Forums : Republika Srpska

 Comment
Mrtav medu bolesnicima!
CH
2013-01-02 08:31 AM
U Dodikovoj državi i Dejtonskoj BiH mrtvaci leze među bolesnicima!

Posetio sam poznanika u bijijeljanskoj bolnici..
Kad udjedte u bolnicu kao da ulazite u magacin sa odnabcenim stvarima..
Zgrada je po izgledu novijeg datuma ali sve klima od brava, vrata, prozora i ostale instalacije...

U sobi lezi njih sest pacijenata, negde su izmesani i žene i muskarci zajedno!..
U jednom krevetu je pacijent koji je danima u komi i prikljucena na aparat za disanje a u drugom krevetu je drugi pacijent koji nešto bunca..
U trecem je umro covek koji je „morao” da odlezi par sati da se ne bi kojim slučajem probodio!

U toj bolnici da budem iskren ako pacijent i dodje mora umreti od sobne situacije i okoline koja ga okruzuje...
I zdrav će da padne u komu ili da naprecac umre ako mora lezati u krevetu do mrtvaca..!

Drzvani lopovi imaju sve za sebe, a jedna bolnica nema osnovnih sredstava za bolesne.. Nemaju odvojenu sobu za one koji umru, nemaju intezivnu negu da stave bolesnike koji su u komi!
Kakva je to bolnica, kakva je to država, ko su uostalom okupatori u BiH koji mesecno kasirju po 50.000 evra a bolnica u Bijeljini nema osnovnih sredstava za zivot i zdravlje bolesnika!

Kad je rodbina odvezla mrtvaca kuci, bolnicko osoblje ako se uopste može nazvati osobljem - strpala je u vrecu pokojnikove stvari i njegovu dokumentaciju o lecenju.
Kad je rodbina pocela da vadi dokumentaciju samo jedan snimak je priladao pokojniku a sva ostala su glasila na razlicita druga imena iz bolnice. Čak je bilo dokumentacije koja je glasila i na zenske bolesnike.

Pitam se ko su zdravstveni radnici u bijeljanskoj bolnici? Ko je direktor bolnice?
Kako uopste oni lece svoje pacijenta i gde skladiste dokumentaciju pacijenata?
Verovatno da i ne lece bolesnike jer dokumentaciju od svih bolesnika bacaju u jednu zajednicku vrecu i kad neko napusta bolnicu onda samo zagrabe rukom iz vrece i ubace nešto od dokumenata sa otpusnom listom..

Da li Socijalno koje sve to placa uopste zna kako rade zdravstveni radnici po bolnicama!
Simba
(...)
2013-01-13 12:34 PM
Boze me sacuvaj!!!!!!!
Ali da ti kažem tj.pitam...znaš li ti uopsta kako izgleda bolnica u Srbiji kao npr. u Krusevcu ili Kraljevu ili kako izgleda staracki dom???
Igrom slučaja sam se razbolila i zapala (nedaj boze nikom) u Kraljevacku bolnicu a živim u Svedskoj 22 godine,da li ti možeš zamisliti na šta to lici???? pa i mrtvac da se prepadne a kamoli živi pacijent. Od zohara,smrada,pljuvaonice po hodnicima(znaš one metalne „tute”) pa nadalje. Na svoji ruku sam ujutro otpustena i rekla sam ako ću da crknem pa vala neka crknem na putu za aerodrom Nikola Tesla već tamo. Zato želim da kažem da tvoj opis dozivjela sam slikovito i znam kako to izgleda. Takvi uslovi nisu ni za zivotinje a kamoli za ljude,fuj i sramota da se tako radi od naroda koji spokojno suti i jadan ni ne zna šta će???

