Forums : Sidnej

 Comment
Posao za novog migranta?
Qicha77
2014-10-25 09:01 PM
Pozdrav ljudi,

Posle dugog cekanja dobio sam vizu i sada mi je potreban bilo kakav posao.
Po zanimanju sam vozac kamiona,ali da bih dozvolu preveo potrebno je da cekam još 6 meseci. Do tada,ako neko zna za bilo kakav posao u Sydney bio bih mu neizmerno zahvalan. Imam 37 godina,zdrav,jak,znam svasta raditi,ono što ne znam brzo naucim.
Inače živim u Ambarvale 2560.

Hvala svima unapred!
Miodrag
windy-chicago
(windy-chicago)
2014-10-29 05:19 AM
Zdrav, jak i glup. Ha,ha,ha.Sad kad te dohvate nasi , koji su u kamionskom biznisu, obrao si zelen bostan. Oni takve kao ti jedva cekaju. Bezi od naših sto dalje. Sve sto ti kažu...lažu.Ne zaleci se ko june u plot.
Qicha77
2014-10-29 08:26 AM
Nije mi do sale,stvarno mi je potreban posao. Ako neko nešto ozbiljno zna ili ima da ponudi,bio bih mu zahvalan.
CikaBrkica003
(Student)
2014-11-02 12:05 AM
Cuj oce poso a neće u agenciju za zaposljavanje da trazi poso, nego javno trazi na internetu i nije mu do sale hehehe. Ako oćeš na crno da radis bolje i da ne radis jer će ti ovi sisati ko ovce od bilo kojih naših ili arapa. Odradis poso, a svoje pare ćeš da vidis kada notkat raste na k... i šta ćeš onda posle? Poslusaj taj savet koji ti je dao windy, osim ako znaš dobrog poznanika ili prijatelja ili iz familije da možeš da ih ubijes ko vola u kupusu ako ne dobijes svoje pare:) a sve ostalo je prdez uz vetar.

Pozdrav
Qicha77
2014-11-02 05:45 AM
Ne planiram na crno da radim,može i agencija znaš li neku da mi preporucis?
CikaBrkica003
(Student)
2014-11-03 12:47 AM
Imaš stotine agencija kako državno kako i privatno, ja ne znam koje poslove trazis al za početak imaš državne agencije kao sto su www.jobsearch.gov.au/providers/ a
privatne su www.hays.com.au, www.manpower.com.au, www.employmentplus.com.au pa imaš onda www.seek.com.au pa www.mycareer.com.au da se ne nabrajam te vebsajtove. Gugl je cudo samo napises „Employments in Sydney” Sretno sa potragom poslova.

Pozdrav
Qicha77
2014-11-03 09:53 AM
Hvala ti na tome,ali slaba vajda je od apliciranja za posao preko interneta. Na tu jednu poziciju prijavi se preko hiljadu ljudi,pa onda oni prave selekcije i na kraju izaberu jednoga. Znaci tu su sanse 1000:1. Zato sam se obratio ovim putem našim ljudima koji su na Serbian Caffe koji bi me možda mogli uputiti negde konkretno.
CikaBrkica003
(Student)
2014-11-03 07:11 PM
Hehehe pa nemas ništa da gubis osim malog vremena i zivaca za aplikacije i sastanke sa tim agencijama nego da trazis naše preko interneta hehehe isti je k...c ja sam ti fino preporucio i dao tebi sve informacije, a ti kako ti oćeš. Niko neće da ti da na ruku nego zavrni rukave i salji aplikacije i ida ides na sastanke sa svim tim agencijama. Sretno sa potragom posla.

