Forums : Kosovo i Metohija

 Comment
Od Kosova siri se sloboda Srbijom
planeta1
(tajna)
2011-09-18 11:36 AM

Pročitao sam skoro negde (ne sećam se gde) jednu vrlo dobru i precizno izrečenu rečenicu: „Kada god Nemci ojačaju, ekonomsko ili vojno, oni krenu na Balkan”. Tu treba samo još da stoji: a posle na Istok (Rusiju). Ta situacija se ponovila i 1990 kada su se dve Nemačke spojile. Od tada oni vrše pritisak na Srbe jer su im oni glavna brana za osvajanje Balkana, a prvi korak je bilo razbijanje Jugoslavije. Tako kada naši poličarki izgovore pritisak „međunarodne zajednice” to odmah prevodite kao pritisak Nemačke i Amerike. Svi ostali su u stvari nevažni. SAD su u svetskoj trgovini uticajnih sfera Nemačkoj prepustile Balkan, a Nemci za uzvrat finansijski logistički i vojno, kroz formu NATO-a, učestvuju tamo gde Amerima to treba.

E sad se moramo obratiti učiteljici života (Istoriji) i zaključiti da kada god su Nemci krenuli na Balkan dobili su po nosu, a Srbija je bila sve veća. To će im se dogoditi i sada - jer sadašnje „dobre odnose” Nemaca i Rusa treba tumačiti isto kao i Sporazum Ribentrop-Molotov („Pakt o nenapadanju između Nemačke i SSSR-a”) To je neodrživa situacija, jer glavni „autoput” je kroz Srbiju a sirovine i energija u Rusiji. Nemačka i SAD bez ove dve stvarčice ne mogu da prežive a i jednom i drugom je po jedna noga slomljena. U Americi propašću ekonomije i bankarskog sektora a u Nemačkoj preveliki teret EU „saveznika” koje Nemci moraju da nose na leđima. Ako se osvrnete malo unazad SSSR se i raspao zato što ekonomski nije mogao da nosi sve tadašnje saveznike (koji kao saveznici to i nisu bili), a isti slučaj danas ima Nemačka.

Na bazi ovih i ovakvih analiza ja zasnivam svoj optimizam, a ne zato što je nama loše, pa ne može da nam bude još gore. Može i to još znatno gore.

Što se tiče naše političke scene ona je potpuno uništena i nijedna nova koaliciona Vlada to ne može da ispravi. Opozicija ne postoji jer su svi u međusobnom dilu, prodati, korumpirani, kriminalizovani. Mora doći neka metla i sve to počistiti da bi se moglo krenuti ispočetka. To se ne može uraditi kroz izbore ili na izborima jer nemate zdravih političkih snaga.

Postoje neki pokušaji da se zdrave intelektualne snage organizuju, ali to sve zavisi od para kojih oni za sada nemaju. Ako ta opcija ne uspe onda je ulično raščišćavanje jedina preostala mogućnost. Ja sam sklon da više verujem u ulični rasplet nego u neke mirne izbore.

Naprednjake finansiraju DS i domaći tajkuni pa samim tim njihova pobeda ne bi ništa bitno mogla da promeni osim ako oni ne uključe čiste intelektualne snage i prepuste im da srede državu. To je gotovo nemoguće, ali….

DS i kada bi u nekoj koaliciji „pobedio” (pokrao izbore, drugačije ne može) ne bi mogao da vrši vlast jer bi narod odmah izašao na ulice. Tadića i njegovo društvance više niko neće pa ni takozvana „međunarodna zajednica” – što mu je Merkelova u sred Beograda vrlo nediplomatski saopštila. Gos. Tadiću završio si sve prljave poslove i više nam ne trebaš.

Englezi bi još uvek da se malo mešaju i bar simuliraju značajnu svetsku silu, ali oni više u svetski razmerama ne postoje jer su njihovo mesto davno preuzeli Kina Indija, Japan, Brazil…. Zato njihova želja da nam poture Dačića kao „umerenog nacionalistu” (lepo upakovanog a novog izdajnika) je već viđena igra koju su 2000-te odigrali sa Koštunicom. To sigurno neće proći kao što se ni „mrtav konj” (Koštunica) ne može oživeti bez obzira na bombaste nacionalne izjave koje iz DSS pljušte.

Što se Dinkića i Čede tiče mislim da će oni biti prvi žrtvovani upravo od „međunarodne zajednice” i poslati u Zabelu na duži odmor. Mora neko i da se žrtvuje da bi prevara možda prošla. Ali u ovom miljeu nikakve izborne prevare ne mogu da prođu jer je pola Srbije bez posla a privreda i ne postoji. Ako neko može da vas prevari da umrete od gladi u Sred više nego plodne Srbije onda i treba da umrete. Znači da niste za život i ne borite se za njega.

