Дискусије : Сиднеј

 Коментар
Zašto neki nasi stavljaju decu u katolicku skolu!?
Lumina
(><)
18. август 2013. у 09.19
„Stavljaju i Kinezi”, kazace neki.
Nikad mi nije bilo jasno kako nas Srbin covek može da posalje svoju decu u crkvenu/katolicku skolu? Ajde u St.Spiridon i nekako mada, cela ta „nauka” oko uplitanja dece od malih nogu u religijske vode mi ne pije ni onu drugu vodu... Decu treba ostaviti van svih tokova te vrste i prepustiti im da jednog dana kada su odrasli rese da li će da se zanimaju sa pitanjem religije. Sasvim je dovoljno traumaticno sto mozgovi naše dece rade na engleskom a još da se obrazuju po crkvenim skolama...
Honore-de-Balzak
18. август 2013. у 12.40
RELIGIJA KAO DISCIPLINA BEZ IKAKVOG PRAKTICNOG SADRZAJA, RAZUMA I AUTENTICNOG HUMANIZMA IZ DANA U DAN GUBI BITKU NA SVIM POLJIMA...DODUSE KOD ONIH UMNIJIH ONA JE ODAVNO POSTALA PREDMET SPRDNJE, ALI NE ZABORAVIMO DA IPAK ZIVIMO U SVETU U KOME JE VELIKA VECINA JOS UVEK PRIJEMCIVA NA DOGME, AUTORITARIZAM I OSTALE BUDALASTINE KOJE CINE SAMI EPICENTAR RELIGIJSKOG BICA...

ONA SLUZI LJUDIMA KOJI BI DA POPUNE MENTALNI VAKUM ILUZIJAMA I GLUPOSTIMA...RELIGIJA UCI COVEKA DA BUDE MANJE VREDAN, SABLONIZUJE GA I NAVODI NA MRZNJU PREMA SVEMU STO JE DRUGACIJE, POGOTOVO GA NAVODI DA SE OGRADI OD ELEMENTARNE LOGIKE, RACIONALNOSTI I KRITICNOSTI..RELIGIJA OTUDJUJE LJUDE OD SEBE SAMIH, PROPAGIRA NEBESKU OBMANU, IGNORISE REALNE POTREBE, NAVODI LJUDE DA BUDU SLUGE PSIHOTICNOM, SADISTICKOM VERSKOM APARATU UMESTO DA BUDU GOSPODARI SOPSTVENE SUDBINE...

NAJAGRESIVNIJA OD SVIH POSTOJECIH JE ISLAM, TA PUSTINJSKA BUDALASTINA KOJA RAZARA AMA BAS SVE STO JE PRIRODNO SVOJSTVENO LJUDSKOJ RASI...

PROTIV REALNOSTI I ISTINE JOS NIKO BITKU DOBIO NIJE, TAKO DA SU RELIGIJE SAME SEBE OSUDILE NA IZUMIRANJE...

Ozie
18. август 2013. у 17.45
Ovo gore šta Onore napisa sve potpisujem.

Najvece prevare u istoriji covecanstva.
Lumina
(><)
18. август 2013. у 19.56
I moje mišljenje nije daleko od ovog, stavise.

Setimo se samo rucnih radova Inkvizicije i Konkvistadora a da ne pricam o XX-om veku i svemu što se desava i dan danas.

No, tema je zašto neki Srbi salju decu u katolicke i sl. skole. Srbi nemaju svoju skolu kao sto je imaju recimo Grci. Zato Srbi salju decu u grcku skolu jer je po religijskom pitanju bliska Srbima.

Koji bi to bili razlozi zašto srpska deca idu u katolicku ili neku drugu crkvenu skolu u Australiji?

- nema druge blize skole a roditelji ne veruju u državno skolstvo plus mrzi ih da se bakcu duzom voznjom
- videli od drugih pa i oni tako
- racunaju tamo je bolje obrazovanje jer sve što se placa mora da je dobro
- smatraju da je bolja disciplina

Još je crnje kada dolazeci iz ex-YU gde su isli u skolu zajedno sa drugovima i drugaricama suprotnog pola, oni 'ladno stave svoju decu u one sex skolu. Pa nije ni cudo sto ima toliko homo naroda, kada glavne godine u kojima trebaju da se slobodno razvijaju i uce o odnosima između polova oni provedu pola dana u skoli izolovani od suprotnog pola. Taj engleski sisem ne da je bolestan nego nema veze sa mozgom.

CikaBrkica003
(Student)
18. август 2013. у 20.25
Koji su to Srbi koji salju svoju decu u katolicku skolu? To za mene ovi „Srbi” nisu Srbi nego petokolonasi i polutanci ja ne znam te Srbe al ti verovatno ih znaš pa zašto ne pitas te tvoje „Srbe” direktno umesto da prdis ovde?

