Дискусије : Чикаго

 Коментар
Da li ovo treba da i nas svrbi?
DOZEN
04. децембар 2011. у 23.21
Izrael pozvao Židove: Napustite SAD dok vam Hanuka nije postala Božić

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu odlučio je prekinuti kontroverznu kampanju Ministarstva za imigarciju i apsorpciju čije je cilj bio uvjeravanje Izraelaca iseljenih u SAD da se vrate u svoju domovinu.

Kampanja u kojoj se upozoravaju Izraelci da će njihova djeca po svoj prilici biti asimilirana ako nastave da žive u SAD, izazvala je ljutnju američkih židovskih organizacija, pa je izraelski veleposlanik u Washingtonu Mihael Oren izrazio žaljenje zbog uvrede koja je nanijeta.

Kada je Netanijahu saznao za kampanju, naredio je da se poruke odmah skinu sa YouTubea kao i da se uklone reklame.

U njegovom kabinetu je naglašeno da on duboko vrednuje američku židovsku zajednicu i da je posvećen produbljenju veza Izraela i SAD.

Kampanja je počela u rujnu u gradovima gdje živi puno Izraelaca, uključujući New York, Los Angeles i Palo Alto.

Poručivalo se između ostalog da je „vrijeme da se vrate u Izrael prije nego što se Hanuka (židovski blagdan koji se slavi u prosincu) pretvori u Božić” i prije nego što se „aba (tata na hebrejskom) pretvori u tatu (daddy na engleskom jeziku)”.

Potom su postavljene video-snimke na websiteu ministarstva i drugima sa sličnim porukama. Na jednom su izraelske djedovi i bake koji preko Skypea razgovaraju sa unucima i svojom kćerkom u SAD i u trenutku kada baka pita djevojčicu koji je praznik i ona odgovori Božić, bake i djedovi zabrinuto se zgledaju.

Zbog toga su se židovski aktivisti i Jevreji kao i drugi članovi Kongresa žalili izraelskim konzulatima u SAD, a počeli su i protesti židovskih lidera. Ministrstvo za imigraciju je naglasilo da kampanja nije uperena k američkim Židovima, već iseljenim Izraelcima i da poštuje američku židovsku zajednicu i njezine jake veze s Izraleom.

Židovska federacije Sjeverne Amerike pozdravile su odluku Netanijhua o povlačenju kampanje.

No, po svemu sudeći, video-snimke koje su izazvale osude, barem još nisu uklonjene s YouTubea

http://www.youtube.com/watch?v=glQDf8vXvkQ&feature=player_embedded
RAVNICA
(КОНДУКТ�)
07. децембар 2011. у 22.04
а зашто си ово поставио на „српској кафани” ? зар ви Хрвати немате вашу кафану?
charles_manson
(masovni ubica)
20. децембар 2011. у 07.37
Mogao si ovo da stavis na vasem Ustaškom web sajtu, jer nas ova propaganda ne zanima...kao sto nas ne zanimate ni vi, Ustaše mayke vam ga nabiyem svima!
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Oil Diffuser Bracelets?
.