Forums : Banja Luka

 Comment
Milorad Dodik i Ikona
BL
(Dr.)
2020-12-21 03:15 PM
Koja sramota covjece, mene sad blam sto sam iz Banje Luke. Uzaaaas i swedi mi se smjeskaju bljaaaakkk. Pitaju šta je predsjednik BiH poklonio onom Lavrovu ihihihihihihohohoh grrrrrrr#„#¤%%¤¤##”„”
BL
(Dr.)
2020-12-21 03:33 PM
BL
(Dr.)
2020-12-23 05:43 PM
Niko ništa, haj dobro, i mene je sramota njegove sramote.
anonima
(Stranac)
2020-12-24 06:29 AM
Čovjek zaglavio na kovid odjelu a ti o ikoni ... pa mater mu, daj malo dostojanstva. Ko će nas zabavljati ako Baja ne pregura koronu? Ja bih mu plućno krilo dao, ovo manje garavo od duhanskog dima, samo da ga još koju godinu mogu gledati i slušati.

@nonima
BL
(Dr.)
2020-12-24 09:21 AM
ON će biti sad presrecan kad procita da ima donatora.
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
2020-12-24 03:59 PM
Ne znaš ti BL šta je sramota. Evo jedna:

БАЊАЛУКА - Младић С.П. који је снимљен како се самозадовољава у аутомобилу, приведен је и уручен му је прекршајни налог, саопштено је из Полицијске управе Бањалука.

A ikona? Ne znam ništa o njoj. Sem zezalica koje su se raširile internetom. Neke imaju duha:

Srpski član predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izvinio se ruskom ministru spoljnih poslova Sergeju Lavrovu zbog diplomatskog skandala kada mu je poklonio ikonu ukradenu iz Ukrajine. Kako saznaje Njuz, Dodik je, u znak velikog izvinjenja zbog ove neprijatnosti, ministru Lavrovu ponudio na poklon kradeno vozilo golf 5.

Njuz
BL
(Dr.)
2020-12-30 03:26 PM
Lijepe vijesti stizu iz prvih redova medecine.
M. Dodik se oporavio od stresa i veoma visokom tlaka i sad je sasvim 100% dobro, tako da nasi dragi diskutanti sa SC mogu mirno da spavaju.

Neka nam je zdravo i dobro nas predsjednik predsjednistva BiH M. Dodik i da nam pozivi 100 godina i nanovo opet.
Nadamo se da će uskoro biti svi obavjesteni o dobrom zdravlju Dodika.
Panciceva_omorika
(Ubica Zmajeva)
2021-01-02 03:24 PM
More Turci ne gazite mi oranja!!!!!
Jedina krivica Dodika je što ima / što je postavio more budala/konja oko sebe I dao im na značaju … ovo je tipičan primjer: Osvete loših đaka, odnosno onih koji su završili fakultete a nemaju nijednog prijatelja iz studentskih dana.
Svi znamo da Dodik nije hodao po Lugansku i krao ikone. Budaletine iz njegovog okruženja, koje su imale namjeru da se zakite tuđim perjem, nisu imali priliku slušati prof Ćelića koji je često koristio krilaticu „potreban i dovoljan uslov/dokaz” … a budaletine su slikale i pisale više od potrebnog i dovoljnog.
Nikola Kusovac je rekao šta je rekao i nijedan istoričar umjetnosti ga nije demantovao bilo da je „pripadnik druge Srbije” ili da je pripadnik mrzitelja Srba … njega su počeli da pljuju neki novinarčići koji od „škole istorije umjetnosti” imaju 5 minuta škole i veliki odmor.
Pod pretpostavkom da je ikona ukradena modar potez bi bio da smijeni nekoga iz protokla, naravno taj prizna krivicu, poslije ga postavi na neku drugu funkciju i „čiča miča gotova priča”.
Čini mi se da je Dodon, upao u obavještajnih službi (naravno bez budaletina iz njegovog okruženja to ne bi bilo moguće … nadam se da su samo budale i glupani). Naime, posjeta Lavrova je dugo najavljivana i spremana. Dugo je planiran i potez ova dva lipicanera iz predsjedništva (kao da ih je Kalugula postavljao 😊)). Lavrovu je trebalo „opaliti” pljusku, a Dodika je trebalo nalijepiti g0vn1ma. Ne bih se iznenadio sljedećem scenariju: neki „pošteni” obavještajac donosi i predaje ikonu, uz lijepu priču, nekoj neobrazovanoj budali iz Dodikovog okruženja uz nagovor da bi dobro bilo da uslikaju sve i svja i postave na sajt. Budaletina se primi i uradi šta je uradila (obzirom na kapacitet tih budala moguće je da su to i sami napravili). Da bi ispao faca na pitanje Dodonea: Odakle mu? vrli sudent bez drugara sa studija je odgovorio da „ima i on svoje ljude!!”.
Dodon vjerovao i poklonio ikonu (ko sa budalama tikve sadi o glavu mu se razbijaju), Lavrov vjerovao i primio.
Dodon bi trebao primjeniti misao Baraka Obame: Sa neprijateljima ću obračunati tek pošto se obračunam sa prijateljima koji su me doveli u situaciju da moram da se obračunavam sa neprijateljima!„

