Forums : Avijacija

 Comment
Obnova serijske proizvodnje
TROFAZNI-3
(Penzioner)
2014-10-14 12:00 AM
Медведев и Кећианг потписали међудржавни споразум о гасоводу „Снага Сибира”

17:11 13.10.2014.


РУСКИ ПРЕМИЈЕР ИНИЦИРАО ПОВЕЋАЊЕ МЕЂУСОБНЕ ТРГОВИНЕ
У РУБЉАМА И ЈУАНИМА

Рогозин саопштио да ће Русија обновити серијску производњу авиона Ил-114 на сасвим „новој технолошкој платформи” и да је Кина заинтересована да у томе учествује

ПРЕМИЈЕРИ Дмитриј Медведев и његов гости Ли Кећианг потписали су споразум о „источној маршрути” - гасоводом „Снага Сибира” - снабдевања Кине руским гасом.

Споразум ће бити на снази наредних 40 година, а са његовим потписивањем ступио је уговор који су у мају потписали Гзпром и његов кинески партнер CNPC.

Тај уговор предвиђа испоруке Кини 38 милијарди кубних метара гаса годишње. Вредност уговора је 400 милијарди долара, а први кубни метри гаса „Снагом Сибира” треба да потеку крајем 2018. или почетком 2019. године.

Радови на гасоводу, који ће бити дугачак 4000 километара, почели су 1. септембра, а „врпцу” је пресекао руски лидер Владимир Путин.

Медведев је после разговора са Кечиангом изјавио да две земље треба да у међусобној трговини повећају коришћење својих националних валута - рубље и јуана.

„Сада на наше валуте отпада само 7 одсто наше трговине. Уверен сам - нагласио је - да ће споразуми које данас потписујемо на том плану ствари знатно побољшати”.

Кечианг борави у тродневној радној посети Москви.

Како је по завршетку првог дана преговора открио потпредседник Владе РФ Дмитриј Рогозин, Кина је заинтересована да две земље заједно производе модернизовани путнички авион Ил-114.

„Ми ћемо тај авион васкрснути на фактички новој технолошкој платформи. Такав авион је потребан и Кини. Пекинг показује интерес за тај пројекат. Ускоро ћемо - прецизирао је Рогозин - кинеским партнерима упутити неопходну документацију”.

Ил-114 је двомоторни турбоелисни авион који је први пут полетео 1990. године.

Како тренутно ствари стоје, серијска производња тог авиона биће организована у Самари

----------------------

Рогозин: Срамота је да велика ваздухопловна сила зависи од увоза авионске технике
18:44 11. септембар 2014.
Више о руској војсци

Вицепремијер Русије Дмитриј Рогозин изјавио је да је неопходно обновити производњу турбоелисног авиона Ил-114, јер је срамота да „велика ваздухопловна сила” зависи од увоза авионске технике, јавља портал vz.ru.

Он је на својој страници на Фејсбуку објаснио раније донету одлуку да се обнови производња Ил-114. „Објашњавам: обнављамо зато што је потребно најзад кренути са производњом сопствених авиона. Срамота је што велика ваздухопловна сила сада у корену зависи од увоза туђе авионске технике”, написао је Рогозин.

Рад на конструисању двомоторног турбоелисног авиона Ил-114 почео је још у првој половини 1980-их, са циљем да нови авион на локалним линијама замени авионе Јак-40 и Ту-134.

ИЛЬЮШИН-114
http://a.disquscdn.com/uploads/mediaembed/images/1292/771/original.jpg
https://www.googl e.ca/search?q=iljusin-114&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a&channel=fflb&gfe_rd=cr& ei=Q588VMSkOMeC8QfLiIGABQ
CCCC
2014-10-14 11:08 PM
Prava noćna mora američke mornarice su rakete P-1000 Vulkan kojima su opremljene raketne krstarice Moskva i Varjag. Ispaljuju se u plotunu s tim da se jedna penje na 5-7000 m. i navodi ostale koje lete iznad same površine mora te ih je teško i uočiti radarom a kamo li presresti. Ukoliko je vodeća raketa oborena, sledeća se penje i navodi ostale. Rakete su dugačke skoro 12 m. i nose do tone eksplozivnog (ili nuklearnog) punjenja brzinom od 2.5 maha na udaljenost i do 700 km. Pravljene su za udare po najvećim plovilima kao što su nosači aviona a mornarica SAD još uvek nema sisteme koji bi mogli efikasno da zaustave takve udarne talase.
Bezier
(inzenjer)
2015-02-15 01:34 PM
Pravljene su za udare po najvećim plovilima kao što su nosači aviona a mornarica SAD još uvek nema sisteme koji bi mogli efikasno da zaustave takve udarne talase.
-----------
Zato imaju sisteme za izivljavanje nad nemocnima i slabijima po koju
stotinu ili hiljadu puta . Ništa novo ni nevidjeno.
A pravoslavna braca prave spravice da se nadje , zlu netrebalo .
Jer nikad se nezna . Da nemas cime da zastitis to što imaš , eto
hijena da pokupe plen. Ali kada medo ili lav sednu da jedu , onda
hijena tu nema šta da trazi , osim neke druge crkotine na nekom drugom
mestu .
 Comment Remember this topic!

Looking for Unicorn Gifts?
.