Дискусије : Кућни љубимци

 Коментар
Ostavljate li male kuce same u kuci?
smileandwave
31. октобар 2013. у 05.37
Dobar dan,

Kupili smo malo kuce koker spanijela (ima oko 10 nedelja) al posto muž i ja radimo, ostavljamo je u kuci u kavezu... hladno je vani pa mi je zao ostaviti kad je još tako mala.

Citala sam da bi joj vc (koristimo one pipi pads) trebao biti dalje od kreveta al mi nemamo mogućnosti posto ne želim da je ostavim u sobi bez kaveza posto će garant da piski i kaki svuda. Ja sam mislila da će te pipi pads u kavezu da joj pomognu pa da na njih ide piskiti i kad je van kaveza al ona neće :((( Piski i kaki svuda po dvoristu (koje je kameno, nema trave) osim na tim pipi pads.

Probala sam i one kapi koje bi trebale da je privuku al ne vredi :(((( Imate li neki savet šta da radim?

Hvala vam unapred.
smileandwave
31. октобар 2013. у 06.45
Uh, vidim da sam sve pomesala... u naslovu pitam o ostavljanju kuca samih kad nas nema a onda pitam za piskenje :)))

I jedno i drugo su problem... kad je sama u kuci, ostavimo ke u kavezu u kom ima mesta za krevet i za pipi pad. E, kad je u kavezu ona piski i kaki na pipi pad al to je verovatno zato što nema di dalje) al kad je van kaveza neće da ide na te pipi pads :(((

Tu je problem :)

Hvala unapred
marijamhlc
01. новембар 2013. у 08.23
Ja se izvinjavam biću vrlo kriticna. Kupili ste psa, nemate vremena preko dana za njega, i držite ga u kavezu u stanu?????? zašto???? prvo, pas nikad neće da piski i da kaki tamo gde spava. sve sto ste kupili uopste nije ok, jer psa necete tako nauciti da ide u wc.

Ako imate plocice u kuhinji, a verovatno imate, napravite mala vratanca prema kuhinji i tu stavite psa, zatvorite, i neka tu boravi preko dana, pa šta ako će da piski i da kaki.

Drugo, da li vam je iko rekao da psa od 10 nedelja treba hraniti na svaka 4h??????? Ako nije, evo ja ću vam reci, jer oni su mali, i do svog 4-tog meseca jedu nekoliko puta dnevno. Ko vam hrani psa 4x dnevno?

Pas mora da ima 24h dostup vodi, pa gde mu stavljate vodu u kavezu???? on siroma sigurno prospe sve to i onda je mokar.

Treće, sto ste sada uzimali psa, pas se uzima pred leto, i kada vi imate vremena da budete sa njim barem dve nedelje da se navikne na vas, i da ga vi naucite gde da piski i da kaki u stanu.

Verovatno živite ili u Americi ili u Canadi, gde znam da je normalno psa drzati u stanu u kavezu, meni iskreno nepoznato zašto bi to neko radio, pa čak i ako je pas mali.

smileandwave
04. новембар 2013. у 06.13
UUUUUUUUUUUU al ste me iskritikovali u sekundi.

Psic je sam dok radimo posto nemam druge opcije... ili ću psa drzati u kavezu ili ću dati otkaz. Ja ga pustim van na dvoriste čim dodjem kuci.

Ograda je duzine oko 3 metra a sirine oko metar i pol tako da ona ima dosta mesta da se seta i da se igra (tonu igracaka smo joj kupili da ima šta da zvace) a vodu joj ostavimo u njenoj posudici i do sad je nije ni prevrnila a nit je sve popila.

Hranimo je 2 puta dnevno posto mi je tako i veterinarka (od koje smo je kupili) preporucila i za sad nemamo problema.

I ne, ne živim ni u Kanadi ni u Americi.

