Forums : Melburn

 Comment
Kako vi živite u toj Australiji i vasem gradu?
kisela-voda
(Sef ekipe)
2014-01-11 10:40 AM
Dobar dan i cao svima!

Prvi put sam zasao na ovu stranu diskusije i da budem iskren, nikada nisam imao dodirnih tacaka sa kontinentom u kome živite pa je i samim tim interesovanje u skladu sa okolnostima.

Elem, zanima me, kako vi to živite u Melburnu tj Australiji. Koliko ste već u toj zemlji, cime se bavite, kako vam izgleda jedan običan dan a kako izgleda vikend... šta radite u slobodno vreme a šta kada su vreme godisnjih odmora? Da li ste je proputovali ili se mahom kreće u vasim gradovima. Šta je to što je bolje naspram Srbije ili regiona odakle ste dosli a šta losije. Izuev ekonomije i ostalih okolnosti. Pricamo uopsteno... o nekim običnim i sitnim stvarima... tipa.. ljudi su bolji ili losiji... žene lepse, muskarci opusteniji, loše gorivo :)))

Gde idete na odmore i kako se opustate.. da li se družite mahom sa našim ljudima ili i sa mestanima? Ovde nemam nameru da pitam nekog kome je ispod casti da možda napise da radi u nekoj fabrici, da se dosadjuje i kopa nos po ceo dan, da ima nostalgiju i da jede burek svaki dan, tj da jedva prezivljava mesec... naprotiv.. ne bih zeleo da se covek postidi ili da ga omalovazavamo.. to nikako... čak i ako ne zvuci toliko privlacno sa nas ostale diskutante, ne mari... samo želi neko ko je daleko od vas da barem odukativno sazna kako živite i šta radite... shvatite ovo vise kao neko dopisivanje sa nekim zemljakom... ili tipa... kao neki dnevnik kome se otvarate.. :)

Ne, nemam nameru da se preselim kod vas niti mi je to u glavi... naprotiv. Imam samo jarku zelju da saznam vise o zemlji gde živite, tj našim ljudima jer me je uvek interesovalo.. o ljudima u Americi i Kanadi se vise zna, kako putem filmova, tako i možda zato što i sam imam neke drugare koji žive tamo, ali u Australiji... bas nikog nemam i ne znam ništa o vama...

ono sto bih vas još zamolio je, da napisete šta je bolje u Melburnu naspram Sidneya ili Pertha recimo... i obrnuto... zanima me da li su stanovi u kojima zviite vise starije zgrade ili su novije... koja kola vozite... da li su vam zelje mahom ispunjene, da li ceznete sa necim i nekim.. da li vas drma nostalgija,,, šta vam nedostaje strasno i uzasno...da li se skolujete ili ipak radite, živite li sa vasima ili ste se osamostalili, da li živite sami ili sa partnerom... da li vam je teško da ga nađete.. birate li iskljucivo naše ljude ili ipak postoji prostor za fleksibilnost... nadam se da se niko ne ljuti i da ovo niko neće shvatiti lično... već me zaista samo zanima kako provodite obične dane, kako letnji raspust, godisnji odmor, vikende kako živite... ponavljam, niko ne treba da piše o tome da bi zvucalo svima nama WOWWWW... naprotiv... neka napise svako ko se kako oseca u tom trenutku :)

Hvala svima i pozdrav iz drevne Evrope :)
eperson72
(lekar)
2014-01-20 09:56 AM
 Comment Remember this topic!

Looking for Tassel Keychain ?
.