Дискусије : Електроника

 Коментар
Srpski električari
0123
05. октобар 2012. у 17.49
Povređen električar u seriji eksplozija brojila u Leskovcu
Beta | 05. 10. 2012

Elektromonter leskovačke „Elektrodistribucije” zadobio je danas opekotine ruke u seriji eksplozija na električnim brojilima tokom provere prijave da se u zgradi sa više stanova krade struja.

Nesreća se desila popodne u ulici Radoja Domanovića u centru Leskovca, na ulazu dvospratne zgrade, nazvane „Kukareva kuća”.
- U momentu kada sam zatvarao orman sa električnim brojilima, izbio je veliki plamen i ekslozija koja mi je opekla ruku do lakta i bacila me na pod, a potom je narednih 15 munuta pucalo, gorelo i dimilo na sve strane - ispričao je za agenciju Beta Ivan Filipović (47) koji je pušten kući pošto mu je u Urgetnom centru ukazana pomoć.

Njegov kolega Goran Ignjatović koji je sa još dvojicom električara proveravao instalacije po stanovima, kazao je da je postojala opasanost da se zapali cela kuća.
- Na spratu smo bili sa stanarima kuće, među kojima je bilo i dece, a nismo mogli da izađemo jer je sve bilo puno dima i plamena - ispričao je Ignjatović.
Tragediju su sprečile njihove druge kolege iz „Elektrodistribucije”, koje su iskljucile struju u tom kraju, a vatru su ugasili vatrogasci.

Filipović je kazao da je do prve varnice najverovatnije došlo kada je usled promaje, neka od „licni” došla u dodir sa golim bakarnim šinama.
----------
eh, j.. ga, zeznula ih promaja !
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Tassel Necklaces?
.