Дискусије : Чикаго

 Коментар
Kamiondzije
turbo5
(.)
22. јул 2012. у 11.46
Vrati se u CH pun djmova, sto me najviše rajcalo su kamioni i biznis u USA sa njima, tako, bio sam u kontaktu sa našim ljudima koji vrse prijevoz kontejnera iz luke u obliznja skladista ili robne kuce. Imam osjecaj da je ulazak u biznis relativno lak, sama kupovina kamiona isto, sto me zanima, su sami kamioni, bolje reci koje komponente su bitne.Kako vidim marka kamiona tamo nije presudna jer se motori ukrstaju u svim markama(sem nekih izuzetaka), ---koji su se najbolje pokazali(jerbi se vozila kupila ispod 400.000 milja), ----koji mjenjaci(vidim da su uglavnom svi nesinhornizovani fuleri) i td.---
Vozilo treba imati tri osovine ali nije neophodna dugacka kabina jerbo svi dolaze svaki dan doma.
windy-chicago
23. јул 2012. у 16.32
Vidi se da su te Nasi napalili, gde si čuo te price, u Zupi, i hoćeš da kupis kamion, ali da radis lokal.. e moj sinko ja tražim tako nešto godinama ali toga nema, i ako nadjes u danasnje vreme sve zavisi za koga radis,koliko se placa po turi, i sve sto ide uz to.Radio bi 14- 16 sati dnevno, možda i duže.Zato sam ja odlucio da vozim Over the road, budem na putu 2-3 nedelje, kako kad, vratim se kuci, 3-4-5 dana, sve zavisi, i nazad u kamion.I nisu svi Kamioni isti..motor, menjac..da.. ali ima tu drugih stvari. Ja imam svoj Volvo,, 500 konja, 13 brzina, star 4 godine, kupljen pre 2 ipo god. Nikakvih kvarova, osim nekih sitnica.To mi je 5-ti Kamion od kada vozim.Moras imati iskustvo, znaci raditi u timu neko vreme. I još nešto.. ovo je uzasno tezak posao i jadan zivot. SrećNO. A da.. ako imaš neko pitanje, slobodno pitaj,, ja ovaj posao radim 22 god. u USA.
Imported_from_SERBIA
(Hacker-Pschorr)
25. јул 2012. у 09.18
Možda covek ima vezu da radi lokalno, mada se i tu stvari menjaju tj. sarenilo opste. Ako radis lokalnu isporuku onda treba imati na umu zastoje u saobracuju, mic-po-mic a sve je placeno po milji. Provedes 2 sata na distanci 20 milja, za primer.
Dalje ture, niko ih ne simpatise osim zaljubljenika u kamione koji vole da krstare gde nisu bili, nemas takvih zastoja, izuzetaka ima, al' zato nisi kod kuce.
Sve u svemu kao sto Windy rece, a bogami i ostalih naših koji su u ovom biznisu jadan i „pasciji” zivot je to. Mada valja sve probati i videti šta kome odgovara i koliko je spreman za kompromis, odricanje.
windy-chicago
25. јул 2012. у 20.54
Hoću samo da kažem bez uvrede bilo koga, koji se nadje pogodjen istinom, a to je da je ovaj posao jedan od 4 - 5 najtezih. Neko radi ovaj posao iz ljubavi, neko sto hoće da putuje, naravno novac je u pitanju, bolje voziti nego raditi za 8 - 9 dolara na sat. Koliko puta sam propustio rođendane svoje dece, svojih unuka, svoju slavu, bolesti dece, zovu me, pitaju, Tatice kad ćeš doći, nedostajes nam,, posle takvog razgovora ja se gusim u suzama, čini mi se umrecu od tuge, zalosti, srce hoće da iskoci.Pretezak i uzasan posao, ja sam duboko zasao u 6-tu deceniju, veoma brzo biću u 7-oj, suvise star i umoran za bilo kakvu promenu.Svakom savetujem ko hoće da radi ovaj posao...DOBRO RAZMISLI..ako imaš bilo kakvu drugu mogućnost..zgrabi je,, odmah.Pozdrav svima.
M80
(ace)
29. јул 2012. у 19.04
Možda covek ima vezu da radi lokalno, mada se i tu stvari menjaju tj. sarenilo opste. Ako radis lokalnu isporuku onda treba imati na umu zastoje u saobracuju, mic-po-mic a sve je placeno po milji. Provedes 2 sata na distanci 20 milja, za primer.
*******************************************

Lokalni poslovi su placeni oko 20$ na sat a ne po milji. Ti poslovi se teško dobijaju zato što traže godinu-dve iskustva.
Recimo UPS trazi 3 godine iskustva.