Eto... hvala na pljuvanju i na nepomoci.
avlijanerka
04. новембар 2013. у 11.14
Veterinar koji PRODAJE pse i koji savetuje da se stenci od 10 nedelja hrane samo dva puta?????? Jadna ta zivotinja sa svima vama.
Inače, puno toga radite pogresno, ali ako verujete takvom veterinaru, ne bih rekla da ima svrhe da vam se objašnjava...
Vorkapic
(Profesor)
05. новембар 2013. у 00.01
Nemojte dati otkaz ali dajte malog kokera nekome ko može da se o njemu ljudski brine. Zašto ste ga uopste uzimali kad niti mozete niti znate da se o njemu brinete?
Avlijanerka vam je bas lepo sve objasnila. On je sada beba, trazi puno toga a vi ste potpuno nespremni za takvu vrstu obaveza.
Imala sam dva kokera, oni su puni zivota, vole da se igraju, vole aktivnosti a ne kavez!
I na kraju, nemojte ni pomisliti da ga zimi držite napolju! Možda to nije napisano ali se bojima da I do toga može da dodje.
Da ste u Americi , ja bih vas molila da ga stavite u avion o mom trosku I da mi ga posaljete.Steta sto niste.
smileandwave
05. новембар 2013. у 03.19
Ne smem ga drzati u havezu u stanu posto je to okrutno a ne smem ga drzati napolju posto je hladno???? Ha??? Da ga držim gde? U autu? Ne kontam, majke mi.

Ja pitala za par saveta a vi me tu razapeli kao da sam ja jedina na planeti sto kuce ostavi u kuci samo na par sati dok radim. Pa zar od vas niko ne radi već po ceo dan samo setate svoje ljubimce i igrate se sa njima? Ako je tako, ja vam od srca zavidim.
Gojko
06. новембар 2013. у 07.41

Ne smem ga drzati u havezu u stanu posto je to okrutno
...

Ne bi trebala stavljati ga u kavezu,jer psi treba da imaju svoju slobodu, ako već ne mogu slobodu onda bar jedan ogradjen prostor u kome mogu da se setaju.Sada bi trebala vise puta izvoditi ga napolju da obavi svoj posao,a kasnije nije nikakav Problem ostaviti ga samog.
smileandwave
07. новембар 2013. у 04.56
Hvala na savetu:) Kavez nije jako mali posto cuka može da se proseta... ona je samo 10 nedelja stara a kavez je duzine oko 3 metra tako da nije primorana da lezi sve vreme. Mislim, ne može bas da trci al ima dovoljno mesta za igru. Mislim da joj ne smeta posto se ne zali puno kad je stavljam u kavez.

Naravno, čim dodjem kuci, pustim je u dvoriste pa se igramo i trckaramo zajedno :)
madonna_bella
03. децембар 2013. у 15.46
Izvini ali kritike su u redu.Ja kada sam uzimala kuce malene uzela bih slobodno dve nedelje da se družimo upoznamo naucimo gde obavljati nuzdu...u principu mladi psi obavljaju nuzdu čim se probude I čim jedu I posle igre..I tada treba obratiti paznju na njih kada krenu to da rade uzeti ih I staviti na mesto gde to treba i pritom reci ajde idemo piskiti...moji psi čim to kažem trce na ulazna vrata i raduju se sto idu napolje...
Sada kada imam dva psa mogu reći da je sigurno strasno psa ostavljati samog kod kuce jer dan je dug a on sam I bas sam sretna sto su dvojica jer oni se vole kao braca...mada ranije sam imala jednu kucu koja je bila sama...u početku su kuce tuzne kada istanu same ali kasnije prevazidju sve to..
Savetovala bih ti da uzmete slobodno I da dve nedelje provedete sa kucom uceci ga na zajednicki zivot uceci ga gde treba nuzdu da obavlja pruzajuci mu ljubav koja mu tako malenom treba...imaš na internetu puno upustava napisano kako ovo ili ono izguglaj I čitaj..
Što se hrane tiče moji psi imaju vodu I granule ceo dan dostupne I nisu nikada gladni..uvece im dam I konzervu ili kuvano nešto za njih a dobijaju I grickalice kojima se raduju kao mala deca.Pas je zivo biće kome treba pruziti ljubav ali znaj da ćeš je strostruko dobiti nazad..I zato molim te uzmi odmor I izbaci ga iz kaveza, budi kraj njega čim vidis da je jeo odmah kažeš ajde piskimo I stavis ga na to mesto ili kada se probudi to isto jer mala stenad tada zaista imaju zelju da to rade.Akp nemas vremena I radis po celi dan bolje ga pokloni nekome ko će mu pruziti vise vremena paznje I ljubavi..sretno!
Hillside
11. октобар 2017. у 21.23
Ovo je dosta stara diskusija, da li je pas još kod vas i da li ste uspeli da usklasite obaveze sa njegovim potrebama? Koker je jako aktivan pas i mora da se dosta istrci preko dana da bi bio zdrav i zadovoljan
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.