To dole nedaj boze nikome!!!!!!
spar
2013-01-14 11:12 AM
Covjek nije pisao razliku između bolnica u Bijeljini i naprimer u Krusevcu. Sve je to jedna te ista državna banda koja je urusila državna dobra. Da li je to u Srbiji ili Bosni, C. Gori Hrvatskoj sve su to jedna te ista govna na vlasti koji samo pljackaju a mrtvaci leze sa živima...
Simba
(...)
2013-01-14 11:27 AM
Pa ko je rekao šta?
Ja samo kažem da ako ima gore nego ono tamo sto sam i napisala,onda stvarno mogu da se i utjesim gdje sam bila zavrsila.
Nije isto svugdje. Roditelji su mi lezali a i pomrli(na zalost) u vojnoj bolnici u Nisu,za te uslove Hotel A kategorije po svemu pa zato kažem i znam šta pišem, a to da je u sustini svugdje isto na jedan način,tu si u pravu.
CH
2013-01-19 01:28 PM
Države MRTVIH - pogledajte taj film.. Sve vam govori koliko su Srbija, Bosna, Hrvatska, C.Gora, Makedonija pa i Slovenija mrtvi.
Zapad je zapalio Balkan uveo rat, prodavao oruzje i doveo slugare koji su zajahali narod i tako ga vise od 20 godina guze...
Narod skapava, Dodik, Tadic, Djilas i mnogi njima slični su najobičnija fukara koja uz pomoć SOTONA sa zapada jase sopstveni narod i pljacka ga. A narod kao magarci samo njiajcu i daju glasove banditima...
Zato mrtvaci i živi spavaju zajedno...
Simba
(...)
2013-01-19 03:55 PM
CH,sve si u pravu sto kažeš i to u bobu ali nazalost vecina i pored ociju sljepa i posto kažeš istinu(a i sami znaju da je tako) još te i napadaju.
Ciji je to film? nikad čula, ali ću pogledati na youtube pa da nađemvaljda ima?!
Simba
(...)
2013-01-19 04:29 PM
CH,sad sam pogledala film,pa šta reci???? zato sam i ovdje gdje i jesam kao i vecina. Na zalost i zašto se to moralo sve tako da desi? Film bolje da nisam ni gledala,vratila sam se u proslost pogotovo na početku,a šta da se radi?
CH
2013-01-21 04:49 PM
Simba gde se nalazis u Bosni ili si u Americi?
Simba
(...)
2013-02-22 04:34 PM
CH,u Skandinaviji
No-1
2013-03-03 02:24 AM
Sve sam obisao,i sve video.mislim ,vlada je najmanje kriva.vlada izdvoji novac za zdrastvo,kao i za skolstvo...ali,šta rade,kao prvo..direktori,manedzeri...najvse su krivi pacjenti,zašto,zato što cute...dok ne progovori narod,vlast je vlast,svugde ista...recimo,svima koji rade,njima se odbija za zdrastvo,pa zato,kada oni,ili neko njihov nije zadovoljan sa uslugom...TRAZI gospodo,zašto cutis,a oni kradu,tj to što nisi trazimo...allo.Balkan je to brale moj,Balkan...

Ovakvi kao sto smo mi,nama treba Evropa i Zpad,treba.
Ja živim na Zapadi,i kada odem u bolnicu,imam skoro pa jednosoban stan,nema dvoje u jednoj sobi,poseta je neogranicena,imam fri lezaj,i dve fotelje,moja poseta moza da spava,boravi sve vreme moga boraka u bolnici tj ako želi.Kada napustam bolnicu,isprati me sestra do na parking mog auta,mada je familija dosla po mene.
Simba
(...)
2013-03-03 06:25 AM
No-1

Bas tako kao sto pišes i bas mislim da si u pravu.
Hebiga kod nas ti je bilo od pamtivjeka svi drugi krivi a država prva a sto kažeš niko sam od sebe da krene. Kakav narod takva i vlast i država. Sami sebe ukopali i sa tim i nastavljaju.
Pa šta ti mislis kad i dalje na tom prostoru dole postoje one (fuuuuuuuuj...) pljuvaonice po hodnicima???? pa jeboga kako to mogu da gledaju??? bljak!!!!!!!
No-1
2013-03-03 12:38 PM
Da,da...narod je kriv...na zalost nasu,čitam u vestima..xaxa,izasao zakon,tj ZABRANA PLJUVATI na BUS stajalistioma,i po asvaltu,bem ti vraga..jedne prilike u Begisu,za malo da se okliznam na HRAKOTINU na asvaltu kao na KORU od banane...da ne kažem smece,ma strasno je videti smece po ulici bre...to je nedostatak kulture,kucni odgoj.

Jedne prilike,a to je bilo na početku rata...u Paracinu,komsija pao i slomio nogu,otisao u bolnicu,ja odem u posetu,pa bolnici,tamo,vamo,niko nezna gde je smesten,mi od ove do sobe...lele,ispreturani neki zeljezni kreveti,verovatno oni Vojni otpisani,neki dusece po patosu...nađemokomiju u jednoj sovi,cvili,sts je bre...kaže,jo uvek mi niko nije usao od medecinskog osoblja...kaže..možda i neznaju da sam ovde...a u WC-U VODA DO KOLENA.PO HODNICIMA,ONDE KRPA,ONDE METLA,ONDE KANTA,NIGDE ZIVE DUSE SVE JE PUSTO...MISMIM NA RADNO OSOBLJE.