Pozdrav
Qicha77
2014-11-03 08:19 PM
Hvala na savetu.
Pozdrav!
Ako neko nešto zna neka javi.
Hvala vam!
windy-chicago
(windy-chicago)
2014-11-03 08:24 PM
Nećeš da apliciras zza pos,o, nećeš da ides na razgovor,nećeš da cekas,oćeš odma, i to naravno neki dobro placen,ne znaš nikoga...šta ti ustvari hoćeš.Budi sretan sto si dobio vizu,još ne znam kakvu , početak je uvek uzasnoo tezak,naročito u stranoj zemlji.Nemas mnogo izbora. Dok ne dobijes dozvolu za kamion,radi bilo šta. A neku veliku pomoć ovde na SC,sigurno nećeš dobiti. Da dolazis u USA pa covek da ti kaže gde se i kako može. A o Australiji...teško. Vidis da nema naših, da ti barem da adresu neke komp.ili nešto drugo.u se, i u svoje kljuse.Eto.
Qicha77
2014-11-04 07:36 AM
Ti si druže u Cikagu?
windy-chicago
(windy-chicago)
2014-11-04 12:49 PM
Da, Ja sam u Chicago,vozim kamion 24 godine ovde. Krvav i uzasan posao i zivot. Zaradilo se, nije da nije, ali samo Ja znam kako. Ovde je čak i lakse voziti, nego u Australiji, tako pricaju ljudi. Spremi se na robovski zivot kad udjes u kamion. A nasi ljudi su svuda isti. Mnogo lažu, i varaju.Videces sam Sa našima,što se tiče posla,nemam ništa.Imam svoj kamion,radim za komp. gazda Nemac,, nemam nikakvih problema. Nek ti je sa srećom.
CikaBrkica003
(Student)
2014-11-04 07:11 PM
Hehehehe poseca me na naše čim dodju u stranu zemlju misle da pare vise na drvetu da beru pare pa onda nazad u Srbiju hehehe „sve za odmah i sada” brze lake pare hehehe. Pa nema ovde toga a kamoli u zapadnom svetu jedino ako ćeš da dilujes sa belim prahom sto ima mnogo naših koji diluju sa kriminalcima arapima ili balijama. Jedan je čak otiso nazad u Srbiju posle 6 meseci u australiji jer nije mu se radilo teske poslove jer je zavrsio fakultet tamo dole i bilo mu lepo u Srbiji nego ovde jer ovde je „kuca,poso,kuca” zivot hehehe. A tek o našima tamo dole bolje da ne pricam, samo kukaju non stop, puse, piju, igraju a i mnogo pametuju pa im kažem neka slobodno idu u zapadnu zemlju pa neka tamo vide kako zivot ide. Ja mislim da bi bolje da si ostao tamo da vozis kamione iz Srbije u Rusiju nego da vozis ovde al to je tvoj izbor i tvoj zivot.

Pozdrav
Qicha77
2014-11-04 07:20 PM
Znam dobro kakav je to posao krvav i tezak,radio sam ga u Srbiji (međunarodni) oko 10 godina. Isto je svuda,ali kod nas još ne dobijas platu,odbijaju ti za gorivo,za crne troskove,teraju te da vozis van regule,teraju te u prekrsaj,radis kao crnac,sikanira te i kurta i murta,vozis neispravne kamione,kao bomba si na putu opasan i za sebe i za druge... A kada ti kuci dodju racuni ti ides da kukas i molis za svoju platu koju si posteno
zaradio kako bi mogao da prezivis taj mesec... E to je muka! Znam otprilike kako je u USA,imam skolskog druga on ima kamione i takođe je u Cikagu,pa mi je pricao malo.
Hvala ti na savetima,ali meni treba neko odavde iz AU da me uputi dok cekam vozacku na bilo kakav posao,ne mora biti dobro placen kako ti kažeš,ali samo da je posao.
Casual,part time,full time... Nije bitno,samo nešto da se radi dok ne dobijem vozacku.
Hvala ti još jednom i mirne puteve ti želim!
Qicha77
2014-11-04 07:23 PM
Cikabrkica003 izvini o cemu ti pricas???
CikaBrkica003
(Student)
2014-11-05 03:14 AM
O cemu ja pricam? Ej moj e moj svi bi na brzaka $$$ a da ne zavrnu rukave nego sve na ruke hehehe samo ti trazi posao na SC hehehe.

