Дискусије : Кућни љубимци

 Коментар
Stari macak ima infekcije oko kandzi
djnarodnjak
06. септембар 2013. у 12.55
Dobar dan!
Stari macak, oko 19-20 godina, ima infekcije oko kandzi, na vecini prstiju. Kod nekih gnoj izlazi sa strane (po pritisku), a neke su konstantno ciste i zdrave. Veterinar tu u kanadi, je pokusao sa antibioticima ali nije uspijelo. Mnogo pomaze banjanje u anti bacterial sapunu (Hibitane), ali se nazalost te infekcijice vracaju. Cine se neizljecivim. Starog macka to boli, a ja ne znam kako da mu pomognem. Jedno vrijeme sam mu banjao sape i nogice u Epsom Salt-u, iako se momentalno ocisti, i skoreni gnoj odstrani, infencije se vracaju. Veterinar tvrdi da je to ok, ali njemu mnogo smeta i boli ga. Bilo koji savijet je dobro dosao.
avlijanerka
06. септембар 2013. у 15.28
Mukica jedna... S obzirom na svoje godine, zasluzuje da ih prozivi bez bola.
Mi nismo imali takav problem, tako da ne mogu da ti predlozim terapiju. Ja bih lično probala da čujem mišljenje i drugog veterinara, pa i treceg ako treba. Probaj da dodjes i do specijalizovanog veterinara, dermatologa recimo, možda na veterinarskom fakultetu, oni vise znaju i imaju vise iskustva sa takvim slučajevima.
Pošto se taj gnoj javlja samo po sapicama, razmišljam da li je možda nešto sa čim njegove sape dolaze u kontakt, nešto po podovima ili napolju (ako izlazi). Cime perete podove? Ne znam, meni je cudno da se to javlja samo po sapama.
Još nešto mi je palo na pamet, kod zivotinja se alergije veoma cudno manifestuju, možda bi vredelo da mu polako promenite hranu ili da mu pripremate svezu.
U svakom slučaju treba da nastavite sa tim kupkama.
Nana101
07. октобар 2013. у 15.12
Ovakve vrste infekcija se lece antibioticima 6 nedelja - bar. I velika doza antibiotika. Ovo nije samo pododermatitis, već zvuci kao pyoderma. Nastavite sa hibitane, ali antibiotici na duge staze su neophodni.
windy-chicago
(windy-chicago)
06. март 2022. у 08.37
!!!!!!!!
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Mantra Bracelets?
.