Forums : Tenis

 Comment
Недај се, ВИТЕЖЕ
geriatrikus
(zvakac karamela)
2022-05-31 04:53 PM
Давно си ти побиједио...једино да Надалу тур испрашиш.
geriatrikus
(zvakac karamela)
2022-05-31 05:25 PM
Сад ће ме правописом по носу ако побиједиш.
Вид' мене будале, пишем „АКО”
frangipani
(>Catch the rainboW<)
2022-05-31 06:05 PM
Iz tvojih usta tamo gde treba.
Kao da nije dovoljno sve sto je prosao zbog kriminalaca i bagre.
A ovo govedo, vecno sa problemima oko kolena, ..rca i palca, zgadio mi se samo tako (odavno).
Plachipichqa jedna obična, daje izjave kako ima povredu, za svaki slučaj se prosipa ako izgubi da ima opravdanje a, ako pobedi, da može da ide prica kako i sa povredom pobedjuje, a svetski br. 1 ni tako jadnog nije uspeo da ga pobedi...

Ma dosta mi ih je svih!
srbo001
(FUDBALER)
2022-05-31 07:57 PM
Kad je izgubio u Rimu ili Madridu,ja kažem mom sinu,da je to samo gluma oko povreda. Jer želi da paznju usmeri na povredu ,kao nije spreman i nije favorite . Naravno,da je glumio , jer on je pun dopingovan svaki godine oko PariS Open.Keve mu se,kad će ga već uhvatiti? Ali i on će kad tad da padne,isto ko i Lans Armstrong.
I još ne radi na bebi,jer kao pun dopingovan ne sme da se igra i pravi bebu,jer može nešto da se desi detetu . Ne samo da je na dopu,već tako i izgleda.
intrigue
2022-05-31 08:05 PM
Витез Која !

https://www.youtube.com/watch?v=TS-rRJPZ1Ek

:)))

Не мислим да је тако , пре ће бити да Надал игра овако добро зато што је вакцинисан , а Ноле лоше зато што се није вакцинисао .
:))

Шта ти мислиш Србо , Гери се не слаже 100% , али дубоко себи зна да је то тако ...
:))
frangipani
(>Catch the rainboW<)
2022-05-31 10:31 PM
Rudonja je svakako glumio! I sigurno nije to sam smislio jer je glup. Tako su ga isprogramirali da vrti istu pricu sa malim varijacijama pa ponavlja kao papagaj. Sve te bombasticne izjave tokom turnira, videli smo šta je mrsio. Kalkulise samo tako. Ja mec nisam gledala, vi koji jeste videli ste kako je bilo. Mene ni repriza ne zanima (ovde neki gledaju reprizu veceras, spremili se). Zao mi je onoliko, krivo sto ispade sve tako i što se tu ništa ne može. Noletu vreme prolazi, makar da je do finala stigao, sve je teze. Steta, kako je samo njemu... Ovamo prica koncentrisan na GS turnire, a eto šta ispade, ovo govedo se specijalno namontiralo za RG i samo gazi.
ExoduSs
2022-05-31 11:07 PM
Skrpili su Nadala kao Frankenstajnovo cudoviste.
DSQ1964
2022-06-01 12:58 AM
https://youtu.be/ab0H0QDgxIM

Na pitanje da li je iznenadjen fizickim učinkom Nadalovim posle svih „povreda” i problema Nole se nasmejao i rekao ja nisam video nikakav problem.
ExoduSs
2022-06-01 05:45 AM
Eh Nadal je odigrao odlično al Novakova fizicka sprema je bila losa. Jbg. Da mi je neko rekao da će i 2022e Nadal biti fizicki jači, ne bih verovao.