i na ovo sve imam samo dodati jedan link iz ”Teheranskog„ Oslobođenja https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/lavrov-pisao-dodiku-drago-mi-je-da-terapija-daje-pozitivne-rezultate-616788 gdje se može pronaći, citat: ”Lavrov je izrazio uvjerenje da će Dodik kao neko ‘ko je ODLUČAN, MUDAR I NEPOKOLEBLJIV ubrzo uspjeti da pobijedi infekciju virusa korona’ „ (ko zna čitati između redova dosta mu).

P.S. Naravno ovu/ovakvu poruku uopšte ne prenesu portali i mediji iz Republike Srpske (bar ja nisam čuo i vidio) … ali zato su nas obavijesili da neka kurvetina / pjevačica kupuje Mercedesa od 200.000 €
BL
(Dr.)
2021-01-03 12:05 PM
EKSKLUZIVNO svjedočenje - kako je Duško Vukotić donio ikonu Dodiku iz Luganska

https://www.youtube.com/watch?v=QrWhXOL4Mcw
BL
(Dr.)
2021-01-17 10:28 AM
Ovo je već 4.ta verzija

„Ako postoji bilo kakav papir izviniću se i vratiti ikonu”

BANJALUKA - Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da ikona koju je poklonio ruskom šefu diplomatije Sergeju Lavrovu nije pripadala nekoj instituciji Ukrajine ili njihovoj crkvi, te smatra da se iza svega krije obračun Ukrajinaca sa njim zbog izjave o Krimu.

„Traže da vratimo ikonu, ali ne daju nikakav dokaz na osnovu čega to zahtijevaju. Ako postoji bilo kakav papir, izviniću se i vratiti ikonu”, rekao je Dodik.

Dodik je pojasnio da mu je jedan čovjek, koga ne bi mogao nazvati čak ni poznanikom, a koji je 25 godina živio u Rusiji, rekao da ima porodičnu ikonu i da je voljan da se ona vrati u Rusiju.

Dodik je ponovio da je preko Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH od Interpola dobijena informacija da nema potražnje za tom ikonom i da je od Ukrajine zatraženo da dostavi podatke da li je ona potraživana, kao nestala na dan kada je Lavrov bio u Sarajevu u posjeti i primio ovaj poklon.

„Do danas nismo dobili potvrdu. Nijedan državni organ Ukrajine ne potražuje tu ikonu. Pokrenut je i pravosudni postupak u Sarajevu, pa ćemo čekati njegovo okončanje”, rekao je Dodik za „Politiku”.

Prema njegovim riječima, to nije relikvija koja je pripadala nekoj instituciji Ukrajine ili njihovoj crkvi, koja je bila pod jurisdikcijom Ruske pravoslavne crkve.

On smatra da se iza svega krije obračun Ukrajinaca sa njim, jer je poznat po tome što je za Krim rekao da je prirodno pravo Rusije da njim upravlja, što i sada misli, a da Sarajevo jedva čeka da otvori još jedan pravosudni slučaj kao i ranije, samo da bi imali čime „da mašu nad glavom”, što je politika spremljena za sve Srbe.