Fora je u tome sto za te poslove apliciraju ljudi sa 10 godina iskustva over the road. Tako da je tačno to što Windy Cikago kaže.
Imported_from_SERBIA
(Hacker-Pschorr)
31. јул 2012. у 01.26
Jeste ako vozis njihov kamion, ven, al' biti owner opr niko neće voziti za 20$/sat, a bogami teško da će neko da plati 50-60$/sat.:)
RAVNICA
(КОНДУКТ�)
31. јул 2012. у 18.18
ако ниси возио камијон до сада и имаш или знаш занат ,боље би било да радиш на томе,у овом послу могао си да правиш лову 80 тих и почетком 90 тих док нису почели са продајом дозвола(неки наши су завршили у затвор ) па су сви конобари ,бербери ,шнајдери зидари и остали постали„шофери” ово што је данас зове се ПОНИЖАВАЊЕ..
M80
(ace)
06. август 2012. у 05.25
Owner operator nećeš biti za ABF trucking, Con-way, Yellow, R+L, Pitt-Ohio
Windy bi vole da radi za njih, zavrsio je tri lease-a
windy-chicago
07. август 2012. у 21.39
Ja radim za nasu komp. iz Chicaga, stvarno nisu losi, mogu da kažem čak veoma dobri.Ima se dosta posla, po milji se dobija od 1,5 do 3,5 $, ovih od 3,5 nema bas mnogo ali naleti ponekad.Obično je oko 2 ili 2,5 $ po milji, zavisi odakle dokle se vozi. Ako se ide na East skoro nikad ispod 2,5 $, a nekad i vise od toga.Gorivo je oko 3,80 $, Volvo ide od 7 do 7,5 mpg, ostane solidna zarada.Kad hoću da budem kuci, odmor, nešto drugo, ostanem koliko hoću, kamion je moj, kad hoću radim, kad neću..neću. Ne radim kao ranije, mnooogo manje sada, a i godine dosle.. jednostavno se ne može.Kažem opet ovaj posao nije za mlade, zivot ti prođe u Kamionu ( u pascari ) dok si lupio dlanom o dlan dodje starost. Svako dobro svima.
turbo5
(.)
22. август 2012. у 09.49
Hvala na javljanju, kada sam ovo sve procitao pomislio sam da su Srbi stvarno cudnovat narod(posto sam i nisam Srbin), ali zbilja i nije tako crna. Smijete se tim ljudima koji voze duge ture ali budite iskreni, pa gdje se bolje zaradi, dok i ovi sto vrte u lokalu ne stoje mnog losije, samo treba raditi i postivati pravila. Pa u kod mene je krenulo, mene kao CH državljana stite neki ugovori između dvije zemlje pa to koristim veza, za sve je covjek koji već u poslu.
dezurnikrivac
(kuj se vozi u jezuitskem tranv)
25. август 2012. у 10.29
pitanje za windy-chicago

i šta si na kraju postigao, vredi li napisati knjigu, jesi li bar ti zadovoljan sa potsignutim ?

što se tiče odnosa u braku, dve tri nedelje van doma,
jesi li ikad pomišljao drugim rechima jesi li bio ljubomoran

svako dobro
windy-chicago
26. август 2012. у 18.48
Dezurni krivac
To je moj posao 22 god. u USA, razumes..posao.Od nečega se mora živeti. Otplacen stan, deca zavrsila skole, živi se normalno, bez stresa. Ponekad ostanem na putu 4 - 5 nedelja, ali to je veoma retko. Imam 59 god. nikada nisam bio ljubomoran, a šta žena radi kad nisam kuci bas me briga. Nisam ni ja svetac kad sam na putu. Zivot Truck Driver-a jeste pseci, za mene je prekasno za bilo kakvu promenu. Pozz
DC10boy
24. децембар 2012. у 01.13
U pravu je za konzerve, kamioni koji se koriste su stari i otplaceni. placa se po satu oko 15$ stim što se radi 12 sati dnevno.
Konzerve su duzine 20ft, 40ft i 45ft i vrlo su teske.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Oil Diffuser Bracelets?
.