Tezak poraz al čini mi se da Nole ima neke blokade mentalne kad je favorit a protivnik igra jako dobro. Zverev, Nadal i Medvedev ga previse lako dobili. Strasni fizicki padovi se desavaju Noletu.
DSQ1964
2022-06-01 09:11 AM
Da vidimo šta će biti na Wimbdonu, možda je vreme da pedalira Ivaniševića i ide moli Vajdu da se ponovo vrati.
Slažem se, ne bi trebalo da je Nadal fizički spremniji od njega.
Mexico1
(Trust_Nobody)
2022-06-01 02:46 PM
Nazalost ovo mu je bila ogromna sansa da pokupi ovaj GS i ne mogu da verujem da je imao onaku blokadu protiv steroidnog bikonje...Nije on glup da poveruje u njegove price o povredama i da se opusta nego jednostavno koliko je ovog majmuna islo toliko njega nije islo :(
Jedan od najtezih gubitaka definitivno u njegovoj karijeri.
Ulondonu mu mogu nnapraviti neku namestaljku kao u kenguriji i ja da sam namesto njega nebi isao tamo u to fasisticko leglo.U USA ga takođe najverovatnije neće pustiti jer nije vakcinisan a sigurno nešto i spremaju povodom novih virusa na jesen jer evo kod nas na poslu ponovo podizu stepen opreznosti sa zelenog nivoa na zuti :(.
Ima da nas siluju ponovo , a tako nam i treba kad smo misevi.

intrigue
2022-06-01 04:37 PM
По мени , несрећа је било то што се Ноле није сударио са Надалом у Риму.
Чисто да види где је и где је наспрам Надала .
Овако , Надал исфолиро повреду стопала у Риму , избегао Нолета , спремао се у тишини ...и дошао фит и спреман у Париз .
Не знам шта се дешавло током меча , али ако је Ноле очекивао да ће Надалов ниво игре пасти , да он неће моћи да држи исти темпо...онда се озбиљно зајебо , јер је у мечу против оног малог, обојеног , Канађанина...Надал од целог меча најбоље одиграо у завршницу петог сета.

Оно „овог све ишело” , а Нолета није „ништа ишло” у прводу значи да је Новак надигран .
Да га је Надал надиграо и да је био бољи . Једноставно .

Е сад , где је био проблем , зашто Новака није ништа ишло , уствари , зашто је надигран...то треба анализирати и пронаћи прави разлог .
По мени , има ту више разлога .
У неким деловима меча Новак је изгледао као нпр. против Меде у Њујорку или као против Зберева на ОИ .
Да ли га је опет сасекла важност меча , није искључено .
Друга могућност би могла да буде и недовољна физичка припремљеност .
Трећа је чисто техничке природе , тактичко надмудривање ...нпр. то што је Надал у по фрке приметио да је Нолетов бекенд баш лош и цело време му је сервирао на њега , Ноле кратко ретернирао ...а Надал започињао поен са средине терена...

Све у свему ...Ноле је сам изабрао свој пут .
Оно што је урадио после Аустралије , је требао урадити пре ...
Није требао ни ићи тамо . Много боље би прошао .
Или је , као што сам више пута поновио , требао да исфејкира вацкинацију...и нормално настави каријеру .
Овако ?
Овако је витез Која . :))
ExoduSs
2022-06-01 05:29 PM
Novak je sebi napravio problem i ko god ga je za*ebo da se može u Australiju sa izuzetkom.

Ta situacija mu je unistila imidz u liberalnom svetu i sad mu urlaju i pred mech. Ja ne mogu da zamislim kako je to kad izadjes na teren a publika ti zvizdi i vice boo. Ja bih se osecao kao gomno. Tu moras biti bas robot da to ne utice na tebe.

Jbg, Nole je sam birao ovaj put i sad tim putem treba ići do kraja.

Mada po mom mišljenju Nadal je bio mnogo, mnogo dobar. Previse dobar. Nole bi ga pobedio u boljem izdanju i sa donekle neutralnom publikom. Ovako jbg, nije se moglo. Nole je dobio jako malo lakih poena.

Mada gledajuci kroz statistiku, mnogo je vise Novak podbacio nego sto je Nadal odigrao dobro.

Ono sto meni najviše nije jasno je servis. Novak je servirao za dlaku brze od Nadala prvi servis i daleko sporije drugi servis.

---------------------------------------------------------------

Gledajuci statistiku iz 2022 i 2021, Nadal je taj koji je skroz podbacio 2021e. Juče je imao 57 Winner-a i 43 greške, a prošle godine je imao 43 winnera i 67 gresaka. Novak malko losiji. Prošle godine 50 winner-a i 47 gresaka, a juče 48 winnera i 53 greške.

