SC : Дискусије

УПУТСТВО ЗА МОДЕРАТОРЕ

УЛАЗАК У ДИСКУСИЈУ
Када се укључите као модератор добићете списак дискусија на којима имате модераторска права. Кликом на једну од њих добићете листу јавних и скривених тема на дискусији. Скривене поруке могу читати само модератори, а само администратор може физички да избрише поруке, тако више не буду доступне никоме. Одатле и сама терминологија сакривања и брисања порука. За обичне посетиоце то је иста ствар јер они не могу приступити ни сакривеним нити обрисаним порукама.

СКРИВАЊЕ ЦЕЛИХ ТЕМА
Ако су неке теме остављене два или више пута или ако тема садржи рекламу, вулгаран, провокаторски и сл. материјал кликните квадратић лево од наслова теме. Урадите то за све непожељне теме и кликните дугмић!

Нпр. да сакријете поруке са насловом "нова годин" и "алене опрости", изаберите теме и онда кликните дугмић као на слици!

СКРИВАЊЕ ОДГОВОРА НА ТЕМУ
Из списка тема, кликните на наслов теме да би сте добили одговоре које можете појединачно сакрити. Поред сваког одговора видећете квадратић на левој страни. Ако порука заслужује скривање или брисање, кликните на квадратић и урадите исто за остале неприхватљиве поруке. Када сте изабрали поруке за брисање кликните дугмић као на слици.

ОСТАЛО
Најбоље је да испробате на својој поруци. Напишите неку поруку и сакријте је да видите како то функционише.

Укратко, ажурирање је надамо се поједностављено до максимума. Ако буде проблема јавите се на модераторском кутку! Такође, ако имате предлоге за још једноставније ажурирање јавите се!

ПРАВА И ОБАВЕЗЕ МОДЕРАТОРА
Као модератор, ваша права и обавезе су да сакријете све поруке које нису у складу са правилима лепог понашања. Ажурирање дискусија би требало да буде свакодневно, али ако прескочите неки дан не би трабало бити проблема осим ако није реч о веома прометних дискусијама.

Многи модератори поред горе наведених обавеза такође воде дискусије на тај начин што задају занимљиве теме, помажу онима који имају проблеме и слично. Једноставно, будите домаћин!

Модератор не сме да користи псовке, вулгаран језик, да вређа или на други начин да крши правила. Модератор треба да буде узор осталим посетиоцима.


Looking for Mantra Bracelets?
.