Дискусије : Аутомото

 Коментар
Obnova podmladjivanje automobila
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
13. јануар 2022. у 14.59
Davno, davno napisah da je za nas balkance dobra solucija otvoriti firmu koja će kupovati polovne ili karambolirane aute, recimo Glofove ili Skode, i popravljati ih do gotovo novog statusa. Recimo:

Popravka limarije i nova antikoroziona zastita
Novi „Clear coat” ili farba,
Novi farovi ili profesionalna obnova starih
Zamjena guma, crijeva, amortizera i elementa koji se habaju sa vremenom
Remont motora (ako treba)

Firma bi mogla obezbijediti jeftine dijelove fokusirajuci se na 3-4 modela, ili čak reciklirati motore i dijelove iz slupanih i dovesti auto star 10 godina u stanje da sluzi još 10. Za manje od pola cijene novoga. Mogli bi dati i razumnu garanciju. U smislu za dodatnih 1000 eura ćemo popraviti svaki kvar u narednih 10 godina besplatno.

Danas procitah na SC da Toyota razmišlja o sličnome:

Proizvođači i uvoznici automobila svakodnevno imaju neke ideje, ali retko su toliko zanimljive da postanu svetska vest, a potez Toyote u Velikoj Britaniji to definitivno jeste i na putu je da promoviše novu uslugu.

Britanski magazin Autocar piše o odluci filijale da kupcima ponudi opciju preuređenja za polovna vozila. Pod nazivom usluge mobilnosti Kinto to će biti jedna od mogućnosti, a ideja je uzeti automobil nakon prvog ciklusa korišćenja, kao što je na primer lizing, a zatim ga vratiti u fabriku. Tamo će biti temeljito preuređen i spreman za drugi ciklus korišćenja, piše Revija HAK.

Toyota bi to mogla da ponovi još jednom pre nego što automobil dođe do kraja svog radnog ciklusa i završi na recikliranju. To može da uključuje ugradnju novih komponenti, ali ​​i ponovnu upotrebu delova iz vozila koji su još uvek u dobrom stanju, obnovu baterija i još mnogo toga.

Program se trenutno fokusira na Toyotinu fabriku u Barnstonu, koja lokalno proizvodi Corollu hatchback i Corollu karavan.

Izvor: Revijahak.hr
xzy
(ing)
20. јануар 2022. у 19.13
A znaš zašto? Zato sto nema dijelova za nove. Naročito elektronike
Starac_Foco
(--)
30. јануар 2022. у 20.07
Stvari su se okrenule skoro preko noći Do prije 2 godine polovan auto se makar u ovoj državi uglavnom isplatio samo ovakvima kao ja, koji vole da loeze pod njim :). Sad, pak, kad se prosjecna cijena novog mid class vozila priblizila cifri od 50k, a naše zarade ostale manje vise dje su i bile, ideja o biznisima koji obnavljaju postaje realisticna... Doduse, ideja nije bas nova, bilo je toga i ranije, npr, Tatre iz komunisticog vremena su se fabricki obnavljale.
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
11. август 2022. у 12.52
A Volge privatno. :)
Jedan Rus koji je radio u mojoj firmi kupio odbacenu Volgu koju je seljak zbog velike potrosnje i malo hrdje napustio.
I totalno ju rastavio, svaki saraf ocistio i podmazao, limarju zakrpio nekom ruskom metodom sa mrezicom i kalajem. Ofarbao.
I odvezao u Harkov. Tada se privatni auto u SSSR-u cekao mislim 2 godine.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Tassel Earrings?
.