Pozdrav
Lumina
(><)
18. август 2013. у 20.38
Da nema mene, kako bi na ovoj diskusiji spoznali ponor tvoje ogranicenosti, Matereti?
CikaBrkica003
(Student)
18. август 2013. у 20.47
Ja znam dvoje srpskih porodica koji salju svoju decu u Grcku skolu. Al te „Srbe” koje si navela kako sam ti lepo napisao da nisu Srbi i tacka. Ako ih njih znaš lepo njih pitaj direktno a ne ovde bog te mazo ako oćeš odgovor jer te odgovore nećeš naći ovde. Kapiraš?

Pozdrav
josh-uvek-ovde
(next year this time...)
19. август 2013. у 01.09
Koliko god poznajem svoj narod toliko mi nije jasan.Vrlo smo specifični i neke naše odluke nije lako razumeti. Evo, kako objasniti da toliki turisti idu u Egipat, pravo u građanski rat. Sinoć otišla nova grupa.

Ne razumem zašto bi upisivali svoju decu u katoličke škole? Iako nisam fanatični vernik, ako već ima državna škola zašto bi išli u takvu krajnost? Mada ko će ga znati koje motive imaju ljudi...nije valjda neko pomodarstvo...

Lumina
(><)
19. август 2013. у 01.41
Isto i ja ne mogu da se nacudim tim likovima koji putuju u Egipat na godisnji odmor!? Alo!? Stotine ljudi izginulo, objavljen gradjanski rat, koji će djavo tamo? Vidim neki pricaju da agencije nisu htele da im daju pare. Na šta to sada lici? Zar ne postoje klauzule ili je samo fazon daj da otmu pare? Pa meni da plate ne bih tamo isla, toliko nisam očajna.

Što se skola tiče, znaš kako. Ovde ima naših koji su decu dali u crkvene skole ili u skole gde idu samo devojcice ili samo decaci. Takvih skola ima i državnih i privatnih. Sad, nema ih u svakom kraju. Meni je bez veze biti van tih nekih tokova dosavsi iz ex-YU, pogotovo velikog grada ili iz generacije koja nije imala religiozne navike a onda poslati decu u skolu gde će biti izlozena necem sto je i nama strano. Ja isla u skolu gde su bili zajedno decaci i devojcice i sad da stavim decu u one sex school? Glupost. To jednostavno nije normalno. Trebaju da budu zajedno a ne izolovani kao u kazamatu.
CikaBrkica003
(Student)
19. август 2013. у 04.34
Hehehehe pa vas dvoje ste smesne ko bioskop kao da ste u cudu zašto su Srbi imaju S&M sindromi i brzo zaboravljaju neprijatelje i zla pocinjene and Srpskim narodom tokom cele srpske istorije. A vi se još cudite zašto imaju Srbi S&M sindrom kada su nas klali i ubijali tri puta i još ocemo da budemo ortaci sa našim neprijateljima posle svega idu kod ustaška/balijaska mesta/more a kamoli da kupujemo njihove smece „proizvode”. Evo kratko i ubitačno zato što Srbi su „proklet,naivan i lud narod”. Srbi idu na more u Egipat jer je jeftino do bola a ne da agencije neće da vrate njihove pare. Da je tako u „lepoj njihovoj” su iste cene kao u Egiptu oni bi odmah isli tamo umesto u Egipat eto to su Srbi S&M narod.

Pozdrav
josh-uvek-ovde
(next year this time...)
19. август 2013. у 11.21
„...Hehehehe pa vas dvoje ste smesne ko bioskop...”

Brkice dušo kaže se: vas DVE...a drugo te ništa ne razumem.S&M nemam pojma šta je a i ovo drugo čija lepa njihova neće da vrati pare. Istina ovde je najteži i najvreliji dan,za mene ovog leta, i ne mogu da se saberem a kamoli da mislim...
CikaBrkica003
(Student)
20. август 2013. у 01.07
josuvekovde S&M je skracenica za Sadomasochism. Lepa njihova je država kifle aka rvatska. Da su cene iz Egipta iste ko i u lepoj njihovoj Srbi bi isli u lepoj njihovoj umesto Egipta.

Pozdrav
josh-uvek-ovde
(next year this time...)
20. август 2013. у 01.59
Na žalost to je uživa istina. Još kad krenu da me ubeđuju kako je mirno u Hrvatskoj maltene ih dočekali sa crvenim tepihom u Zadru, Šibeniku itd...Stvarno smo čudan narod, zbog bede u kojoj žive prodali bi dušu đavolu.Čuj idu u Egipat jer je jeftino. Tačno je da agencije teško da vraćaju novac neke vrate a neke nude boravak u drugom periodu u toj zemlji.To je već poslovnost svojstveno Srbiji danas.

