Дискусије : Кућни љубимци

 Коментар
Šta vam rade drugari?
avlijanerka
04. март 2012. у 23.20
Uspavala se diskusija... Šta rade i kako vam vasi mali razbojnici provode ove poslednje dane? Moj Buban već pocinje da se sunca čim uhvati neki zubati suncev zrak.
ciribu
(ciriba)
10. март 2012. у 14.32
Evo ja se danas izigrah sa mojim macorom dobrih sat vremena. Prosto poludi kad izvadim njegovu omiljenu igracku, stap na kojem su dugackom uzicom privezana perca(ima ih jedno 4 komada i dugacka su). On misli da je to ptica i primi se nevidjeno, ne može da mu dosadi nikad! I tako se iskace i izjurca po kuci, a i ja sa njim i usput se još i dobro iscerekam. Osim toga, šta radi, pa eto ono macje, licka se i licka, kad pocne nema kraja... onda klopa, pa lapka li lapka vodu, pa onda izadje napolje i brzo se vrati i ugnjezdi pored kamina. Puno spava i to u raznim pozama, najsmesnije mi je kad se baci na ledja a sape u vis :))

eh, blago njemu... uziva zivot samo tako :)
Nana101
11. март 2012. у 07.38
Evo, i ja sada razmišljam o mojim zivotinjama. Preselili smo se u drugu državu pre 3 dana, i moje 2 mace dolaze u sredu. Trenutno su cattery (mackarnici?), i svaki dan pred polazak sam ih obilazila, i kad ih pozovem kad ulazim, one mjaucu, i posla još dugo kad odlazim. Obozavam ove moje 2 cice, i plasim se kako će se navici na novu sredinu; sinoć sam čula kako se macke tuku, te moje neću pustati napolje nocu. Neće imati veliko dvoriste kao sto su imale kuci. Jedna od njih je vrlo nervozna po prirodi, i mnogo je tezine izgubila otkako nije sa nama kuci.

