Forums : Tenis

 Comment
Dali je Nadal dopingovan?
CAHJAP
2022-07-06 01:05 AM
Uzimajuči u obzir neverovatnu fizičku formu Nadala i to neposredno nakon povreda o kojima se spominjalo pitanje mogućnosti nastavka njegove teniske karijere a uz to i njegova mišićava pojava koja znatno odskače u poredjenju od pre nekoliko godina, vrlo je moguće da je dopingovan ilegalnim supstancama koje za razliku od drugih igrača mu je propušteno pre svega iz političkih svrha.
2014, Ruska hakerska grupa „fensi medvedi” je hakovala svetsku anti- doping agenciju (WADA) i u arhivima među 26 atletičara kojima su pronadjene doping supstance u krvi bio je i Nadal. Neposredno pre toga, bivša Francuska političarka Roselin Bašelot je doška do dokumenata kojima je optužila Nadala za dopingivanje i da to nije procurilo u javnost jer bi mu ugrozilo dalju tenisku karijeru. Kao rezultat tog dopingovanja Nadal je bio odsutan sa turnira od Juna 2012 do Februara 2013.
Poznat je opšti stav zapada prema Srbima i prema Rusima i to se nažalost prenelo i na sport. Samim tim, jednom Novaku Đokoviću, Srbinu, po njima ne sme nikada biti dozvoljeno da bude zabeležen u teniskoj istoriji kao najbolji igrač svih vremena sa najviše gren slemova i drugim teško dostižnim rekordima. Od svih tenisera jedino Nadal može to da ugrozi i to metodama koje smo videli naročito ove godine, dakle zabrana Novaku da igra na AO na kojom je Nadal trijumfovao neverovatnom fizičkom sposobnošču samo nedeljama posle povrede kada se kretao uz pomoć štaka, do takođe neverovatne fizičke kondicije kojom je trijumfovao na RG a sada i na Wimbledon je nastavio istim tempom.
Da je kojim slučajem Novak prošao slični scenario, svetska ati- dopimg agencija bi mu sedela na glavu a sve svetske medije bi ovu „sumnju” njegove fizičke forme i neverovatno brzog isceljenja dovodila u pitanju.
Prvi se uvek spominju kroz istoriju i sve buduće dane dok drugi, bez obzira na neverovatna dostignuća su prepušteni zaboravu. Po njima, Srbima i Rusima nigde nije mesto na vrhu, jer po njima, mi smo niža i nesposobnija rasa. I naš košarkaš Jokič koji je razbio NBA rekorde, 2 puta za redom igrač godine, i dalje mnogi u zapadnom svetu zanemaruju njegovo dostignuće a na spiskovima najboljih igrača NBA, često se i ne spominje ili se nalazi daleko pri dnu spiska iako ima većih dostignuća od mnogih spomenutih daleko iznad njega. Politika dakle, je postala veliki deo sporta.
DSQ1964
2022-07-06 01:33 AM
Pa to nije ništa novo i to sve već znaju i ptičice na grani a kamo li ne mi ovde koji to pričamo već godinama. Nadal je maksimalno nabildovan kao nikada do sada što nije bio, sa povredama koje on pominje ni to ne bi bilo moguće a kamo li treniranje tenisa i igranje na apsolutnom svetskom vrhu.
Međutim Nadal je bio dopingovan i kada ga je Nole pobedjivao i to mu tada baš i nije mnogo pomoglo. On sa dopingom ima prednost nad svima, čak i Federerom ali ne i nad Noletom.
Pitanje je ipak šta je i kako je ove godine. Nole očigledno nije na svom vrhuncu, koliko su godine u pitanju a koliko spremnost nije mnogo ni bitno, osim toga pitanje je i koliko su „moćnici” spremno da puste Nadala daleko da ide? Očigledno sve do kraja, ide se na kalendarski slem jer su se prošle godine sasrali da će Nole da ga uzme. Ako mu to uspe to će biti novi parametar odredjivanja GOAT-a čak i da na kraju Nole pobedi u trci osvojenih GS-ova.
Možda je Rafa „popio” do sada najjači doping i rečeno mu je da su mu skroz odrešene ruke ove godine samo da postigne zadati cilj. Ako uspe u tome posle će biti velike pauze opet ako ne i sam završetak karijere, naravno sa mogućnošću iznenadnog „comeback”-a ako je vrag odneo šalu i Nole kojim slučajem opet izbije kao vodeći u priči o GOAT-u.
frangipani
(>Catch the rainboW<)
2022-07-06 02:02 AM
Nepravda boli...
CAHJAP
2022-07-06 08:22 AM
DSQ1964, znam da se o tome godinama govori kod nas, međutim koliko je politika preko sredstava informisanja pre sveda mejnstrim medije umešana u ovo govori činjenica da ovo pitanje Nadalovog dopingovanja se nikada ne spominje, iako mnogi njegovi poduhvati idu protiv svake ljudske normale. Samo nekoliko nedelja pre AO je bio na štakama i ni blizu fizičke ( mišićave pojave) kao kad se pojavio na AO, RG i sada na Vinbldonu. Što više, medije mu kače herojski status kako se bori kao niko i to mimo p oivrede, kako je najbolji, sve naj na j naj. Paralelno tome o Novaku retko spominju njegove istinske vrline od kojih mnoge i mimo tenisa. Pored decenijske satanizacije Srbstva, često kolumnisti ga predstavljaju kao arogantnim, lažljivim, manipulatorom i drugim degradirajućim rečima kojim bi omi želeli da jeste a zapravo nije. To se prelilo i na publiku, to konstantno „buuuu” i pored svih njegovih neverovatnih dostignuća.
Nole jeste malo zabušio ove godine, mislim da je tome zaslužan ogromni pritisak prošle godine kada je bio toliko blizu zlatnom slemu, međutim, mislim da nije u potpunosti iza sebe ostavio dešavanja na AO na početku godine a i to što je Nadal odneo pobedu. Zna Noke vrlo dobro šta Nadal koristi i da zahvaljujući tome je sad 2 slema ispred njega a nije lako kada to čivel ne sme i nemože javno da iznese jer zna da bi to samo uvećalo degradirajuće kritike na njegov račun.
DSQ1964
2022-07-06 09:43 AM
Pa ja to i kažem, kome objašnjavas, nama? Pa mi svi to ovde sve znamo odavno. Mejnstrim mediji kroje agendu koja odgovara zapdnom narativu, ista je stvar bila kada su satanizovali nas Srbe, ista je stvar kad vriste sada kao popareni zbog Rusa, isto je čak i kad treba da uklone svog vlastitog predsednika koji im ne odgovara. Oproban recept koji se upotrebljava, opet, i opet, i opet...ništa novog tu nema. Pazi, čak i kod njihovog „probudjenog” stanovnista koje shvata da su ratovi u Afganistanu, Iraku, Libiji, Siriji bili osvajacki i imperijalisticki, znaci čak i ti „probudjeni” nikada tu ne spominju bombardovanje Srbije jer se to i dalje smatra kao opravdano jer smo mi cinili genocid prvo u Bosni a posle i na Kosovu. Toliko je jaka njigova propaganda, a i toliko je njihovo „probudjeno” stanovnistvo stvarno probudjeno.
Ista je stvar i kada narativ ide u suprotnom pravcu, odnosno kada se nešto zataskava. Ta se vest masovno ignorise od svih mejnstrim medija. Ako nije bilo na CNN-u znaci d se nije ni desilo. Pa tako i o sumnjama da se Nadal dopinguje kao i da je sve u stvari laz sto on prica.

