Forums : Banja Luka

 Comment
Banja Luka zima 2021
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
2021-12-12 08:42 AM
Gdje je moja kuca?

Pita me hrvatski carinik na povratku
-Kuda ides Pjer?
-Kuci
-A gdje je tvoja kuca?
Osmjehnuh se jer je drzao kanadski pasos u ruci, i rekoh „U Kanadi”.
Vozeci dalje, razmišljam da je u njegovom pitnja bilo vise od 5 rijeci: A gdje je stvarno moja kuca?

Moj krevet, moja stolica iz koje ovo kucam, moja basta, auto... cine Da je kuca u Kanadi „moja kuca”.

Sa druge strane kad hodam od zelenog mosta do Male stanice, stranom kroz grad, osjecaj da sam „kod kuce” je jači nego kad setam kroz naselje u Kanadi.
Kad se penjem stepenicam do stana roditelja, sad mog, čiji broj, ritam i razmak su usadjeni u pamcenje toliko da ni sad ne palim svjetlo u hausteru i mogu da otkljucam vrata u mrklom mraku kažu isto: Ovo je tvoja kuca.

Kad sam tamo poželim da sam ovamo, i obrnuto. Mislim da nesvjesno dadoh odgovor na pitanje time na šta mislim sa ovim „tamo”. Živeci 25 godina u Kanadi je polako promijenilo znacenje tog „tamo”. Danas je BL tamo, a Kanada ovdje.

https://youtu.be/QrrFiRQYNk0

Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
2021-12-12 11:19 AM
Razgovor sa gradonacelnikom

Setam jedno vece pored opstine. Klasicna muzika svira i projektuje se nešto na zgradu opstine. Izgleda da je bio koncert, već je kraj.
Ugledah gradonacelnika, razgovara sa dvije djevojke.
- Oprostite, privatni razgovor, ili razgovor sa gradjanima?
- Djevojke mi urgiraju da se put u njihovo nasele asvaltira
-Ako se već molbe primaju, može li se pojacati grijanje u Kozarskoj ulici? Punica mora dogrijavati i kad toplana grije.
-Koja ulica?
Sjetih se da je ulica promijenila ime, ali nikako da klikne novo ime.
- Ulica gdje je Glas.
-Znam koja je. Vidjecemo.
Zvucao je uvjerljivo.

Ne bih lijen pa isto vece poslah e-mail na ured gradonacelnika.
„...da se temperatura radijatora malo digne bilo bi dovoljno da jednom gradjaninu vrati vjeru u grad i toplanu. :)”

I?
Narednih 5 dana se nije ništa promijenilo. Nema odgovora na e-mail.
U stanu se temperatura vrti između 20 i 21C. Ako otvoris vrata balkona na nekoliko sekundi, treba sat da predje 20. Tako je ove i prošle godine. Prije je bilo oko 23-24 sto je bilo prihvatljivo.
Znaci toplana ne grije dovoljno.
Jest Dodik rekao da neće biti grijanja za BL zbog izbora, ali ako je to, onda gradonacelnik treba da kaže: Nije u mojoj moći, to SNDS kontrolise.
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
2021-12-12 11:28 AM
Parkiranje na trotoaru

Nisam odmah primjetio, ali vidljivo je da nema vise auta parkiranih na trotoarima. Sestra pomenu da pauk odvozi nepropisno parkirane aute.
Jedan dan ugledah auto parkiran ispred kulture, 4 zmigavca, vozac nije u autu. Pauk stade da ga pokupi, ali vozacica se pojavi.
Nisam dalje gledao, ali obratih paznju: Nigdje auta na trotoaru. Uobicajena mjesta, ispred zanatskog, kafica... gdje si morao veleslalom izvoditi na trotoaru da prođes su bez auta. Za pohvalu.

Šta može i bolje?
U autu su trojica. U Americi i Kanadi nepropisno parkiran auto uklanja jedan covjek. I sam auto je mnogo jeftiniji od „BL pauka”. Isti efekat, za manje novca gradjana.
anonima
(Stranac)
2021-12-12 11:50 AM
Temperatura od 21 stepen Celzija je sasvim OK. Sve preko toga je traćenje energije. Ne moraš u stanu da se šetaš u potkošulji kad je vani minus.

