testeninu sa pavlakom i brokoli) ispržite slaninicu na malo maslinovog ulja. Skuvan brokoli izvadite iz šerpe i premestite u tiganj, malo ga umešate da poprimi aromu slaninice, a potom izručite već pripremljenu testeninu sa pavlakom i sve dobro promešate i služite na velikim plitkim tanjirima.

4

Onaj ko voli, može dodati i malo origana i bosiljka ili majčine dušice preko servirane testenine.

5

Prijatno!


People who like this recipe

  • zemunka
  • atina
  • Milana
  • jekibobo

Comments

moki - Oct 31, 2010.
Zvuci super,mislim da ću danas to da spremim samo sam malo konfuzirana...kisela pavlaka je na Engleskom sour cream,ili nešto drugo? Uvjek imam problem oko kisele/slatke pavlake? Jel neko zna bas šta je to?

SweetTooth - Oct 31, 2010.
Jeste, kisela pavlaka je sour cream. Volim ovaj recept. Ja nekad umesto slaninice propržim jedan cesanj belog luka, ali slaninica je svakako lepsa. :)

ecolid19 - Oct 31, 2010.
Ja zajedno kuvam rezance i brokoli, i ocedim. Dok se kuva u ciniji izmesam pavlaku, nasecaknu kuvanu sunku,malo maslinovog ulja, malo bibera i garlic salt, i posle samo dodam rezance i brokoli i izmesam.

arbourlake - Oct 31, 2010.
Nikada se ne dodaje ulje u vodu gde se kuva testenina,jer ulje neće dozvliti da testenina upije sos, koji se dodaje.

Ako je dobra pasta i kuva se u dovoljnoj kolicini vode, nikada se neće slepiti.

ecolid19 - Oct 31, 2010.
dodaje se ulje u vodu za kuvanje da se ne bi slepili renzanci, naročito domaći sveze pripremljeni, oni idustrijski suvi obično se ne lepi, ali zavisi od oblika.

jucakobrica - Nov 1, 2010.
Odmah da vam kažem da fotografija nije moja. Kisela pavlaka jeste sour cream. Uvek stavljam maslinovo ulje u vodu u kojoj kuvam testeninu i so i to sve pre nego voda prokljuca i testenina se stavi u istu, jer se meni slepe, a do sada mi se nije desilo da testenina ne upije sadrzaj u odgovarajucoj meri. Hvala vam na lepim rečima i veoma mi je drago da vam se ovaj jednostavan recept dopao! Prijatno!

jucakobrica - Nov 1, 2010.
Zaboravila sam da napisem da se na serviranu testeninu na tanjire narenda sir.

Ecolid, tvoja ideja da se sve lepo zajedno skuva mi se jako dopada! Odlično! To bi svakako skratilo i vreme pripreme, sto je meni vrlo značajno, tako da usvajam od sada pa na dalje tvoj postupak! Hvala puuuunoooo!!!!




Submit

Let me know when users post a reply
Add your own comment

More from this author...

 
 

Blogs...

Rösti od krompira

Rösti je tradicionalno švajcarsko jelo od naribanog i prženog krompira, veoma jednostavno za pripremu i…


Punjene lignje i ražnjići sa kozicama

Još jedno jelo koje su deca smazala u dahu… a meni u ovim tmurnim danima morska hrana diže raspoloženje…


Tartiflette

Delphine je francuskinja koja u Hrvatskoj živi od 2001. godine, a od 2011. vodi svoj kulinarski blog u kojem…