Recimo,meni smeta ona galama bre,pricaju kao s' brda na brdo...leleeee.Balkane,Balkane...
Simba
(...)
2013-03-03 05:21 PM
a joooooj fuuuuuuuuj,nespominji hrakotnu ...bljaaaaaaaaaaaaaak ,pljuc evo povratiti ću:(((((((((((((((
znaaaam i to oni zeleni gusti ha ha haaaaa,al dobro...

Ma to se ne može ni komentarisati a vala ni sa cime usporediti,mada ja opet kažem jadni ljudi,ali covjece i sve da im uredis i napravis prvo neki pacijenti neće ti to sljiviti ni jedan posto a medecinske sestre??? pa to bi najradije kad bi mogla odvalila stocem u celendru i kraj bi bio price:))) to su jedne obične nadrndane kravetine koje se deru na bolesnike i fukaju po sobici sa bolnicarima i ispijaju kave dok u sobi jadnici nemaju ni zvono za sestru pozvati,već ako ima glasa mora da drekne seeeeetrooooooooo pa ako krava se udostoji doći,ma znaaam imala sam pokojne roditelej dole po bolnicama pa zato znam. Nemam rijeci u ostalom...,fuj i hvala ti svemu pa ne živim dole!
I još ovo,šta ti mislis? pa meni se sve čini da to ipak nije bilo tako u bivšoj Jugi i prije rata a i ako je ja to nisam ni kontala, ali sve mi se čini da je danas gore. Ne znam jesi ikad bio u Krusevcu u bolnici,Kraljevu (horor) i čini mi se da sam vidjela zgradu „bolnice” iz Cuprije ali iz bussa kada sam prolazila,pa to je strava a nije bolje ni u Srpskoj,garant!
Simba
(...)
2013-03-03 05:25 PM
No-1

joj ja mislim da je to bila bolnica bas u Paracinu a ne Cupriji kako sam ti i napisala i tu preko puta te ko fol „bolnice” ima neki park i spomenik kako se sjecam,jooj ma bjezi to je horor od zgrade iz vana a kako li je tek unutra,neću ni da mislim,dosta mi je onog šta sam se nagledala u Krusevcu i ndisla smrada urina i ostalog.
No-1
2013-03-03 06:46 PM
Da,da u Paracinu sam bio 5 god,izbeglica,i u Begisu 2 god...nedaj boze nikom taj izbeglicki zivot,inače sam iz Sarajeva..ma bilo je ok pre rata bre...inače su se moji lecili u VB I VELIKA JE RAZLIKA.
Nije sto sam iz Bosne,ali,mislim,BiH JE BILA NAJBOLJA REPUBLIKA U BIVISOJ YU...PO SVEMU,PA I PLATAMA BRE...recimo,ništa nismo imali iz Srbije,sve je bilo evropskO i slovenacko,grad cist,kultura na nivou,ebo Beograd..na zalost,moram ovako da pišem o mojoj MAChAHI SRBIJI.
Yes,bio sam i u KRAGUJEVCU,KRUSEVCU,I CELOM POMORAVLJU...STRASNO BRE.

Sve je to lenjo kao trut,neradnici,ebe se manedzeru,i tamo nekom poslovodji,gde su mu radnici,i da li je cisto i sve na svom mestu..no,heklaju u nekim rupama,a sestre se svalerisu po bolnici.

Kada bi Amer radio 8h na dan,umro bi od gladi..već se radi po 12h na dan,nekad i vise...SVI BI NA ZAPAD,A NE ZNAJU DA im NA ZAPADU TREBA SAMO PIDZAMA I RADNO ODELO... Ne mogu U KAFIC,MADA IH I NEMA,NI U DISKOTEKU SVE DO SVOJE 21-e GODINE ZIVOTA,NITI KUPITI CIGARETE,ALKOHOL DO TE STAROSNE DOBI..ALI,ZATO MOžE POLOZITI VOZACKI U 16-oj,jer mora ići da radi,i + ići u sholu..