Dakle prošle godine Nadal je davao nadu Noletu sa ponekom greškom tu i tamo, al bato juče nije gresio, pogotovu ne na bitnim poenima.

Dakle nema mnogo tuge, nije sramota izgubiti od Nadala u onakvom izdanju.

antologia
(svakog dana...)
2022-06-01 06:55 PM
Još mi je dan zalosti i nisam u stanju da pišem i objašnjavam. Prosto mi ništa ne štima i nema veze sa Novakom. Šteta je ogromna jer je to i četvrtfinale. A zatim, uopšte nije igra u pitanju, nego neshvatljiva mentalna blokada. To nije normalno niti realno za Novaka. Sve mu smjestaju, pa što ne bi i to????

Definitivo je najbolji mec do sada odigrao Zverev, a prije svega Cilic. Udje veceras u 1/2 finale preko Rubljeva. 30 AS i vinera kao kise i snaga i realizacija. Rud takođe, preko mladog Danca, ni kriv ni duzan je u polufinalima. Potpuno neocekivan i cudan sastav.

Finale igra Čilic ali ne znam sa kim. Najvjerovatnije je to Nadal. Da nije „povrede” kladila bih se na Zvereva.
geriatrikus
(zvakac karamela)
2022-06-01 08:25 PM
Спорт не пратим. Настојим да колико је до мене не учествујем у креирању Рајха. А спорт је значајан замајац у томе. Енглези су креирали Хитлера, њихови спортисти су „хајловали” Фирера, а оно што је Новак преживио у Мелбурну је креација тог истог фашистичког енглеског мозга.
Али пратим ВИТЕЗА. И када сам видио да је резултат 3:0 у другом сету, а онда 3:2, поставио сам овај топик.
Новак је јак, да није не би му се све ово десило. Али је Новак врло суптилна и сензибилна особа. Његове струне дрхте на најмањи подражај. А он то снагом личности контролише и каналише. А то захтијева прилично менталне и остале енергије. Осјећам га. Можда смо и слични?
Новак неће одустати. Зато и јесте Витез. Било је ствари које нисам цијенио код њега. Он није одустајао. Ово цијеним и знсм да неће одустати.
Без обзира на све критике, мржњу, крокодилске сузе шатро забринутих.
Са штитом или на њему!!!
DSQ1964
2022-06-01 10:05 PM
https://nova.rs/sport/tenis/rafael-nadal-novak-djokovic-rolan-garos-2022/

Dobra analiza o mentalnim spletkama na kojima su Nadal i njegov tim počeli da rade odmah posle Australian opena. Sva priča o povredama i povlačenju je bila plan koji je na žalost uspeo.
Da Nole nije u nekoj specijapnoj formi smo svi primetili, sigurno svi mi ovde koji ga pratimo. To sto je pobedjivao ove sa 3:0 vise govori o njima nego onstvarnoj njegovoj spremnosti. Zašto je to tako ne znam ali da on nije maksimalno spreman još od vremena posle Wimbledona prošle godine je evidentno. Ja tu vidim loš „coaching” prvenstveno i što neko reče pitanje je da li bi Nole dobio Nadala i u Australiji jer Nadal je očigledno maksimalno spreman i podizanje nivoa njegove igre izgleda skoro bez granica.
ExoduSs
2022-06-01 10:12 PM
Ma odvalio bi ga Nole na AO al da je sve bilo normalno. Verovatnoo ne bi posle onog mrcvarenja.

Mislim da je Nole u sasvim ok formi i da bi uzeo ovaj RG bez problema da se nije pojavio Nadal u jako dobroj formi. Nadal je ovo odradio na prepad i uspelo je.

Možda bi tezak mec pred Nadala pomogao Novaku. Beratini i Museti su pomogli Noletu da podigne sistem na visi nivo al nekad to treba. Ovako je dosao na Nadala pun samopouzdanja pa mentalno nije bio spreman na otpor. Jbm li ga.