Pozdrav
Qicha77
2014-11-05 06:03 AM
Vidi druže meni je jasno kako stvari funkcionisu,nisam sisao sa cuke neke i prvi put dosao u „svet”,proputovao sam i boravio u mnogim zemljama i ne znam odakle ti ideja da bih ja $$$ na brzaka??? Ne poznajes me,ne znaš ni ko sam ni šta sam,a donosis takve zakljucke..? Molim te ako nemas ništa konstruktivno da kažeš,nemoj ni da sudis,nije uredu. Hvala ti i prijateljski pozdrav imaš od mene.
windy-chicago
(windy-chicago)
2014-11-06 09:50 AM
Koliko se placa u Australiji po milji.Zna li neko. Koliko Owner dobija, koliko Company driver. Koja je cena goriva. Koliko kosta nov kamion . ? Koliko sme da se vozi dnevno.Kakav je zakon, ima li log book, ili nešto drugo ? Onako,bas me zanima.
[email protected]
(aviomehanicar)
2014-11-07 06:14 AM
Za cika Brkicu
Stvarno si smrdljivo djubre ako ne možeš i glup si da pomognes coveku nemoj da ga osuđuješ i vredjas !@#$ ako si nesposoban d auradis bilo šta ne ulazi na diskusije ovo je sajt za pametne dobronamerne ljude svinjo jedna
CikaBrkica003
(Student)
2014-11-07 11:16 PM
Buhahaha pa i jesam li mu postavljao sajtove,agencije i preporucio da ide na sastanke al jok neće da trosi vremena jer je to njemu trosenje vremena nego odmah i sad i to na ruku i to preko SC hahahaha. Pa šta ti njemu ne pomazes majmune kad ti toliko pametan hehehe. Pa gde si ti to video da je neko dobio poso na ruku, a da ne digne svoju gu.zicu ej moj e moj hehehe ako znaš gde to ima daj i meni isto tako da dobijem neki bolji posao od mog tadasnjeg posla hehehe.

Pozdrav
CikaBrkica003
(Student)
2014-11-07 11:27 PM
Za revizor-a svaka ti cast za linkove, al ne vredi jer je to za njega trosenje vremena.

Pozdrav
Qicha77
2014-11-08 07:37 AM
To sto si ti postavio svaka budala može naći na internetu,tako da nisi otkrio Ameriku.
I svi znamo kolika je verovatnoca preko tih sajtova i agencija pronaći posao,sanse su 1000:1. Ja sam pitao KONKRETNO cikabrkice,zna li neko gde bih mogao pronaći posao ili me uputiti? A ti me tu predstavljas i karakterises kao da smo odrasli zajedno?
Stvarno ne razumem,kako sebi dajes toliko slobode da se tako ponasas?
Reci mi molim te gde ti živis i kako si dosao do posla? Prenesi nam iskreno svoje iskustvo.
Qicha77
2014-11-08 07:43 AM
Hvala ti revizore na linkovima,ali ja moram da cekam još 6 meseci do vozacke dozvole. Pošto mogu da je prevedem tek posle 6 meseci od poslednjeg ulaska u AU ili kada postanem PR,a to je otprilike tad. Do tada mi treba bilo kakav posao.
Hvala ti još jednom!
CikaBrkica003
(Student)
2014-11-08 12:04 PM
Hehehe pa vidim ja koliko si ti pametan svi ti daju linkove i sajtove, a ti ma jok ne valja hvala vam puno al mi treba odmah poso na ruke hehehe, znaci ja i revizor smo budale a ti si pametan zar ne? Ja pojma nemam šta ti oćeš al ako oćeš posao da kopas, znam nekog poznanika australca koji zna coveka na farmi, pa možda možeš da kopas za njega samo ne znam koliko placa. Mogu da ga raspitam za tebe, nije problem.

