Дискусије : Чикаго

 Коментар
Da li je Obama na izlaznim vratima?
DOZEN
15. август 2011. у 14.44


Rejting američkog predsjednika Baraka Obame pao je ispod 40 odsto, što je najniži nivo od kada je postao predsjednik, pokazuje najnovija anketa agencije Galup.

Ispitivanje javnog mnjenja pokazalo je da 39 odsto Amerikanaca odobrava način na koji predsjednik Obama obavlja svoj posao, dok 54 odsto ne odobrava.

To su najgori podaci za Obamu od kako je postao predsjednik SAD.

Poslije dužeg osciliranja rejtinga između 40 i 50 odsto, Obamin rejting je skočio na 53 odsto u maju, poslije akcije u kojoj je ubijen lider terorističke organizacije Al Kaide Osama Bin Laden.

Nedugo poslije toga, njegov rejting je ponovo počeo da pada zbog sporog oporavka američke privrede i neuspjeha da se smanji nezaposlenost.

Objavljivanje rezultata agencije Galup poklapa se s početkom Obamine trodnevne turneje po Srednjem zapadu, čiji je cilj da se probudi demokratsko biračko tijelo i zasjeni nedavni skup republikanaca u Ajovi.

U Bijeloj kući kažu da je predsjednik krenuo na turneju da bi saslušao mišljenje naroda o ekonomiji i da bi govorio o posticajima za otvaranje novih radnih mjesta.

Nije predviđen nijedan govor u kome bi Obama objavio neku novu značajnu privrednu inicijativu.

Očekuje se da će u svojim nastupima insistirati na bliskom dogovaranju dvije stranke o izlasku iz krize, umjesto usko partijske borbe za glasove.

Turneja će, pored toga, pomoći Obami da testira svoju biračku bazu u vrijeme dok se republikanci približavaju odluci koga od mnoštva svojih kandidata da nominuju za predsjedničku trku u novembru 2012.
StepaStepanovic
(technician)
15. август 2011. у 16.32
Šta bi ti Dozen voleo da bude? Imaš li pravo glasa , za koga ćeš glasati?
Ja se nadam da će narod da „kazni” i Obamu i sve republikance koji su vodili i doveli ovu zemlju do ovoga..
Ron Paul kao jedino rešenje!
DOZEN
15. август 2011. у 17.11
Obama nije republikanac :) Moj izbor je Mitt Romney,Ron Paul je dobar govornik,ali on neće proćijer je mekan na vanjskoj politici Amerike,a to ne voli FOX News i mnoge patriote koji i glasaju u SAD.
Ako volis Paul-a sto je bio protiv NATO bombardovanja 1999 god,onda ti je to bezveze razlog,jer biti u kongresu i biti u White House nije isto :)
Amerika ima svoju strategiju unapred za 100 god i u njoj je nezavisno Kosovo za njihove baze.
StepaStepanovic
(technician)
15. август 2011. у 17.48
Nisam za Rona „zbog bombardovanja 1999”, zašto odmah „napadas”. Vise sam za njega zato što se zalaze za ukidanje novca bez pokrica ( jedini ), za ukidanje FED ( jedini ) , za vracanje svih trupa koje su van USA ( jedini ), za smanjenje /značajno/ vojnog budzeta, za slobode ljudske, ukidanje mera represalije koju su uveli posle 9-11, za sve sto je posteno, sto stiti malog coveka od bankara i bogatasa koji su pokazali šta umeju.
Nisam naivan, znam da to ne pogoduje mnogima, vlasti, lobijima koji vladaju i znam da će teško biti da pobedi, ali evo pokazuje se da se narod budi i da staje iza njega...
Kažeš, Romni, ne rece zašto? Pusti me tih prica šta CNN< FOX i ostale medijske kuce u vlasnistvu onih koji su protiv promena kakve Ron predlaze. Znaš li sam ( svojim rečima ) da kažeš zašto Romni a ne Ron Pol?
DOZEN
15. август 2011. у 18.41
Moj izbor je Romney zato što je jedini da ga izaberu ako budu glasali uz pomoć svojih mozgova i ako razumiju šta želi da kaže?
smooth talker
presentable
presidential material i rasturio bi Obamu na ekonomiji u debati,zato što je u svojoj državi gdje je bio guverner Massachusetts uveo Health care koje je stalo uz prava siromasnjih,zato što ipak nije blizu Tea Party i njihove ekstremne desnice,i zato što je manglup koji treba sada Americi.
Zna mnogo o ekonomiji i ima rezultate iza sebe
StepaStepanovic
(technician)
15. август 2011. у 20.35
Moj izbor je Romney zato što je jedini da ga izaberu ako budu glasali uz pomoć svojih mozgova i ako razumiju šta želi da kaže?

