Forums : Košarka

 Comment
Финале НБА
Precanin
(Нека буде борба �)
2019-05-30 08:06 PM
Гдје сте кошаркаши?
Овдје у Торонту је лудило, на гомилу тргова у Торонту у околним мјестима окупљају се навијачи да гледају.
Карте су прескупе, вјероватно преко хиљаду долара оне лошије.
По цијели дан анализе, да ли јe Куваји Ленард бољи од Џордана, шта ако буде играо КД, ко игра боље одбрану... Ленард или она животиња Грин (једини играч који ми се у том тиму не свиђа, иако је феноменалан играч).
Planet of Apes!
Да би Торонто побједио мора да добије барем једну од прве двије код куће...
xzy
(ing)
2019-05-31 09:23 AM
Да би Торонто побједио мора да добије барем једну од прве двије код куће...
----------------------------
greška, mora da dobije obje a mora da dobije i prvu tamo dok je KD još rovit. Ono sinoć je bila pobjeda ali sa mnogo sreće i bez KD na drugos strani. Odbrana suplja
nebojsa4
2019-05-31 10:47 AM
Gandra, dva Grina igraju, jedan regular I jedna živinka:)
Da vidim koliko pratis cirkus nba: koliko njih dvojica imaju titula?
Da budem iskren mislio sam da Milvoki dobija Raptorse, krhko je znanje.

Tubby
2019-05-31 07:46 PM
milanche
2019-06-02 07:26 PM
Ovi moji su uglavnom nepredvidljivi, cesce pozitivno.

Recimo, uopste nisam ocekivao da će da pregaze Houston, a razbili su ih i bez Duranta.

Ovo će biti tvrda serija, nešto tvrdja nego sa OKC pre neku godinu. Za Toronto igra jedan fenomenalan Kawai, nekoliko odličnih (Siakam, Lowry, Green, Gasol, Ibaka), par vrlo nezgodnih jokera (VanVleet i onaj jedan drugi).

Po mom mišljenju ovo je najjači tim protiv kojeg su Warriors-i igrali u ovih 5 godina.

Mentaliteti i sistemi vrednosti su im potpuno razliciti, najslicnija prica je bila sa Philadelphia (Dr.J) protiv Portlanda (Bil Wallton) 1979-te. Jedni brzi, prevejani i maheri, drugi teski, uporni, zafrkani i disciplinovani.

Šta će da bude zavisi od toga kad će Durant biti pusten sa lanca. Ako ga puste i igru na vreme, ne dajem puno sanse Raptorsima. U protivnom, neću se iznenaditi ni jednom ishodu.
xzy
(ing)
2019-06-03 11:08 AM
kao sto rekoh. Odbrana suplja. Bruka. Prvo poluvrijme sinoć igraju a tamo nema ni KD ni Stefa. Pa trebalo je barem 20 razlike da naprave. Poslije se povrijedi onaj Thopson i opet ništa ne mogu da učine. Uopste ne igraju kako tim. Uzas
stef
(zgubidan)
2019-06-07 11:42 PM
Ko bi rek’o .. uzeše reptili obe u gostima.
Tubby
2019-06-08 08:16 PM
ako ratnici hoće sutra da pobede moraju:

1. da zatvore ulazak u reket onoj dvojci bekova patuljaka iz toronta. zašto? kad god im bekovi udju u reket naprave pravi dar mar. odbrana ratnika kolabira, visoki igrači pokusavaju da ih blokiraju a to znači da su njihov igrači slobodni za sut. po izbacivanju lopte iz reketa ako reptorsi odigraju samo 1 ili eventualno 2 dodavanja pojavljuje se rupa u terenu i slobodan igrac kojeg niko ne chuva, jednostavno ne mogu da „izadju na sut” jer su se SVI zaglavili u reketu. možda faul ne treba da bude kao legendarni faul melouna na tomasu https://www.youtube.com/watch?v=ONqnsHWWdaY ali treba JASNO staviti bekovima do znanja da ako nisu visoki 2.10 i ako nemaju 110kila bolje im je da ne ulaze gde im mesto nije.
2. onom malom degeneriku (koji nije ni vise tako mali) treba objasniti da se i sut za 2 poena racuna. juče je unistio ekipu. kapiram ja da suter treba da nastavi da sutira i kad ga ne ide ALI sto je mnogo mnogo je.
3. možda ne bi bilo loše da se Kriju objasni da bi mogao malo da pocne i odbranu da igra, pored njega prolaze kao pored telefonske govornice. kakav je to način da u poslednjoj četvrtini na minut pred kraj imaš 1 ili 2 lichne.

ako dinosaurusi sutra hoće da pobede moraju:

1. da nastave ds igraju na Lenarda. kao u prosloj utakmici da ga izoluju 1 na 1 i on decko posle zna šta će i kako će. imam utisak da bi do sutra mogao da daje koseve kad se nadje negde ili u reketu ili blizu reketa oko linije za slobodna bacanja.
2. za Sijakama i Ibaku … njima samo Bog može da pomogne. Smesnijeg igrača od Sijakama skoro nisam video … pa njemu mama mora da stavi kamen za kupus u dzep da ga vetar ne oduva. Na svu sreću on je shvatio koliko i šta zna tako da se ne qurchi mnogo. Ibaka se vidim oteo i poceo je čak i 3-jke da sutira.
3. bekovi (patuljci) su klasicne basketare i to se jasno vidi. obojca su dobri kad treba lopta da se podeli i jednostavno ih hoće sut za 3 poena.
4. D. Grin … od njega ocekujem sutra besprekornu partiju. I on tačno zna šta zna i gde mu shkripi i juče je (za razliku od Krija) odma’ shvatio da mu 3-jke ne idu najbolje i svoju ulogu pomagacha (helpera) je ‘ladno prihvatio.
5. Dinosaurusi JEDNOSTAVNO ne smeju da udju u brzu igru sa Ratnicima. to bi bilo pogubno jer će ih ovi polomiti. napad treba da im bude kao u poslednje 2/4 jucerasnje utakmice.