@nonima
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
2021-12-12 07:09 PM
@,
Temperaturu sam citao sa 30 godina starog termometra sa bimetalom. :)
Pokazuje 20-21°C, i u stanu je prohladno.
Punica ima 86 godina, nosi vuneni prsluk i nije zadovoljna grijanjem. Može dogrijati klimom taj stepen ili dva, ali to „trosi struju”.

Vjerovatno godine imaju uticaja. I to što sjedi, hekla ili gleda TV čini stan hladnijim nego kad se kreće.
Ne treba bas mnogo da ne mora zamotavati noge cebetom.
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
2021-12-14 07:41 AM
Danas će skupstina usvojiti budzet za 2022.

Detaljan izvjestaj o novom budzetu u Glasu:
„...prihvaćen prijedlog Vlade da se o Prijedlogu budžeta Republike Srpske za 2022. godinu i Prijedlogu zakona o izvršenju budžeta za 2022. godinu glasa odmah po završetku rasprave po ovim tačkama dnevnog reda, kao i da se spoji rasprava po tačkama od 7. do 15. dnevnog reda koje se tiču seta zakona o platama”
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
2021-12-14 10:54 PM
BL zima

Ispred Boske klizaliste. Taman velicina, ne neko megalomansko. Sretna lica klizaca. Teško da će izroditi nekog novog Djokovica ledenih arena. Ali i sami osmjesi su dovoljan plus za organizatora.
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
2021-12-14 11:03 PM
Danas procitah vise o budzetu. Zora Vidovic je ... навела да је буџет у великој мјери социјални и усмјерен на заштиту становништва, с обзиром на инфлацију присутну у цијелом свијету, али да је истовремено распоређен тако да се повећају плате радника и растерети привреда.

„Српска је овим направила највеће растерећење привреде у једном потезу до сада”, рекла је Видовићева.

Она је додала да очекује од послодаваца да и они изврше повећање плата и задрже своје раднике.

Procitah clanak dva puta i moja malenkost ne nadje informaciju kako je privreda rasterecena. Koja je to stopa umanjena?
anonima
(Stranac)
2021-12-15 02:58 PM
Kad čitam Perina javljanja ne mogu da ne pomislim na naslov „Selo gori a baba se češlja”. Ne znam samo da li to nazor traženje normalnih tema treba da nas uvjeri da je sve normalno u domovini, da nema većih problema od budžetskih stavki ili bi to trebalo da ukaze na činjenicu da je drug Pero puk’o k’o ledenica. Gdje god naletiš na vijest iz BiH piše se o najvećoj krizi od potpisivanja Dejtona, prave se paralele sa devedesetim godinama, spominje se mogućnost eskalacije krize i izbijanja oružanih sukoba … a drug Pero priča o temperaturi u stanu njegove punice. Kakve budžetske stavke trebaju da izbrišu činjenicu da je polovina stanovništva u BiH ispod granice siromaštva? O kojoj temperaturi trebaju govoriti desetine hiljada ljudi koji nisu u stanju nabaviti ogrijev? Koga uopste boli briga za ekonomiju kad ja znam za ljude koji su otišli iz Banjaluke gdje su radili u IT sektoru za Sanski Most i Bihać zbog straha od mogućih sukoba. Da li je moguće da ima bilo ko iz te ...ene BiH da ne strahuje kad razmišlja na šta će izaći sve ove budalastine koje nam serviraju zadnjih mjeseci i sedmica?

@nonima
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
2021-12-15 08:32 PM
„Cuj cit'o, pa ja sam po njoj hodao”

Provedoh 2 sedmice na teritoriji RS. Pricah sa 20-tak ljudi. I ni jedna osoba ne pomenu tu krizu niti mogućnost rata o kojoj @ prica.

Ako je neko puk'o, prije će biti da je @ puk'o nego Pjer. ;)

Budzet definise kako će se novac trositi, a to definise hoće li tih sto nemaju za grijanje biti manje ili vise.
Citajuci opis budzeta, ja sam pesimistican. I to me vise brine od povrata nadleznosti. Koje su za sada samo politicka igra.