Malo ko zna,da je na Zapadu svaki DOLAR KRVAV,I RUKE KOJE SU GA ZARADILE...DOBRO JE,DOBRO,JOS NE NOILMO ROBOVSKE LANCE NA NOGAMA.

Simba
(...)
2013-03-04 04:43 AM
Joooj pa bas tako i nedaj boze izbjeglickog zivota nikome a tamo te tek niko nehebe ni strucno već seru jao breee blago izbeglicama,ma fuj svega sam se naslusala dok su mi roditelji bili živi i izbjeglice ali ali sada su se „smirili”...
Iz kog djela Srajeva si ili si okolina Srajeva? znaš li nekog iz Hadzica? opet zavisi koje si godiste pa zato pitam:)
p.s.a u vezi bolnice u Srbiji ono u Nisu gdje su moji lezali a i otac tamo umro bivša vojna bolnica,ono tamo je bilo hotel A kategorije i peronal je bio super ali to je bio zadnji trzaj vojske sto je drzala i nemam komentar los pa čak su imali donaciju kreveta od Slovenije pa je makar licilo na nesta a ovo ostalo sto sam ti napisala,pa boze sacuvaj jer sam i sama bila lezala u Kraljevu jer sam se razbolila taj „godisnji” odmor tako da sam samo prenocila i malte ne ujutro pobjegla od onog haosa,i na svoju ruku izasla i prvi avion nakon dve sedmice via nazad za Svedsku,nedaj boze nikome,strasno! Napisi mi odakle si iz Sarajeva?:)) pozzz
No-1
2013-03-04 09:42 AM
cao,ne znam koliko poznajes Sarajevo,ja sam imao stan kod RTVS.NOVI GRAD ALIPASINO POLJE,KOD STUDENSKOG DOMA...ZNAM IZ HADZICA BRATICE,I JOS NJIH MNOGO,Ne mogu SE SETITI..OVDE SAM VEC 16 GODINICA:)
A TI,AKO NIJE TAJNA,A STO BI BILA..?:)

POZZZ
Simba
(...)
2013-03-04 09:53 AM
:))))))

Poznam ja Sarajevo jaaaako dobro,grad moje mladosti iz 80-ti i favoritna Skenderija i okupljanje i grad mladih i muzike, a na kraju tetka i kompanija mi je zivjela na Dobrinji 2 a Hadzici???? to je posebno:)))) ali na zalost znaš i sam kako su hadzicani zavrsili:(((( cjelokupna tragedija i prokletstvo tog rata. Ja sam od 91 ovdje.
Sa hadzicanima sam puno boravila. Kako nebi znala gdje si zivjeo a hvala bogu da ste se spasili i otisli kad je tako moralo biti.
ma čujemo se mi još,vazi?:))))
Simba
(...)
2013-03-04 09:58 AM
daaaa,moj muž je isao drugu sarajevsku gimnaziju a studirao na filozofskom historiju ali davno je to bilo ,80-ti
No-1
2013-03-04 11:18 AM
..na zalost,rat je učinio svoje,ko nije imao,sad ima,a ko je imao sad nema...od cele BiH Sarajevo je nagori grad sada,u njega se shljeglo iz mnogih vuko...ina,pa i iz Sandzaka,Kosova,mafija vlada,do kada,pitanje je sada.

Imam veliku kucu porodicnu u Pofalicima kod FDS,u njoj žive srebrenicani,žive na spratu,a u prizemnju u bivšem kaficu drže KOZE:(
Ako znaš gde je ona velika dzamijetina na Alipasinu,e tu je bio moj parking,a prozor ne možeš otvoriti od muHnare,kada to pozne da aurlice...ima da te nema...fujjjj:(

Ja sam izasao iz Rajvosa na početku rata,sa decijom ambasadom,zadnim avionom ali bojnim...a ovde sam dosao 97-e..nema vise pesme..SARAJEVO GRADE MOJ!!!