Sudije ko sudije. Nije mi jasno koliko treba da ih bude na terenu da bi videli korake, nosene lopte, Klej Tompsonovo izbacivanje lopte iz obruca, duple. I jedna i druga ekipa imaju bar 10 gresaka za 3 sekunde po mechu, znaci SUDIJE ništa ne sviraju. OBAVEZNO obratite paznju na sat … vreme curi li curi bilo da se igra u Ouklendu bilo da se igra u Torontu.

p.s. NB4 … pitao si zašto su se Sprsi odrekli Kavajia? Doslo je do teske svadje između njega i Popa i neko je morao da bude žrtvovan.

I za kraj:

Dragi basketashi
Vidimo se sutra
A do sutra
Moj vam unutra
nebojsa4
2019-06-10 11:08 AM
Ovako to izgleda u glavnom gradu, nije basket nego odbojka:

https://sport.blic.rs/ostali-sportovi/odbojka/odbojka-srbija-kanada-otava-svestenik-aleksandar-gujanicic-nav ijaci/j3140vm

Imaju I slike:)
nebojsa4
2019-06-10 11:15 AM
Tubby
2019-06-10 07:54 PM
brate, ko je ova prangija u belom? NISAM imao pojma da se ovakvi odroni shetaju po tvom gradu ... ovo je za crveni karton.
milanche
2019-06-11 12:23 AM
Sve vrlo loše.

Warriors u svom stilu - pogadjaju trista cuda, ali zato prodaju lopte sto debil ne bi prodao. Pogresnih dodavanja na tone, a cuvene scene koje su već patentirali kad lopta pada među 4 Warriorsa a loptu između njih hvata jedan protivnicki igrac da i ne pominjem.

Nikada ih ni jedan tim nije pedantnije i gore kaznjavao za sitna sranja koja redovno prave (i kojih mi je svih ovih godina kufer napunjen do vrha). Draymond promasi polaganje, nema problema - tu je Gasol da zabode trojku u kontranapadu.

Susret sa neugodnim i tvrdim protivnikom je pokazao sve strukturalne probleme u timu - bazirali su se na nekoliko igrača koji fizicki nisu mrge. Najbusniji su na poziciji centara - Bogut je rupa da vece nema, Looney je dobar ali ne zna da sutira iz daljine, Cousins je krkan sa kojim nikad ne znaš šta će biti, onaj Jordan Bell najcesce e znam koji mu je.

Klupa im je prilično bezvredna. Jerebko mislim da je sutirao 0-10 (ili tako nekako) trojke, ovi ostali nešto i urade (Quinn Cook najviše) a preostali - ne znam ni imena.

Toronto - cuveni sindrom 'gledala se vila u cem nije bila' - kroz šta su prolazili i mnogo bolji timovi u svoje vreme (Malone-Stockton protiv Jordana '98-me). Kao sve je tu i sve znaju i mogu, pedantno igraju, pametno, kljucaju poene, samo nikako da im neko da znak dirigentskom palicom da zavrse posao, i onda ih na kraju izebu mangupi.

Ovo finale ne može da se poredi ni sa Detroit - Lakers iz 2004-te, a o starijim generacijama da i ne govorim.

Jedni blentavi, drugi mutavi, ne znaš šta je gore.

nebojsa4
2019-06-11 08:25 AM
Tubby, ona u bijelom je dosla iz Toronte da navija za Srbiju:)
Sudjenje je stvarno katastrofa. Ne znam zašto spominjes nosenje lopte, to se ne svira godinama.
Leonard je bar 10 puta napravio korake u finalu I nisu mu svirali ni jednom. Najgore je kad zakucavanje iz 4te utakmice ostane kao highlights, a zakycavanje dolazi poslije trokoraka/.
nebojsa4
2019-06-11 08:26 AM
Ili kad ne sviraju faul I puste igrača da napravi korake ili duplu I da kos.
Tubby
2019-06-11 08:48 PM
jadna BRE devojka … sad su javili da lezi u lokalnoj bolnici na odeljenju za traumatologiju, kažu dete je u shoku posle susreta sa tobom. uspela je, pre nego što se onesvestila, da kaže da si izuzetno zgodan, da licis na reklamu za reumu i da si joj kao mladi sharplaninac duvao za vrat tri dana od čega je fasovala i upalu pluca. nego znaš šta, definitivno neću vise da se grudvam s' tobom … misi’m ovo nema smisla šta radis. SAMO me brukas.

* milnache, tachno to što kažeš. reptorsi su se nasli u djavoljem kazanu iz koga vise nema nazad. kako su uopste dosli i do ovde nije mi jasno. danas svi osuli (politichki korektnu) paljbu po treneru kao sto je zvao tajm aut kad ih je krenulo i na 3 min pred kraj kad je Lenard fala qurcu namestio ruku. da prepegla situaciju Lenard kaže … „mislim da je zvao TA da bi se malo odmorili” … jaooo! mislim se, sve bi vas ja zajedno sa trenerom poslao kod mog starog drugara Miroslava Chitakovicha Chite na kondicione pripreme i zvanje tajm auta bi vam palo na pamet samo jednom godisnje.
 Comment Remember this topic!

Looking for Tassel Keychain ?
.