Ja mislim da je dobro vrijeme za investicije u RS. Cijene polovnih stanova još nisu eksplodirale kao u ostatku planete. Kapital bjezi iz papira u nekretnine.
anonima
(Stranac)
2021-12-16 09:11 AM
E moj Pjer, i ti se razumijes u investicije k’o Mara u kriv !@#$. Ja sam mislio da si ti malo dublji a ti u stvari plitak k’o Vrbas kod Zelenog mosta. Ko bi po tebi ulagao u RS u situaciji kakva je danas? Kome trebaju nekretnine u zemlji koja je četvrt vijeka ni na nebu ni na zemlji. Pravi investitor prevrne euro ili dolar deset puta između prstiju prije nego sto ga negdje ispusti. U RS mogu ulagati samo kockari ili kriminalci koji bi tu da peru prljavo stečen novac. Koja su to zadnja ulaganja u RS, de me prosvijetli tako ti svega? Da li su to oni silni miliona uzeti na Londonskoj burzi po zelenaškim kamatama? I do danas nemamo pojma ko su ulagači? Da je to imalo čista rabota, valjda bi se znalo kome je RS dužna stotine miliona eura. Nego, ako budeš kad namjeravao ulagati u nekretnine, javi se drugaru. Tražimo već duže vrijeme nekoga ko bi kupio kuću od 260 kvadrata i 1000 kvadrata terena u prvoj gradskoj zoni. Ako ti je to previše, ima i upola manja u Mejdanu. A kako je krenulo, biće tu i jedna od 200 kvadrata i 1200 kvadrata terena kod Zelenog mosta. Prodao bih i 5 hektara zemlje i šume u Bukvaleku, ali se tu treba boriti sa Ostojinim u unucima koji su je uzeli jer neće vise da „daju Turčinu trećinu”. Eto, ako ti je do ulaganja, samo reci, prilika je koja se ne propusta.

@nonima

PS: Meni je ono paljenje autobusa prilikom postavljanja kamena temeljca upropastilo posao i povratak u rodni kraj, uništilo firmu od 20 IT inženjera koji su trebali raditi isključivo za francuske klijente i zaradjivati 1500 eura mjesečno u Banjaluci prije dvadeset godina … a šta misliš koliko ovo zadnje „paljenje rajhstaga” može investicija da uništi.
anonima
(Stranac)
2021-12-16 10:46 AM
Evo ga, samo sto sam ti odgovorio čitam i odgovor Igora Crnadka :

„ Posljednjim avanturističkim potezima SNSD-ova koalicija dodatno je otežala mogućnost da neko iz inostranstva investira u Republiku Srpsku, jer se u svjetskim medijima svakodnevno prenose negativne vijesti o narušenoj bezbjednosnoj slici i političkim tenzijama u BiH, s posebno naglašenom odgovornošću rukovodstva Republike Srpske, rekao je potpredsjednik PDP-a i narodni poslanik Igor Crnadak.”

Ako budeš čitao i ubuduće samo Glas i Nezavisne rahmetli Novine, još ćeš ti meni uzeti nekretnine preko cijene.

@nonima
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
2021-12-16 06:36 PM
Ja sam svoje stambeno pitanje u BL rijesio.

Slazem se da neko iz instranstva neće kupovati nekretnine u BL.
Ali neko ko je ima kucu u Torontu cija je cijena od 1990-tih 300K do danas otisla do 1.5M CAD, bi mogao rizikovati:
Kupiti u BL stan ili kucu i grickati razliku. Ili Kupiti 5 kuca, pa izdavati.

Ma znam... teorija, jer kuca u Torontu treba djeci, zdravstvo je bolje... Ali fakt je da su polovni stanovi povoljni. Novi ne bas.

Posalji OLX od kuca ako si listao. Ili detalje ako nisi (cijena adresa). Na [email protected] Ne dijelim dalje. Samo za mene.
Ako je tako kriticno, cijena bi trebalo da bude usaglasena. ;)

Kako kažu uz pravu cijenu, svaka roba ima kupca.
anonima
(Stranac)
2021-12-17 04:58 AM
Izdavanje kuće u BL je ekstremni sport koji sponzorise RedBull. Ako ti kojom greškom redovno plaćaju kiriju, ostave ti koju hiljadu maraka duga za telefon, struju, vodu, komunalno. Sve to ostaje na ime vlasnika kuće. Moj punac je u dva navrata imao vise od tri hiljade KM dugova za kuću u Mejdanu. Ja sam za jednosoban stan u Mejdanu imao dvije hiljade duga za telefon jer je stanar pred odlazak sređivao neke poslove u Srbiji. Taj stan smo prodali odmah nakon toga naguza. Cijene se ne mogu diskutovati kod mene, princip uzmi ili ostavi. Kuća kod MUPa je pola miliona KM a ona u Mejdanu je 150 hiljada. Imali smo nekih ponuda od preduzimaca koji bi da kuću plaćaju u stanovima sto mi se čini smiješnim za nekoga ko želi da se riješi nekretnina, mada je lakše prodati četiri dvosobna stana nego jednu kuću od 250 ili vise kvadrata.

