Forums : Niš

 Comment
Nis
Naisus2204
2012-04-16 05:14 AM
Juče sam se vratila iz Nisa - volim taj grad i ljude koje žive u njemu. Ali mi se čini da su postali malo, hmmm, ne znam kako da kažem, kao imuni na sve šta se desava u ovom gradu.

Šta meni smeta???

Naprimer kad će ovaj nas aerodrom konacno da proradi?
1)
JAT tvrdi, da letovi do Nisa nisu rentabilni - a dok su isli, stalno su bili avioni puni!!!
Jedino nam ostalo preko Podgorice - a to je uvek povezano sa cekanjem i maltretiranjem.
Ovamo nam ne daju da radi aerodrom - a čim ima magle slecu ovde. Onda smo im dobri!!!

2) I kad bi hteli neki investitori da dodju na jug Srbije - nemaju infrastrukturu. Dolaze manageri (napr. u DUVANSKU) ali svoju decu ostavljaju u Beogradu. Zbog skolovanja, infrastrukture itd.
Nis je bio nekad univerzitetski grad, industrijski grad, jedan od većih u bivšoj Jugoslaviji- a sad je samo grad zalosti i tuge!

Dokle bre vise Beograd da nas ignorise i da pravi siromasnu i nemocnu provinciju od nas!

Ajde bre ljudi probudite se!!!
vocko
2012-04-19 06:25 AM
teshko komshinka. nishlije su, kao i vetjina srba, zombirane. muku muche sa svakodnevnim problemima. aerodrom je zadnja rupa na svirali.
evo, upravo slusham shta prichaju bivšhi radnici hotela ambasador i njihove tuzne priche

ps. kad je nish bio selo - bio je velegrad, a sad, kad je grad - samo obichna provincija. gre'ota, al' je tako
Leon01
(ekonomista)
2012-04-23 07:51 AM
biće da je tako nema te infrasrukture a ranije politike su bile politike beograda tako da su svi gradovi bili zapostavljeni... još iz bivše jugoslavije osim glavnih gradova republika u ostalim nije bilo ništa...
CEO
(Filozof)
2013-01-28 06:13 PM
Potpuno shvatam ogorcenje Nislija na mnoge stvari, naročito što se kao najveci grad, ekonomski i kulturni centar juznog dela Srbije osjeca nekako zapostavljeno, ali prije nego sto bilo koji grad i njegovi gradjani krive recimo Beograd (u ovom slučaju), treba prvo da se malo osvrnu i pogledaju sebe i oko sebe. Zašto se bira vlast koja jedva ceka da se uhvati fotelje i odmah prvom prilikom hvataju maglu, kupuju kuce i stanove po Beogradu ili Novom Sadu i ostavljajusvoj grad i region u istom „paklu”. Živela sam u Nisu neko vrijeme (u zadnjih 5-6 godina i zaista je divan grad i ljudi, ali nalazim manu jer im je za sve kriv Beograd!? Pa najlakse je nekog kriviti, i ništa ne uraditi po tom pitanju. „Beograd” je sigurno kriv za neke stvari, ali nije kriv sto lokalnu vlast bukvalno nije briga za narod, sto naokolo Nisa izumiru sela, vocnjaci, vinogradi, i dok jadne babe i dede gledaju kako imanje propada, njihovi potomci od kojih je vecina sisla sa sela u grad, se pravi velikim gradjanima, lakse je sjediti po kaficima i kukati na „Beograd” i vladu, i ne pada im na pamet da zavrnu rukave i okopaju malo zemlje, a o unucima da i ne pricam. Neki se kukaju kao je nap ijaci sve skupo, a da uzmu motiku i zasade malo povrca da vidis kako ne bi bilo skupo. E tu Beograd nije i ne može biti kriv! Nadam se da ćete mi oprostiti na malo ostrijim rečima, ali to nije iz mrznje, nego iz ogorcenosti na svest našeg naroda. Najlakse je za sve kriviti drugog, a ne sebe. Pa valjda svi snosimo makar malo krivnje za stanje u kojem nam se nalazi država. Veliki pozdrav i zao mi jeako sam nekoga uvredila, nije bilo namerno.
 Comment Remember this topic!

Looking for Tassel Keychain ?
.