Forums : Banja Luka

 Comment
Srusena crkva u Konjevic Polju
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
2021-06-05 11:29 AM
Mislim da je ovim rusenjem konacno staljena tacka na jedan period BiH istorije. Period kad su mudri sutjeli, a glasni vladali.
Tuzna mi je slika srusene crkve, nadao sam se da će se naći kompromisno rjesenje. Ali Bosna je to, inat nam je u krvi.
Zao mi je sto niko iz vlasti nije imao snage da kaže prije Strasbura: Napravljeno bespravno, vlasnik se protivi, da se odmah srusi.
Zao mi je i sto Fata nije imala snage da kaže: U pravu sam, ali dajte mi plac u blizini i napravite kucu i poklonicu ovu svoju.
Ali tako je kako je.
Idemo dalje.
C_A_B_O
2021-06-05 01:29 PM
A KOLIKO je dzamija napravljeno na srusenim crkvama od islamske okupacije,koja JOS traje... u federaciji?
Ma MOOZDA nije Bogoslovija VRACENA a ono komy predvorje sruseno u Smrdajevy?
anonima
(Stranac)
2021-06-06 03:41 AM
Ovo je vaistinu važna vijest kad se i Savo smatra obaveznim da je komentariše. Nije ovo nikakva prekretnica, radi se samo o maloj anomaliji u kontinuitetu bezvlašća.
Vidim često u komentarima Srba da se čude zašto nana Fata nije snašla dobre volje da proda ili zamijeni plac, kako se ne boji Boga i njegove srdžbe sto mu se kuća rusi i slično. Pjer, da li si razmislio o tome da se radi o ženi kojoj je ubijeno dvadesetak članova uže porodice da bi se ta crkva tu mogla praviti. Da li ste se ikad pitali šta to Bog ima sa onima koji su na tudjem posjedu njemu hram pravili. Ne ubij, ne ukradi … ma, kome ja pričam reče Bog i rezignirano nam okrenu ledja da nas nikad vise oci njegove ne vide.

@nobima
vacuum
2021-06-07 08:38 PM
„Zao mi je i sto Fata nije imala snage da kaže: U pravu sam, ali dajte mi plac u blizini i napravite kucu i poklonicu ovu svoju. ”

-----

Рекла је да је попила кафу, меркалијску, као никад од сад.

Жено добила си ста си хтјела, побиједлиа своју битку умјесто да затвориш случај и идеш даље, она се сад хвали, шта ли?!
Има се чим и похвалити...
C_A_B_O
2021-06-09 03:39 PM
U CIJEM stanu/kuci živi TZV naHna faHta u smrhdajeHvu...„ocete da postavim?”
BL
(Dr.)
2021-06-09 04:13 PM
KOST JE BAČENA, ZAGRIZITE SLOBODNO!!

Kad se poubijate ja ću da navratim, da vidim ko je ostao ziv.
Vjerovatno me neki od vas i ne razumiju kao i sto ja ne razumijem vas.
Panciceva_omorika
(Ubica Zmajeva)
2021-07-02 03:22 AM
Fati su davali, mislim oko 1.500.000 € za to parče zemlje (by the way … crkva je samo u jednom dijelu na okupiranoj zemlji – za koju sada kažu Fatina zemlja, možda 2 metra da se prešlo među ali …).

Skontao sam da ovi konvertiti ne znaju napraviti telmelj … ovo gore i nekako … i to je puno kreativnosti … ili šiljak ili na četiri vode :-)))) … ali temelje koriste samo tuđe od Al Akse pa na dalje

Nego, dođe do mene vijest da su Srbi pustili da se sruši crkva da bi je mogli napraviti još stariju. Kažu prave odmah preko puta a ja ću im donirati elektromotor sa tajmerom da može da cvoni dan noć … Sada će Fata da se budi uz pjev ptica i svona crkve pa neka pije kafu sa meHrakom
 Comment Remember this topic!

Looking for Tassel Keychain ?
.