Дискусије : Торонто

 Коментар
SPC parnicama brani tapije u inostranstvu
lokvanj
08. фебруар 2016. у 18.08
oes123
(zubar)
09. фебруар 2016. у 13.28
Koliko god narod ne valja još više ne valjaju nasi svestenici jer da nije njih nikada ne bi doslo do crkvenog raskola,raznih crkvenih sudjenja itd.
V. Georgije je za 30 g. mnogo uradio za Srpsku crkvu u Kanadi I to su fakti,ali isto tako stvorio je jedan svoj kult licnosti u koje je upregao bas ove svestenike koji su prednjacili da kinje Srpski narod,a sada posto vetar duve na drugu stranu oni ga tuze. Predvodnik tih tuzbi je covek odnosno pop koji nama Nijagarcima jednom javno porucio kada su nam zatvorili crkvu skoro 5 godina da možemo onako svi dzuture da si obesimo kamen o vrat I da skacemo u Nijagarine Vodopade!
I to rece „POP” koji sada predvodi nasu crkvu u Kanadi,a nas Patrijarh ga podržava. Da se covek krsti I desnom I levom rukom.
Patriarh bi I sebi I Srpskom rodu najbolje učinio da većinu naših svestenika premesti za USA,Srbiju,Bosnu ili Tunguziju I dovede nove mladje svestenike koji još nisu zagrezli u javasluku,seksualnim aferama,novcu I td.Treba nam mlada snaga koja će na nas narod I crkvu gledati drugacijim ocima,a ne da im je crkva privatna prcija!
Što se tiče Australiskog vladike koji je rođen u Klivelandu,USA I kako sam čuo da mu se otac obesio, on je svojim dolaskom napravio dar-mar po Australiji,još gore nego li v. Georgije I to što je sudski dobio neku crkvu I manastir ništa ne vredi jer je podelio Srbe još gore nego li predhodni Raskol. E za tog vladiku nam sda apropustaju vesti da će nas Patrijarh da ga premesti za Kanadu?! E tu treba nama Srbima zaista da Bog bude u pomoć!
Što se tiče Argentine I dela Juzne Amerike tamo zaista ima dosta Srba poreklom iz Crne Gore pa je valda to bio razlog da im stavi kao tutora Crnogorskog vladiku.
Juzna Afrika je prica za sebe. Skoro se tamo u crkvi ubio (ili ga upucali) crkveni upravnik I da li je taj isti pop koga nabedjuju sada presao u „Katakombu” nisam siguran. Bivši v. Artemije je prica za sebe I mi smo ga upoznali kada je dolazio „ne zvanicno u poseti Srbima Kanade.Nije ostavio tada nikakav utisak osim da se primetilo da je vrlo drska I prepotentna licnost koja evo sada rovari I nasu Srpsku Pravoslavnu Crkvu. Ovde u Severnoj Americi već ima svoje 3 ”Katakombe„.Jednu u Detroitu.jednu u Torontu I čini mi se da se jedna osniva u Windzoru.
Za neupucene Katakombe su u Rimu I Parizu podzemlja duboko ispod zemlje gde su se sahranjivali ljudi I gde sada leze stotine hiljada kostura.Doduse Artemijeve Katakombe su nad zemljom ali ocigledno po imenu koje su dali svojim crkvama premestaju se polako pod zemljom. Pa ko šta voli nek' izvoli!
Ipak mi ne treba da se cudimo svim tim ”crkvenim„ dogadjajima jer većinu našeg svestenstva,a u prvom redu naše vladike su skolovane od strane UDBE pa onako kako su ih skolovali tako I rade među nama jer im mi to dozvoljavamo. Jer nedaj Boze, to su crkvena lica pa kao znaju sve bolje od nas. Zato I vecina njih imaju velike kuce,skupe automobile,putovanja u Dominikanu I td.,a za vodicu (Cah money) posecuju nas čitavu godinu. Valjda će ih zato sada I juriti Inkom Taksa, I njih I naše crkve po Kanadi?!
Ajd', još jednom da nam Bog bude u pomoći!”
CTEBA
(penzioner)
09. фебруар 2016. у 18.31
А зашто би нас Бог помогао, кад не желимо сами себи да помогнемо?
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Unicorn Gifts?
.