Dodik je napomenuo da Sarajevu nije uspjelo ni osporavanje Dana Republike Srpske koji je proslavila 9. januar niti će im uspjeti, jer je taj datum istorijska činjenica, isto kao što je Srpska 28. februara 1992. godine donijela svoj ustav, i to sve prije rata u BiH.

„Srbi proslavljaju 9. januar i nastaviće da to rade, kao što će Bošnjaci nastaviti neuspješno da ga osporavaju, nastojeći da internacionalizuju antipravo Ustavnog suda BiH, koji odluke ne donosi na činjenicama i pravu, već izlazeći iz kompetencija donosi politički motivisane odluke”, rekao je Dodik.

On je napomenuo da se međunarodna zajednica u Sarajevu okuplja 1. marta, iako tamo nema Srba, najčešće ni Hrvata, te naveo da će Srbi osporavati taj 1. mart, što sve govori o BiH kao nedovršenoj zemlji, pa bi bilo normalno da se „podvuče crta” i kaže da je sve ovo neuspješno.

Prema njegovim riječima, 9. januar je izmišljen kao problem samo da bi se bavili Srpskom, jer su znali da Srbi od toga neće odustati.

„Bilo bi to kao kada bi Amerikanci odustali od 4. jula. Evo, neka Amerikanci pomjere praznik za 5. juli, pa ćemo i mi pomjeriti na 10. januar”, rekao je Dodik.

On je dodao da zna da je posljednjih 25 godina bilo daleko teže nego danas, iako će dio administracija SAD htjeti da uspije u nečemu.

„I naglo će nešto krenuti, možda su i preuzeli neke obaveze. Ali i mi smo umorni od njihovih eksperimenata. Ne bježim od razgovora, biće to prilika da čuju i naše stavove, to jeste da čuju da BiH nema šansu i da bi bilo bolje da se Bošnjaci odreknu koncepta o zemlji kojom će da dominiraju”, rekao je Dodik.

Na pitanje da li očekuje pritiske američke administracije, Dodik je odgovorio da se osokoljeni pobjedom DŽozefa Bajdena za američkog predsjednika rehabilituju krugovi koji su četiri godine patili, te dodao da je za sve ono što najavljuju potrebna saglasnost Srpske, od ustavnih promjena do dodatne centralizacije.

„Oni očekuju da se ide na ustavne promjene koje će legalizovati dosadašnji kriminal visokih predstavnika i time dati nadležnosti za BiH koje su nam silom oteli. Žele da se odreknemo naših pozivija u načinima odlučivanja u BiH, kako bismo se pretvorili u zajednicu u kojoj bi se odlučivao većinom glasova”, rekao je Dodik.

On je ponovio da prije bilo kakve rasprave o reformi Ustava mora da se uvaži mogućnost naroda na samoopredjeljenje i pravo na referendum svakog konstritutivnog naroda, te da će se razgovarati, ako ima spremnosti.

Dodik je istakao da se i sada, kao i prije, traže načini da se satanizuju Srbi, ali da su pozicije Srpske utvrđene, te ističe da vojska ne može u Ustav kao nadležnost BiH, kao ni pravosuđe i obavještajna sluižba, jer se sve pokazalo kao dekadentno.

O problemu migranata u BiH, Dodik je rekao da definitivno može da potvrdi stav da Republika Srpska nema namjeru da mijenja politiku i da u njoj neće biti kampova, što je rekao i evorpskim predstavnicima.

Ponovio je da Srpska nema veze sa izazivanjem migrantske krize, kao i da to nisu ljudi koje je istjerao rat ili neka nepogoda, već su svjesno krenuli ka EU, a mnogo ih je koji nisu identifikovani i možda su opasni.

Dodik je rekao da je brigu o njima preuzela Međunarodna organizacija za migrante, za šta je dobila više od 72 miliona evra od EU, a ne institucije BiH.

Kada je riječ o novom visokom predstanviku, Dodik je ponovio stav da nije dobrodošao, da u BiH više nema nasilja, te da nema ništa protiv Krisitjana Šmita iz NJemačke, koji se pominje kao mogući nasljednik Valentina Incka, ali da ima protiv visokog predstavnik.