Celu stvar oko raščišćavanja političke scene može da ubrza situacija na Kosovu – jer tamo je sve počelo 1982 tamo će se sve i završiti. Ali iz razloga javnog obraćanja putem foruma ja ne bih dalje objašnjavao ovu situaciju u koju sam i sam uključen.

Pošle izbora za Predsednika Rusije marta 2012 počeće brzi raspad „međunarodne zajednice” i uspostavljanja novih geostrateških pozicija u kojem glavnu reč voditi zemlje BRIK-a (Brazil, Rusija, Indija, Kina i Južnoafrička Republika) i još neke moćne zemlje čime će se odnosi ravnoteže bitno izmeniti. Naša sadašnja politička „elita” je mali čamac (Srbiju) vezala za zapadne tankere koji tonu i oni će potonuti zajedno sa njima – ali ne i država jer države retko kada tonu već dolazi do smena elita. S obzirom da smo mi geostrateški vrlo interesantni i BRIK-u oni će uticati da do smena elita dođe. Tu nema sentimentalnosti i mora se znati da i oni žele da vas prihvate u većim problemima, pa onda kada vam malo pomognu to vama izgleda jako mnogo. Mi se davimo, a njima se ne žuri, lakše će nas izvući iz vode kada smo već izgubili svest. Zato bi bilo dobro da mi u BRIK voz uđemo što pre, našom inicijativom, kasnije će biti gužva i možemo ostati da stojimo u hodniku umesto da se udobno smestimo u kupe. Rusija želi kontrolu nad Balkanom a Kini bi Srbija bila korisna kao odskočna daska ka Evropi. Ni jedni ni drugi nam nisu neprijatelji poput Nemačke i odnos sa njima je sasvim drugačijeg karaktera i sa sasvim drugačijim ciljevima.

Ovo prenosim od Srpskog najveceg politicara inače rođeni Kosovac . Pozdrav svima ,,kosmet '' PS; Vise puta sam pisao da će KOSOVCI doneti slobodu svim Srbima Srbije i u Svim Srpskim zemljama
molika
(strpce)
2011-09-21 03:34 AM
Hvala Bogu, da se neko razuman javio i objasnio šta je šta.
Svi veliki srbi odose na forum ,,politike,, tako da je ovaj ..forum.. zamro skroz, pogotovu sto su se javljali kojekakvi smrdljivi lojavci...
itd, itd...
planeta1
(tajna)
2011-09-22 06:14 PM
Kad je Vodja rekao, DS i jude Tadica nema
KADA JE VODJA KAZAO DA NEMA VISE JUDE TADICA I JUDEO-KOMUNISTICKE (DS) STRANKE NA VLASTI, TAKO SE I DESILO!
NEPOPUSTLJIVOST VODJE, DOVELO JE DANAS DA DS PRIZIVA Pomoć SVOJIH SIONSKIH VLADA.
AKO NISTE VEROVALI, CITAJTE:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

„Демократска странка данас је у кpатком саопштењу за јавност упутила поруку америчком председнику и Европском парламенту да постоји реална опасност да следеће године та странка оде с власти а да је замене ”мрачне снаге прошлости које би могле цео регион да одведу у нове ратове„.

Наиме, будући да ситуација на окупираним територијама све више измиче контроли и да је више него очигледно да савезници окупљени око НАТО алијансе имају јасан план да потпуно одвоје окупиране територије од Србије, па и северне делове у којима још како-тако функционишу српске институције, ДС је објаснио да уколико се настави с тако очигледно чврстом политиком да се на ову странку не може више рачунати.

”Укратко„, каже се на крају саопштења ”контролисање Срба на КиМ и екстремистичких група неће више бити могуће ако власт преузме било која друга странка из садашње опозиције. Штавише, врло је вероватно да ће те странке не само блокирати пут Србије ка уласку у ЕУ, већ ће врло вероватно силом покушати да спрече отцепљење јужне српске покрајине. Због тога, молимо вас, смирите мало лопту па своје намере одложите макар док се не одрже наредни избори. Били бисмо вам врло захвални„.
konkluzolog
(analizator)
2011-11-09 02:38 PM
U dve stvari si djavoliski u pravu ...autoput glavni ide kroz Srbiju jerbo u Njemackoj jadnoj i propaloj nema autoputeva samo drumovi...i sirovine su u Rusiji...sirovine od ljudi.

Ostalo su nebuloze, ...vise zelje tvoje maste nego stvarna cinjenicna slika na terenu. Na kojoj barikadi stojis na Kosovu da navratim da popricamo ovih dana?
 Comment Remember this topic!

Looking for Tassel Keychain ?
.