Forums : Umetnost i kultura

 Comment
Фијаско Смотре Мермер и Звуци
udruzenjenasi
2010-07-30 09:57 AM
Чувена и светски позната Смотра Мермер и Звуци последњих година је доведена до пропасти вођењем нестручних људи. Новоформирана власт у Аранђеловцу по други пут за в.д. директора поставила је ветеринарског техничара Миодрага Фишековића, који је нестручним радом Смотру довео до пропасти.

Још током прошле године дошло је до примедбе на његов рад јер су монументалне скулптуре од венчачког мемрмера у парку Буковичке бање чишћене варикином, што је довело до трајних оштећења истих, поводом чега се оглашавао и Централни институт за конзервацију у Београду, саветник - конзерватор др Мила Поповић Живанчевић је потврдила да се скулптуре од белог мермера ``чисте`` варикином`` која штетно делује на камен и наставља своје штетно дејсто и након престанка третмана.

Такође, један број скулптура даван је на реверс приватним лицима и без икаквог образложења, тако да поједине скулптуре вредности више хиљада евра уместо у највећој галерији ``под ведрим небом`` парку Буковичке Бање чаме по приватним објектима.

О нестручном раду говори и чињеница да се сваке године програм скраћује, тако да ове 2010. године траје чак за месец дана мање, односно само два месеца, а сајт јепоследњи пут ажуриран 2008. године и поред тога што има више запослених, укључујући и супругу потпредседника општине. Мећутим, ни у та два месеца в.д. директор није нашао за сходно да буде у граду, што је потврдило више новинара који су звали канцеларију Смотре ради његове изјаве.

Управни одбор је тек прича за себе и у њему се налазе личности попут Добривоја Маринског званог Кинез, чувеног ``менаџера`` народних певача и певаљки, власника ТВ Сунце, који очигледно својим знањем које је стекао под шатрама широм Србије, даје корисне савете ветеринарском техничару на месту директора.

Зато и не треба да нас чуди зашто се Смотра Мермер и звуци претворила у обичну лакрдију, а нас као и све Аранђеловчане интересује ко ће платити насталу штету на скулптурама од белог венчачког мермера, в.д. ветеринар или кафански менаџер?

ИНФО СЛУЖБА - НАШИ
Stamenko
(radnik)
2010-09-09 09:02 AM
Miodrag Fišeković je apsolvent glume kod profesora Bajčetića na FDU u Beogradu, glumio je u nekoliko filmskih projekata od kojih je najpoznatiji po ulozi u filmu ''Kad porastem biću kengur'', aktivno glumi u dva beogradska pozorišta, ...

Koliko to Aranđelovac ima profesionalnih glumaca kada vi za ovo niste znali? Ili je samo u pitanju zlonamerno prećutana istina?
Krstana-i-dalje
2011-03-28 04:17 AM
Tačno je da Smotra ne stoji baš najbolje poslednjih godina, čemu uzrok može da bude i nedostatak finansijskih sredstava (Smotra svoje programe ne naplaćuje posetiocima, a program određuje prema odobrenom budžetu).

Nego...mene čudi što se udruženje „Naši” usput nije pohvalilo svojim doprinosom kulturnom životu Arandjelovca. Njihov predsednik, veroučitelj Ivan Ivanović, je arandjelovačkoj omladini doveo Kristijana Golubovića, valjda kao poznatog slikara, šta li...
 Comment Remember this topic!

Looking for Tassel Necklaces?
.