A što se Noleta tiče on im je poseban trn u oku. Prvo zato što je Srbin. Da li bi ti ikada navijao za nekog Turcina ili recimo shiptara? Naravno da ne bi jer ti je u genetskom kodu zapisano da ti to nisu i nikada ne mogu biti prijatelji. Tako je i jednom zapadnjaku u genetskom kodu zapisano da su mu Srbi neprijatelji jer smo toliko puta do sada ratovali protiv njih. Ne direktno protiv Frnacuza i Engleza ali protiv svih ostalih koji su njihovi prijatelji a neprijatelj mog prijatelja je i moj neprijatelj. Kao sto je i prijatelj mog neprijatelja moj neprijatelj a svim zapdnjacima je poznata cinjenica da smo mi prijatelji rusa koji su njihovi neprijatelji od vajkada. Ja sam živeo u „neutralnoj” Svedskoj puno decenija, znam ih kako disu. Oni recimo mrze Ruse iz dna duse još od kad je njihov Karl XII izgubio na Poltavi 1709 godine...i onda takav jedan osvedoceni mrzitelj Rusa, Carl Bildt dodje nama da posreduje prilikom ratova 90-ih, kao neutralan. Dobro smo i prošli s obzirom da je kasnije i sam izjavio da ne bi imao ništa protiv zatiranja Pravoslavlja.
Nego da se vratim na Noleta, znaci on em je Srbin em ih je totalno izdominirao u sportu u kojem su oni bili uvek dominantni. I to im je izdominirao ne jednog nego obojicu njihovin najdominantnijih ikada. Ponizio ih je do srzi, napusivao ih je, urlao im je, udarao se u grudi i kako onda da ga vole. sve sto oni žele Noletu je najtezu moguću smrt ali ne mogu to da kažu naglas.
CAHJAP
2022-07-06 10:21 AM
DSQ1964

Sve sto oni žele Noletu je najtezu moguću smrt ali ne mogu to da kažu naglas.