Čuvaj tu kuću u Torontu, bolje golub u ruci nego jato vrabaca na grani.

@nonima
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
2021-12-17 07:45 PM
Da, iznajmljivanje može biti nocna mora.
Kad je vlasnik u Parizu, i ime mu pocinje sa A, razmišljanje je:„on je ”njihov„, bogat, ja nemam ništa, zavrnucu ga”.

Ja sam jednom imao dugorocni dogovor na 250KM, za trosoban stan, cisto da ne moram placati dazbine.
Ali i za to sam se morao pred kraj natezati.
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
2021-12-17 07:47 PM
P.S. bez zezanja sam pitao za adrese kuca. 500K mi je puno, ali 150K je u dometu. Imam nekih KM pa bi ih prebacio u nekretninu.
anonima
(Stranac)
2021-12-18 06:13 AM
Da je ozbiljno, je ne bih morao pisati Pjeru Križaniću nego … Ali evo, kuća je kod novog hrama Vasilija Ostroskog uz novi istočni tranzit.

A pravo da ti kažem, ako imaš kemova viska, kupi lijepo polugice zlata. Ne gube vrijednost, lako se zaštekaju, nema troškova održavanja, ne možeš polagano da ih trošiš na gluposti, …
Moj punac je izdavao kuću poznatim osobama, uzimao im je 250 KM mjesečno za kuću sa potkrovljem i garažom i problem je nastao kad je osoba koja je iznajmljivala imala financijske poteškoće koje nije htjela priznati. Znaš kako je kad trebaš birati da li ćeš djeci kupiti hranu ili platiti struju koja se ne vodi na tvoje ime. Da bi čovjek živio od kirije mora imati jak želudac i debelu kožu, a to nije Bog svakom dao. Zato ti kažem iskreno, mani se nekretnina ako ih ne kupuješ da bi u njima stanovao.

@nonima
Panciceva_omorika
(Ubica Zmajeva)
2022-01-05 07:18 PM
Поздрав за Пјера Крсташића,
Што се тиче твог питања гдје је „тамо” а гдје је „овамо” односно „гдје је кућа”, односно „одакле си?” … па ту има више тачних одговора.
Први је – „тааааааамоооооо далеко, далеко од мора …” :-))))
Други је – да си оданде „одакле је и твоја жена” … па ти сада питај жену и све си проблеме ријешио.

Гријање: А шта да ти кажем, то ти је нека пројектована, по стандардима темп, једино у купатилима се пројектује да буде мало више. Пар колега се искључило са градског гријања и користе инвертер климе, кажу дају више топлотне енергије него што троше струје. Ваљда је перпетумобиле (ове или оне врсте) могућ. Нисам сигуран али и када би се судом гањао ако ти је темп виша од 18 не можеш ништа направити … поуздано знам да је тако било у вама вољеној бившој држави. Не „мутант клон бих”, она ће тек бит бивша, него мислим на Југу.

Што се инвестиција тиче … даће Бог и Додик наравно :-)) да цијене струје и гаса остану на ниском нивоу видјећеш онда инвестиција (Италија, Њемачка, Аустрија, Мађарска …) а онда сигурно неће бити рата. Као не знамо ми сами направити аутопут него нам га праве Кинези и да буде њихов на 50 година. Не знамо ми узети паре па бар и по зеленашким каматама па направити ово или оно него као ови нам дају паре, они праве и то ће бити њихово. Па ко прави? Сигурно најјефтинији понуђач из Уганде :-)))) Мајку му ебем како се увијек нађе најјефтинији понуђач из Русије, Кине, Њемачке … ево сада Мађарска донира неких 100 мил еврића … Прави се Бук бијела … наравно Кинези праве :-))) … биће струје … јел мислиш да ће тамо нека сељачина, јел оно би Шабановић, попети се на брану са кашикаром и пријетити да ће срушити пола Српске али не и пола Кинеске бране :-)))) и тако даље … знају они зашто хоће отети земљиште и ово и оно и воде и бла бла ресурсе … полако, само се ових крпеља треба ослободити.

