Дискусије : Сиднеј

 Коментар
Malo o Margareti Tacer
Raven_UK
(Nepopravljivi Popravljac)
10. март 2013. у 22.08

asdfghjkl

09. mart 2013. u 10.06


Ej, juče na poslu pricamo o izborima u WA i posto je 90% Engleza u mom junitu, pocese o politici tamo.

Kad pocese da pluju Tacerku, onako svi u glas, pridružim se i ja sa pozicije srbobranitelja jer je pod stare dane opljuvala Srbiju gore nego Toni klempavi Bler.

U cemu je stvar?

Kažu da je zapocela rat sa Argentinom zbog toga sto su konzervativci bili na najnizim granama u istoriji.

_________________________________________________________________

Da nastavimo ovako, vise zbog preglednosti, tampi je naravno dobrodosao samo ako želi da se pridržava topica.

Margareta je u engleskoj politickoj istoriji poznata po tome što se na vrlo brutalana način razracunala sa trade unions koje su u to vreme harale i palile po Britaniji.

Nusprodukt toga je bilo da ju je engleski olos, koji već četvrtu generaciju ne radi ništa i clejmuje benefite naravno zamrzeo.

U doba Falklandskog rata njena popularnost je bila jako niska zbog gore navedene situacije. To je bilo doba strajkova, nezaposlenosti i socijalnih nereda. Secam se jedne knjige koju sam u to doba chitao dok sam još bio u srbiji...knjiga je bila o grupi Joy Division, nije imala veze sa socijalnim prilikama u Britaniji, ali je početak bio jako interesantan...

„North of England kasna jesen 1981...Jedan od većih industrijskih gradova, može biti Manchester ili Liverpool...Kisa nije prestala da pada zadnjih 30 dana...nebo tmurno, sve vlazno, vlaga koja ti se uvlacu pod kosti...kanalizacija zapushena, ulice poplavljene, djubretari strajkuju pa se od gomila djubreta koje nije pokupljeno već 6 nedelja siri ogroman smrad pomeshan sa vlagom...rudari strajkuju već mesecima, social services syebani, stopa nezaposlenosti i kriminal najvislji u istoriji...socijalna beda i neredi na svakom koraku”

Gledajuci na to iz suncane Srbije srednjih osamdesetih, pitao sam se dal takva zemlja zaista postoji ili je to sve deo pisceve maste...

Britanska core industrija u totalnom qrcu, ugalj is Wales ne vredi da se vadi, automobilska industrija (British Leyland) totalno propala, brodogradnja otisla u takođe u Japan...E onda se Margareta nayebala majke trade unionima, kao sto je Iceland ostavio svoje banke da propadnu krajem 2000tih.

Nejna politika je bila da se grane ekonomije koje jednostavo ne valjaju puste da bankrotiraju, a da se takse povecaju onima koji dobro posluju, da bi ti na svojim ledjima vukli ostale.

Naravno, takav setup se nije dopao ni jednima, ni drugima pa joj je Argentinska agresija na Falklands dobrodosla da podigne Britanski nacionalni ponos. Prica se da Reagan to sa Galtieriem mogao da resi u kancelariji, ali da je to namerno pusteno da preraste u rat baz zbog socijalnih prilika u UK, da malo ocisti olosh i da da boost industriji, koja je bila u qrcu, kao što se to obično desava.
Takođe, taj rad je Irskim separatistima u Sev. Irskoj poslao dobru poruku kako će da prodju ako budu pokusali da Sev Irsku pripoje Republici. ( eh sto nije isti princip upotrebljen sa shiptarskim separatistima...oj tugo jesenja>>)

Oni koji znaju, znace da Britanci zamalo nisu izgubili taj rat, zbog kodova EXOCET misiiles koji im Francuzi (proizvodjaci) maltene nisu dali na vreme (još jedan razlog da se mrze froggies!)..potapanje HMS Sheffield i posle Belgrano...

Skini i odgledaj film „The Iron Lady”, odlično uradjen što se tiče politicke situacije za vreme njenog mandata, iako je ona prica oko Dennis Thatchera totalni bollocks!

Zato imash generacije Engleza koji bi radije jeli vnugo i pustili da ih Tampi bukkakira, nego da glasaju za konzervativce.

Od kasnih osamdesetih, pa nadalje znam sve te politicare poimence... scary! A prvo iskustvo o tome kako demokratija funkcionishe u UK su bile bas te demonstracije oko Poll Takse, gde je razularena rulja olomila pola londona i naterala vladu da napravo prihvatljivije reforme tog zakona. To je britanska tradicija koju im je labour partija nazalost na silu oduzela i jedan od razloga sto sam i ja napustio ostrvo, pa se desilo ono što se desilo u avgustu 2010,ali to je druga, poduza prica...

Margareta jeste lajala oko Srbije, to stoji i to joj ne ide na cast, iako sam chuo da je u rpvatnim krugovima pricala totalno drugu pricu.