POZZZZZ

Simba
(...)
2013-03-04 12:05 PM
Joooooj pa kako nebi znala!!!!
Ma de sad sam se skoro rasplakala,znam tačno o cemu pišes i vidim sve slikovito posto je bilo 30 godina mature prije 3 ili 4 godine i vidjeno je Sajajevo svo u „zelenom” a piva nema nigdje za popit do Hotela Evrope a prasetinu možeš samo da zamišljas ili eventualno otici na Pale,ma straaaaaasnooooooo!!!! fuuuuuuj samo kad kažeš ko je dosao sve iz Srebrenice i Bratunca a gdje su hadzicani zavrsili??? u onoj tada selendri od Bratunca kojeg su danas Srbi izgradili i napravili da na nesta lici! Strasno mi je zao i mogu misliti kako ti je,od muza roditelji su izasli nakon Dejtona kolektivno u vuko...inu Bratunac a bili su cjelo vrijeme rata i na radnim obavezama a moji su izasli zadnjim busem za Beograd kad su tek krenuli Sarajevo paliti a tamo su izbjegli iz krvatske gdje su nam sve uzeli i sestrin zivot skratili za dva metra kod geometra. Uuuuufff rane ostaju za čitav zivot!!!! Ne sekiraj se nisi sam,sjedimo na istim stolicama i možemo samo da se sjecamo onih divnih dana i ljepog zivota prije rata. Drzi se i nedaj se brate jer tu ne možemo ništa, a da je bio put preko trnja i te kako i još najgore je to kad su izbjegli u Srbiju tamo su neki bili čak heeeeeej paaazi...ljubomorni na nas sirotinju a do juče sve imali,strasno!!!!! Jel ti ides kada tamo??? ja još nisam bila ali muž je i kaže fuuuuuuuj,bio je na maturi ali????...strava! čujemo se! pozzzzzzzzzzzzzzz!
No-1
2013-03-04 01:04 PM
Bio sam pre 6 god,papirologije radi,i vise nikada...verum mi,kad sam prolazio pored sgrade i stana u njoj,nisam ni pogledao u zgradu,čak sam okrenuo glavu..posao sa drustvom na Ilidzu,da neto pojedemo:))))
Seli smu u neki restoran,dosla hanuma da nas posluzi,ja rekoh pivo..xax,kad ona se poprimaknu meni i kao sapce mi...pa kaže,tise,nemamo pice,nemoj da vas gazda cuje,on je Turcin...ja se pokupim i u jedan ,bas lep restoran kod studenskog doma,tu osedaju umproforci...ima i pivo i sva pice..e onda ja..dajte mi duplu lozu..Hepokovuuuuuuuuuu:))))
Još u jednom retoranu tražih pivo,ili pivo..konobar će..to ne držimo,ali,sacekajte,i to sve sapuce...ode cova,donese u casama,one,znaš plasticne...rakiju...

Kada su dosli srebrenicani u Rajvos,oni u e izuvali pri ulazu u traJvan..keve mi...a u mojoj sgradi,stavili drva u lift,neko je pozvao lift,i cova nevidi svoja drva...pa kaže...nije sto mi ukrao drva,već i shupu sa drvima:)))

pozzzz
Simba
(...)
2013-03-04 01:23 PM

...Kada su dosli srebrenicani u Rajvos,oni u e izuvali pri ulazu u traJvan..keve mi...a u mojoj sgradi,stavili drva u lift,neko je pozvao lift,i cova nevidi svoja drva...pa kaže...nije sto mi ukrao drva,već i shupu sa drvima:))) ...

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ha ha ha haaaaaaaaaaaa ha ha haaaaa ajoooooj nemoj majke ti vise ha ha ha haaaaaaa,jel to ono ko Borat kad se umivo iz wc solje jer nije znao cemu sluzi aaa ha ha haaa,joooj cuj izuvali se ispred traJvana ???:)))))))))
a to za pivo i cugu to je ziva istina,hej zamisli molim te pa to nije ni u Turskoj vise tako,ja nedavno dosla isla za Izmir,Troju i Ephesus i majke mi ako ćeš mi vjerovati nisam bulu vidjela ma ni jednu mladu zensku a puse,piju i rolaju djoint na sve strane a šta je to tamo??? joooj pa ja nisam ni znala kad sam zivjela u bivšoj Jugi da tih rugoba je bilo na nasem prostoru a pravo da ti kažem za tu Srebrenicu nešto nemam pojma jesam li ikad za taj cumez i čula prije?:))
To za stan ti vjerujem jer i sama sam tako dozivjela kad sam prvi put dosla u krvatsku nakon rata isto zbog papira i tog sranja da mi se povracalo a ne da me (boze te sacuvaj) kojim slučajem „emocija” drmnula,fuuuuuuuj
U Sarajevu se nema vise šta da vidi,na zalost!
De ako se sjetis još nečeg sa bulekacama iz tog kraja samo mi napisi:)))
Kaže meni muž ide on tako Titovom ulicom a svi nešto bleje i kaHvu srcu i limunada ispred njih a kaže sve jedan do drugog tikve im celave a ruuuuuuzni do zla boga a zeMske kaže i ako je i „lijepa” sva umotana ali onako kao u Iranu što se umotavaju,ma veze sa vezom nema,ziva dzamahirija je Sarajevo,na zalost a tako je bilo dobro!:)