Што се тиче ове будалетине @jatolaha … и рата … раније се говорило „из празне се не пуца” ова његова прича, и прича свих ових будалетина које причају о рату … они у ствари доказују тезу „да се из празне може пуцати” … чак је и њихов Пабло Ескобар рекао да од рата нема ништа … и шта он/они раде … „пуц-пуц – ожежи - ожежи” … „плаше вука овчијим кожицама” … „Uuuu here come the Indians”

Што се тиче кућа … драго ми еј да се продају
anonima
(Stranac)
2022-01-06 12:10 PM
Što se tiče perpetumobila, kaže se perpetuum mobile.
Što se tiče pucanja iz praznih pušaka, eno ga jutros pucali iz punih na džamiju u Janji. Obično to kod nas tako kreće. Dakle, da ponovim - kreće najkasnije krajem maja.
Što se tiče prodaje kuća, nek’ ti je drago što se prodaju samo bi meni bilo draže da si kupac sa parama.

Usput, sretan vam Badnji dan i meni godišnjica braka.

@nonima
anonima
(Stranac)
2022-01-06 05:16 PM
Kolone ravnogoraca u Višegradu, kolona u Doboju … sprem’te se sprem’te, maj samo sto nije.

@nonima
Panciceva_omorika
(Ubica Zmajeva)
2022-01-06 06:12 PM
Што се тиче … то је била ћирилица. Да знаш правила за ћирилицу и латиницу … знао би … али…
Што се тиче пуцања … несташна дјеца гађала голубове – ђамијске ;-)))
Ја пророка и гована … а шта са изборима :-))) … енглеска и америчка говна толико пара уложила да на изборима скину Лемија и онда дође нека будалетина (нпр. ти или нек твој – ваљда је то гентски) и окречи то све. То је могуће након избора али тада је већ касно … долази зииииима дуга и хладна …..

Војска не може бити ангажована без пристанка Србина
Ако формирају своју неку војску у федерацији ЕУфор не да да пређу из једног у други ентитет
Наоружају се тамо неки као случајно „за не дај Боже” па то је паравојска … ајмо ЕУфор сређуј ИСИС, Алкаиду и сл.
А ако се посеру на устав … чекај то срање се може искористити као гнојиво … па ако причаш о сијању крајем маја … касно је то … када ће приспјети парадаиз, паприка, лук …

Нисам зантересован за такве куће таман да су златне … Хвала за Бадњи дан.
Раније сам ти рекао да сам палио свијеће за твоје претке, који су некада били хришћани – православци – Срби … сутра ћу поново запалити. Не за твог диду или можда његовог бабу али за твог пра-пра-пра ЂЕДА и баку хођу!

ХРИСТОС СЕ РОДИ!!!!!
Panciceva_omorika
(Ubica Zmajeva)
2022-01-06 06:23 PM
Малоприје ја пред црквом ... неких клинаца до 18 година са кокардама колико ти срце хоће ... не знам да ли од куваног вина или од тих кокарди али све ми топло око срца ... ако си мислио на те и такве - нема ту војске. Мени само драго да нису грађанска варијанта ... не пролази вам та

Ево се по Бања Луци пуца не престаје ... али није то ради рата ... неће бити рата док вам америчко-енглеска говна то не кажу али сте ви мало тржиште за њих

Сједи ту гдје јеси ... једи говна к`о човјек и ћути ... дјеца изашла у град, он поглеао Стивена Сегала (сада већ Руса) и набријао се ... мора да жену боли глава :-))))
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
2022-01-06 08:49 PM
Први је – „тааааааамоооооо далеко, далеко од мора …” :-))))
Други је – да си оданде „одакле је и твоја жена”

I ja i žena smo iz BL, dakle prvi i drugi su isti odgovor. :)
Ne negiram, mjesto gdje si prohodao, zavrsio osnovnu, ako je moguće i srednju, će uvijek biti mjesto „odakle si”. Nego ovo drugo mjesto se gura, hoće i ono isti status. :)

@,
Rat će biti sigurno u aprilu ili maju. Tradicija. Samo ne ove godine. A mislim ni iduce. ;)

„Kolone ravnogoraca u Višegradu, kolona u Doboju … sprem’te se sprem’te, maj samo sto nije.” Kokarde ispred crkve u BL.

