Дискусије : Филм

 Коментар
Џокер, Бетменов полубрат
emilija2
04. септембар 2019. у 05.51
Најновији филм о (анти)јунаку Џокеру, Бетменовом полубрату, приказан је недавно на фестивалу у Венецији, уз бурни аплауз публикума.

Џокерова прича је реалистична и смештена је у Њујорк 70-тих година у време штрајка ђубретара. Џокер је сиромашни, психички поремећени (пати од неконтролисаног смеха) али талентовани јадничак, који се стара о својој мајци. Ради као кловн, и све му иде наопако. Једини тренуци разоноде су када гледа еквивалент Џони Карсона на ноћном ТВ програму (оматорели и сенилни де Ниро који се подсмева Џеј Леноу и асоцира на Скорсезеове филмове Таксиста и Краљ комедије који су били инспирација за овај филм). Џокер има симпатију у комшиници црнкињи коврџаве афро фризуре. Бива брутално претучен, остављен на цедилу од стране социјалне службе и без лекова, али Џокеру пуца филм када га туку у метроу пар раних јапијеваца који раде за Бетменовог тату, Томаса Вејна (Бетмен је тада још мали дечкић). Он их на месту убија, у наступу оправданог осветничког беса. Томас Вејн је иначе корумпирани милијардер који улази у политику.

Џокер покушава да добије шансу код ноћног водитеља кога игра де Ниро, али бива исмејан на телевизији док му мајка лежи у болници. Томас Вејн назива сиротињу кловновима (као Хилари Клинтон кад их је назвала „деплораблс”), што доводи до револуције, инспирисане анонимним херојем који је у метроу убио јапијевце под маском кловна, Џокером.

Џокер открива писмо своје мајке упућено милијардеру Томасу Вејну, и из преписке сазнаје да је Вејн његов тата. Обилази свог полубрата дечкића Бруса, и кроз ограду му ставља осмех на лице. Догађаји из Бетменове триологије се понављају, овај пут из угла нашег Хероја, Џокера.

У револуцији, Џокер доживљава тријумф и налази себе, као борца за правду, који се супротставља капитализму и неправди и разобличује лицемерје привилегованих зликоваца, оличених у Томасу Вејну, лицемеру који је највише заслужио судбину која га је снашла. Осмех болесника прелази у осмех тријумфа, који је публика наградила десетоминутим стојећим овацијама.

Све у свему, одличан филм, пун изненађења.

emilija2
09. септембар 2019. у 01.48
Филм је освојио Златног Лава у Венецији. Заслужено!
fontisa
19. септембар 2019. у 17.45
iscekujem nešto tipa V for Vendetta

gledaće se...jedva cekam.
Semion
04. октобар 2019. у 10.56
Zvuci zanimljivo, ma da su mnoge stvari zadnjih godina tako zvucile, a na kraju ništa öd toga.

Ne znam... Djokera bih prije prikazao kao bivšeg narkomana, koji je u mladosti ubio oca i majku Brusa Vejna, jer su mu falile pare za heroin. Mislim da nikako ne može biti pozitivac, ni djelomicno. Ako smo „realni”. Mislim, svako može da snimi šta hoće, ali to nema veze sa onim, sto su oni, koji su izmislili Gotham City, imali na umu.
Semion
12. октобар 2019. у 12.27
Film je odličan. Nadam se da će River dobit Oscar.
antologia
(svakog dana...)
04. новембар 2019. у 17.26
Film je fenomenalan i svi likovi i taj miljo americki na ivici-nije tu
ništa kamuflirano. Traumatican, agresivan i bas se čini istinit. Tako ga dozivljavas. Iisto mislim da će to biti muski Oscar, a zenski bih dala
Rene za Dzudi. Ova dva lika u dvije „bigrafije”, muski i zenski imaju istu grotesknu podlogu.
Dzudi Garland je porazavajuca biografska prica,
brutalna koliko i Dzokerovo okruzenje i maska klovna je metafora za njeno prezivljavanje u holivuskom sjaju. Nazalost, Judy nije tako besprijekoran film kao Joker, ali ima visokih kvaliteta. I bas kao biografija, meni je izuzetno dobro uradjeno i dosta originalno.
poet
05. децембар 2019. у 09.40
dadayaya
(mind over matter)
12. децембар 2019. у 01.18
meni se joker bas i nije nešto dopao, ne smatram da je nešto specijalno.

Ustvari mi je glupav film, bez neke dubine, i dosta toga me nerviralo u filmu. gluma ok, ali ni to nije bogzna šta po meni... ali svejedno...
Semion
01. фебруар 2020. у 11.41
Ima jakih scena. Teško da ćeš u zadnjoj deceniji nešto bolje naći.

https://www.youtube.com/watch?v=NHi_8FGMObQ
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.