Дискусије : Кућни љубимци

 Коментар
Trovanje zivotinja
marijamhlc
27. април 2013. у 10.47
Vecina nas koji smo na ovom sajtu, živimo u inostranstvu i imamo drugacija iskustva i stavove, kao i kulturu i obrazovanje...

Čitam tako danas novine kako u Novom Sadu i Beogradu su masovno poceli da truju pse/macke, sto vlasnicke sto lutalice, a drugarice mi je juče javila da je i njen pas bio otrovna pre par dana, ali se srećom izvukao.

Meni kao vlasniku psa je to apsolutno nezamislivo, pogotovu kada vidim kako u Nemackoj ljudi vole i postuju pse, i kako su vrlo lepo reseili probleme pasa lutalica, regulisanjem cena odgajivaca pasa, obaveznim sterilisanjem vlasnickih pasa/maca.
Lično ja znam da kada smo živeli u Beogradu, na Kosutnjaku i Adi Ciganliji u proleće se namerno baca otrov kako bi se resili pasa lutalica.

Ono sto ja ne razumem, zašto Srbija ne može da resi taj fantasticni problem, kako bi se sprečile ovakve katastrofe, a sto je najgore, sve kvazi ministre bas briga za tamo neke pse/macke, sto je tuzno.
Pa oni samo da uvedu obavezno sterilisanje kucnih ljubimaca, ko ne sterilise placa 5x veci porez, regulisanje cena prodaje pasa kod odgajivaca, odmah bi se psi sa ulice vise usvajali, i smanjila bi se kolicina pasa lutalica.

Evo ovde u Nemackoj, ako kupujete zlatnog retrivera, kosta
1200 Evra bez papira, plus papiri (znaci oko 1500Evra), a u Beogradu i za 50 Evra se može kupiti zlatni retriver, sto je tragedija.
Ja ne krijem da sam za to da ko nema para da drzi psa/macku ne treba da ga kupuje/usvaja, zna se koliki su troskovi za kucnog ljubimca ako je zdrav i ako je bolestan. To je do kraja njegovog zivota, nema sad nemam para pa izbacim psa na ulicu, ako nemas, pokloni ga ili ga daj na usvajanje, a nemoj da gledaš kako ćeš još i da zaradis na tom psu...

Mislim da je bas avlijanerka pominjala da ako hoćeš da uzmes psa, nebitno je da li je on rasan ili ne, ti ga uzimas zato što želiš psa,a ne ko oni pacijenti sto daju oglas - tražim rasnog psa na poklon, nikad mi to neće biti jasno, zašto bas MORA da bude rasan pas, šta fali da se usvoji neko pasce/macu??????

BabaTunde
03. мај 2013. у 16.11
ceo ruski program leta u kosmos je izvodjen sa mesancima (iskljucivo zenkama) ALI ako neko hoće da ima psa SAMO za izlozbe onda MORA da uzme rasnog psa ... ovakvih raloga zašto uzeti psa A a ne B ima na desetine. ono sto je najbolje je da SKORO UVEK pas izabere gazdu a ne obrnuto.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.