No-1
2013-03-04 05:17 PM
nisam procitao sve...zurim.

ne da se umivao bre,već je i grozdje prao,pa je slučajno pistio vodu...kad je video da nema grozdja,otisao nize sprat i tražio od komsije...tako i za roletnu,ona je pobegla gore,i opet kod komsije trasi...zurim.

Došao Smak sveta na teritoriju bivše B&H... Gleda oko sebe i kaže: - Izgleda da sam već bio ovde... I ode...
Simba
(...)
2013-03-05 03:35 PM
ha ha ha opet me nasmijavas:))))

Ja ti se danas predvece raspisala bas na tu temu, ali nije bilo sanse da posaljem,bila neka blokada...ali u glavnom bas me razveselis kad pišes o tim maSlemanima mislim...te vrste:))))
No-1
2013-03-05 05:21 PM
I ovo je ta pederacija

U posljednja tri dana u FBiH izvršeno 185 krivičnih djela

Na osnovu izvještaja operativnih centara kantonalnih ministarstava unutrašnjih poslova i Federalne uprave policije, u protekla 72 sata na području Federacije BiH registrirano je 185 krivičnih djela.

Registrirana su po dva ubistva u pokušaju i ugrožavanja sigurnosti; tri izazivanja opće opasnosti; pet prevara; šest oštećenja tuđe stvari; sedam razbojništva; 10 nasilja u porodici; 59 teških krađa; 26 krađa; 65 ostalih krivičnih djela i 154 narušavanja javnog reda i mira u kojima je 13 osoba lakše povrijeđeno.

Također, zabilježeno je i 180 saobraćajnih nezgoda u kojima je 12 osoba zadobilo teške, 39 lakše povrede, dok za dvije osobe nije utvrđen stepen povreda, saopćeno je iz Fedralne uprave policije.

pozzz
Simba
(...)
2013-03-05 05:30 PM
aaaaaaaaaaaaaaaa ha ha haaaaaaaaaaaaa,zar „samo”?? ha ha ha
joooooj balkane balkane balkane moooooj:=))))

znaš šta??? majke mi moje mile na tom prostoru dole do idealnog rjesenja može još izgleda jedino atomska bomba da pomogne i spasi ostatak zemalja u okolo:)))
p.s.ali nije ni kod krvata puno bolje(mada se znaju oni hebo li ih patak) izvuci i prikriti. Oni npr.„vode ljubav” rod sa rodom a svaki drugi nije sav ni cist u glavi pa kolju jedan drugog dok u Srbiji je situacija znatno bolja pa ako ništa nema incesta niti nam je to u krvi a boga mi drugo? slično ko u Bosni :)))
No-1
2013-03-05 05:39 PM
ja to znam,kod korvate nema rodbine,ebu se kao zecevi...čitam,avaki peti babu u korvatskoj silovao kcerku...

i još nešto!

Welcome to BiH

No-1

13. januar 2013. u 22.53


Jedna država,
10 kantona,
14 vlada,
183 ministarstva,
85 politickih partija,
50 borackih udruzenja,
13 sindikata,
2 policije,
3 akademije nauka,
2 penzionerska fonda,
3 obrazovna sistema,
3 telekoma,
3 elektroprivrede,
550,000 nezaposlenih,
630,000penzionera,
450,000 raseljenih,
75% siromasnih,
65,00 državnih zaposlenika,
i NEUTVRDJEN BROJ LOPOVA...

No-1

28. januar 2013. u 04.34


Radio neki frizer u nekom gradu u nekoj državi u SAD.

Jednog dana mu udje cvjecar u radnju i kad ga je ovaj osisao, cvjecar pita koliko treba platiti. Frizer odgovori da on to radi iz hobija i da ne može primiti novac. Cvjecar ode sav sretan. Sutra kad je frizer dosao na posao, nasao je pred vratima prekrasan buket od 20 cvjetova.