Protiv sam simbolike koja izaziva negativne emocije kod bilo koga. Nego koja je opasnost od tih kolona? Napasce Tesanj i započeti rat. Mislim da ni onima iz Tesnja nije do „oslobadjanja” Doboja.
Radoznao sam ko i zašto podgrijava ove price o ratu.

Kao ako X pravnika iz VTS-a BiH odvoje i osnuju VTS RS, sa istim opisom posla biće rat?
Ili ako RS trazi da se prepolovi vojska BiH (čini se da se u to pretvorio zahtjev za posebnu vojsku), biće rat?

Ne mislim. Jer ovo drugo je dobro za sve u BiH.

anonima
(Stranac)
2022-01-07 05:08 AM
Mislim da je na ćirilici i na latinici pravilo da se piše kako se izgovara. Zato bi trebalo biti perpetuum mobile i paradajz a ne перпетумобил и парадаиз.
To bi ti bila razlika između priučenog i obrazovanog čovjeka.

Pjer, neće te kolone napasti Tesanj ali će pasti mrtva glava kad „naoružano dijete” umjesto u zrak puca u nekoga pa će od jednog incidenta da nastanu dva, tri, deset i … znamo kako je to išlo i kako se završilo. Ako nema dovoljno sličnosti sa devedesetim, valjda su godine u pitanju pa se zaboravlja.

Nego, bas bi nam bilo super da smanjimo broj vojnika na taman koliko ih treba da naprave počasni stroj kad nam dolazi Erdogan ili onaj Orban. Nema ništa bolje za BiH, za Bošnjake posebno, da se demilitarizuju dok u komsiluku Srbija i Hrvatska sa dokazanim mirotvorcima na čelu troše milijarde eura na naoružavanje. Koliko puta treba objašnjavati da su Huso i Haso ipak samo ličnosti iz viceva i da je stvarnost malo drugačija. Ili, hajde ubijedi nekoga da VST RS može raditi nepristrano u entitetu gdje Baja odlučuje o svemu, gdje veću težinu ima tvit vlasnice elitnog restorana na krovu Boske od odluka Ustavnog suda. Ili, hajde mi malo pričaj o svetom Dejtonskom Ustavu gdje entitetska skupština obara zakone i ustanove formirane na nivou države.

Dakle, maj se bliži, nadam se da ćete se sprdati mojim prognozama u junu ali meni bas ne mirisi na ljetni raspust proveden u basti kraj Vrbasa.

@nonima
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
2022-01-07 06:45 PM
„Nema ništa bolje za BiH, za Bošnjake posebno, da se demilitarizuju dok u komsiluku Srbija i Hrvatska sa dokazanim mirotvorcima na čelu troše milijarde eura na naoružavanje.”

Moje pozitivno mišljenje o smanjenju troskova i vojske u BiH je povezano sa istom idejom za Hrvatsku i Srbiju. Narod u tim republikama nema koristi od „jeftinih” aviona, „besplatnih” tenkova iz Rusije i sl. Taj novac iz budzeta bi bio bolji za ono sto vraca dodatnu vrijednost (obrazovanje, fabrike...). Ako oni neće, ja lično bi rizikovao sa smanjenjem u BiH.

„VTS RS raditi isto” ne znači da će raditi nezavisno. ;)
Ni danas na nivou BiH nije nezavisan. Ta aktivnost je u dobrom dijelu da Dodikovi ljudi dodju na funkcije koje potencionalno mogu njega lično procesuirati. Možda i na duže staze, kad se promjeni vlast u RS. Poenta je da tu nema materijale zbog kog bi se ratovalo.
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
2022-01-07 06:54 PM
„ali će pasti mrtva glava kad ”naoružano dijete„ umjesto u zrak puca u nekoga pa će od jednog incidenta da nastanu dva, tri, deset i … znamo kako je to išlo i kako se završilo.”

Naorucanu djecu sa pucanjem u zrak, dzamije ili nosiove „njihovih” simbola podržavam još manje od „setnja simbola” koje iritira nekoga. Makar iritiranje bolo neopravdano.

