Дискусије : Кућни љубимци

 Коментар
Maca kaslje
hummingbird
16. децембар 2012. у 23.47
Pre nekoliko dana sam udomila jednu macu.Živimo van grada,okolo nema mnogo kuca tako da ne bih ni mogla pretpostaviti odakle je mogla doći,ali bila je bas onako podivlja.Dolazila je i odlazila oko 2 sedmice,spavala jadnica na otvorenom i preko dana dolazila da je hranim ali mi nije dozvoljavala da joj pridjem i kako je pocelo bas da zahladjuje malo po malo smo se zblizile i evo već 6 dana kako je u kuci,veoma retko se trazi napolje,veci deo i dana i noćiprespava,ali pocesto kaslje.Da li bi neko znao šta bi moglo da bude i da li joj i na koji način mogu pomoći.Trenutno sam na disability tako da finansijski nisam bas u mogućnosti da je vodim kod veta ali bih volela da učinim nešto da joj se taj kasalj smiri.Hvala svima na savetu.
PERISTERI
(NEMAM MOTO)
17. децембар 2012. у 02.08


http://www.portal-srbija.com/veterinarska-ambulanta-i-pet-shop-guta-vet

Ovo je veterinarska ambulanta u Beogradu,možeš ih pozvati telefonom,objasniti u kakvoj si situaciji i zamoliti za pomoć. Ja imam fino iskustvo sa njima. moguće da maca ima i upalu pluca i da joj trebaju lekovi.Pre nego sto ih pozoves izmeri joj temperaturu,to je vrlo bitno.
Sve najbolje vam želim i nadam se da će maca ozdraviti.
avlijanerka
17. децембар 2012. у 07.21
Hummingbird, bojim se da će maca najverovatnije trebati antibiotike, a to nećeš moći da dobijes bez veterinara. Ja isto tako ne verujem da zivotinje to mogu da lako same prebole, zbog toga je smrtnost tih sirotih lutalica tako velika. Nemoj ni slučajno da joj dajes ljudske lekove, to je tek opasno. Ne znam gde se nalazis, ali ako si negde blizu nekog veterinarskog fakulteta, oni obično imaju mnogo manje cene, jer studentima trebaju pacijenti za vezbanje.
Lepo od tebe sto si joj pruzila dom.
hummingbird
17. децембар 2012. у 11.00
avlijanerka,bas ti hvala za ivu informaciju.U blizini Otave sam i bas ću da proverim da li ima veterinarski fakultet u gradu.Bilo bi mi zao da joj se šta desi,zato sam je i primila a i sama sam trenutno u veoma losoj zdravstvenoj situaciji tako da sada moram brinuti o obema.Hvala još jednom.
avlijanerka
18. децембар 2012. у 07.28
Ottawa nema veterinarski fakultet, ali posto si u Kanadi, postoje druge opcije. Pozovi sve lokalne SPCAs i Humane Societies, isto kao i sve manje organizacije za zbrinjavanje zivotinja (naći ćeš ih na sajtu petfinder.com). Slobodno objasni situaciju i pitaj da li postoji neka low-cost klinika koju mogu da ti preporuce. Možda će ti trebati malo vremena i strpljenja, ali naći ćeš nekoga kome se isplati da ti pomogne oko veterinarskog racuna a da ti zadržiš macu.
I javi nam kako je maca, možda i mi možemo da ti damo neku ideju.
avlijanerka
18. децембар 2012. у 07.29
Krajnja opcije je u svakom slučaju da macu predas u Humane Society (ali proveri da je no-kill), jer bolje je i to nego da se to njeno kasnjanje iskomplikuje i postane smrtonosno.
hummingbird
18. децембар 2012. у 10.21
Nema fakultet u Otavi,proverila sa,a moja mala lepotica i dalje kaslje,jede fino,kad je kasalj prođe veoma je vesela,dobila je igracke od mog prethodnog macana i lepo se zabavi ali jako puno spava,tako da po meni samo je možda problem sa disajnim organima,verovatno je nešto zaradila boraveci napolju dok je nisam udomila.Pokusacu da nađemako ima neka low-cost klinika u okolini jer bas nisam voljna da se rastanem s njom.U svakom slučaju hvala ti na ovim korisnim informacijama.
Pozdrav.
avlijanerka
18. децембар 2012. у 21.41
Neka varijanta uvek postoji. U svakom slučaju, drzi macu u toplom, napravi joj neko zasuskano i mirno mesto i pusti je da odmara koliko hoće. Ukoliko se stanje pogorsa u sledeća dva dana, stvarno ne bi trebala vise da cekas. Nije to „samo” infekcija disajnih organa, od toga oni mogu da uginu ako se pogorsa i iskomplikuje. Videla sam, na zalost, suvise takvih slučajeva.
Srećno i javi nam šta se desava.
hummingbird
20. децембар 2012. у 17.45
Morala sam,nazalost,da se rastanem od moje male crne lepotice.Juče sam radila puno nekih testova među kojima i alergijski i ustanovilo se da sam veoma alergicna na mace tako da sam morala doneti odluku.Rastale smo se sa njenim slatkim,umiljatim pogledom i mojim suzama ali mislim da je ovako bolje,i odmah su je odneli veterinaru koji je bio u redovnoj viziti tako da će i njen kasalj biti tretiran.Sada molim boga da joj se nadje dobra porodica jer zaista zasluzuje,a i daje, puno ljubavi.
avlijanerka
21. децембар 2012. у 08.21
Šta da se radi, ponekad jednostavno nije sudjeno. Najvaznije je da si je spasila sa ulice i dala ljudima koji će moći da se brinu o njoj. Macici se brzo usvajaju, ne brini.
elektra4-
21. децембар 2012. у 16.43
ja mislim da su te zivotinje nipak jako otporne i da pola nekog aspirina u toplom mleku nebi skodilo i da bi se oporavila, znam da je sad druga situacija i da je otisla ali to je ipak moj neki zakljucak, dosta tih lutalica sam oporavila, npr upale ociju to mi je jedan vet rekao da uzmem u apoteci običnu mast za ljude za oci i mazem-i uspela sam, nagranim ih i podignem na noge i pustim dalje jer ne mogu sve udomiti. Čak i gnojne rane sam sanirala, rukama stiskala da izadje taj gnoj pa mazala antibiotskim praskom, kremama..
elektra4-
21. децембар 2012. у 16.44
eh da, ja nisam nikad primetila macji kasalj nego kihanje kada se prehlade.
Nana101
11. јануар 2013. у 15.50
Elektra,
Aspirin (kao i paracetamol (panadol)) se ne daje mackama, osim u retkim slučajevima npr tromboze, zato što nemaju enzime koji mogu da ga razlazu. Naročito to (pre)doziranje „pola aspirina po macki”. Verujem da im želiš najbolje, i zato ti ukazujem na ovo. Pozdrav.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Tassel Necklaces?
.