vecina ne razmišlja, glasa po inerciji u zavisnosti „šta su” oni odnosno njihove porodice D ili R. na izborima stranaka obično glasaju oni koji razmišljaju. šta on želi da kaže? bio je republikanac u vreme Busa. šta bi radio razlicito od Busa, zasta ga je kritikovao? reci šta su mu planovi u ekonomiji, da li bi drasticno smanjio vojni budzet?

smooth talker
nije ti ovo nadmetanje u besednistvu !?! pitanje je kako ćemo da živimo!

presentable
ovo ne znam, ajde neka je, lepo je to da zna da kaže šta hoće...

presidential material
( daj nemoj te floskule )

i rasturio bi Obamu na ekonomiji u debati,zato što je u svojoj državi gdje je bio guverner Massachusetts uveo Health care koje je stalo uz prava siromasnjih,
to je sve radio ranije kad je bilo para. ne znam detalje, vidim da se hvali time. na cemu se zasniva njegova strategija u zdravstvu?

zato što ipak nije blizu Tea Party i njihove ekstremne desnice,
to zato što je cajanka losa ili sto je nezgodno biti blizak sto nije popularno?

i zato što je manglup koji treba sada Americi.
ovo i ne znam šta znaci biti mangup. mangup je Flojd, Prle, Nikola iz „Mi nismo Andjeli”... nevidim kakav je mangup politicar Romni ?

Zna mnogo o ekonomiji i ima rezultate iza sebe.
Ne radi se o rezultatima iza toliko koliko šta u buducnosti. Sve se pormenilo, nije vise ništa isto. Pravila igre su se promenila. Rezultate uglavnom imaju svi kandidati sa svih srana...

Cenim tvoj stav, ne želim da ga menjam, samo pricamo...
Nazalost, kako se odluci 2012 tako će se živeti u Americi. Da li će biti zemlja u kojoj se može živeti bolje nego u recimo Ceskoj, Sloveniji ili Brazilu...
Imported_from_SERBIA
(StefAco)
16. август 2011. у 17.07
Ron Paul je marioneta, posle svih ovih godina on je tu da odvuce glasace na svoju stranu koji ne znaju za koga da glasaju, neopredeljeni, ne pripadaju ni jednoj stranci, i kao ste rekoste inercijalno glasaju.

Kad sagledas celi paket, svi su oni tu radi sebe, a najmanje radi buranije. Ja sam glasao za Obamu, i sledeće godine nema sanse da mu dam svoj glas opet. Ništa signifikativno nije uradio tokom svog mandata.
Pokrenuo neki health program koji je protiv ustavan, spasio gu..jice potrosacima (autoindustrija i AIG) i iz tog spasavanja izasao kratak par milijardi dolara!!!
DOZEN
16. август 2011. у 19.56
NEWSWEEK:Obama povuci se,Hilary za predsjednicu!

BARACK OBAMA nije izgubio samo podršku biračkog tijela koja je, prema zadnjoj Gallupovoj anketi, na 39 posto. Protiv predsjednika okrenuli su se i liberalni mediji, koji su mu donedavno držali stranu u okršajima s Republikanskom strankom.

Obame su se zadnjih sedmica javno odrekli mnogi utjecajni komentatori, a najdalje je otišao Newsweekov William Broyles, koji je otvoreno pozvao Obamu da se povuče iz kampanje za predsjedničke izbore 2012. godine. Tradicionalno liberalni Newsweek, drugi najutjecajniji američki tjednik, Obami zamjera neodlučnost koju smatraju bitnim uzročnikom anemične krvne slike američke privrede

Broyles u svom komentaru u ovosedmicnom Newsweeku tako uspoređuje Obamu s Nevilleom Chamberlainom, koji je od 1937. do 1940. godine bio britanski premijer. Chamberlain je bio zloglasan po svojoj neodlučnosti i po ustupcima Adolfu Hitleru, sve u nadi da će izbjeći Drugi svjetski rat. Nakon što je sukob ipak izbio, Chamberlain je upravljanje državom prepustio Winstonu Churchillu.

Jedini hrabar Chamberlainov potez, argumentira Broyles, bio je što je znao kada mora odstupiti. Newsweekov komentator preporučuje Obami da učini istu stvar. „Postoji samo jedan hrabar potez koji Obama sada može učiniti. Trebao bi se povući iz kampanje i podržati Hillary Clinton - lidericu koju smo i trebali izabrati 2008. godine”, zaključuje Broyles
StepaStepanovic
(technician)
16. август 2011. у 22.32
Šta ti to znaci „posle svih ovih godina”? Za njega, naprotiv, neće glasati niko ko nezna zašto bi glasao za njega. Evo ovaj decko sto citira neke cudne clanke, u cudnom narecju.
Ispada da je loše nepripadati ni jednoj stranci? Oni koji po inerciji glasaju su bas oni cija porodica „pripada već godinama ” nekoj stranci.
Pre će biti da su Obama, Romni, Bakmen, Polenti i ostali tu da odvuku glasove Ron Paulu. Svi R i Svi D su jedno te isto, ne razlikuju se nimalo. Jedno te isto vrte i hipnotisu narod. Imali smo mi jednog takvog u Srbiji, ne znam da li ste živeli tamo u to vreme. Sad ga vise nema...zivog. Ako se nešto ne promeni izgubicemo još 4 na ovih 12 koje smo ( još 2 godine dobro ) izgubili. A zivot prolazi...

