Forums : Italija

 Comment
Pazite kroz Srbiju
CH
2013-12-22 12:49 PM
Putevi smrti kroz Srbiju!

CH

22. decembar 2013. u 12.46

U Srbiji državni vrh slavi „svoju pobedu” o dobijanju datuma za pregovore a pregovori nisu još ni poceli!
U toj euforiji - u sabiranju glasova - dok državni klice svasta se desava na putevima sirom srbije, ljudi ginu ko zecevi!

Pametnije je bilo da gospodin Dacic i njeovi koaliconi partnei zavedu reda na granicnim prelazima da se ne ceka deset ili petnaest sati da bi putnik usao u Srbiju!
Tako nešto nema nigde na svetu osim na ulazima u Srbiju! Dacecevi radnici koji tamo rade, kljucaju jedno ime po tastaturi i do po pet minut ili sa sporim internetom ocitavaju i kontrolisu svakog putnika kao da je na granici tri putnika a ne tri hiljade!
Naprimer kad ulazite u Srbiju iz R. Srpske bilo kog dana, uvek se ceka ako su samo tri putnika ispred tebe oko petnaest minuta!
Sve vam to govori da je država pukla po svim savovima i da nema ni kontrole niti zakonskie obaveze šta ko i kako treba da radi!

Da li je g. Dacic ikad bio naprimer na ulazu u Svajcarsku koja je najstrozija sa kontnrolom putnika, i tamo se nakupi na hiljade vozila, ali oni stotinu vozila propuste a deset kontrolisu i nikad niko ne ceka vise od sat vremena!
Kod nas u Srbiji, iznemogli, umorni i ne naspavani putnici cekajuci na srpskom granicnom prelazu vise od deset sati, u takvom stanju kad se dokopaju auto puta jurice do besvesti da nadoknade izgubljeno vreme i nije cudno da se dogode tragedije poput u Simanovcima!
Srpskim auto putevima voze 150-200km na sat a da nema nigde kontrole na putu koja bi takve vozace kaznjavali.
Nego policajci najcesce se ususkaju na naplatnim rampama i ustavljaju vozace bez ikakvog razloga, samo time ometaju vozace!

I ko je sad kriv za taku tragediju gde ima poginulih i teško povredjenih?
Svi se vade na maglu, magle ima u celoj Evropi ali ima mnogo čega drugog na našim putevima i granicnim prelazima sto je odgovorno za tako nešto u toj tragediji.

Gospodin Antic i Veljovic odmah su posle tragedije apelovali samo na vozace, umesto da u državi i na granici naprave reda, da uvedu letece kontrole na auto putevima, oni bi sad posle pogibije da savetuju!
A g. Dacaic bas sad želi da „preporuci” grancinoj sluzbi da „ubrzaju” kontrolu i da ne skeniraju pasose!
Da li je dovolno da se samo preporuci, nego treba da se za svagda naprave radikalne promene na tim srpskim granicnim prelazima Koje lice na nekad Staljinove kontrole!
Cemu dakle takva rigorozna kontrola, citanje i skeniranje svakog dokumenata, kao da su svi putnici na prelazu na granici kriminalci?
O ovom se treba ozbiljno povesti racuna u trazenju odgovornih a ne da se samo zavrsi na apelima!

Zato državni politicki vrh treba da odgovora za poginule a ne magla!

 Comment Remember this topic!

Looking for Oil Diffuser Bracelets?
.