Panciceva_omorika
(Ubica Zmajeva)
2022-01-07 06:56 PM
Види Пјер,
за почетак пронађи интервју проф. Благојевића (професор уставног права, раније био судија - дао отказ јер није хтио примјенити неки закон наметнут од стране говнета које ови други зову високи представник) ... мислим да је био један интервју на РТРС, један на фејсу код оног балије хаџифејзовића, а има и других ... знаш како је чова то фино описао/објаснио ... чак наводи и упоредне праксе неких устава у државама сложеније историје нпр. Кипар и сл.

Када њега саслушаш биће ти јасно на шта Срби имају право и зашто (да - он је не страначка личност). Онда ће ти постати јасно зашто немају ниједан правни аргумент да то спријече ... и шта онда остаје ... санкције и пријетња ратом.

Бар мени је то толико било предвидљиво да бих се стварно изненадио када не би постојали „планови у плановима” што би рекао Frank Herbert ... док ова стока зна само „зинути и забалити”, пуцати у вис

„Poenta je da tu nema materijale zbog kog bi se ratovalo.” ... има Пјер. То је РЕПУБЛИКА СРПСКА те бих ја твој изјаву мало модификовао

„Poenta je da tu nema materijale zbog kog bi se ratovalo - ЗАКНСКИ.”
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
2022-01-07 07:40 PM
Ja mislim da razumijem vrlo dobro na sto Srbi ili RS imaju pravo i ne treba mi intervju. :)
Ima li RS pravo na svoje sudstvo? Ima. Svoju vojsku? ima?
Za mene je pitanje šta time dobijamo? Ako je rezultat da vlast zastiti sebe protiv procesuiranja za nelegalne stvari, ne bih to podrzao. No nije do mene. Sem dijeljenja mišljenja ovdje.

„Poenta je da tu nema materijale zbog kog bi se ratovalo.” ... има Пјер. То је РЕПУБЛИКА СРПСКА те бих ја твој изјаву мало модификовао.

Prenos VTS nije nešto za sto bi Bosnjaci trebali ići u rat. Steta za njih je da će preostali VTS suditi kadijski, sto za njih nije bas dobro. Srbi u VTS bi mogli doprinjeti balansiranoj ulozi.

Panciceva_omorika
(Ubica Zmajeva)
2022-01-07 08:11 PM
Пјер,
„Ako je rezultat da vlast zastiti sebe protiv procesuiranja za nelegalne stvari, ne bih to podrzao. No nije do mene. Sem dijeljenja mišljenja оvdje.”
ОК … што се тиче дијељења мишљења … с тим у вези могу и ја само да подијелим своје … дубоко вјерујем да заштита себе (тј. неког појединца) није главни мотив … а да ли ће се неко окористити – сигурно хоће. Има ли ишта на овом свијету да није злоупотребљено?
Мислим да је на прошлим изборима био случај (нешто око Стевандићеве партије) да су пред изборе дигли неку оптужницу и тај неко (не сјећам се ко) није могао да се кандидује … док ти нешто докажеш … липши маго до зелене траве … наравно, послије избора је то одбачено и заборављено. Креира се ситуације за ЛЕГАЛНУ БОРБУ.
Већ су Жељки нудили да преузме СНСД и Републику Српску. Она одбила … шта ако сутра креирају ситуацију да мора прихватити :-))))) … Ако ти је Канада нови „дом” онда су ти комшије поглупе .. то је виђено на релацији Радован – Биљана … па су Биљану гањали ножевима по затворима).
Занимљиво ово око понуђеног Жељки – то само говори о њиховој вјери у опозицију (моје мишљење наравно :-)))

Ово је шаховска партија … многе потезе, који наизглед не доносе ништа, треба схватити само као намјештање/размјештање фигура … еби га игро си шаха, да сада не улазимо у те паралеле.
BL
(Dr.)
2022-01-10 03:19 PM
Samo pricate o vasim problemima i teskocama, a već ste se odomaćili kao i ja u stranoj zemlji.
Pomislite samo na tren kako je ovima sto bjeze iz zemlje koja nije u ratu.
Pomislite na one koji imaju zelju da bjeze iz BL, a neznaju kako ili ne mogu.
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
2022-01-11 03:30 PM
„Pomislite samo na tren kako je ovima sto bjeze iz zemlje koja nije u ratu.”

Nije im lako. Ali im je lakse nego nama koji smo bjezali iz zemlje zahvacene ratom. ;)
 Comment Remember this topic!

Looking for PomPom Keychains?
.