CikaBrkica003
(Student)
20. август 2013. у 04.31
josuvekovde vidim da nisi u toku u vezi cenama u Egiptu moj rodjak iz Srbije isao sa svojom devojkom u Egipat pre dve nedelje i postavio sve super slike na FB. Pitam ga da li su oni ludi da idu u Egipat uprkos krvavog rata. Pa mi kaže da su ludi da ne propuste najbolju priliku da idu u Egipat za male pare i da su super sproveli jer su duplo jeftiniji od Grcke,Bugarske i Turske. A ono za agencije da ne vracaju pare je laz jer ti Srbi oce da idu u Egipat umesto da imaju svoje pare 80% ili 70% nazad koji su teško cuvali ili zaradili, pa ostanu gde su u Srbiji. Nijedna turisticka agencija u svetu ne moze da ti vrati 100% love u poslednjoj minuti čak ni u australiji. Mogu da ti vrate 80% ili 70% pare mesec dana ili par nedelja pre odlaska a ne dan ili dve pre odlaska a kamoli 100% para ma nema sanse, toga nema ni u australiji. Bilo koja turisticka agencija u svetu koja vraca 100% pare u poslednjoj minuti je bankrot u biznisu pre nego sto je pocela.

Pozdrav
Lumina
(><)
20. август 2013. у 08.48
Neka su se samo super (s)proveli i okacili slike na fejs. Valjda su se slikali u Luksoru, vidim iz vesti da su mnogi ostali uskraceni za izlet i obilazak piramida.

Šta ti vredi sto si bio u Egiptu ako se nisi slikao pored piramide ili Sfinge...

CikaBrkica003
(Student)
20. август 2013. у 20.12
Hehehe pa nisu otisli da se slikaju pored piramide i sphixs nego su otisli na more da se brckaju i da se uzivaju, da su hteli da se slikaju pored piramide i sphinx otisli bi tamo da se slikaju. A kao da je to važno da se slikaju pored piramide umesto da se brckaju u lepom krstistalnom plavom moru zar ne? E moj e moj...

Pozdrav
Lumina
(><)
21. август 2013. у 07.17
A matereti,
da promenis moto ispod nika u SAJLA?
Ne znam gde si ti rastao ali, ako nisi znao, kada se putuje negde u turistickom aranzmanu, uvek imaš opcije da obavis krace izlete po okolini i vidis još nešto osim hotelske sobe i u ovom slučaju plaze. Bas sam citala komentare nekih od tih vajnih turista kako nisu mogli nigde da mrdnu i zao im je jedino bilo što ne videse piramide.
CikaBrkica003
(Student)
21. август 2013. у 08.02
Heh vidis njima nije zao sto nisu videli piramidu ma kao da je mnogo važno da vide i da se slikaju nego su srećni sto su super sproveli u Hurgadi. A ti banababo ti ne možeš da kapiraš da nisu svi isti turisti neko voli ovo neko voli ono. Bas mi je mnogo zao tih turista sto nisu mogli da vide piramidu evo placem se zbog njih, cekaj malo da zovem privremenog presednika Egipta da dozvoli pristup turistima piramidama i sphinxs da se slikaju koji k.rac i palac.

Pozdrav
Lumina
(><)
24. август 2013. у 09.59
E matereti ti si komican samo tako. A o onim pacenicima koji tamo putuju uprkos stanju u zemlji (Egiptu) ne bih vise trosila reci.
vudu2-lenjin2
04. септембар 2013. у 20.54
Pa, daju ih u katolicke (i anglikanske) jer će deca tu da dobiju klasično obrazovanje sa kojim mogu dalje na juni. Posebno ako hoće neke društvene nauke. Dotle su državne škole la di da. Velika većina privatnih škola su na religioznoj osnovi, ali tu je i učenje mnogo ozbiljnije. Evo, troje od moje četvoro dece več idu u školu, svi naravno u istu, državnu, koja nije loša, potpuno nova, čista i velika, a na deset minuta hoda od kuće. Deci je lepo tamo ali vidim da ih mnogo ne forsiraju. To će posle da im se osveti. Zato teram decu da dopunjuju znanje kući. Mođda jednog dana budem mogao da priuštim da mi deca sede u privatnoj školi. Hm.. 4 puta po nekih 400 dolara mesečno, 1600 dolara mesečno. Teško zamislivo, bar za sada.
mosman
04. октобар 2013. у 19.34
E moja Limina stavljaju iz navedenih razloga,sve ste rekli.Moja deca su isla u selektivnu skolu,državnu.Oboje na juniju i ništa im ne fali.U mojoj kuci nema price o crkvenjacima zato nismo ni slali decu u crkvenu skoli.Posebno to ne bi doslo u obzir sa katolickom skolom.Nije ni meni jasno zar je nas narod toliko oboleo da da svoje dete u katolicku skolu,bruka.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Tassel Keychain ?
.