U vreme bombardovanja Srbije dve najvece bona-fide politicke partije u Britaniji, Labour and Conservatives su obe tu ideju zagovarale, mada je Labour bio daleko arogantniji u svemu tome zbog izbeglica. Necete vrovati da Labour partija mia gore i drakonskije zakone i mere što se tiče suzbijanja izbeglica nego bilo koja druga britanska partija.

Treba takođe uzeti u obzir da kad u UK dodje 30 hiljada izbeglica za godinu dana, to je dobra godina. U porednjenju sa usralijom, mislim da ni 3 hiljade chamdzija ovde stigne godisnje i oni nadaju frku oko toga na ovom ogromnom kontinentu, dok britanija koja je po povrsini manja od viktorije, sa oko 75 miliona ljudi primi svake godine oko 30 soma...

Nezvanicno se pirca da je ushatom mamlazu toniju konacno puko film kad je Sloba krenuo da shipce masovno deportuje u Albaniju. Nikom se ne bi dopalo da mu 300000 izbeglica dodje u zemlju, pa je uglavnom zato to sve islo tako kako je islo.

Ja sam u to vreme bio fully paid up member British National Party, ekstremne desnicarske partije koja propagira da se svi ne-brtanci na ovaj ili onaj način izbace sa ostrva.(sad će tampi da izadje, da mi se nayebe mamae zbog rasizma!) a razlog tome je bio to što su oni i dan danas jedina politicka partija u UK koja porpagira izvinjenje srbima i dan danas im na web-sajtu stoju da je uloga britanije u balkanskim ratovima devedesetih britanski najsramniji akt i da svaki britanac koji drzi do sebe treba da radi na tome da im Srbi oproste nedela.

Nije me bilo sramota da na javnim mestima kažem da sam njihov clan iako se sa gro njihove politike nisam slagao, ali je meni kao britanskom srbinu bilo vaznije da britanija drzi ruke podalje od naših afera, nego sto ponekad izlemaju nekog ni krivog ni duznog crnca...

jedna od najsramnijih radnji koje je Margaret učinila u svojoj karijeri je da je deci skolskog uzrasta oduzela vaucere za besplatno mleko u skolama, pa su tad prozvali „Maggie Thatcher Milk Snatcher”, pa joj je zato Elvis J. otpevao Maggie's Farm ;-)))

http://www.youtube.com/watch?v=Hf_HWmWaqRs

http://www.youtube.com/watch?v=VxHIVxz1K5M
ahahahh!

josh-uvek-ovde
11. март 2013. у 03.46
Lepo...ovo nisam znala.
bananas
(*****)
11. март 2013. у 08.19
Nisam ni ja jer me nikada nije ni zanimalo. Cele 90-e sam provela u stanju blagog shoka, poslednje sto sam imala na pameti je bilo da pratim bilo koju politiku. Pa tako ostade i do danasnjih dana...

Ovde vidimo gomilu optimista:

https://www.youtube.com/watch?v=iwbPdF5dIgQ
asdfghjkl
11. март 2013. у 09.11
Ma sve jedno, niko ama bas niko od moje UK ekipe je ne voli.

Znam da su je zvali „gvozdena” ali što se Foklanda tiče tu su Gaucosi stavljeni u situaciju da ako naprave invaziju i potope UK flotu veliki kauboj iz Vasingtona će da umesa prste

Znaci je i ti ćemo da se pobijemo ali ako pocnes da me bijes moj stariji brat će da ti se naebe majke.

Reganovim republikancima su odgovarali konzervativci u Londonu.
asdfghjkl
13. март 2013. у 07.38
„naravno nikad necem saznati, ali ja lično smatram da je Bush administracija ostala u usri umesto losheg muzichara, embezzlera i yebacha interns, to bi se sa balkanom devedesetih malo drugacije zavrsilo.”

Ovo sam i ja rekao posle izbora u USA kad je Al Gor izgubio.

Na NZ su na vlasti bili Laburisti sa Helen Klark na celu. Bila neka politicka tribina na Viktorija Univerzitetu u Velingtonu i tema su bili izbori u SAD i invazija na Sadama Huseina. Pošto je NZ odbio da ucestvuje u invaziji Helen je dolila ulje na i onako zapaljene odnose sa SAD konstatacijom da „da je Al Gor pobedio, Irak ne bi bio napadnut” sto je raspomamilo onog blentavog Busa. Na tribini su ucestvovali parlamentarci iz dve vodece partije.
Ja sam tada bio desno orijentisan i odgovorio da su republikanci bili na vlasti u SAD 90-tih Srbija verovatno ne bi bila bombardovana.

Bar sam tako mislio.

Inače kad su sledeći dan, posle samoproglasenja tzv. nezavisnosti Kosmeta, dupelizci Oziji priznali Kosovo, Helen je sazvala konferenciju za medija i javno rekla da njena vlada Kosovo priznati neće jer je nezavisnost u suprotnosti sa svim međunarodnim zakonima... Ozi ambasadoru posla para na usi.

NZ je zvanicno priznao Kosovo posle dolaska Nacionalne partije na vlast a skoro godinu dana od proglasenja secesije.
Vilmosh_Kauboj
(Kaki kroz vase snove!)
17. април 2013. у 19.27
IRON LADY...RUST IN PEACE!
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.