Pozdrav
Qicha77
2014-11-08 06:07 PM
Ne znam odakle i zbog čega toliko cinizma sa tvoje strane..? Pitanje je bilo jednostavno i prosto. Ali ti ga siris i komplikujes,nećeš ovo,hoćeš ovo,ti bi pare na brzaka i sl. Napravio si cirkus od posta.
Evo konacno si dosao na pravu stvar. Naravno,može ne bojim se nikakvog posla,hoću da radim i možeš pitati tvog prijatelja za farmu,nije mi problem da kopam i radim sto je potrebno.
windy-chicago
(windy-chicago)
2014-11-08 07:36 PM
Nisam znao da se u AUS... može prevesti dozvola. Treba li testove, ili ni to.Ovde u USA, niko ti ništa ne priznaje. U skolu, ili odmah na ispit.. ako mislis da znaš.. tako to ide.Malo je nezgodno sto se u Aus... vozi levom stranom, ali sve se nauci ,, naravno. Nešto nisam razumeo postavljaca teme... jesi li ti već u Aus... ili tek treba da dodjes.Stvarno je sramota da niko od naših koji su tamo, ne kažu coveku, za neku nasu komp. ili neku gde bi mogao da pocne da radi kad uzme dozvolu. Ali, već sam sve rekao o našima.. i to je to.
Qicha77
2014-11-09 04:24 AM
Može,bez problema. Ima neke dopune za kamione,ali to nije ništa strasno. Ja koliko sam ovde već mi je postala uobicajna leva strana. Jesam,ja sam već u Australiji. Ma,nije meni problem za posao kad dobijem dozvolu,nego da premostim tih 6 meseci dok je nedobijem... Da ubodem bilo kakav posao do tad. Nasi ljudi su stvarno cudo! Kad vidim libaneze,indijce,kineze da ne nabrajam dalje kako se pomazu i slepaju i kad vidim nas place mi se.
CikaBrkica003
(Student)
2014-11-09 06:32 AM
Pitao sam australskog poznanika za poso, pa me pitao zašto trazis i samo se smijao kad sam mu objasnio da ti trazis poso preko SC. Reko je da ti možeš da nadjes „labour” ili „farm” work bez problema na internetu i da možeš da nadjes poso 100% ako stvarno oćeš da radis, kako backpackers, studenti i viza work workers mogu da nadju te poslove na internetu tako i ti možeš ako si „pametan” i pozelio ti je sreću. To ti je on rekao a ne ja. Ja ne mogu da ti preporucim sajtove za te poslove, jer svaka budala može da nadje te sajtove kako si ti rekao. Ja sam svoje uradio, a ti kako ti oćeš. Sretno.

Pozdrav
CikaBrkica003
(Student)
2014-11-09 07:29 AM
Kratko receno po australskome „digni svoje dupe i zavrni rukave”, „get up up and pull your finger out of your a.ss” jer niko neće da ti da na ruke. Pa nije cudo što se on smijao hehehe kao zašto bi on „tebe” preporucio tom coveku, kada ti drugi kopaju golim rukama i nogama za te poslove ti ovi backpackers, studenti i visa work workers, a ti trazis na SC hehehe. Covek ima pravo i slazem se sa njim.