Mene brine publika puno.
DSQ1964
2022-06-02 01:49 AM
Pa „forma” u tenisu prvenstveno podrazumeva mentalno stanje. Svi svedoce da prvih 100 na listi udaraju loptu manje-vise isto jako na treninzima, šta ih razlikuje u mecevima i na turnirima je jedino glava.
Nole se pod pritiskom raspao protiv Mede na US openu ne zato što nije mogao da trci ili sto nije mogao da jako udara lopticu nego je mentalno bio slabiji tada. Ako kažemo da je period između Wimblija i US Opena prošle godine neka prelomna tacka ja nešto nisam primetio da se Nole vratio na nivo koji je drzao pre te prelomne tacke. Dobro, nije on osvojio svih 20 GS-a da da je uvek bio na svom najvisem nivou, daleko od toga ali da bi Rafu dobio na RG-u MORA da bude na najvisem nivou na kome on može da bude. Oba puta kada ga je tamo pobedio to je i bio.
ExoduSs
2022-06-02 07:12 AM
E sad je pitanje jel je Nadal odigrao dobro i uplasio Novaka ili je Novak odigrao loše i ohrabrio Nadala. Ja mislim da je ipak ovo prvo. Nadal je otvorio mech i stisno zube. Usao je u mec spremniji i sa agresivnom taktikom.

E sad šta se desilo posle drugog seta. Tu sam ocekivao da će mech i fizicki i psihicki da se okrene međutim prc. Tu sam siguran da je Nadal na nečemu. Napravio je pauzu i vratio se jak kao bik dok se Nole istrosio fizicki da se vrati u mec.

4ti set Novak je izgubio na fizickoj bazi, ne na mentalnoj. Kretao se kao baba i videlo se da izbegava duge poene na sve nacine.
ExoduSs
2022-06-02 07:33 AM
Da li ste nekad videli Noleta da igra kao baba i onda osvoji slem „povredjen”? Možda AO 2020. Tu sam video mlitavog Noleta koji je podizao nivo igre. Ako smo neutralni malo je cudno kako je sanirao povredu abdomena i odvalio igrace u polufinalu i finalu. Aslan i Meda nisu sansu imali.

E sad Nadal je cudo prirode. Covek ne igra po 6-8 meseci i vrati se u pobedjuje u 4+ satnim mecevima.

Nakon RG-a će propustiti Wimbledon 100% i možda čak i USO.

To radi covek već godinama i niko da ga uvati ili ne žele da ga uvate u tim nekim njegovim periodicnim dizanjima forme. Mogu da se kladim da koristi neke cudne metode al aj znaj šta.

Covek je neprirodan teniser. Niko nije kao on. Tezak je i jak, a kreće se kao da je 10 kila laksi. Nešto tu se ne slaze. Forma mu i pada a i dize se jako, jako cudnim tokom. Aj dokazi. Cist sigurno nije.

Zauvek u gorcini će mi ostati onaj poraz na USO 2013. Tu je Nadal fizicki unistio Novaka, al zato je Nadal uskoro nakon toga otisao u aut što se tiče forme.
ExoduSs
2022-06-02 09:28 AM
Čitaj malo o Spanskom doktoru i paljenju dokumenata.
https://en.wikipedia.org/wiki/Eufemiano_Fuentes

Mislili smo i da se Lance Armstrong radja jednom u 100 godina kad ono prc - doping.
vitluk
(full-time mom)
2022-06-02 10:13 AM
Nole je u psihološkom padu od Olimpijade prošle godine. US Open i Australian Open su dodali samo ulje na vatru.

Ko je ocekivao da će se oporaviti posle Australije tako brzo? Ja nisam. Njemu je stalo da ga publika uvazava, da im salje srca, ali ništa od toga. Sad mu se otvoreno zvizdi i urla sve vreme, sto je za njega dodatni pritisak. Istovremeno, prekida saradnju sa Vajdom, nastavlja sa Ivanisevicem, koji se meni kao trener ne svidja, ali šta ja znam. Dati izjavu da je za njega Rafa uvek glavni kandidat za osvajanje RG, nije skidanje tereta i pritiska sa Noletovih ledja, već po meni nevaspitana pljuska. Ti govoris coveku koji je dva puta pobedio Nadala na RG da on nije favorit, a pri tom taj tvoj igrac brani titulu, je sve samo ne skidanje tereta.