Info. sa Srna 17.01.2021 10:15

BL
(Dr.)
2021-01-17 04:08 PM
„Ko je čovjek koji mu je poklonio ikonu?”: Govedarica smatra da Milorad Dodik pokušava prevariti narod

Izjava člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika, kako mu je jedan čovjek koga ne može nazvati ni poznanikom, a koji je živio 25 godina negdje u Rusiji, poklonio spornu ikonu o kojoj se govori u javnosti već mjesec dana, te kako je lično njemu zavještao da se ikona vrati u Rusiju, predstavlja jedan potpuno nov momenat kod Dodika, rekao je Vukota Govedarica, član Predsjedništva SDS.

– Pokušavam da zamislim kako je i gdje jedan skoro pa nepoznat čovjek, prema Dodikovim tvrdnjama, njemu prišao i darovao ga ikonom koja je stara 300 godina zahtijevajući od njega da je vrati u Rusiju. Dodik bi trebao javnosti da kaže zašto ikonu koju je dobio od nekoga koga ne poznaje, nije diplomatskim kanalom vratio u Rusiju – naveo je Govedarica i dodao da Dodik nije imao potrebu o tome upoznati cjelokupnu javnost.

Govedarica je upitao zašto se Dodik odlučio da ikonu uruči ministru spoljnih poslova Sergeju Lavrovu kao svoj lični dar Lavrovu, jer je sporna ikona u javnosti upravo tako i predstavljena.

– Logika je vrlo jednostavna. Ili je Dodik imao namjeru da prevari tog nekog famoznog neznanca kako bi u stvari tuđom porodičnom ikonom fascinirao gospodina Lavrova ili sada nekom animiranom pričom pokušava da prevari sve nas koji se stidimo svega toga što je Dodik javnosti Republike Srpske priuštio – kaže Govedarica.

Kako god uzmemo u obzir, dodaje Govedarica, Dodik je nekoga htio debelo da prevari.

– Ili je htio da prevari neznanca koji je zavještao da se njegova porodična ikona vrati u riznice ruske kulture ili gospodina Lavrova kome je pred cjelokupnom javnosti rekao kako ga daruje relikvijom koja je stara 300 godina, a gdje je lako zaključiti da je ikona neprocjenjive vrijednosti – pojašnjava Govedarica.

On kaže da je Dodik izgubio jedan prefinjen osjećaj koji je nekada posjedovao da kreativno manipuliše i laže svoj narod.

– Ostaje samo jedna nepoznanica. Ko je zaista taj čovjek koji je Dodiku poklonio ikonu? Ako se Dodik usudio da kaže kako mu je ikonu poklonio neko koga ne može čak nazvati ni poznanikom, onda nema sumnje da će nas ta evidentna laž dovesti do nekoga koga javnost i te kako dobro poznaje – ističe Govedarica.

Koga to Dodik pokušava da sakrije a ko mu je evidentno poklonio ikonu, dodaje Govedarica, saznaćemo jednog dana.

– Do tada bih Dodiku preporučio da pročita priču ‘U cara Trojana kozje uši’. Možda bi bila veoma poučna – naveo je Govedarica.
Panciceva_omorika
(Ubica Zmajeva)
2021-01-20 02:37 AM
E jesi našao Govedaricu da citiraš.

profesora fizičkog vaspitanja ... ranije su ti i takvi bili poznati jedino po tome što su u obrazovnim institucijama bili fizički najpremniji i vjerovatno kao posljedica toga su bile priče (možda i istinite) da „imaju privatne časove” sa nekom nastavnicom/profesoricom.

Tragedija našeg društva je što su ti i takvi sada predsjednici stranaka i ko oni nešto „vedre i oblače” ... obzirom na njegovu fizičku konstituciju on nije ni za profesora fizičkog a kamo li ...

ovo je ono što mogu da kažem a kada bi rekao/napisao i ono što ne mogu onda bi tek vidio koji je to glupan, kreten, i nafurana budala

što se tiče tog Goveda ... kaput
 Comment Remember this topic!

Looking for Tassel Earrings?
.