Pozdrav
CikaBrkica003
(Student)
2014-11-09 08:17 AM
Znaš li zašto ti libanezi,indijci,kinezi a i ustaše pomazu jednim i drugim? Zato sto ti ljudi imaju obaveze. Evo navecu ti ja primer za ustaše kada ove nove dosle ustaše dodju ovde oni imaju obavezu da idu jednom nedeljno u crkvu, u ustaške klubove, da promovisu kiflu državu jednom mesecno, i da pomognu nove dosle, a za uzavrat dobiju podrsku od ustaškog „community”. A ti pogodi šta Srbi rade. Jedni i drugi se svadjaju ko je titovac a ko je četnik. Jedni vole copavoga a drugi pokoljnog Kralja Aleksandra, a treci ko zna koji ku.rac i palac Milosevac ili Seseljevac, ko je grobar a ko je ciganin. Gledaju da sto vise para pokradu. Niko ne idu u crkvu. Svaki put bude frka u srpskim klubovima. Stide se svog porekla „srpskoga”. Evo ja cito vest prošle nedelje da neki nas pop iznamijo salu balijama za $$$$, samo da bi balije imale svoju malu dzamiju pored naše Crkve. Pa šta ti mislis matere ti da li bi ti ustaše, indijci i kinezi iznjamili svoje sale balijama ili drugim religijama za $$$$$ hehehe ala vera letele bi glave. Al jok Srbi kažu ma dobro je to je samo sala i nisu toliko losi ti balije hehehe, a prodali su se za $$$$ balijama. Zamisli Srbi koji su dosli pre 60 ili vise godina i ogromne pare dali za izgradnju crkve i sale, a danas dan nas pop iznjamuje salu balijama za pare eeeee moj e mojj, pa taj pop bi letio u tri lepe p... da se ja pitam. Nije cudo sto nasi neprijatelji govore „ne daj Boze da se Srbi slože” inače bi ovi otisli u tri lepe p...

Pozdrav
Qicha77
2014-11-09 08:23 AM
Cikabrkice,kao prvo ne stojim dobro sa jezikom,zbog toga mi najviše odgovaraju nasi ljudi,a kako drugo hvala ti mnogo na svemu i nemoj vise molim te komentarisati i „pomagati” mi to bih te najljubaznije zamolio. Ne trebaš mi ti da mi solis pamet. Sto nisi podelio svoja iskustva kada si tek dosao,kako si se snalazio sa jezikom,poslom i sl.?
To bi možda i bilo korisno procitati. A,ovako sa sarkazmom i kritikama koje možeš da uputis nekom koga niti vidis,niti znaš ovako virtuelno... Stvarno si baja ipo! Valjda lecis neke nedostatke,jbm li ga..? Ali,kako god tvoja stvar,neću da ulazim u to. To svakako nije korisno za mene. Ja te sad prijateljski pozdravljam i još jednom te molim da ne komentarises moj post. Hvala ti i pozdrav!
Qicha77
2014-11-09 08:30 AM
A,što se tiče tvog poslednjeg komentara u vezi sloge među srbima,tu si upravu. Ali,to je jako tuzno i zalosno sto smo takvi. Gori od nas bolje prosperiraju,dok se mi svadjamo i prepucavamo. Na zalost tako je... I to ne samo ovde u AU,nego svuda u svetu sa našima je ista prica.
CikaBrkica003
(Student)
2014-11-09 08:46 AM
Pa normalno da je to svuda u svetu video sam i naše u Evropi, ja sam se krstio levom i desnom rukom kad sam video kako nasi Srbi se dobro zabavljaju sa ustašama i balijama kao da nije bilo rata, kao da nisu klali nas srpski rod, kao da nisu poterali vise od pola miliona Srba dok ovi ustaše i balije mrze nas iz dna duse i glume neko bratsvo i jedinstvo, a Srbi svadjaju svoje Srbe pa gde to ima u svetu? Pa ja reko jerbo to njesra i otiso iz našeg kluba gde Srbi grle svoje krvnike i neprijatelje uz pice i muzike ma jerbo to njesra nikad vise u naše klubove u evropi. A u Srbiji je još gore da ne pricam šta sam sve dozivio u Srbiji.

Pozdrav
CikaBrkica003
(Student)
2014-11-09 09:11 AM
Ako si pametan i sposoban nećeš imati problema da nadjes posao da kopas. A što se tiče iskustva nama niko nije pomogao nego smo svi mi navrnuli rukave i tražili poslove bez ozbira lošeg ili nepoznavanja engleskog jezika. Tako da moje iskustvo neće tebi mnogo pomoći jer sam ja kad sam tražio posao i poslao preko 200 aplikacija i niko mi nije pomogo ili dao na ruku dobio posao posle mesec dana. Lepo sam ti reko tako i ovako, lepo smo ja i revizor dali tebi linkove i sajtove. A ti kako ti oćeš sedi ovde i trazi poso preko SC 6 meseci dok ne dobijes dozvolu ili da navrnes rukave i da pocnes da trazis posao dalje od SC i imaš ćeš vece sanse da nadjes poso kako fizickog ili šta posla nego da cekas posao na SC.

