Forums : Skandinavija

 Comment
Cudi me
O3PEHKO
(Ritter Sport-Freund)
2015-11-05 05:37 AM
Da niko ovde ne komentarise „novu” vladu u „Sweckoj”, šta rade, šta ispunjavaju od obecanog itd. Moram priznati, prvi put sam glasao za S i po svemu sudeci sam se zaebao.. ali sam kontao da ono spustanje poreza i rezanje izdataka za zdravstvo i skolstvo u nedogled koje je Alijansa radila nije bas tako pametno - prioriteti se promijene kada postanes roditelj.
Elem, ovi od obecanja za sada ispunise ništa. Stvorise par novih ministarstava da tu uglave neke zasluzne ljude iz partije, mahom invandrarce, i okrenuse fokus ka izbjeglicama, koje nemaju gdje da smjeste a nemaju hrabosti da kažu da vise nema mjesta.

Jako cudna situacija, ovo zabijanje glave u pijesak, kao nojevi. Niko ne prica o ekonomiji, o energetici, zaposljavanjima, kriminalu itd.. Podrska vladi pala na minimum, a komentara ovde nema, ako se izuzme BeliVuk koji se nada padu zapada tj pucanju leda pod njegovim nogama.
BeliVuk
2015-11-05 11:32 AM
Можеш да се сликаш са Скандинавијом а и остали запад исто иде у аут са њим и већина источне европе као што су Пољска итд. Хвала Богу.
BeliVuk
2015-11-05 11:46 AM
Шта доживљавају у Немачкој већ сада: http://www.liveleak.com/ll_embed?f=8a635785e8d6
BeliVuk
2015-11-05 03:08 PM
Сотонско подмукли покушај да оцрне Русију, слично што су чинили Србији. Ако не осудите овакву Америку (а таква је одувек) нисте људи:
https://www.youtube.com/watch?v=bZtJ-gsegvw#t=87
Америчка власт је покушала да потури како је Русија бомбардовала болнице у Сирији, Руска војска је поставила снимке да је Америчка власт очигледно лагала, погледајте реакцију на постављена питања и приказане доказе да Америчка власт лаже.
Vozuca
2015-11-07 05:32 AM
Ne znam šta da ti kažem. Ja sam isto za njih glasala, vise iz razloga sto nije postojala alternativa. Niko mi od ponudjenih partija nije ni u predizbornoj kampanji, a ni dan danas rekao nešto pametno i konstruktivno. Alijansa je bila krenula previse, kao sto sam pišes, sa svim tim smanjivanjima poreza.
Nesigurna sam bila u Stefana od samog početka, nije mi nikad bio harizmatican i djelovao je kao da nije znao o cemu prica. Mislila sam da je možda u pitanju to što nije ranije bio u parlamentu, pa nije imao priliku da se pokaze. Međutim, nije mi se ni sada pokazao, samo je potvrdio mišljenje od ranije.
Ne znam...i dalje cekam da nešto konkretno urade po pitanju nezaposlenosti, skolstva i zdravstva.
Za sledeće izbore nemam pojma za koga glasati ako ovako ostane.

Iz ugla nekoga ko radi u zdravstvu mogu reći da ide samo na gore, ali nije bilo bolje ni sa Alijansom.
Iz ugla roditelja mogu da kažem da nema razlike u skolstvu (obdanistu) i zdravstvu kad uporedim S-opstinu sa M-opstinom u kojoj sada živimo.
Golub
(no hay banda)
2015-11-09 12:15 PM
Pa vi niste normalni za koga ste glasali...
Tako vam i treba onda.
dr_Ziv-a-go
(pekar lekar apotekar)
2015-11-10 04:42 AM
Glasanje je ko blek dzek - banka je uvijek u dobitku ;)
Vozuca
2015-11-10 06:27 AM
Golub, sto bi rekli braca Svedjani, lako je biti „efterklok” ;))
Ocigledno da nije bila dobra alternativa za glasanje. A, koji bi bili bolji od tih partija? Nešto mi svi oni mlate praznu slamu...
Braca
([Brejka])
2015-11-10 08:19 AM
Sve jedno za koga ste glasali. Svi politicari hoće od prilike isto a to da je njima (i ostalim sa velikim platama) dobro tako da mi obični smrtnici nemamo tu šta da se pitamo. A inače, odvor na tvoju temu je: Nemoj da te cudi ;)
O3PEHKO
(Ritter Sport-Freund)
2015-11-12 04:36 AM
Golub je ono, što se kod nas u finansijama kaže „back-trader” :)

Inače, mislim da je dobro sto je Alijansa skinuta sa vlasti jer 2x4 godine je dovoljno. Izgubili su volju, zelju i momentum u radu. Nije vise bilo ideja i inicijativa.
Ovi su imali neke dobre ideje, poput koriscenja sume za zaposljavanje npr, investicije u nauku, nove tehnologije itd. Elem, prvo razocarenje sam dobio kada sam vidio da su otvorili neka dodatna ministarstva koja, brat bratu, ne rade ništa.. nemaju neku svrhu. Imamo ministra skolstva i ministra gimnazije. Gimnazija nije dio skolstva?! I tako neke banalne stvari.

Zbog ove izbjeglicke krize, mislim da će sada SMP da ima odličan izgovor za neuspjeh u sprovodjenju obecane politike, mada ne mislim da bi bili mnogo aktivniji da se ovo nije desilo.

Ko je alternativa? Ja je iskreno receno za sada ne vidim. Alijansa nema neke vodje ni ideje. Jimmie nema shtofa. SMP+V su pogubljeni ko corave koke.
 Comment Remember this topic!

Looking for Mantra Bracelets?
.