Forums : Politika

 Comment
Ко је био Стево Крајачић
dulebg
(posmatrach)
2021-02-25 04:39 AM
Чувена је његова изјава са откривања споменика у јасеновцу: МАЛО смо вас .. (требало је још).
Знам да је био високи официр НКВД и јако утицајан на Тита - да ли му је био веза са стварним Господарима, или су само били истомишљеници.
CEKAC
2021-02-25 08:39 AM
Nije Stevo nego Ivan Krajacic...
CEKAC
2021-02-25 08:52 AM
Jedan od rijetkih koji je znao Titov identitet..
semperaliquem
2021-02-25 09:26 AM
Па био је комуниста, агент Комунтерне.

Али пошто је био Хрват био је и Усташа.

Сваки Хрват је прво Усташа, па онда комуниста, демократа или републиканац.
CEKAC
2021-02-25 10:58 AM
UUopcavanje ti bas nije dobro.
Ja poznajem vise Hrvata nego ti i koliko ja znam nisu svi ustaše...
Starac_Foco
(--)
2021-02-25 03:09 PM
Bio je onaj sa kojim je osim Joze i Jovanka imala neke posebne veze. Ne mislim na tjelesne već politicke. To se objašnjava time sto je ona Hrvate dozivljavala kao „svoju” bazu. A i ona odluci da ode sa ovog svijeta a da ništa korisno ne kaže.

Ja se pitam sto nema vise filmova o vladavini Joze mafijoze i elite oko njega koji obradjuju period 1944-1974. Kad se toliko toga izdogadjalo.

***** Prica o toj izjavi Ive Krajacica.

Konačno smo se našli u tom restoranu. Direktor hotela sada sjedi s nama i vajka se:

– Evo, drugovi, noćas od pola jedan sam na nogama. Naiđe drug predsjednik Sabora Stevo Krajačić i diže me iz kreveta. Kaže mi da spremam ručak za ovu svečanost i da obavezno ispržim žablje batake. Odmah sam poslao pet ljudi da hvataju žabe, a u zoru još pet. Uspjeli su. Evo, žablji bataci se prže...

Konačno stiže i službena kolona automobila. Unutra Stevo Krajačić, Mika Špiljak, Đuro Pucar, Džemal Bijedić, Marko Belinić...

U prolazu, Belinić mi se uzbuđeno žali da u ovoj pometnji promjene nije stigao obavijestiti slovensku delegaciju i još neke strane delegacije.

Za stolom, nađoh se točno preko puta Steve Krajačića. U jednom trenutku, Krajačić se povišenim glasom obrati Marku Beliniću:

– Je li ti, Marko, jesam li ja tebi naredio da ti glasaš za ovog našeg Đuru Pucara, koji je ostao bez posla, da on postane predsjednik Saveza boraca Jugoslavije? A ti glasao za Aleksandra Rankovića.

Marko se vrpolji i šuti, a Stevo se obrati Džemalu Bijediću i prekori ga zašto oni tvrde da su podigli husinske rudare na ustanak, a trebalo bi da znaju da je to uradio on, Stevo Krajačić, i drugi drugovi iz Hrvatske.

Svoje otrovne strijele Krajačić uperi prema meni:

– A vi, gegule i reponje? Seljačine, Srbi? Hoćete da podižete rafinerije u Novom Sadu i Pančevu? Što vi znate što su rafinerije? U to se mi razumijemo, a vi znate samo svinje da tovite. I puno vas je ostalo, da znaš! Ostao sam bez riječi, u magnovenju mi sinula misao da zgrabim bocu sa stola i da ga raspalim po glavi. Stezao sam rukama rub stola da se suzdržim.

– Slušaj ti, đubre jedno – kažem. – Mogu da ti razbijem zube da nemaš čime ‘leba jesti'...

S našom delegacijom izletio sam van, kaže Raja Nedeljković. Iz sale izađoše Mika Špiljak, Đuro Pucar i Marko Belinić.
Simo
2021-02-25 07:37 PM
Ja još nisam nacisto ko nam je vise zla učinio, ustaše ili oni sto su nas od ustaša branili.
kupressrpski
(vozac)
2021-02-25 07:59 PM
Cekac ti onda ne poznajes rvate... to je bio copina veza sa vatikanom koristio je ime stevo da se srpska sirotinja ne dosjeti zlu..uvalio je dzolanku copi u krevet da bi se srbi još lakse obmanjivali zato su je tako i gotivili i oblacili po najnovijoj modi...da bi kada su zavrsili poso i imali otvorene karte za konacni obracun sa srbima resili je se kao toilet paper...
Daco-Srbin-Srbenda
2021-02-25 08:23 PM
Шокац,шкутор,усташа или хрват исти термин.
cicero99
(historia est mater of studioru)
2021-02-26 02:07 AM
Ovo je dobronameran sa postovanjem komentar Dule da se odmah razumemo.
Dulebeg pitas ko je doticni ustaša Ivan S.K.? Neverovatno!!!??? Ti kao decidno deklarisani i proklamovani BG starosedeoc Srbin bi morao da znaš ko je taj ustaški pasionirani srbozder krvolok Ivan Stevo Krajacic (otac mu Ivo- a ovi sto mesaju imena ne znaju istoriju).Postujuci godine koje si proziveo u BG kristalno jasno bi trebalo da ti bude ko je taj osvedoceni zločinac. Krajacicevi ustaško-nacisticki ispadi su zabelezeni u našim ali i svetskim arhivama. Njegova zversko ustaška retorika u posleratnom periodu je presla sve granice pa je i bravar morao da ustukne i da ga sacuva u „mirovini”. Pisao si na slične teme! Niti oprostiti niti zaboraviti tim zločincima je jedini zavet!!!
Sa verom ...
Pozdrav
Tarpe-
2021-02-26 02:39 AM
I ta smrdulja Jovanka, drugarica Steve Krajačića sada smrdi u Kući cveća. A secam se to joj je Ivica Dačić obezbedio da tu bude sahranjena. On je to predlagao i zahtevao. A taj isti Ivica Dačić pljuje po Milanu Nediću koji je spasao 300-400 hiljada Srba iz Hrvatske i Bosne koji su pobegli u tada okupiranu Srbiju da se spasu od srbosjeka. Milan Nedić je primio u Srbiju i 70 hiljada Slovenaca koji su pobegli iz Slovenije i sada Dačiću ne valja Nedić a dobra mu je Krajačićeva bliska prijateljici Jovanka. Siguran sam da je Dačić dobro znao ko je bio taj Krajačić ali njemu ništa ne znači što je on Srbima počinio veliko zlo i to je činio baš preko Jovanke a kriv mu je Nedić što je spasavao Srbe i ostale narode koji su od nacista bežali kod njega u tadašnju okupirana Srbiju da bi se spasili. To je strašno kada okrivljuješ nekoga ko je spasavao tvoj narod a veličaš nekoga ko je uništavao tvoj narod.
CEKAC
2021-02-26 04:39 AM
Dacaga

25. februar 2021. u 20.23
Шокац,шкутор,усташа или хрват исти термин.
----------------------------------------

A balija?
Werba
(N/A)
2021-03-01 02:40 AM
cicero99
(historia est mater of studioru)
26. februar 2021. u 02.07

Sa verom ...
Pozdrav
============

cekaj bre malo, udario si 3 tacke,a nisi zvrsio misao
A gde ti je ono „i krst casni”...:)
 Comment Remember this topic!

Looking for Unicorn Gifts?
.