Pozdrav
LeaDiKaprio
(shumska)
2014-11-18 10:53 PM
Znam coveka koji bi ti možda bio od pomoći.
Ostavi mi email da popricamo.
Qicha77
2014-11-19 06:19 AM
Evo možeš me kontaktirati na ovaj mail: [email protected]
CikaBrkica003
(Student)
2014-11-26 01:57 AM
Qicha77 jesi li dobio posao na SC? Ako si dobio poso, možeš li da kažeš šta radis na poslu ako nije tajna? Kako ide? Jesi zadovoljan s poslom? Ako nisi dobio poso onda sretno do tvoje dozvole.

Pozdrav
Qicha77
2014-11-26 03:23 PM
Nisam još dobio posao,ali ga intezivno tražim na sve strane. Ali,verovao ili ne izgleda da ću ga bas pronaći ovde preko SC,preko naših ljudi. Jedna žena mi se javila i obecala da će proveriti preko svojih prijatelja,pa će mi javiti.
Pozdrav.
CikaBrkica003
(Student)
2014-11-27 01:37 AM
Ne znam šta da ti kažem osim da držim palceve za tebe da ti žena nadje posao. Sretno.

Pozdrav
AZ83
2014-12-08 01:40 AM
Pozdrav iz Kanade.
Samo želim da kažem da svi prolaze kroz odredjene procedure što se posla tiče. Moj slučaj, u kanadi 20+ godina, fakultetsko obrazovanje, desetogodisnje iskustvo, pa se desi da ostadoh bez posla. Na sreću, postoji osiguranje za nezaposlene dok se ne nadje sledeći posao, ali se mora redovno (svake dvije nedelje) dokazivati da se trazi posao. Za tri mjeseca sam morala da predam dva detaljna izvjestaja o trazenju posla. Bila sam slučajni uzorak, ali ipak sam predala spreadsheet sa svakom aplikacijom koji sam poslala, svaki razgovor na koji sam otisla, svaki email koji sam poslala posle razgovora, i svaki negativam odgovor i obrazlozenje zašto nisam primljena. Ja znam da je dosadno popunjavati iste aplikacije. Dosadno je sjedjeti u agenciju za trazenje poslova i odgovarati na ista pitanja... Ali bez toga nema uspjeha. Ja već mjesec dana pregovaram sa jednim poslodavcem. Prvo razgovor, pa telefonski poziv, pa nekoliko emailova, pa provjera preporuka, pa sad konacno posle 5 nedelja zakazan i drugi razgovor. Ja ne znam koliko je ostalih kandidata pozvano na drugi razgovor. Može biti dva. Nas oboje imamo iste sanse. 50-50. Jedno će dobiti posao, a drugo nastaviti sa trazenjem... Ako je 4 kandidata, onda sanse padaju na 25% i tako redom.
Ja znam da bi meni lakse bilo da imam tatu, mamu, strika, ili nekoga da okrenem telefon pa da kažem „sjutra bih da pocnem da radim, nadji mi neko mjesto”. Ali na zalost, toga nema. Čak, i dok sam bila student zeljela sam da radim na fakultetu u restoranu. Majkina prijateljica je tamo radila 30 godina. Pomogla mi je da „udjem” na listu kandidata. Onda me je odvela na razgovor, i rekla sad je sve na tebi. Ja sam taj posao dobila, vjerovatno zbog „veze”, ali zato sam se duplo trudila da opravdam povjerenje... Kad sam zavrsila fakultet, rekla sam da neću vise nikad dozvoliti bilo kakvu intervenciju u vezi posla, sama ću se truditi pa kud puklo da puklo!
Prijatelju, sto sam sebi ne obezbijedis, niko neće. Bori se za sebe i na poslu i u drustvu. Sa svakim lijepo, pazi s kim ćeš iskreno. Ne mijesaj se dje ti nije mjesto, ne pravi se pametan (pa iako si najpametniji), a tudje savjete mjeri na 4 kantara! I ne vjeruj šta ti svi pricaju. Ako ti neko kaže da zaradjuje 100$/sat pravi se da vjerujes iako znaš da nije tačno. Ne uzimaj to kao svoju mjeru, ne osjecaj zavist i ne bori se da budes bolji. Nisi ti (a ni iko od nas) od dobra ili pomamila dosli u bijeli svijet. Srećno i pametno!
CikaBrkica003
(Student)
2014-12-09 10:07 PM
AZ83 jako dobar savet si mu dala to i vazi i ovde. Bozic se priblizava poslovne sanse će biti vece, pa ko onaj dokazuje da je sposoban imace sansu da dobije posao na duže staze posle nove godine. Qicha77 jeli ima kakvih novosti u vezi tvog posla? Jel ti žena nasla poso? Koje poslove radis? Video sam na vestima da Novi Zealand oce da prima 150 hiljada ili vise radnika a nije ni daleko od australije.