--------------------------------
Veći deo života sam proveo među anglo saksonskim življem. Znam vrlo dobro šta misle o nama a retko će ti to reći u oči. Reći će ti šta misle on drugima a tako isto drugima šta misle o tebi. Rasizam, je izrazito rasprostranjen u svetu i samo o tome se ne govori, jer da bi funkcionisalo robovlasničko društvo što je oduvek bio sastavni deo civilizacije i uspostavljenog sistema, prodajom šarenih laža nam daju iluziju da živimo u slobodnom svetu gde svi uživamo jednaka prava. U ratovima se pokazuje pravi obraz ibodraz onoga što neko misli jer tako i postupa.
Mi Srbi smo trn u oku svim zapadnjacima, državama i narodima koji nas okružuju i kroz istoriju sve najveće svetske sile su se sa svojim vojskama suprotstavili nama. Mnogi će rećibda je to zbog pravoslavlja, drugi zbog našeg geografskog položaja što je delimični tačno ali najveća tajna koju ne dozvoljavaju da procuri u svet je da smo mi Srbi najstariji narod u Evrooi i šire, da su od nas nastali veći deo Evropskih narodan. To oni nikako nemogubfa prihvatei zato nas mrze iz dna duše, zato su nas razbili na više naroda koji govore istim jezikom jer su isti narod i okrenuli ih protiv nas. Zato mrze i Noleta koji je sposobniji i inteligentniji od većine njihovih najiteligentnijih. Znaju da takav ne sme u istoriju da ode kao najbolji teniser svih vremena sa rekordima koja ćè teško iko moći da razbije, jer kao takav nakon teniske karijere postaje najveći svetski ambasador svoga naroda. Zato oni će sve učiniti da to toga ne dođe makar i Nadal pretvorili u potpunog mutanta.
Smejem se kada pročitam mnogo puta razne hvalospeve o Nadalu među kojima često i o njegovoj visokoj inteligenciji. Engleski jezik govori sačuvaj me Bože, biti ima harizme,niti mudrosti niti smisla humor. Novak sve to ima a skoro savršeni govori oko 6 jezika. To oni nikad ne spominju jer ga mrze.
keser
(Тешем букве)
2022-07-06 12:12 PM
https://tinyurl.com/fxuk6pzm

Ево ликна који говори о различитим мерилима када је допинг у питању.
Новак, Руси, Надал...
srbo001
(FUDBALER)
2022-07-06 10:45 PM
Poznajem trenera igrača koji je na touru. On kaže: Svi igrači znaju da se dopinguje I svi ga izbegavaju.
DSQ1964
2022-07-13 08:25 AM
https://www.novosti.rs/sport/tenis/1135400/rafael-nadal-povreda-foto-uskilan-nick-kyrgios-nik-kirjos-novak-djokovic-nole -vimbldon-2022-grend-slem-otvoreno-prvenstvo-engleske-finale-vesti-uzivo-prenos-stream-najnovije-vesti-wimbledon-2022

Nadal uživa u čarima letnjih igara na vodi.
DSQ1964
2022-07-18 02:56 AM
https://www.novosti.rs/sport/tenis/1136741/rafael-nadal-gej-homoseksualac-navijaci-twitter-povreda-trbusnjaci-stomacni-m isic-odustao-vimbldon-wimbledon-2022-igra-plese-diskoteka-video-snimak-atp-tenis-najnovije-vesti-novak-djokovic

Peder Nadal meša buljom I izvodi trbušni ples - sa puknutim trbušnim mišićem, 7 cantimetra otvoren!😅
keser
(Тешем букве)
2022-08-06 04:07 AM
Највероватније јестре али шта ако није.
За прву могућност одлучујем се и због ових његових повреда у задње време.
Типично, организам не може више да издржи префорсирање.
Као фризиран аутомобил који се на крају распада иако и даље нов.
dr-mors
2023-04-02 11:27 AM
*Dali je Nadal dopingovan?
CAHJAP
0
========

*Dali se piše odvojeno!!

Daklena: ako je početna reč u recenici, piše se velikim početnim slovom; Da li
Ovo gramaticko pravilo u srpskom jeziku,znaju i deca ometena u razvoju iz ustanove,- Vasa Pelagic iz Zajecara..

 Comment Remember this topic!

Looking for Oil Diffuser Necklace?
.