Forums : Zdravlje

 Comment
Zubi - genetsko liječenje
prekodrinski
(Å¡loser)
2018-02-22 08:02 PM
Zanima me ima li nešto od toga, ili su samo bomabastični napisi u novinama.

Imam prilične probleme sa zubima ,pa bih volio da vidim šta, kako, I kada će kod nas moć da se
liječi na takav način.
CPHA
(Чувари ћирилице)
2018-02-24 02:41 AM
Мислим да је добро рјешење уградња импланата.
Комплетна вилица може добро да се уради тако што се уграде 4 импланта.
Све зависи од новчаних могућности.
За генетско нисам чула.
prekodrinski
(Å¡loser)
2018-02-27 05:21 PM
Jeste Srna, imam plombe, redovno kontrolisem, mjenjam.Nekoliko zuba mi fali, pa razmišljam implantate ili da još malo pricekam da genetika stigne i u nasu varos...
Hvala na sugestiji..
mornar7
(mornar)
2018-03-03 06:10 PM
mislis na stems celije nema nikakvog genetskog.
znam pouzdano da je daleko, radi se dugo na tome, već 10 godina bombasticne vesti ali ništa,
mogu da objasnim tačno šta je problem ako koga interesuje.

nije implant tako dobar, pogotovo ako ste mladji i fale samo pojedini zubi. Moj zubar mi rekao sve najgore i problem sa implantima a onda me posle dve sedmice nagovarao za implant. Postoje inače brojni mostovi, proteze i druga rešenja.
prekodrinski
(Å¡loser)
2018-03-04 07:16 PM
Da, ćelije.
Ali I nekakav lijek za popunjavanje oštećenih zuba , pronašli
kad su istraživali lijek za (mislim) Alzheimera.

prekodrinski
(Å¡loser)
2018-03-04 07:38 PM
Mornar, naravno da nas interesuje sve u vezi zuba...ako imaš
objašnjenje bio bih zahvalan...
obicno1
2018-03-05 06:09 AM
Nekada davno kad sam mlada bila, zubari su govorili da je bolje spasavati (popraviti, pa i obnoviti popravak i sve što se može poduzeti) svaki prirodni zub dok god je to moguće.
Danas čim odes kod zubara odmah predlazu da brusis (zdrave zube!) i da stavljas cvrsto cementirane mostove: postojeci (zdrvi ali izbruseni) zubi ih drže, a tamo gdje nema zuba je nadogradjen „viseci zub”. Ja sam to uradila na jednom dijelu gornje vilice (u Madjarskoj), ali kad sam vidjela kako je to neprakticno (i besmisleno) nisam dozvolila da mi to dalje rade. Imala sam još par „rupa” (koje se na svu sreću nisu vidjele) i skupljala sam novac. Onda sam otisla kod 3 zubara (Madjarskoj, Rep.Srpskoj i Austriji) i tražila savjet odnosno ponudu: interesantno da i u Madjarskoj i Rep.Srpskoj nude uvijek isto rjesenje: mostove i to uvijek u kombinaciji brusenje zdravih zuba. Kad sam pitala za implantate i pojedinacne navlake (u Madjarskoj) rekli su mi kako to nije prakticno (zbog čestog pomjeranja/uvrtanja zuba, ne traje dugo i sl.) U Austriji (preko osiguranja dobijam samo protezu na skidanje, ostalo sve moram da placam) nikako ne predlazu te mostove:
-zbog brusenja zdravog zuba
-zbog higijene (provlacenje one sajlice sa cetkicom ispod mosta nije bas nešto prakticno što se svaki dan rado radi)
-zbog naknadnih zahvata na zubima kad dodje do potrebe za tim
Oni su predlagali iskljucivo implantate i na svaki implantat navlaku (naravno cijene su dosta visoke i opet zavisi od koga materijala i sl.). Most će uraditi bas ako ja to želim ali ne bas rado (nije ni to bas mnogo jeftinije, jer dobre navlake su skupe).

Ja se odlucim za implantete i pojedinacne navlake, imala sam sreću da sam imala dovoljno kosti, inače bi morali prvo kost da nadogradjuju: dva u donjoj i jedan u gornjoj vilici, sve kutnjaci.
Moje iskustvo:
Operacije (ugradnja implantata) traje kratko (ca 20 min po implantatu) i ne boli (lokalna anestesija), ali poslije boli i to bas mnogo: uzimala sam 7 dana antibiotike (2 dana pred OP pocela) i poslije još tablete protiv bolova, i pored toga je boljelo i bila sam natekla kao Marlon Brando u Filmu KUM, a pritom nisam neko ko bas kuka na bolove... sve skupa oko 3-4 dana je bilo grozno, gornja vilica je gora od donje. Onda je otok nestao i bolovi postepeno nestajali, nakon 3 mjeseca stavila navlake (bol: kao kad popravljas/plombiras zub) i tako dobila tri zasebna zuba sa kojima jedem normalno, cistim ih normalno i za sada ne vidim nikakve probleme, a moje zdrave zube sam sacuvala.
Kostanje: kad sracunam koliko bih puta otisla u HUN ili BIH (samo zbog zuba) i šta bih sve platila (često se pojave i „dodatni troskovi”), ne znam kako bi islo dalje sa redovnim kontrolama i sl. ne vjerujem da bih mnogo jeftinije prošla. Sve kontrole radim kod svog zubara, preko osiguranja, znaci nema naknadnih troskova.
prekodrinski
(Å¡loser)
2018-03-16 03:13 AM
prekodrinski
(Å¡loser)
2019-10-17 02:29 PM
Zubi sređeni za sada. Bio u R. Srpskoj i malo lunjao okolo, čak i u Federaciji BiH bio. :))))))
Zadovoljan cenom i kvalitetom…, prijaznošću,... osećao sam se kao kod kuće, čak i možda bolje :))))))
srbo001
(FUDBALER)
2020-01-22 04:05 PM
Obično1: Koliko dugo vremenski i koliko si platila? Odprilike!
prekodrinski
(Å¡loser)
2020-08-03 02:08 AM
Za tri implantata oko 2000 Eura. To je komplet sa smjestajem.
 Comment Remember this topic!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.