Pozdrav
CikaBrkica003
(Student)
2014-12-29 11:42 PM
Blizi se Nova Godina 2015, Qicha77 ima li šta novo u vezi posla, jesi li dobio od te žene ili još trazis?

Pozdrav
fcuk
(A)
2015-02-11 05:27 AM
Dobro nam doso u naj lepsu zemlju na svetu. Nemoj gubiti nadu od ovih napada ovde i jeftinog cinizma. Ima ljudi koji žele pomoći koliko mogu i koji razumeju situaciju.

Ja te razumem da trazis nešto privremeno da zaradis koji dolar.
Predlazim ti:
www.gumtree.com.au idi na sekciju „Jobs”. Mislim da ćeš naj pre naći nešto pod
Construction & Trades. Videces tu dosta se trazi pomoćna ruka itd. Farbari, zidari ima svega. Zovi redom i trazi poso. Sretno.

Raspituj se i od naših lično uputit će te neko nekome.
Ako znaš dobro jezik uzmi lokalne novine pa zovi redom. Ima ljudi uvek nešto treba da im se uradi.
Zovi neku pekaru ili idi direktno do njih pa pitaj za poso.

Pa šta znam čak možeš i da raznosas novine, reklama za to bi trebla biti u lokalnim novinama.

Uglavnom ima posla koliko hoćeš, samo ko hoće da radi.

Predlazim da ucis jezis sto vise možeš za sad i za buduce to ti je osnova da se sto bolje snadjes ovde.
Sve najbolje.
sidtak
2015-02-19 04:04 PM
Да ли и у ОЗИЛЕНДУ камионџије возе ЛЕКСУСЕ, као у Чикагу? ;)
CikaBrkica003
(Student)
2015-02-26 08:50 PM
Fcuk jesi li procitao da je to njemu trosenje vremena i zivaca da nadje posao preko interneta i agencija? Svi smo mu dali linkove u vezi posla, a kamoli posao na farmi, nego oce sve na ruku i to preko serbiancafe-a. Verovatno nije ni dobio poso od te žene pa je digo ruke od serbiancafe-a hehehe jer da je dobio poso javio bi se i zahvalio. Sad bi trebo da dobije vozacku za kamione jer je prošlo skoro 6 meseci.

Pozdrav
windy-chicago
(windy-chicago)
2015-05-07 12:19 PM
Qicha 77... Šta bi ? ,si dobio dozvolu za kamion ?Ako jesi, javi se,da čujemo kako ti se svidja pos,o.
 Comment Remember this topic!

Looking for Tassel Keychain ?
.