Vrlo sam tuzna sto moja 2 papagaja ne mogu doći sa nama - zemlja u kojoj sam živela nije sredila svoj status što se tiče pticijeg gripa, te moje papagajke ne mogu doći. Placam jednoj ženi, ljubitelki zivotinja, da ih cuva, samo ne znam koliko još dugo, posto se ne zna kakda će dici ban na uvoz živine... Sve me potseca na njih, i pored svih peripetija oko preseljaja, najteze mi pada to što ne znam šta ću sa njima na duge staze...
mimozaaa
(posmatrac)
11. март 2012. у 12.54
Evo i ja da se javim. Kod mene je i dalje tuzga u kuci za našim Lakiem. Dea (drugi pas) i dalje tuguje kao i mi. Što se zdravlja tiče imala je jacu upalu mjehura a u zadnjih par sedmica je dobro pa se nadam da će to potrajati.
Interesujeme me ovaj gore post i zemlja iz koje su odselili kao i u koju zemlju su uselili?
Ja sam svog psa koji je nazalost uspavan radi teske bolesti, dovela iz Sidneja u Njemacku. Prvo sam se raspitala šta sve zemlja u koju selim trazi da se obavi od vakcina. Sve smo to odradili i onda smo se dobro informisali oko avionskih letova tj. kargo letovi za zivotinje. Birali smo kompaniju koja ima najbolje uslove za transport zivotinja. Bitno nam je bilo da je prostor dobar, topao, bez buke i da let traje najkrace sto je moguće tj. da ima sto krace pauze. Izbor je pao na Emirate koji su imali tada najbolji kargo let sa najboljom ocjenom za transport zivotinja a i let je bio vremenski najkraci s jednim stajenjem od 2 sata. Onda smo angazovali kompaniju koja organizira transport tako da su oni dan prije leta dosli po Lakia i odveli ga kod sebe. Oni su obezbjedili kavez te su ga oni doveli do avioana. Uglavnom moj Lakac je stigao u Minhen ziv i sav dezorjentisan, zedan i izbezumljen. Po njega smo otisli na kargo terminal i nikad ga docekati da izadje. Uzas koliko smo bili nervozni i koliko sam se brinula oko njega. Na naše upite šta se toliko ceka rekli su nam da cekaju veterinara koji ga mora pregledati i dati papire da bez toga ne može. posto je bila nedelja veterinara su cekali da dodje. Pošto su nas vidjeli da smo bili jako nervozni a veterinara nigdje na vidiku ipak su uz telefonski razgovor dogovorili da Lakija puste i da ovjere papire jer je ocigledno doslo do nekog neplanskog zastoja veterinara. Lakija je vilicar iznjeo skupa sa drvenim kavezm vani. On u kavezu kad nas je ugledao poceo plakati, cvili ne prestaje. Ja pokusavam otvoriti kavez ali ludjaci su vrata zavezali plasticnim tarkama i nema sanse da to pokidas. Nemam noz, nemam ništa ostro pa pokusavam kljucem od stana ali traka je od debele plastike sa zubcima i to četiri komada. Sto vise mi pokusavamo rasjeci tu plastiku to on vise cvili. Na kraju smo upaljacem topili jednu po jedno i izvukli ga vani. On u nekom zgrcenom polozaju sa polusavijenim zadnjim nogama tako hoda zgrcen i nezna kome će prije da se ugura u njedra. Imao je dovoljno prostora u kavezu što se tiče visine ali je iz straha od leta bio valjda u tom nekom zgrcenom polusjedecem polzaju i tako 24 sata leta, pa ti vidi koje smo mu zadovoljstvo priredili.
U kavezu moja majica i njegova dekica suvo nije se popiskio. Ja da ga povedem na travu da piski a on se vrati da iz kaveza uzme svoju igracku i tako sa igrackom na travu gdje je piskio neprestano mislim 10 minuta. Sva sreća da smo ponjeli vodu i zdjelicu te mu naspem vode a kad je poceo piti nije se zaustavljao. On nije vodu uopste pio i totalno je dehidrirao. na kavezu su zatakli ljevak i to u visini njegove glave i vjerovatno su kroz taj ljevak sipali vodu u Dubaiu gdje je pauza bila ali moj Laki nezna piti vodu kao ptica. jedino zamjeram sto nisu nasli neki drugi način da napoje psa. Znam da je rizicno otvarati kavez jer pas može pobjeci neki pas će i ugristi zbog panike i straha. Ne možeš staviti zdjelu u kavez jer će to letjeti u transportu ali su mogli napraviti neku rupu kroz koju se moglo provuci neka plica zdjela sa vodom.
Prošlo je i to ali on se nije naredna dva dana mogao napiti vode koliko je bio zedan. Hranu nije jeo2-3 dana ali za nju nije toliko mario koliko je bio zedan. Taj pogrbljeni polozaj je imao do sljedec dana dok valjda nije svatio da vise nije u avionu.
Tada sam rekla da nikad ovakvo maltretiranj nebih mu priredila. Nije dolazilo u obzir da ga ostavim ali ovakav dugi let vise mu nebi priredila pa makar se mucila ne znam koliko u pogresnoj državi. Svo kraci letovi nekako dolaze u obzir ijako je sve to veliki stres za zivotinje.
razmišljala sam i o opciji da ga uspavamo ili da dobije neke tablete za smirenje ali svi veterinari su mi rekli da to niakao ne dolazi u obzir jer ćemo mu samo nauditi time. nema te tablete koja može toliko dugo da drzi koliko let traje a psa to osamuti tako da oni nemaju onda reflekse i pri letu avion se njise a pas ipak balansira nogama. Ako ga tabletama osamutimo doći će do klizenja i udaraca jer pas neće moći da se drzi na nogama. Znaci to je otpalo.
Eto da znaš kako je moj lakac prosao let pa ti sad procjeni kako bi papagaj prosao? Možda je u pitanju kraci let ili može putovanje autom pa bi prošlo bezbolnije. Ipak mislim da postoji način da ga dovedes samo treba da vidis šta sve ta zemlja trazi od papira prilikom ulaska sa papagajem.
Nana101
12. март 2012. у 00.21
Mimozaa,
Jedna od tih mojih pticica (starija) je već bila sa nama pre par godina na jednom takvom letu, 12 000 km daljine; i posle godinu dana se opet vratila, kad smo se mi vratili. Postoje kavezi propisanih dimenzija za zivotinje, gde im daju vodu i hranu, tako da nije to problem. Naravno da će biti pod strasom tokom leta, sve je to za njih novo. Nova država u kojoj živimo je vrlo stroga, tako da je veliko pitanje kad i da li će uopste podici tu zabranu.
windy-chicago
(windy-chicago)
17. фебруар 2021. у 11.23
!!!!!
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Tassel Earrings?
.