Forums : Emigracija

 Comment
COVID 19 booster shots
santa
2022-09-30 04:15 PM
Posle prve dve C-19 vaccine, danas primio i treću booster dozu. :)
windy-chicago
(windy-chicago)
2022-10-01 11:54 AM
E Santo, Santo.
Ma divno.
A bio si profesor.

Ja nisam ni jednu…. niti ću.
Ni pod pretnjom smrcu.

Ali dobro.
Svako radi kako misli da treba.
Seeb-VN1700
2022-10-01 04:33 PM
Sluzbeno sam primio tri, a nesluzbeno nijednu.

-
Pacifista007
(student)
2022-10-01 06:23 PM
Gde si primio, u guzu od Ajs Nigrutina?
santa
2022-10-02 07:12 PM
windy: „Ja nisam ni jednu…. niti ću.”

Verovatno ne planiras neka krstarenje po okeanima te ti se zato može bez 'ni jedne'?!
vodena
(*)
2022-10-03 05:07 PM
Cao Santa, kako si, kako providis decacke dane?:)

Ja sam ostala na 2 fajzera. Kada su poceli busteri videli smo da ne deluju na omikron a i omikron se pokazao slabijim od prethodnih sojeva tako da smo pustili da prođe. Sa prve 2 doze stvarno nisam imala nikakvih problema, malo me je bolela glava ako se secam i ruka na mestu uboda ali to nije bilo ništa prakticno čim sam zaboravila.

Jedna nuspojava za koju sam se pitala hoće li me snaci je gubitak menstruacije. U vreme moje prve vakcine se dosta pricalo o tome da žene gube menstruaciju pa sam ja mislila da posto sam tada imala 45 godina, kombinacija mojih godina i vakcina biti okidac za to. Ali nije, čak i dan danas još uvek imam redovnu tako da su sve to individualna iskustva a ne neke masovne pojave.

Imali smo omikron u aprilu, muž i ja u isto vreme. Bilo mi je teško prva recimo 3 dana, imala sam preko 38 temperaturu prvi dan ali je nisam skidala ni sa čim…negde oko 6-7 dana ako se ne varam pocela sam malo da kasljem nocu ali je prestalo brzo. Bila sam umorna još oko 2 nedelje i malo sam se vukla ali sam se npr na posao vratila već treceg dana bolesti jer sam imala neke prezentacije. Za tu govaranciju terecg dana bolesti sam platila zestoku cenu narednih par dana i verovatno prolongirala bolest ali nisam imala ko da me zameni tako da sam stavila najcrveniji karmin koji sam imala, osmeh na lice i tutanj:)

E da, jedina „kriza”mi je bila kada su zaboravili da mi spakuju burger u narudzbini iz Mc-a. :) Da, da, to je tada bio veliki problem, neresiv :) Onako bolesna sam histerisala po kuci, lol, posto mi je sva hrana imala bljutav ukus i jedino Mc sa svojim mega pojacivacima ukusa mi je dopirao do mozga kao polu ukusna hrana radovala sam mu se kao dete zvecki. Kada je dosao Uber vozac samo sa pomfirom…… pa za mene je to bila tragedija neslucenih razmera :)) Ali, ako izostavimo moj histericni napad zbog jednog neisporucenog burgera ostalo je bilo pod kontrolom :)

Kako si ti Santa prosao? Jel te zaobisla korona?
santa
2022-10-03 07:32 PM
„Kako si ti Santa prosao? Jel te zaobisla korona?”

Hvala na pitanju, vodena, i da znaš da me je zaobisla korona i ako sam dvorio moju sosu, skoro dve nedelje, sa maskom na licu i plasticnim rukavicama.

Posle tog prvog i jedinog slučaja, redovno primamo kojekakve 'bustere' i guramo kojekakve 'kruzere' po Karibima i Aljaske.

Pozdrav...
Happy Traveling!
skoljka1
2022-10-03 10:11 PM
Ja ću ovih dana za svaki slučaj uzeti ovu novu bivalentnu koja pokriva omikron. Da kucnem u drvo mene je sve zaobislo i korona i nus pojave vakcina. Svi ukućani imali, djeca mi kasljala u lice i ja negativna pa negativna, pa stvarno sam žena zmaj, šta reci:).
Vodena i ti si zmaj da znaš, ako si se bolesna vukla po poslu. Nisi mogla da zoomiras?
A Santa znaci ti po krstarenjima…bas ovih dana gledam neka karipska koja krecu iz ft lauderdale. Muž kaže da nismo dovoljno stari za krstarenje, ima li tu istine, izvini ako sam te uvrijedila:)
Tubby
2022-10-04 09:28 AM
Наредне две недеље су кључне.
santa
2022-10-04 09:51 AM
skoljka1: „izvini ako sam te uvrijedila:)”

Nije 'uvreda' za bilo koga (u bilo kom dobu zivota i iznad poverty level) koji se danas mogu sresti na bilo kojoj destinaciji putem krstarenja od par dana, pa do i preko, 21 dana (https://tinyurl.com/2nrua8bb).
vodena
(*)
2022-10-05 08:04 AM
Svaka cast, santa. Znala sam ja da si ti „beton”. Samo napred sa zdravljem pa će biti još mnogo vetra u ledja na dalekim putovanjima.

