Дискусије : Ниш

 Коментар
Zašto bas u Nisu proslava milanskog edikta?
Babino_Bonbonche
08. мај 2010. у 03.34
preuzeto sa politike ali me bas zanima i vase mišljenje

Zašto bas u Nisu proslava milanskog edikta?

Jedno ozbiljno pitanje imam. Kad se svuda toliko trubi da se treba, mora itd. proslaviti milanski edikt u Nisu, i da tu treba, mora itd. da dodje i papa (ko ne zna ili još nije znao: predstavnik antihrista na zemlji) u Nis, tj. u Srbiju, onda ja želim znati, zašto bas u Nisu, u Srbiji????? Pa jel sam naziv tog edikta ne govori gdje je proglasen, u Milanu! Milanski edikt! Nije Niski edikt! Zašto ga onda ne slave u tom istom Milanu, zašto toliko oce bas u Nis? I nemojte mi doći sa time, pa odatle je Car Konstantin, koji je i doneo taj proglas. Ne radi se tu o rođendanu Cara Konstantina, pa da se to obiljezava u Nisu, već se oce proslaviti donosenje tog edikta, a taj ipak nije u Nisu proglasen, već valjda u Milanu! Pa otud valjda i takav naziv! Znaci, ako je tako, onda je ocigledno da se ne radi samo o obiljezavanju tog proglasa od 313. godine, nego izborom za tu proslavu bas u Nisu, Srbiji, se nešto drugo izgleda želi postici...a to za nas PRAVOSLAVNE Srbe dobro ne može biti, jer šta je već ikada dobro nama doslo sa zapada-starih latina? Pritom se i dobro zapitajte zašto se mi uopste zovemo PRAVOSLAVCI, i koji značaj nosi u sebi ta riječ. I zaptitajte se zašto se katolici krste s lijeve na desnu stranu, sto znaci moliti se djavlu, sotoni, a zašto mi od desne na lijevu (sto znaci, na PRAVU stranu)! I onda se zapitajte šta će nama neka ekumena sa onima koji su već vise puta pokusali da nas genocidom istri...e, odnosno da pokatolice. I kuda ta ekumena onda zapravo treba da vodi? I koje i zašto onda poslije svega toga, pa i poslije Jasenovca i Jadovna, i bljeska i oluje, još zagovara...

http://www3.serbiancafe.com/lat/diskusije/mesg/15/014799319/zašto-bas-u-nisu-proslava-milanskog-edikta.h tml?24
vocko
10. мај 2010. у 01.23
ma ovija latini nonstop falsifikuju istoriju. dokazato da je bata kole bijo visoki sveshtenik bakusa-kulta vina. jednom se natociljao, zveknuo s glupachu od duvar od svoju vikendicu, video sve zvezde a ovija latini odma smisleli prichu da je umesto zvezde video jednoga vechera u san ogroman zlatni krst na nebo i natpis 'in hoc signo vinces'...a shio mi ga djole. pa odakle bre nash bata kole da pricha latinski kad je nislija? mogo je samo da tepa po nishki. e, s'g ovija novi latini otje opet da falsifikuju - sadasnjost - kao nislije zude da prime papu u gosti. koj ga znaje, moz' i da ga prime, al' bi ja istom poruchio - uchi more papo srpski da te cel' svet razume - a shto se ekumeni tica i ostale evro-afro integracije - ne se znaje. zare igra -
Babino_Bonbonche
30. мај 2010. у 04.27
Spremajte se za docek
ne znam el planiraju i pionire sa crvenim maramama
kao u stara „dobra” vremena

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Irinej rekao je danas Tanjugu da će obeležavanje 17 vekova Milanskog edikta biti prilika za dijalog istočnih i zapadnih crkava jer će na tu manifestaciju biti pozvani predstavnici svih crkava

Niš će biti domaćin ove proslave 2013. godine, kao grad u kome se rodio Konstantin Veliki, koji je Milanskim ediktom uspostavio ravnopravnost i slobodu veroispovesti, a hrišćane zaštitio od progona.

„Dijalog istočne i zapadne crkve je neophodan jer je štosta tu ostalo da se kaže”, rekao je patrijarh Irinej.

Poglavar SPC je izrazio nadu da će to biti prilika za uspostavljanje novog poglavlja u odnosima između Istoka i Zapada i istočne i zapadne crkve.

Obeležavanju 17 vekova Milanskog edikta, kako se očekuje, prisustvovaće i poglavar Rimokatoličke crkve, papa Bendekt XVI.

Upitan da li SPC ima kontakt sa Vatikanom, patrijarh je rekao da „kontakata nema, ali da svi pozdravljaju i očekuju poziv” za taj veliki skup.

Papa je za života patrijarha Pavla izrazio želju da poseti Srbiju, ali je tada odgovoreno da se za takvu posetu „još nisu stekli uslovi”.

Dolazak Beneditka XVi biće prva poseta jednog pontifeksa Srbiji.

ps
za stamparske i druge greške zalite se pressu

http://www.pressonline.rs
walker68
(Pravnik)
08. новембар 2010. у 17.13
Zato sto je Konstantin rođen u Nisu.
Nislija.
eto zato.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Tassel Earrings?
.