Drugog dana mu udje pekar u radnju i kad ga je ovaj osisao, pekar pita koliko treba platiti. Frizer odgovori da on to radi iz hobija i da
ne može primiti novac. Pekar ode sav sretan. Sutra kad je frizer dosao na posao, nasao je pred vratima kutiju s 20 krofni.

Treceg dana mu udje Mujo u radnju. Kad ga je ovaj osisao, Mujo upita koliko treba platiti. Frizer odgovori da on to radi iz hobija i da
ne može primiti novac. Mujo ode sav sretan. Sutra kad je frizer dosao na posao, nasao je pred vratima 20 Bosanaca koji cekaju na sisanje.
HEIIIO
(servus servorum Dei)
2013-03-06 04:29 PM
И у Америци је хаос узму ти све паре у болници за најобичније прегледе, пише на сајту вести.нет.
Обичан туфер вате што очисте мјесто гдје ће дати инјекцију наплате 7 $ !
Овде људи јаучу на болнице, али маса људи не плаћа здравствено или уплате минимално само да добију печат у књижицу.
Не можеш тражити нешто, ако си дао ништа .
Simba
(...)
2013-03-06 04:48 PM
Pa dobro sad ali brate to dole stvarno nije normalno, a ni vrijedno covjeka,na zalost i nikom ništa. Nedaj te boze nikome,strava od bolnica,mita,pljacke,prljavstine i ostalog,fuj!!!!
Simba
(...)
2013-03-08 05:19 AM
No-1

Evo bas sad sam nešto procitala u vezi Paracina pa sam te se sjetila i moram da ti kažem da ti se divim sto si mogao tamo da budes,ta selendra je toliko bljak i depresivna ko i vecina takvih „gradica” hebote kad pomislim (bila sam tamo par puta) mjesto je vise nego fuj ali šta ćeš? sigurno nisi mogao ni da biras ko ni ja sama.
No-1
2013-03-08 03:22 PM
..hm,da ne pišem kako je na Zapadu,mada ga nevolim,ali,sve u svemu ok je.

yes,nisam imao izbora,a ono,znaš,samo sto nisam stasao za vojsku,pa racija,uh,kad se setim,pokupise mladica Arkanovci,i pravo u Zvornik na liniju..covek malte ne go,u donjem vesu,bos,i u roku od par sati covek poginuo..

jedno vreme sam bio u centru BG,kod familije,pa onda u Surcinu...u Paracin sam otisao,jer mi neka familija iz USA imalamo kucu praznu bas kod BUS stanice...hm,prvi put u paracinu,krenem vanka,da vidim koliko sam daleko od grada,idem,idem...bas do centra,a nisam znao,pitam neke,koliko ima do grada...ljudi se pocese smejati,pa kažu..drugar,ti si u samom centru...leleeeeeee,al' hajd,kuca je fri:))))

pozzz
No-1
2013-03-08 04:03 PM
Simba..srećan vam praznik...8 Mart:-)
Simba
(...)
2013-03-08 04:48 PM
No-1 Hvala od srca!:)

Da mi je moja majka ziva kako bi ju rado nazvala da čestitam (i moji su bili izbjeglice u Srbiji) ali eto...na zalost nema ih vise.
8.Mart internacionalni dan žena,podsjeca me uvjek na one godine prije rata,na godine mira. Bilo nam je dobro pa neka je i bilo lažno(kako neki kažu) ali bio je mir. Radilo se,komsija komsiju je postovao,dvorista puna djece i igre do kanih sati uvecer,vriska,galama i smjeh. Nismo imali kompjutere i mobilne telefone ali zato smo imali mastu,druzenja,stvaranja novih ljubavi (pa i mastanja kroz platonske veze) slusali smo Bijelo Dugme,Indexe,Korni grupu,Atomsko skloniste a kasnije i prljavce,Ekatarinu Veliku,Riblju Corbu, Parni Valjak i ostalo. Odlazili smo na koncerte sirom Juge,odlazili na ljetovanja na Korculu,Biograd,Jelsu,Kornati,Hvar a kasnije kad smo malo poodrasli i u Dubrovnik. Obilazili smo gradove i sela druzeci se i sa drustvom, ah... bila su to ipak ljepa i zlatna vremena ali šta da se radi?
Živimo makar za uspomene i sjecanja ako ništa vise.
Da nije bilo rata i ja bih danas bila u tome mom voljenom Sarajevu, gradu mladih i muzike ali ali ali????...