Ja prvi put imam pravo glasa kad su u pitanju predsednicki izbori, u januaru nisam nizakoga glasao zato što dr.Pol nema stranku a ko sto rekoh, ovi su isti qrac.
Ronov program nije ni malo sladak, propatice se zestoko par godina ali će barem posle toga se doći na zelenu granu. Sprečice se bogacenje vojnog i bankarskog lobija. Ojacace valuta tako da teško zaradjeno neće propadati pod hiperinflacijom koja sledi ako se ovako nastavi, bilo R ili D dodju na vlast.
Ne znam koliko dugo ne živite u Srbiji, da li ste osetili slasti hiperinflacije...
RAVNICA
(КОНДУКТ�)
17. август 2011. у 21.06
једино Рон Пол може мењати Америку све остало је исто ,по ономе шта раде и како раде непостоји разлика између демократа и републиканаца слушајте мало Michel Savage радио или дођите на предавања Срђе Трфковића ,Америку убија спољна политика и паре које се троше на то ,идите на сајт Anti War .com има доста да сазнате од људи који су дигли руке од једних и других и нуде трећу алтенативу
covekny
(radnik)
18. август 2011. у 07.40
OBAMA je car!
mrdovla
(Sampion)
26. септембар 2011. у 10.51
Pokrenuo neki health program koji je protiv ustavan, spasio gu..jice potrosacima (autoindustrija i AIG) i iz tog spasavanja izasao kratak par milijardi dolara!!!
------------------------

Postujem tvoje mišljene ali ovo si malo lupio.

Obama nije dao pare autoidustriji i AIG - to je potpisao Dzordz Bus nekoliko meseci pre izbora. Obama kao i svi ostali na kraju krajeva jeste glasao ZA ali on tada nije bio predsednik.

Health Care program nije protiv-ustavan uopste i nije mi jasno otkud ti to. Jeste bilo kritike kada je taj plan izasao u originalu međutim republikanci su toliko skratili taj novi zakon da je sad to samo ogoljena ljustura.

Što se Obame tiče ocekivao sam vise, ne koliko su svi ocekivali ali ipak vise. Neke stvari koje su meni bitne nije uradio ili ih je uradio pa povukao. Neki su se plasili da je on socijalista ali na kraju je ispalo da nije ni liberalan a kamoli socijalista. On će izgubiti sledeći izbore jednostavno zato što liberalni glasaci koji su klasali prošli put za njega sada neće glesati jer se nije pokazao kao dovoljno levo a ovi iz sredine će vise pobeci desno zbog ekonomije.

Obama gubi ako republikanci izaberu dovoljno harizmaticnog i pametnog kandidata i odrade kampanju kako treba.
santabarbara
(Penzioner)
01. октобар 2011. у 00.15
„Postujem tvoje mišljene ali ovo si malo lupio.

Uz duzno posto vanje, ima tu dosta 'lupanja' sa obe strane sto razmišljajucim/'mislecim' ljudima se nalaze da u 2012 biraju manje zlo od većeg (koje je dovelo U.S. to gde je danas!), i da rade na iznalazenju bolje alternative politickog vodjstva u narednim izborima, tj. 2016+!

Po ovdasnjem; - vote your conscious (but don't waste your vote)!!”
gajtan
13. јул 2012. у 17.53
-ron paul je isto bogatas...i pritom potpuno neuracunljiv dok su mu programi apsolutno debilni.
-ako je sve sto je potrebno imati dobru 'protivtezu' aktuelnoj vladi onda bi on bio dobar na zalost...potreban je neko ko stvarno ima znanje i način da popravi stvari

-republikanci su najimpresivniji prevaranti u SAD koji su ikad postojali jer su uspeli da ubede tupav midwest da su zabrinuti za običan narod i da im je stalo do radnika...tek oni nemaju nikakav program koji ima ikakvog smisla kao sto smo i videli za njihovih 8 godina zezanja..

-rešenje imaju jedino demokrate jer ne nude ideje, već isti trik koji se već jednom desio za vreme klintona...extra oporezivanje milionera...to je devedesetih bukvalno isplatilo skoro kompletan dug amerike i dovelo do blagostanja ekonomije kakvo se ne pamti.

normalno republikanci to neće dozvoliti a brainwashed midwest će da vice kako nije fer da milioneri dodaju koji dolar vise na taxe i tako...

--sah=mat

 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Unicorn Gifts?
.