Дискусије : Спорт

 Коментар
Karate
vuk1
12. април 2013. у 21.29
Uclanite decu u srpski karate klub eagle.
neka se deca druže nauce disciplini i nauce borilacke vestine.
oes123
(zubar)
16. април 2013. у 18.21
Bilo koji sport te vrste je dobar. Deca nauce da se brane,postaju zdravija,snalazljivija i disciplinovanija sto onda pokazuje i bolje rezultate u skoli.
Nekada sam u Francuskoj i Montrealu trenirao Karate ali sam svoju decu poslao na Dzudo. U početku, prvih 4-5 g. je za početnike,naročito decu veoma teško i dosadno al' jednom kada predju zeleni pojas tada postaje interesantno. Moj klinac od 4 g. poceo dzudo i eventualno bio 3 puta sampion Kanade,a pored toga jedan od najboljih mladjih fudbalera Ontarija,sve do ozbiljne fudb. povrede.
Problem je sa našim ljudima kada vode decu na bilo koji sport oni ih tamo ostave da ih drugi „paze” dok oni idu u Tim Horton ili kafanu...
Uz njih treba stalno biti i drzati ih kao konjice na dizganu. Malo popustis,a još vise zategnes. Znaci u 90% možeš da ih napravis u bilo kojem sportu sampione. Samo treba uloziti truda i novca.

vuk1
17. април 2013. у 21.51
U pravu ste roditelji treba da stimulisu decu.Karate je jedan vid discipline i samopouzdanja gde deca treba da nauce šta se može a šta ne,
Ja treniram karate od svoje desete godine to je otprilike vise od 40 godina,i zato preporucujem svima a naročito našim Srbima da je bolje da se decabave sportom nego da provode vreme gledajuci televizor.
Nas srpski karate klub Eagle je jedan od veoma retkih u Kanadi gde deca mogu da nauce ono sto borilacke vestine u stvari jesu,ovo kažem jer sam
bio clan u nekoliko karate klubova u Torontu ,i moje je iskustvo da ovde je bitnija clanarina koju treba da platis nego znanje od koje neko treba da prenese tebi kao početniku.Eagle je nas Srpski klub gde ucitelj uci decu iz sto nasi kažu iz srca želi da im prenese i nauci ono sto sam ja ucio veoma davno.
Clan sam ovog kluba od Januara ove godine i sa sobom vodim i hoću da naucim svog unuka ,ali hoću da ga naucim pravim borilackim vestinama da zna i pamti kako se to radilo nekada kod nas u kraju.
Svi nasi Srbi u Torontu ako žele neka dodju vide i nauce decu ako žele.
Mali smo narod i treba da se pomazemo ako možemo.
au
(;))))
17. август 2013. у 10.49
Bilo kojom borilackom vestinom baviti se dobro je, snazi duh i telo. Slazem se potpuno sa vama da je dobro za decu, ali onaj ko malo zna ili se nekada bavio karateo cudno mi je da piše samo o deci. Karate se trenira celog zivota. Srbija ima zaista karate na vrlo visokom nivou, ali oko 30g, muskarci mahom svi napustaju treninge, devojke i mnogo ranije. Zašto? Nije istina da se nema vremena. A garantujem da se posle 1-2 sata treniranja svako bolje oseca i psihicki i fizicki nego posle veceri izlezavanja pored TV-a. Karate je način zivota, kada se prihvati istinski postaje kao i religija (pa i sishao je iz Tibetanskih manastira, preko Kine do Japana i SRBIJE ;)) i u njemu se ostaje do kraja zivota, ako smo stari za borbe, ostaju kate koje se mogu sve nauciti ali nikada toliko usavrsiti da ne može bolje. Znacu deko na treninege zajedno sa unukom ! To je pravi primer :)
revizor
(pilot)
30. април 2016. у 09.17
Werba
(N/A)
13. март 2019. у 11.51
dum-bum i gotovo...
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Tassel Keychain ?
.