Nadal je za mene tezak pokvarenjak. Prevejani lisac. Kad ne ide povreda, kad ide uprkos jakim bolovima nekako pobedih. Ne razumem ljude kojima je on sportsman.

Meni se čini da je Nole izgubio onaj zar za pobedom. I normalno je. Ne mora vise ništa da osvoji, dosta je učinio. Ali, sam mora da odluci šta će i kako će.

ExoduSs
2022-06-02 01:18 PM
Što se tiče ponasanja sa medijima i publikom, pametniji od Novaka i to dosta. Al ove povrede i ova prica od ove godine gde prica kako mu je „sve” zadnji i kako je samo srećan sto igra je cista taktika.
CAHJAP
2022-06-03 06:23 AM
Čitao sam komentare i mislim da ima istine u većini iznešenog, međutim niko ne spominje Noletove česte posete tim Bosanskim piramidama i Semiru Osmanagiću. Možda se previše predao tome i umesto da veruje u svoje kapacitete i mogućnosti koje je gradio kroz čitavu karijeru, on je počeo da veruje u to alternativno isceljenje koje Semir uostalom stalno propagira o tim tunelima itd.
Semir i svojim načinom govora i obraćanja vrlo lako može da dobije nečiju naklonost. Naklonost svetske ličnosti poput Novaka je ogroman dobit za Semira i reklamiranje te piramide.
Mislim da je Novakova greška u tim posetama piramidi i što se razdvojio od Vajde koji je bio ključna figura u celoj njegovoj uzlaznoj karijeri.
ExoduSs
2022-06-03 09:42 AM
Greška je sto Novak nije fejkovo vakcinu kad već neće da se vakcinise. Verovanje u tu piramidu je po mom mišljenju ok. To ti je ko plasebo. Nije bitno koliko lek deluje, već koliko ti verujes u lek.

Novak je odabrao taj prirodni put i sad to je to. Nema nazad. Kako objasniti coveku sto je prvi 7+ godina i osvojio 20 slemova i još gomilu ostalih trofeja da ono sto radi je pogresno?

Nadal je odigrao izvan svojih mogućnosti i zato je dobio Novaka. Novak na momente je bio solidan al fizicka sprema mu nije bila na nivou. Jbg...

Greška je nazalost ta vakcina je*ena i što se Novak uvalio u neku borbu i principe sto mu po mom skromnom mišljenju uopste ne traba. Povredio je i smorio vise svoje navijace i sebe, nego bilo kog drugog.
frangipani
(>Catch the rainboW<)
2022-06-16 08:30 AM
„Semir i svojim načinom govora i obraćanja vrlo lako može da dobije nečiju naklonost. Naklonost svetske ličnosti poput Novaka je ogroman dobit za Semira i reklamiranje te piramide.”

Za bosanskog wannabe Indijanu „piramide” su licni projekat: svaka cast sto je napravio turisticku atrakciju i uposlio ljude da to održavaju. Dolaze turisti, ostavljaju pare i nešto se desava. Cela njegova prica je kontraverzna sto ljude i privlaci, pored lepe prirode i svega sto ide uz tu lepotu.

Njenu trebaju Noletovo ime i - pare. Hoće da gradi teniske terene, sto znači da ima ambicije da tu dovodi tenisere na pripreme i zahvaljujuci Noletovoj podrsci, da se promovise van granica ex-Yu.

Da je u pitanju i šićar svoje vrste pokazuje i to što svom gostu tako visokog profila nikada nije omogućio privatnost, već je brze bolje davao izjave kako ga je ugostio kod sebe, kakvi su Noletovi utisci, daj snimke, izjave za medije... Eto, meni se to ne svidja.

Moju naklonost ne bi dobio dalje od popijene kafe. I onaj Pepe je isto imao zvaku pa tako svojevremeno dobio naklonost ne samo jednog clana porodice Djokovic. Nole je sklon verovanju u bajke.

 Comment Remember this topic!

Looking for Unicorn Gifts?
.