Skoljka, super si prošla ako se nisi zarazila. A možda si je i imala? Secam se da si ti pricala da si na početku prvog talasa, još dok se za koronu nije sve tačno znalo, bila mnogo bolesna. moguće je da si imala onaj prvi oblik, na mnogo mesta se može procitati da ko je imao prvi oblik, pa čak i deltu, ima superiornu zastitu u kombinaciji sa vakcinom. Svaki prelezan kovid daje dodatnu zastitu u odnosu na samo vakcine ali omikron prirodna zastita je slabija od one koju su dali prelezani ti prvi oblici. Tako da, možda si stvano žena zmaj:)

A što se tiče mog posla…naravno da sam zoomirala. Ta prezentacija koju sam spomenula je u stvari bile trening od 9 nedelja, 8 sati dnevno, koji sam drzala potpuna sama a korona me je uhvatila negde na početku 4. nedelje, ako se secam. Ili 3. I, šta da radim, neću da gube zbog mene. Prva dva dana stvarno nisam mogla da se pomerim ali sam treci stala na noge bar dovoljno za zoom. Međutim, posto sam nekrekidno pricala ceo dan na još uvek „ranjen” organizam na kraju dana sam osecala kao da mi je neko bukvalno strugao po celom grudnom kosu sa najgrubljom smirglom i bila sam beskrajno umorna. Ali sam nastavila da radim, sutradan je bilo malo bolje i onda sve bolje. Da nisam imala taj trening verujem da bih potpuno ozdravila već 4. dana i da se ne bih ni jednom nakasljala.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
2022-10-07 02:35 AM
Ne bi ozdravila sutradan. Naprosto bolest je ili-ili. Dakle i da si ostala u krevetu, trajalo bi koliko je trajalo.
Mene je malo olupalo, realno tri dana bas teske glavobolje i T 38 i kusur. Mislio sam da me je spucalo sunce, posto „nisam imao gde da pokupim”, i onda skontam da posto sam evo na moru već mesec dana, i ostacu još mesec, bas se sad nerviram sa ciganima iz mobilne mreze one u crnoj gori oko nekog paketa net za mob. telefon... - uglavnom, pokupio sam vajrus za manje od 2min - kad sam kupio sandale, klinac koji mi ih je prodao u outdoor prodavnici tipa manje od 2 min. mi se obratio - fazon „do jaja su ti te sandale, videces, ima da ih vozis par godina”, i „vasa kartica je prošla, izvolite”... - to je ujedno bila i jedina mogućnost od kad je pocela ujdurma (verovali ili ne) da dodje do transmisije :)
treci dan mi se ugasio nos i jezik, otprilike kad je prestala temperatura, i tada je i poceo zestok zamor na smesnu fizicku aktivnost (tipa crk'o sam kod mojih kad sam krenuo da zalijem cvece, prakticno na 4 sprat stepenicama).
ovde kad sam dosao, to je bilo nekih malo jače od 2 nedelje po simptomima (inkubacija/do pojave simptoma trajala je 3 dana), kad sam krenuo bajsem do H.novog (10km), prvih 200m - osecaj je bio kao da sam izvozio 50-po offroad-u ili po mekoj livadi - posle 200m, sve ok. tako je bilo par dana, i kao sve ok. otprilike mi se vratio i nos i jezik, al' nije i dalje njonjara k'o pre.
„ova moja” nije još dosla sebi u fizickom smislu (juče smo isli bajsevima isto do novog - ona crkne na ravnom, a na tih 4 brdasceta upusti dushicu. aj' njen bajs je drugaciji - al' ako po ravnom crkne, i to bas onako lagana voznjica 16-18km/h, znači da nije još skroz ok. (posto inače svaki dan standardno proseta 10ak km relativno brz korak, uzbrdo/nizbrdo, cepa trenazer onaj po kuci neki itd (fizicki aktivna dakle).

santo, mislim da nisi morao da bocnes tu treću, mada, ako nisi imao nus efekte od prethodnih, kapiram da neće ni da skodi, posto ako je gospodja bila bolesna, a nisi fasovao - onda ni nećeš (ili si fasovao a da ni ne znaš, ali ti je imuni sistem odreagovao kako treba (bez reakcije)). no dobro.
santa
2022-10-14 03:15 PM
Primili dozu i protiv gripe (flu) i za koji dan 'brckanje' po juznim caribima. :)
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
2022-10-14 06:25 PM
ja evo već mesec ipo na morima, i razmišljam da l' da ostanem još tih 3 nedelje, il' da ostanem sve skupa 3 meseca (verovatno će biti ovo drugo).
usao sam u stos ovim ribama tu sa obale što se pecaju, pa sad već danima živim na ribi :)
-bas si mi pao na pamet, posto ovde kroz boku vazda prolaze oni veliki kruzeri idu tamo do kotora.
pravda_i_istina
2022-10-26 10:25 AM
santa, ljudi mislili da te ubile vakcine, a ti se i dalje bodes... e jesi lyd 100%
santa
2022-10-26 10:55 AM
„ a ti se i dalje bodes.”

'Bodem' nego šta, jer je u interesu zdravlja i zivota dok ti, i poput tebe, pravda..., i dalje se zanosite sa kojekakvim teorijama i zaverama.
 Comment Remember this topic!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.