Puno te pozdravljam i zao mi je vas koji ste to prezivjeli i bili u tome haosu,zao mi je mladih ljudi koji su tek nikli da žive a zavrsili prije nego su stali na svoje noge,zalosno,zalosno zalosno!!!!!!!!!!!!
No-1
2013-03-08 05:55 PM
Simba,hvala na druzenju.
ako nije tajna,koji deo Sarajeva ?

Ko zeleo rat,u kuci mu bio.

pozzz
Simba
(...)
2013-03-09 03:18 AM
Nije tajna.
Sarajevo cjelo a dobrinja 2 tu sam imala (ali danas vise nikog) rodbinu koji su svi takodjer izbjegli i ja nisam iz Sarajeva ali ga znam jaaako dobro a u stvari se radi o Hadzicima:)))
Ja sam ti inače iz (bila) krvatske:(
ni tamo nemam vise nikog!!!
Poooozzzzzzzzzzzzz!:)
No-1
2013-03-09 01:31 PM
..aha,već ste mi rekli,ja sam zaboravko.
Možda poznajete Zorana Bratica,konobara ?

Eh,Bosna..- Lako je biti Bosanac, teško je živeti u Bosni!

Pozzzzzzzzzzzz
Simba
(...)
2013-03-09 02:04 PM
Ne znam,...možda i znam nekoga od Bratica ali???...sve je to ishlapilo.
Ako znaš koga iz Hadzica onda u neko vrijeme (i to prije rata) ti je bio popularan caffe „Macak”„ a drzala su ga dva brata Goran i Zoran ako kontas na Hadzice?!... i kafic je bio odmah na samoj raskrsnici kod podvoznjaka prema Igmanskoj ulici. Bas bi voljela znati gdje su njih dvojica a muž mi kaže da su mu Bratici jako poznati ali ne može da se sjeti?! jooooj ma svi smo ishlapili do daske i dobro je da svi mi znamo kako se i zovemo. Bas mi je drago da se javis i glavu gore i znaj da ima i gore a proslost ne možemo da vratimo a da možemo?? ja bih prva:))))
čujemo se raja;)”
No-1
2013-03-09 06:43 PM
..xexe,evo,ja sam jedan od njih.B...ne znam koja ste gen..ok,no problem.
Da,bas tako,dobro i znamo odakle smo...Hadzice poznajem samo u prolazu za Mostar,i svaku kafanu,a njih je bilo ohohoooo:)
Svaki petak vio za Mostar sam isao...

pozzzz
Simba
(...)
2013-03-10 03:49 AM
Vidis ti koliko je svijet mali??? a kaže i on da mu je to prezime tako poznato i da mu se čini da je poznavao i ima slikovito pred sobom likove,ali???...:))
Nismo mi stari a nismo ni mladi,srednje godine ali osjecamo se kao da vrijeme nije ni pregazilo jer upravo nas drzi to zlatno doba i ko da je sve bilo juče a u stvari godine su proletile.
Kad pišes o putu za Mostar,svi smo isli tada kako vozom iz Hadzica tako stopom za Konjic,Trebinje itd. i bio je nekad suuuper kafic na samoj Neretvi na samoj autocesti u Konjicu i čini mi se da se zvao Kalimero,e tu smo uzivali odsjeti prije nastavka puta za Mostar ili Dubrovnik i zato ti kažem to su bila zlatna vremena i ko to nije prozivjeo pojma nema kako nam je dobro bilo i neka pricaju šta god hoće i pljuju po onome svemu.
Pozzz i kad ćeš ti opet na te prostore dole?
No-1
2013-03-10 04:35 PM
Da,da,bilo je ok...mogao si spavati na livadi od Vardara pa do Triglava niko te nebi ubio,a danas,ubi te kao psa u rođenoj kuci.
KO NIJE IMAO,DANAS IMA,A KO JE IMAO,DANAS NEMA.

MA KAVI TAMO BRE,DA ME NEKO KOKNE,NI KRIVA NI DUZNA.

Eh,ja sam ti Ercegovac,poreklom Gacko,Nevesinje,Mostar,Sarajevo.
Moji dedovi su ovde pomrli,pobegli 45-te od Komunizma i Tite MASONA.

Imam porodicnu kucu u centu SaHrajeva,i stan,dve kuce u Mostaru
Sve je to poruseno...ne želim da pominjem bivšu nam Otadzbinu...jok:(

pozzzz
 Comment Remember this topic!

Looking for Tassel Necklaces?
.